95127
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • degenerator
    erről a listáról mi a véleményetek?
  • [NST]Cifu
    Lehetséges jelöltek: Norvégia (Ula osztályú SSK), Anglia (Trafalgar v. Swiftsure osztály) illetve az USA (feltehetően LA osztály, esetleg Sea Wolf).

Erősen valószínűtlen, hogy bárki előjönne, hogy, na, az én tengóim szórakoztak veletek srácok... :)
  • [NST]Cifu
    Na valaki megint jól megszedi magát az Iraki konfliktuson... :S
  • Gundark
    A "felnőtteknek szóló program"-ot nem fogják választani az emberek. Mert nincsen benne 19. havi nyugdij, 200%os minimálbéremelés, és általános kánaán.
  • Lacusch69
    Kevesebbet lopnak, mint a mi politikusaink. Ennyi. (Pártállástól függetlenül)
  • Bucser
    MIben hagy le minket? egy főre jutó GDP-ben? Egy főre jutó keresetben? gy főre jutó egészségügyi szolgáltatásban? Miben?

egy rövid összehasonlítás szlovákiával az egészségügyről.

Szlovákia Magyarország
    Lakosság száma: 5,4 millió 10 millió
    Egészségügyi összkiadások a GDP százalék arányában (2004) 7,2 8,1
    Egy főre jutó egészségügyi kiadások USD (2003) (PPP) 798 USD 1291 USD
    Születéskor várható átlagos élettartam, férfiak 2004 70,29 68,6
    Születéskor várható átlagos élettartam, nők (2004) 77,82 76,9
    Halálozási ráta/1000 fő (2005) 9,8 13,4
    Csecsemőhalálozás 1000 élveszületésre (2004) 6,8 6,6
    Kórházi ágyszám/100 000 lakos (2004) 698,74 782.8
    Orvosok száma/100 000 lakos (2004) 312,31 333.7
    Ápolók száma/100 000 lakos (2004) 661,84 840.0

Mily furcsa, hogy több pénz jut nálunk gészségügyre per kopf mégis a Szlovákoknál magsabb 2 évvel a születéskor várható életkor...

Nálunk több a 100.000 főre jutó orvos, kórházi ágy, kórház, ápoló ott mégis magasabb a várható élettartam.. ráadásul odaát most készülnek meglépni egy kb 60 ezer ágyas kórházi ágy leépítést...

ki kúrta el mi vagy ők? ki pazarolt? mi vagy ők? ... Igen biztos ők... Nálunk MÉG több pénz kell az egészségügybe... csak ugye a szlovákok feleannyiból is jobban csinálják... Szerintem a seregre is igaz lehet egy-. És ez nem a minisztériumon múlik.
  • Bucser
    Meg az ígérgetőautomaták és azok akik bedőlnek nekik. legyen szó bármely pártról is. Mást sem csinálnak csak megosztják az embereket, mert azok már arra sem kéőpesek, hogy képesek legyenek leülni megbeszélni a politikai nézeteiket, hogy mire vágnyak és mi lehetséges.

Ha a választópolgár kimondja, hogy szükségem van pénzre azok az idióták kórusban mondják, hogy "majd az állam ad ha mi leszünk kormányon" és fel sem fogják, hogy azért van ez a helyzet mert ezt csináltuk eddig.

Remélem eléggé megszaporodnak azok az emberek akik únják már ezt a baromságot ami itthon politika néven megy. (gondolok itt mind a kormány mind az ellenzékpártiakra) és jön egy józan erő aki lemossa egy felnőtteknek szóló programmal (amiben megmondja, hogy mire nem lehet költeni és mire lehet hogy meddig ér a takarónk és meddig nyújtózkodhatunk) ezeket a kádár rendszerben szocializálódott igérgetőautomatákat. az összes parlamenti pártról beszélek. és nem arról bezsélek, hogy lőjük őket a dunába vagy bántsák őket. Nem. Csak maradjanak távol a politikáról. Jussanak Csurka és Torgyán sorsára. Azaz legyen marginális szélreszorult 0 populista erő akik soha nem tudnak visszajutni a Tisztelt Házba hogy az végre kiérdemelhesse a nevét.

Uff és többet nem politizálok az SG-n esküszöm akinek kérdése vagy mndandója van az privátba.

ÉS hogy a topichoz is illjen Akkor legalább meglehetne a 2%-os GDP a hadseregnek ha tudjuk, hogy miből mire mennyit költhetünk...
  • Ronny
    pedig a hátul kullogás még egy igen szolíd kifejezés a helyzetre. A szlovákoknál még a minimálbér is magasabb, mint nálunk és nézzük már meg hol voltak hozzánk képest még nem is olyan régen...ugyanez igaz az észtekre és hamarosan a többi balti ország is lehagy minket.
  • Punker
    nem királyság kell ide hanem józanság, a legfőbb gond a pazarlás.....
  • Zenty
    valóban gáz a helyzet,de hátúl kulogás azért túlzás. Ebben egyetértek, hogy ez merő külföldi propaganda. Gazdaságilag 1% növekedés van megint ,ami ló túró, de nem hátrafelé megyünk legalább. Viszont az valóban nem igaz, hogy mindenkinél gázabbak lennénk. Elég csak megnézni a románokat, és a többi környező országot. Kivétel a Szlovákok aki most növekednek, de így se hoztak be minket. Viszont vezetés gáz, és a jövő vezetés is az lesz .. Nekünk vissza kéne menni a királyságra. Abba jók voltunk :DD
  • Freeda Krueger
    Hadd kérdezzek még a Su-24 röl.
    Angolai gépek?A neten meglehetősaen kevés információt találtam,hátha ti jobban képben vagytok.
  • Punker
    nem az a kérdés ki szavazott a NATO-ra, hanem ki szerint lényegtelen a légtér figyelés.
  • Molnibalage
    Fasza, Tubes-en sem lesz még a végén radar. Abbahagyhatnák már ezt a buta civilek. Agyrém. Úúúúgy megkérdezném, hogy közlüük ki szavazott igennel a NATO-re. Tuti mind letagadná...
  • HunGripen
    Olvastam, hogy nemrég az orosz Admiral Kuznyekov repülőgép hordozó körül egy ismeretlen tengeralattjárót észeltek, amely figyelte a hajót és nem sokkal később elűnt.

Bővebben itt:
    Idegen tengeralattjárót füleltek le az orosz repülőgéphordozó körül

Valami tipp, hogy kié lehetett a terngeralattjáró. Esetleg ameriaki?

-----OFF-------

Nem akarok belemenni a politikába, de azért ne hogy azt mondja valaki, hogy ami ma ebben az országban folyik az nagyon jó.

A rendszerváltáskor mi voltunk az egyik legjobb helyzetben élő ország ezen a területen, ma meg már valahol hátul kullogunk. Az elmúlt 17 évben úgy leamortizálták az országot, hogy a többi ország már leelőzött minket.

Reméljük, hogy Magyarország hamarosan újra növekvő tendenciát fog mutatni.

Ez az én véleményem. Ha valakinek más véleménye van, azzal szívesen megvitattom kultúráltan, de nem ezen a fórumon, mert ennek nem itt a helye.
  • Bucser
    "Orulj neki, ha te ebbol semmit se latsz."

Valszeg sokkal többet mint te.
  • juzosch
    Annyiban jó az egész, hogy egy erőműben könnyebb megoldani a káros salakanyagok akár teljes kiszűrését, mint a kocsikban, tehát érdemes oda koncentrálni a sok mocskot.
  • bgabor
    Így van. És attól még hogy ezt egyesek nem kényszerülnek megélni, attól még ez a helyzet.
  • Sadist
    Hogyne.
  • MuldR
    Maradjunk annyiban, hogy a cegek es a felso 10 000 stabil, es parmillioan nyomorognak es napi letbizonytalansagban elnek.

Orulj neki, ha te ebbol semmit se latsz.
  • Bucser
    Az ország stabil. csak sok a megvezethető nemzethalál látó.
  • Punker
    gazdaságilag lettünk leminősítve nem megbízhatóra.
  • bgabor
    És sem szeretem őket.
    A furcsa külföldi híroldalak meg televoltak a tavalyi gyurcsánybeszéddel meg az azt követő elmebajjal, és mindenki rajtunk röhögött.
    Azt meg hogy mennyire nem jó a helyzet szerintem mindenki tapasztalja, már akinek nincsenek milliói.
    Egy stabil országban sem az életkörülmények, sem a politika nem így néznek ki.
  • Bucser
    Nem tudom. Egyiket sem láttam hallottam. Furcsa külföldi híroldalak nem azzal vannak tele, hogy instabil ország lennénk.

De mint mondtam nem politizálok, csak a nyílvánvaló hülyeségeket nem szeretem.

btw.: nem vagyok balos. csak nem szeretem a hülyejobbosokat.
  • Sadist
    politika, beyl -.-
  • bgabor
    Persze hogy nem. A baloldali szemellenződ miatt nem is várjuk tőled.

Elvégre miért lenne ez politikailag instabil ország?
    Már a klubrádió meg a hetihetes meg a Gyurcsány is megmondta hogy nem az! És ők aztán baromira szavahihető emberek.
  • Bucser
    én meg inkább ekkora baromságra nem válaszolok...
  • bgabor
    Úgy ám.
  • MuldR
    "Mivel azonban az amerikaiak a megrendelést nem akarják politikailag instabil vagy éppen a gazdasági maffiák uralta államoknak juttatni, "

Akkor ezzel ki is zarhatjuk magyarorszagot :)
  • Cat #28768
    Milliárdos magyar fegyverbiznisz a láthatáron

Milliárdos bevételre tehet szert a magyar állam, ha sikerrel értékesíti a honvédség használaton kívül álló haditechnikáit.

Irakban értékesítené a valaha volt 150 ezer fős magyar hadsereg fölöslegessé vált technikai eszközeit a honvédelmi tárca. Ebben a feladatban segédkezne a tárcának a nyugalmazott amerikai katonatisztekből és FBI-ügynökökből alakult Defence Solution nevű cég - írja ma megjelent számában a Heti Válasz.A társaság az Egyesült Államokban idén szeptemberben napvilágra került javaslatra épít, amely szerint az amerikai kormány 2,3 milliárd dollárt, vagyis 400 milliárd forintot fordítana a közel-keleti állam felfegyverzésére. A kongresszus csak megelőlegezné az összeget, hogy Irak azt később olajpénzek és egyéb juttatások formájában visszafizesse, vélhetőleg kamatostul.

A beszerzések alapját az egykori szovjet haditechnika jelentené, azt ugyanis a korábban is ilyen eszközöket használó irakiak jól ismerik, s a világon több helyütt található belőle felesleges készlet.Mivel azonban az amerikaiak a megrendelést nem akarják politikailag instabil vagy éppen a gazdasági maffiák uralta államoknak juttatni, felértékelődnek a szövetséges NATO-államok, köztük is Magyarország.Az egykori katonatisztek és nyugalmazott FBI-ügynökök által alapított Defense Solutions már eddig is szoros kapcsolatot épített ki hazánkkal - amiben csak segítette a céget több vezetőjének magyar háttere.

A projektmenedzserek között a harci járművek szakértőjeként említik az iraki hadászati tapasztalatokkal rendelkező Stefan L. Antalt; Teréz Balogh Kearney egy amerikai tiszt feleségeként szolgál összekötőként, a területi igazgatók sorában pedig ott találjuk Kovács Géza Pétert, a haditechnikában érdekelt hazai cégeket tömörítő Magyar Védelmiipari Szövetség elnökét, a Dunai Repülőgépgyár vezérigazgatóját.Kovács Géza Péter a lap megkeresésére nem kíván beszámolni szerepéről. A Honvédelmi Minisztériumtól a következő választ kapták: "Informális megkeresés valóban érkezett a cégtől, azonban hivatalos tárgyalásokba mindaddig nem kezdenek, amíg az amerikai kormányzattól az újabb megbízást - illetve a vásárláshoz szükséges forrásokat - meg nem kapják."

A tankok felújítását végző HM Currus Zrt. vezérigazgatója, Ács János szintén megerősítette a lap értesülését, hogy októberben a Defense Solutions egyik - Dynocorp International nevű - alvállalkozója megbízásából két amerikai szakértő érkezett Magyarországra, hogy felmérje a készletet. "Szerződéskötésre még nem került sor, de vizsgáljuk a lehetőségeket" - tudatta a lappal a cégvezető.

A szaktárca sajtóosztálya a Heti Válasszal tudatta, a honvédség kalocsai raktárában 122 darab T-72 típusú tank található. A járművek nagyrészt üzemképesek, de - mivel üzemanyag és hűtőfolyadék nélkül tárolják őket - beindításukhoz teljes átvizsgálásra, illetve tisztításra van szükség. Az eddig legnagyobb továbbszármaztatott tétel az a 77 darab T-72-es tank volt, amelyet a kormány 2005-ben térítésmentesen ajánlott fel az iraki hadseregnek. Ahhoz viszont, hogy a járműveket hadra lehessen fogni, a tárca HM Currus Zrt. nevű cégének előbb fel kellett javítani őket. A munkáért a gödöllői vállalat 800 millió forintot kapott, de nem a magyar államtól, hanem az iraki kormánnyal szerződésben álló Defense Solutions nevű amerikai cégtől.
  • MuldR
    Ne nekem magyarazd. Mondjuk az olajlobbinak :)
  • Cnut
    Ez jó nagy hülyeség mivel a Newton törvények többnyire csak a földi körülmények között érvényesek és sok más törvénnyel vannak látszólagos ellentmondásban emiatt (pl a spciális relativitás elmélet).
  • Bucser
    Anno Newton-t sem ismerték el és azt hiszem még jó pár tudóst megégettek nézeteik miatt ami az akkori felfogással szembenálló volt. Aztán azóta őket is tanítják történelemből, hogy igazuk volt.

mint mondottam a ma ismert módszerekkel egyszerűen túl sok a veszteség a hidrogén előállítása során. persze a gazdasági körülmények változása során változhat a megtrülés mértéke. jelenleg túlságosan alacsony (sőt mínuszos) a megtérülés.
  • Fenrir
    Ha ez régen is így lett volna akkor még szerintem kőbaltákkal rohangálnánk a mammutok után. Pont a fejlődésnek az a lényege, hogy olyat is kipróbálsz ami teljesen ellentmond a fizika törvényeinek.
  • MuldR
    Nemtom, kb 2 eve volt egy riport a magyar szabadalmi hivatal vezetojevel valamelyik TVben, es o mondta, hogy erre torveny/rendelet van, hogy ami ellenkezik a newtoni torvenyekkel az meg sem vizsgaljak, hanem kapasbol elutasitjak. Szoval arra sincs eselyed, hogy bebizonyitsd, hogy tenyleg mukodik. Azt is mondta, hogy evente 100 folott van azoknak a kerelmeknek a szama, amit ez miatt nem vizsgalnak, hanem csak elutasitanak.
  • Punker
    tényleg nem lehet bejegyeztetni? miért? gyanús nekem valami...
  • MuldR
    Tobbfele vizbontasi technologia is letezik. Pl hullamokkal is bontottak (nem is reg volt szo egy ilyen torpedorol) valamint van mar olyan technologia, ahol egy akkumulatorrol uzemeltetik a haz hidrogenes gazkazanjat, mert olyan minimalis aramot vesz fol.

Az aramot meg nemcsak a ma hasznalt forrasokbol lehet szerezni.
    Javasolt kifejezesek: Nikola Tesla, nullponti energia. :)

Ami ellenkezik a newtoni torvenyekkel, azt nem lehet bejegyeztetni, igy sem a nullponti gepeket, sem az antigravitacios gepeket nem lehet szabadalmaztatni. Meggazdagodni ezekbol a kiserletekbol senki sem fog, maximum belehalni. Tehat nem eri meg.
    Leszolni meg nem kell senkit, mert meg lehet neki lesz igaza. Tudod, a zsenit es az orultet csak a siker valasztja el egymastol :)
  • MuldR
    www.gazpisztoly.hu
    www.gunforum.hu gazpisztoly topic.
  • Ren
    Én itt találtam róla leírást, de itt is azt írják hogy nem egy szignifikáns valami:

http://members.aye.net/~bspen/lockfunction.html.
  • degenerator

az adatait ismerem, egy szubjektív véleményre lennék kiváncsi.
  • degenerator
    bocs hogy megint, de régebben olvastam, talán itt, hogy a gázpisztolyoknál nagy az esély arra, hogy elakadnak(kivéve a revolvereket, ugye) fennáll a veszély ez a hw88nál is?
    és a gorkijok milyen strapabíróak?