95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Jajj ne kezd a sötétjobbos agitpropot pls...
Oda utazol ahova akarsz, azt választassz amit akarsz, ott élsz ahol akarsz. innentől hol is a diktatúra? Mert ha azt hiszed, hogy ez az akkor kb fingod sincs arról, hogy mi az. -
Zenty #28675 ok nem is akartam el kezdeni csak nagy túlzás kijelentések voltak. Az meg szubjektív, hogy mi a diktatúra. Mert lényegében most se vagyunk szabadaok, de inkább ne menyünk bele.. -
a mai "demokráciánál" nem nagyobb szégyen :)
de hogy vége legyen az OFF-nak, Cifu az FN:SCAR -ral most mi a helyzet? rendszeresítik valahol? -
El se kezdjük a vitát inkább.
Szerintem minden diktatúra alatt eltöltött időszak szégyenünk. Pláne ha utólag tapsolunk neki. (legyen az vörös vagy fehér egyremegy) -
AKSURV #28672 Egyes jobbos ábrándokban... -
Zenty #28671 Várjá a Horthy korszak miért is szégyenkező nekünk? Akkor élte világ korát az ország.. Ő nem volt náci, csak nacionalista aki rendet tett az ország érdekébe. Szerintem Szálasival keveritek az meg egészen más tészta, és az valóban gáz korszak volt. -
Zenty #28670 pff milyen múlt? Semmivel sem rosszab mint a többi nemzeté, sőt náluk rosszab dolgok történtek. Ennek ellenére nem érdekli őket mit gondolnak mások. Mondjuk mi azért nem merjük vállalni a dicső nagy múltunkat mert nem engedi meg az itteni oly tisztelt nyugat... -
AKSURV #28669 "nincs igaza, mert a csendőrség negatív cselekedetei a háborúra vezethetők vissza."
Nyomd má be a Gugliba csendőr sortűz kereső szavakat, majd meglátod hány találatot ad...
És akkor hol volt háború?
A készervallatásról, stb. ne is beszéljünk.
-
Ren #28668 Persze, lehet a kedvenced, de a diszkóverin megmondták hogy a P-51 a _legjobb_. Érted? :) -
kövezetek meg de nekem a Zero az egyik kedvencem :) -
Nem is mert a hurrikán.... -
persze hogy jobb hiszen szebb :) -
Ez a vita tényleg parttalan ahogy Bucser is mondja. A vita arról szól hogy ha megölik az anyámat az jobb mintha megölték volna az apámat is :) Szóval jónak egyik erőszakos diktatúra szervezetet sem nevezném. Ezenkivül ez itt a haditechnikai topik itt nem lehet az eszmékről vitatkozni, csak arról hogy meeelyik aaa jooobb? A messszersmiitt vagy a szpitfááájör? :) (de a legjobb a P-51. Megmondták a diszkóverin. Még a raptornál is jobb. ) -
Ugyanaz történt mint azokkal akik a háborús rekviráláskor nemadtak oda midnent amit kértek.
Abba lehetne fejezni az egész vitát, mert értelmetlen és egyik oldal sem tudja meggyőzni a másikat. -
ja hagyjuk is inkább mert az ilyen kettős mércén mindig csak berágok... -
na akkor nézd át a kisajátítás, kényszermunka stb részt, szerinted mi lett azokkal akik nem adták önként oda a földjüket, állataikat? lehet 1 golyó a fejbe humánosabb megoldás lett volna..... -
túl van már lihegve a téma.. nem unalmas? Mindkét oldal hunyó volt a maga idejében. egyik kutya másik eb. -
Ren #28659 Azért azt te sem gondolhatod komolyan, hogy a szocializmus kb első 15 évében (azért utána már enyhült egy kicsit a diktatúra) több százezer embert _megöltek_. Igen, nagyon sok embert bebörtönöztek, kitelepítettek meg elvittek a gulágra, de szvsz kivégezni biztos nem százezres nagyságrendben végeztek ki embereket. -
bgabor #28658 Tehát szerinted az 43-45 közötti szervek két év alatt több ebert öltek meg, mint az ÁVÓ és utódszervezetei a magyar szocializmus 40 éve alatt.
Aha. Ugylátom te itt rossz információkat kaphattál. -
Harcolnak és érte keményen a franciák és az oroszok... -
Először is a MiG-29 4 légiharc rakétával (4xR-73) képes elérni a 2 Mach-ot, és tartani is, igaz póttartály nélkül (a hazai szabályzat szerint póttartályal a hangsebességet sem szabad átlépni, bár például a németek egyszerűen átírták a szabályzatot, és 1.5 mach-ig engedélyezték a repülést póttartályal is). Viszont a JAS-39EBS HU gépek még póttartály és rakétafegyverzet nélkül sem képesek elérni a 2 Mach-ot. Ez most csak pusztán teljesítményadat, de azért nem elhanyagolható. <;) -
Lybia hála a földgázának sok támogatóra számíthat a jövőben... -
Még a konkrét rendelésállomány sincs fixálva tudomásom szerint, a tendereket is csak húzzák-halasztják... De jövőre kénytelenek lesznek megrendelni őket, ha a MiG-29-eseket le akarják állítani... -
Sajnos képet nem találtam, de 12db Szu-24MK vadászbombázójuk van, ezek felújítását még 2006-ban meg is rendelték, tehát elképzelhető, hogy repképes mindegyik mára. A gépek festéséről sajnos szintén nincs képem, de ha beírod a google-ban, hogy Lybian air force, akkor látható, hogy a legtöbb repülőgépük és helikopterük felül világos(sárgás) barna, zöld és sötétbarna foltos festésű, alul világosszürke, csak pár típusnál látni ettől eltérő festést (MiG-25R/RB, C-130B). Fegyverzet terén nem tudni ismét semmit, de a hagyományos légibombák biztosan vannak.
Mielőtt teljesen leírnánk Líbia légierejét és hadseregét, tegyük hozzá, hogy a Szu-24-es felújításon túl T-90Sz harckocsikat rendeltek, és pár napja a Dassault maga jelentette be, hogy 14db Rafale vadászgépről szóló megrendelés már a végső finisben van. Ugye rémlik mindenkinek, hogy Nicholas Sarkozy nemrég fogadta Kadhafi-t... -
Szerintem meg parttalan és felesleges a vita. -
És számít a 2 Mach elérése? NEM! A MIG-29 is max. két rakétával képes erre és az orosz rakékták műszaki megbízhatósága az ismert. Egyszer-kétszer viszel fel ilyen helyre R-73-at, az mehet javításra. -
kevesebb? ezt mégis hol álmodtad? -
Cnut #28649 "Ezt azért nem mondod komolyan! Hogy az egyik gyilkos szervezet jobb volt mint a másik, mert kevesebb embert ölt meg."
De, ezt teljesen komolyan mondom. Kevésbé gyilkos egy szervezet ha kevesebb embert öl meg. Kevesebb a hatalma, agresszivitása és ez jobb.
"Jó értem akkor, hogy szerinted (a Te logikád alapján) a nácizmus a maga nyolcmillió zsidó áldozatával sokkal jobb dolog volt, mint a kommumizmus a maga kilencvenmillió áldozatával?"
Mindkét szám amit felhozol túlzó, de az összehasonlítás hülyeség, mert akkor ezeknél még rosszabb a "betegség" a maga több milliárd áldozatával. A logikám alapján csak 1-1 erőszak/terror-szervezetet lehet összehasonlítani. És igen azt mondom hogy az avo, avh, rendőrség, munkásőrség jobb volt mint a 43-45 közti ezzel párhuzamos szervek, egyszerűen azért mert kevesebb vér tapad a kezükhöz. Persze ettől még mindkettő rossz és mindkettő bűnöket követett el.
"Tehát szerinted a nácizmus kevésbé volt rossz dolog?"
Nem az ideológiák húzzák meg a ravaszt.
De ez OFF legrágott csont, csak tisztázni akartam amit gondolok.
-
fegyverzet mikor jön? -
Jelenleg még messze nincs tisztázva, hogy is lesz a jövője a MiG-29-esnek, és hogy mikor kerülnek a Gripenek a keszibe. Továbbra sincs hozzájuk megfelelő fegyverzet, pilóták terén sem állnak túl jól. Ráadásul a MiG-29-esek több technikai paraméterben felülmúlják a Gripeneket. Például 2 Mach-ot még állítólag egyik Magyar JAS-39-es gép sem ért el... -
bgabor #28646 Fejtsd már ki lényszíves, pontosan mit nem vizsgáltam meg körültekintően az utálatom/előítéletem miatt?
Talán szerinted ezek a tábornok rendelkeznek a megfelelő szaktudással?
Úgy goldolod, hogy a 21.században ilyen alakoknak kéne irányítni a magyar hadsereget? Vagy gondolod, hogy bármelyik NATO tagállam hadseregében ezeket az alakokat akárcsak feleilyen pozícióba engednék? -
bgabor #28645 Dehát én a szoci vezérkarról beszéltem, nem a csendőrökről vagy a pufajkásokról! Szerintem rossz hozzászólást idéztél. -
bgabor #28644 Ezt azért nem mondod komolyan! Hogy az egyik gyilkos szervezet jobb volt mint a másik, mert kevesebb embert ölt meg.
Jó értem akkor, hogy szerinted (a Te logikád alapján) a nácizmus a maga nyolcmillió zsidó áldozatával sokkal jobb dolog volt, mint a kommumizmus a maga kilencvenmillió áldozatával?
Tehát szerinted a nácizmus kevésbé volt rossz dolog? -
nincs igaza, mert a csendőrség negatív cselekedetei a háborúra vezethetők vissza. -
tévedsz az egyenruhákról volt szó..... -
Hát erősen kétlem, hogy túl sok röpképes lenne közülük... -
igaza van, sajnos. -
AKSURV #28639 Állította valaki, hogy komcsik jobbak voltak? Kizárólag a Csendőrségről volt szó, ami a Horthy diktatura legföbb támasza volt. -
Freeda Krueger #28638 Üzemképesek e,milyen a festésük,milyen fegyverzetet vettek hozzájuk,stb. -
harcu #28637 Hihetetlen, hogy hogy süt belőled a tudatlansággal kombinált utálat. Ez a legrosszabb fajta, amikor zsigerből elutasítasz mindent, anélkül, hogy megvizsgálnád, hogy jó-e az, vagy sem, Na mindegy, remélhetőleg ez a nézet is kihal majd egyszer.