95127
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • bgabor
    Jaja. A vicc az hogy a rendőrség honlapján van a cikk. Ha ők sem tudnak normálisan fogalmazni, mit várjunk a bulvár honlapoktól?
  • ColdFire
    ez sem rossz, bár majdnem ugyan azok a vidik vannak összevágva
  • Gundark
    Tényleg elgondolkodtató. Úgy vélem nem kell túl sok ész ahhoz hogy az ember felismerjen egy lövedéket. Vajh milyen elgondolásból jön neki az hogy szétvágja, mer "vas"? Ja és okvetlenül szólok a rendőrségnek ha ásás közben egy második vh-s löveget találok. Ki tudja mifranc van vele lehet a mai napig harcol :)
  • HunGripen
    Háborúművészete: Modernizáció - Száműzik az orosz hadseregből a csizmát és a kapcát
  • Molnibalage
    Talán lövedéket nem?? Attól, hogy egy LÖVEGET vágsz ketté felxszel nem történik semmi. Valaki megint profi módon fogalmazott..
  • Cat #28389
    Megnyugtató, hogy az evolució még ma sincs kiiktatva teljesen.

Flexszel vágta a löveget
  • degenerator
    közben leesett.
  • Hypo #28387
    Ertelek, csak az a gond en nem azt kerdeztem melyik jobb, hanem mi a kulonbseg ennyi volt a kerdes, nem tobb nem kevesebb, sorry ha ezzel megbantottam volna barkit is nem volt szandekomban eddig azert olvasgattam ezt a forumot mert mindig eleg tartalmas valaszokat irogatnak a kerdesekre es mindig tanul az ember.
    Ja es koszi mindenkinek a felvilagositast aki segitett.
  • degenerator
    kép.
  • degenerator
    sztem ezek a témák lentebb már megtalálhatóak alaposan kivesézve. a pzkfw VI-ot meg inkább a joszif sztalin nehézharckocsival kéne hasonlítgatni, a T-34 súlycsoportja a pzkfw IV.
  • harcu
    Tudom, a mottóm az, hogy hülye kérdésre hülye választ adok. Erre az előbbiek feltevői mindig megsértődnek, és a másik fél a gonosz. Ki érti ezt?
    Egyébként témának:
    Mi a jobb, a Tigris vagy a T-34?
    Mi a jobb, a Spitfire vagy a MesserschmiTt (109 nélkül)?
    Mi a jobb, a MiG-23 vagy a Mi-24?
    És egyáltalán, mi a jobb?
  • Punker
    Acu / Marpat / Multicam összehasonlító képek.
  • Molnibalage
    Azért az F-35 gépekből is elenyésző kisebbség lesz ezzel a képességgel ellátva és a plusz tömeg miatt azok tolóerő/tömeg aránya is kisebb lesz a többiéhez képest.
  • Lacusch69
    De igen. Olcsóbb volt az üzemanyag...
  • degenerator
    figyelitek alul azt a törökös kommentet?
  • Bucser
    Egyszerű. Lehet, hogy a 6-os fürtök más jellegű megterhelést jelentenek a gépre nézve repülés közben mint egy 1500 kilós bomba... (aerodinamikai hatásokról nem is szólva.)
  • Bucser
    "Kicsivel jobb reptulajdonságkkal talán"

Miért a Block 60 tud szupercirkálni? Készült belüle STOVL/STOL/VTOL változat?

Sal az a kicsivel jobb reptulajdonság azért elég marginális különbségeket rejt szerintem..
  • Molnibalage
    Esküszöm ezt nem értem. A legkülső függesztő amire lehet még levegő-föld fegyverzetet tenni elbír 6 x 250 kg bombát. Akkor miért nem lehet oda 1500 kilós KAB bombát tenni??

A törzs alá lehet tenni szintén 6 db 250 kilósat, de csak EGY 500 kilósat?? Miért? Kettő nem fér el egymás mögött??

Komolyan nem értem az ilyen dolgokat. Tudom, a kábelezés is számít, de a nem irányított bombáknál ez nem lehet gát.

• Molnibalage
    Ha valaki mégegyszer két p-vel írja a Gripent vagy mondja esküszöm megőrülök. HONNAN jön ez a tévedés??

AZ F-22 meg minden csak nem csapásmérőgép. Igen, majd az is lesz talán, de csak korlátoztottan. Légifölény vadászgép és punktum jelenleg. Az F-35 gyakorlatilag egy stelath F-16 gép. Kicsivel jobb reptulajdonságkkal talán és csúcs elektronikával. Bár a Block 60 sem gyenge....
  • Punker
    egész jó klipp a honvédségről.
  • Hypo #28374
    koszi a linkeket
  • Hypo #28373
    Nem tudom miert baj ha valaki megkerdez meg szamotokra egyertelmu kerdest is, azt hittem ezert van a forum.
    Ami meg a ralatast illeti, keveset repulnek mert nincs ra penz ehhez nem kell nagy ralaltasnak lennie, meg ahhoz se hogy micsoda nagy dolog ez az egy tucat grippen....bar lenne penz 50 re es tudnanak repulni a fiatalok en orulnek a legjobban
  • Tigristank
    Úgy általánosságban a jelenleg hadrendben álló többi géphez képest.
  • Ren
    Ezek a magyar wikipedia cikkek elég, khm érdekesek. "Nehéz vadászbombázó", hát persze. Szerintem amúgy az alapvető különbség az, hogy az F-22 alapvetően egy légifölény vadászgép csapásmérő képességekkel, az F-35 pedig inkább egy csapásmerő repülőgép. Természetesen mindkettő alapvetően többfeladatu repülőgép, tehát alkalmazható vadászgépként, csapásmérésre, felderitésre stb, csak a hangsúlyok mások. Az F-22 az F-15 leváltására készült, az F-35 pedig az F-16/18 és A-10 gépekére.
  • Punker
    mihez képest?
  • Tigristank
    Talán az F-22-es nem fejlett? :)
  • Bucser
    inkább az hogy mi a különbség egy limitált szériaszámú sportautó és egy tanulmány szintjén (megépített prottípusokkal rendelkező) fejlett jövőbeli technológia között.
  • Tigristank
    Ez kb. olyan kérdés, mint hogy mi a különbség az Audi és a Mercedes között...
    Mivel 2 különböző gépről van szó, ezért számos különbség van köztük, inkább nézd meg itt őket: F-35 és F-22.
  • Bucser
    Ezt aztán nagyon meg tudod ítélni onnan távolról, ha még az F-22 és F-35 közötti különbségekkel sem vagy tisztában...

Ez kb mint a "minek nekünk szuperszonikus vadászgép meg sem tud fordulni az országban." vélemény.
  • Hypo #28365
    Hat ez az, inkabb diszpintyek mint tapasztalt pilotak, es errol nem ok tehetnek.
  • Hypo #28364
    Nem ezt kertem de mindegy, majd visszaolvasok remelem keves ilyen tipusu hozzaszolas lesz mint a tied mely bovelkedik a nemes lelekben
  • harcu
    Na persze, sokkal egyszerűbb, ha más veszi ki a szabit és böngészi át a topikot, és összeírja a lényeget. Ez a lol.
  • repvez
    Lassan eljön a terminátor korszak vagy a crysis élöben.
    [URL=http://blog.wired.com/defense/2007/11/video-fix-super.html]külsö "csontváz" katonáknak[/URL]
  • Punker
    és mennyit fognak repülni 80 órát? vagy még annyit se? mint halottnak a csók.....
  • Hypo #28360
    Hatha tudnak eleget repulni es nem csak szim lesz...de legalabb lesz 10 nel tobb gepunk
  • Zenty
    azért a csak gripenekkel jobb lesz. mig29 költségvetés zabáló - főleg most, hogy van gripen is meg mig 29.
  • Boconadi
    és megint megjöttek :D
  • Hypo #28357
    S! koszi
  • Hypo #28356
    ok majd kiveszek szabit hogy atbongeszem az egeszet lol na mindegy
  • harcu
    13