95127
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • repvez
    néztem ezt a landwarrioros videot és felmerült bennem a kérdés,hogy csak nálunk van még ugy hogy mindent csak kis táskákba aggatunk magunkra?A legtöbb országba már minden szinte a mellényre aggatva van.Nálunk meg eggyik oldalon tártáska másikon szimatszagyor hátul a málhazsák meg a gyalásó.Mindegyik a vállat vágja és az övbe kell befüzni,de mi a helyzet télen amikor a kabát takarja az övet.Más országokban ez hogyan megy a teljes felszereltség?Esetleg valaha megérjük hogy a praktikusságot és a kényelmet is szempontba veszik a tervezésnél?
  • bgabor
    Azért ez az eredmény nagyon jókor jött az XM8-asnak, és azoknak, akik az új kézifegyvertender mellett érvelnek.
  • Molnibalage
    Igen, új agresszor festés.

• [NST]Cifu
    Igen, ez volt az egyik probléma, a másik meg az, hogy jó nyolc kilo extra túl sok a már amúgy is túlterhelt bakáknak. Szóval a csomag mostmár csak a szakasz és rajparancsnokok vállát nyomja legtöbbször, a katonák sem feltétlenül utálnák, ha mondjuk lenne két kiló az egész. De nem annyi.

Jelenleg a 4-9 Inf. kísérleti majmot játszik, a tapasztalataik alapján folyamatosan fejlesztik a Felhasználói Felületet (User Interface), például belekerültek aféle markerek, amikkel a már megtisztított épületeket jelölhetik meg a térképen, hogy ne kelljen ugyanazt a házat háromszor megrohanni, három csapatnak egy órán belül, mert nem biztos, hogy azt a házat már kitakarították. Ahogy most kinéz, a Land Warrior jelenlegi állapotában csak teszteszköz, fejlesztési prototípus, noha elvileg ez a szériaváltozat lett volna. Szerintem úgy 5 év múlva jóval könnyebb és fejlettebb verzióban elkészülhet a következő generációs Land Warrior csomag, és talán az már meg is fogja élni azt, hogy tényleg széleskörűen használják...

Egy kis ömlengés a Land Warriorról a 4-9 Inf.-től.
  • Punker
    kösz
  • [NST]Cifu
    Tessék, mire leírom, minden oldala tele lett a végeredménnyel. Itt a DefenseTech-es hír.

Röviden, az M4 úgy sz@r, ahogy van.

4x 10 darab tesztfegyver, mindegy fegyverből 6000 lövés, 120 lövésenként porral beszórás, 600 lövésenként részleges tisztítás, 1200 lövésenként teljes szétszerelés és nagytakarítás, és az eredmény:

XM8: 127 akadály
    Mk16 (SCAR-L): 226 akadály
    HK 416: 233 akadály
    M4: 882 akadály

Vagyis még a 3. helyezett HK 416 is csaknem negyed annyiszor akadt csak el, mint a sokra tartott M4...

Figyelemre méltó az XM8 eredménye, fele annyiszor volt baja, mint az elvileg utódjául szánt HK 416-nak...
  • Túzok
    [IMG]http://[/IMG]
  • Punker
    és a 2 warrior programról? állítólag az első tesztek irakban negatívak, mert túl sok információt ömlesztenek a sima bakára.
  • [NST]Cifu
    Sajnos azon kívűl, hogy csináltak egy ilyet, semmi. :S
  • AKSURV
    Van erről a tesztről valami infód már Cifu?
  • AKSURV
    Egyébként tetszik , hogy még melegítőjén is rendfokozat van..
    Megnézném hogyan szaunáznak, képzelj egy törölközőt vállappal....
  • AKSURV
    Hat millió a zsidó volt, kb. MÉG 4 millió ember volt a többi...
  • Punker
    szerintem meg SE :)
  • bgabor
    Nem ehhez IS, hanem ehhez. Ők ehhez értenek. Máshoz nem. Ami a munkájuk lenne, ahhoz sem.
  • bgabor
    Na ebben nagy igazság van.
    A saját világukban ők sokkal boldogabbak a modern embernél.
  • lopbisz
    aha szóval ezért nincs fejlesztés. A fontos, hogy ők tudjanak borozgatni, és főzőcskézni. hm a Honvédség végén egy szabadidős klub lesz :))
  • Fenrir
    Ők ehhez is értenek :P
  • Thanatos
    jah bocsánat, majd szoljatok ha befejeztétek a mélyfilozofiai köpködést :)
  • Zenty
    Honvédelem.hu " A hét képe!" :D
  • Zenty
    nah ez aztán iq harcos volt :D
  • Punker
    már rég túl vagyunk azon, ezek már filozófiai kérdések :)
  • Thanatos
    hihetetlen hogy még mindig itt tartunk hogy gyk bárki bármikor egy fél mondattal belerángatja a pltikába a topicot :S
  • Punker
    relatív persze, mert nekünk természetes dolgokat nem ismernek, de így nem is hiányzik nekik
  • Sadist
    A boldogság elég relatív, de ez már bőven messze áll a topik témájától.
  • Punker
    elhiszed hogy ők boldogabbak? mert nincsenek mesterségesen generált szükségleteik.
  • Sadist
    Igazad van, ki kell menni Afrikába a puszta közepére, és busman módjára élni, az ám a szabadság. Se munka, se adó, azt csinálsz, amit akarsz.
  • [NST]Cifu
    A SOCOM rendelt vagy 110 ezer SCAR-L (MK 16 MOD 0) cirka 30 ezer SCAR-H (MK 17 MOD 0) változatot, azóta nagyobb megrendelése nem volt. A FN még korábban bejelentette, hogy lesz egy félautomata változat, amit a rendfentartó célú állami és civil piacra szánnak, ebből még nem lett semmi, de egy-két éven belül várható.

Maga az FN cég nem nagyon propagálja a SCAR-t, mert ezzel a saját méregdrágán kifejlesztett F2000-esének tenne alá. Az F2000 visszafogottan sikeres, eddig pár kevésbé nagy jelentőségű ország (pakisztán, peru és chile) speciális egysége rendelt belőle, továbbá Szlovénia rendszeresítette szabvány katonai kézifegyverként. Most a belgák egyfelől abban bíznak, hogy a saját hadseregük hamarosan rendel belőle, továbbá a norvégoknál és az angoloknál induló kézifegyver tenderen indították illetve szándékoznak elindítani majd.

Az US ARMY nyáron tartott egy össznépi tesztet, SCAR-L-ekkel, HK 416-osokkal, XM-8-asokkal és a szabvány M4-esekkel, ahol a fegyverek tartósággát, használatát, ergonómiáját figyelték. A teszt alapvetően azt a célt szolgálta, hogy tapasztalatokat gyüjtsenek egy következő generációs lövész kézifegyverrel kapcsolatban. A teszt érdekessége, hogy nem "hívták" meg sem a 6.5mm-es Grendel, sem a 6.8mm-es SPC lőszert tüzelő amerikai M16/M4 kópiákat, mintegy kinyilvánítva, hogy jelenleg nem szándékoznak a NATO 5.56mm-estől eltérű kaliberű fegyvert használni (amit persze az érintett amerikai cégek heves kritikával és ellenlobbyval reagáltak le, nyáron több SPC-t és Grendelt istenítő cikk is megjelent az interneten és az amerikai fegyveres lapokban).
  • degenerator
    igazából a legjobb fegyver a 10es lista szerint az ember.
  • degenerator
    na, akkor félreértetted amit bgabor írt.
  • degenerator
    6millió "tábori" áldozat, annak pedig csak egy része volt zsidó. nagyrésze hadifogoly, komcsi, cigány, egyéb. csak pr szempontból ezt elfelejtik a maceszrágcsálók.
  • Zenty
    ?
  • Punker
    a katonai vezetésünk nem katonai, civil bohócok.....
  • degenerator
    én a mostani katonai vezetésre gondoltam.
  • Punker
    30-as években élni? tuti jobb lett volna nekem, de ezen nem tudok változtatni :)
  • Zenty
    ahogy= hagyom... :)
  • Bucser
    "teccettek volna..."
  • Zenty
    és innentől már tényleg ahogy a témát, mert ehhez idegem , kedvem , meg időm sincs :)
  • Zenty
    hát ismerd meg a történelmet, és akkor nem lesz unalmas. Egyébként nem írtam, hogy diktatúrában élünk, csak arra utaltam, hogy ez a rendszer sem az igazi szabadság mezeje, és ennyi.
  • Bucser
    Nem hőzöngök, csak már unalmas a Viva Horty meg a "mi most diktatúrában élünk, meg nem vagyunk szabadok" maszlag.

Ennyi. innentől a témához nem szólok. így is mélyebben ártottam bele magam mint kellett volna.
  • Zenty
    "sötétjobbos agitpropot" érdekes szlengek, és mit takar? Szerintem neked nincs fogalmad az igazi diktatúráról, de te mondtad, hogy ne folytassuk akkor ne is hőzöngjél.