95127
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Adam II
    Pedig szerintem nem igazán lehet más.
    Nézd meg a tokot illetve a hordfogantyút. Az M16A2eseké másképp néz ki az M4esé meg leszerelhető alatta meg egy szereléksín van. Ráadásul csak M16A1ben látni ilyen egyenes 20as tárat.
  • schrank
    jobbegérgomb képmegjelenítés F5
  • Punker
    hivatalosan nem kaptunk M16A1 verziót (szerintem az már sehol nincs NATO országban, még az amcsi nemzeti gárdánál is lecserélték nem?)
  • Adam II
    Szerintem M16A1.

• Sadist
    Nem olyan rövid az, nézd meg hol van a cső vége. A tárfészek és a cső vége között van vagy 5 hordfogantyúnyi távolság, M4-en max 3. Meg M4-et még sehol nem láttam egyenes tárral, bár az nem sokat számít, mert kompatibilis a kettő, úgyhogy akár M4 is használható egyenes tárral.
  • Punker
    továbbra is sárgabéka.
  • dara
    STANAG Level2 szintű, ott van a szélvédőn is. Több tájékoztató anyag nem volt. Gondolom úgy voltak vele, hogy jó bornak nem kell cégér. Ezzel csak az a probléma, hogy ez csak lőre. Egyébként némi ferde lemez is van az alján, aknák elleni védelem gyanánt (továbbra is imageshack). A motortér alatt viszont semmi.

• Zenty
    US? Akkor lehet karácsonyi "ajándék" gyanánt kapták az új hóruhákat, de szerintem erről is cifu majd megmondja a frankót :))
  • Punker
    csak az lesz hogy a szolnokiakat kizavarták a hóba kipróbálni az új felszerelést, elméletielg a téli álca is US.
  • Zenty
    lehet csak kiprobálás képpen volt nála.
    Példáúl van olyan kép ahol g36-tal lőnek. De ott mondjuk lehet látni a "hun jelzést" a vállnál :)
  • Punker
    na ezért nem értem, de M16-nak meg rövid, szal lehet mégis M4 lesz az.
  • Zenty
    de nekem is m16 -osnak tűnik...
  • Zenty
    én úgy tudom magyar kép. A honvédelmen csak nem raknak ki "a hét képének" nem magyar katonát :)

"új hóálca van magyaroknak?"
    Max csak a Szolnokiaknak.
    Fegvernek meg elméletileg m4a1
  • Punker
    új hóálca van magyaroknak? vagy ez nem magyar kép? milyen csúzli az? rövid táras M16?
  • Zenty
    Bercsényi a hóban :)? - hét képe
  • SgtChris
    Kamaz Airborne

Azért nem minden arany ami fénylik...Murphy Oroszországban is tevékenykedik
  • Molnibalage
    Hát ezzel én is egyetértek. Fel nem fogom miért használják annyian.
  • [NST]Cifu
    És mi volt a páncélozás meghatározása? Tehát aknarobbanástól való védelem? Könnyűfegyverek elleni védelem?

Az utóbbi tűnik értelemszerűnek, de a hajtáslánc védelmne nélkül eléggé értelmetlennek tűnik. Amúgy szvsz a gyenge alváz és hajtáslánc lehet az ok, egyszerűen nem alkalmas arra, hogy egy ilyen szintű páncélozást el tudjon hordozni, hasonlóan a felpáncélzott HMMWV problémáihoz.
  • [NST]Cifu
    Az Imageshack egy nagy kalap sz@r, nem csak az SG-ről, de kismillió másik oldalról sem látom az IS-es képeket (Militaryphotoson menetrendszerint megy is a flame miatta). Ez nem az SG bűne...
  • [NST]Cifu
    Összetett dolog. Van egy történelmi hagyománya, az USMC eredetileg az amerikai haditengerészet (USN) gyalogos egysége, tehát tengerészgyalogosok. Az amerikai függetlenségi háborúban jött létre elődjük, a Continental Marines (CM), ami a Continental Navy (CN) mellett szolgált, de egyben szárazföldi csatákban is részt vett, de George Washington például megtagadta, hogy a szárazföldi hadseregébe betagolja a CM egységeket. A függetlenségi háború után a CM és a CN megszünt, és létrejött az USN és az USMC. A XIX. században több példa is volt arra, hogy megpróbálják az USMC-t beolvasztani az US ARMY-ba, mivel a feladatkörök több téren is megegyeztek. Az USMC gyakorlatilag partraszálló egységként kezdett működni, és az US ARMY és az USN közötti versengésben az US ARMY érzelműek igyekeztek kihúzni az USN méregfogát, hiszen az USN pedig sokszor mondhatni mellőzte az US ARMY-t, és inkább a "saját" gyalogos erejét, az USMC-t vetette be a harcokban. Tudni kell, hogy noha az USN és az USMC két külön fegyvernem, gyakorlatilag nagyon szoros az együttműködés, közös civil felügyelet alá tartoznak, sőt, például a Navy Blue Angels egyik pilótája mindig USMC pilóta, a C-130-asuk pedig szintén USMC személyzettel repül.

Az USMC beolvasztása az US ARMY-ba időről időre előkerül, pl. Eisenhower is szerette volna, ha az USMC nem az USN, hanem inkább az US ARMY partraszálló ágaként működne. A beolvasztási kísérleteket eddig mindig megakadályozták politikai eszközökkel.

A másik fele a dolognak emocionális. Az USMC jellemzően a szegényebb rétegek, utóbb a bevándorlók közül torobozta a legénységi állományt, és a tisztek jó része is ebből a rétegből került ki. Az US ARMY viszont inkább az közép és felső osztály támogatását élvezte, elég belegondolni a tisztképzésbe, a XIX. században az arisztokrata amerikaiak a West Pointba plántálták fiaikat, ha katonai ambiciókat dédelgettek.

Az USMC és az US ARMY közötti versengés lassan olyan szintre jutott, mint itthon az FTC vs. Újpest ellentét. A többséget nem az érdekli, hogy mi van a háttérben, hanem beáll egy számára szimpatikus táborba, és szapulja a másikat, jobbára mondvacsinált érvekkel.
  • dara
    Egyébként aki rajtam kívül látta a nevezett járművet élőben, annak mi a véleménye róla?
  • dara
    Elsőre nekem is csak a béka jelent meg, de az említett módszerrel úrrá lettem a problémán.
  • Sadist
    Nem az Imageshack a szar, hanem az ezsgé hostját banolták.
  • Bucser
    Te azért látod, mert te már voltál az imageshack oldalán. Én is egyetlen képet kell megnéznem az oldalukon és utána az összes Imageshackes kép látszik utána az SG-n. Jahh nem IE-t használok hanem Opera-t és FF-et és mindkettőn ez a helyzet.-.. Imageshacknek már csak ilyen szar a cookiekezelése.
  • Sadist
    dikk má' szinesfím!
  • Fenrir
    Orosz repülőgéptemető.
  • Punker
    hát nekem más fórumokon is össze-vissza hol megy hol nem.
  • dara
    Nálam simán működik a dolog (és láthatóan nem csak nálam). Más fórumokon meg trükközni sem kell... (Bár ez gondolom itt senkit sem érdekel, illetve eretnekségnek minősül.)
  • Punker
    que? amúgy FF (legfrissebb) is lesz@rja
  • dara
    Egyébként az a sárgaság a háttérben egy felpáncélozott Unimog. Az már tényleg páncélozva volt, legalább 10-15mm-nyi anyag volt rágyógyítva. Eddig nem néztem sokba a franciákat, de ezt jól megcsinálták.
  • dara
    Kép megjelenítés majd Ctrl + F5. Legalábbis FF alatt.

Az SG miatt nem fogom megváltoztatni a képfeltöltési szokásaimat (ha akarsz akkor akár bannolhatsz is emiatt, egyszer már írtál nekem egy nagy 1.-st).
  • Tigristank
  • Punker
    sárgabéka
  • dara
    Így néz ki összességében. A motortér láthatóan változatlan "védettséggel" rendelkezik.

• Molnibalage
    Tudom éppen ezért kérdeztem, hogy ez hivatalos vagy nem? Oroszok így szállították? Azért kérdezem, mert ez nem triviális, mert a Szu-27 gépeken tudtommal soha nem állt rendszerben...
  • dara
    Olyannyira lehet, hogy kezdetben ezzel jártak Lo-ba lövöldözni.
  • Molnibalage
    Skacok a MIG-29 gépre nálunk lehet tenni R-60-at? Hivatalosan is rendszereben áll a gépen (szerte a világban) vagy csak afféle barkácsolás ez?
  • Adam II
    -It's a kitty cornershot.
    -Wow!
  • Punker
    macsek
  • Punker
    legyen kit előre küldeni? szerintem nem volt a 2. VH óta olyan konfliktus ahova nem őket küldték első vonalba, egyszer valahol olvastam 1 fejtegetést hogy ott van a legtöbb bevándorló/szinesbőrű is, de erről statisztikát nem láttam.