95127
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Punker
    védett kép.
  • Adam II
    A feljavított M1A1en mi az a berendezés a torony bal oldalán a töltő géppuskája előtt?

• Hassel606
    Van olyan alakulat, ahol jár a napi 3x kaja, van, ahol csak ebéd, és van olyan, ahol ló...
  • Punker
    Kiskorút kéne megkérdezni ő biztos jobban látta belülről a dolgot.
  • Hassel606
    A szerződéses katona nem megy nyugdíjba.
  • VRSDM
    ez a szállásdi is érdekes, vagy kérsz szállást vagy fizetik az utazásodat ... nah most akárhogy is de soksok pénzt elköltesz :D vagy alvóshelyre, vagy a szeretett vasúttársaságunk zsebébe. kajáról nemtudok.
  • Thanatos
    szerintem nem, de ez szvsz itthon is ugyan az a szindroma mint a légionál, a katona azért akármiylen is mégis csak katona, nem a dicső 22. gyerekes családapa mintapéldája, ergo szerintem a katonaság mitn olyan alapbol nem a családos embereknek való bizonyos szemszögböl nézve
    más szemszgböl meg eprsze, nekik is lehet csládjuk, de azt meg senki nem mdonta hogy könnyü lessz, és ez szintén nem csak az mh-ra igaz szvsz
  • Punker
    kapni kapsz, de ha magadra nem is költesz 1 fillért se, szerinted 100k-ból pl lehet gyereket nevelni iskoláztatni stb?
  • Thanatos
    egyrészt x év után még a légio is elismeri a házasságot, családot stb, szal nem feltétlen igaz a ygerekes dolog (sőt sok olyan is van állitolag aki pl utolso fillérig hazaadja a fizuját a családjának ugye...)
    viszont igy nézve meg ma a honvédségbe se olyanok vannak akik a fizuért mennek, szóval ez nem mentség annyira
    viszotn ami krédés hogy mh berkeiben nem kapsz szállást és kaját ezekszerint?
  • Punker
    na jó de mindig viszonyítani kell, légióba nem elsődlegesen a pénzért mész, szállást kaját kapsz, ha oda mész valszeg nem kell asszonyt gyereket eltartanod.
  • Thanatos
    arrol nem is beszélve hogy a légioban az az 1000eru kezdőfizu, még itthon ugy ahogy egy normál fizu, de kint nagyon nem jó fizetés az se...
  • Thanatos
    hiány van, de létszám stop is, szoval az utcáról jó esélyel nem fogsz beesni :D
  • Punker
    a honvédelem nem a zsoldról szól.
  • timexxx
    Szerintem aki katona szeretne lenni, szereti a kihivásokat és jól is akar keresni az menjen a Légióba. mert itt csak nevetséges pénzt kapnak a katonák
  • tomcat1
    Hát az szomorú...
  • Punker
    nem főállású? szerinted máshogy lehet? ez nem munka hanem hivatás (kéne hogy legyen) jó ok 35-40 évesen elmennek nyugdíjba de akkor is, szégyen amit a honvédséggel művelnek :(
  • I.C.ram
    Én is 100 bruttóról hallottam. Nevetséges pénz. Mondjuk biztos van egy rakás szabadnapjuk meg juttatások. Nem hiszem, hogy bárki is főállású katona lenne. Bruttó 100ból nem lehet ma megélni.
  • Punker
    nem éri meg sehogy se.....
  • tomcat1
    és az % ban mit jelent?
  • Zenty
    gondolom ez attól is függ, hogy minek, vagy hova vezényelnek.
  • tomcat1
    Na közbe megtaláltam;http://www.honvedelem.hu/files/9/8663/hogyan_lehetek.pdf
    van itt egy 101325 ft, ez bruttó?
  • tomcat1
    "a szerződéses katonáknál 2400 fős hiány van. "

Menyi most a kezdőfizu a szerződéséseknél, ha csak most az utcáról beeesnék oda?Tudja valaki?
  • Hassel606
    Sajnos én is beleestem. De ezek az arányok is egy nagx vicc. Annyi szerződéses katona, mint közalkalmazott??
  • Molnibalage
    Röviden és tömören, szerintem szánalmas. EZ az igazi magyar unikum (és nem a tokaji) ami a magyar haderővel és légierővel történik.
  • Molnibalage
    Ez minden ami ment csak nem reform...
  • degenerator
    légierő
  • degenerator
    :(
  • Adam II
    Köszi!
  • Freeda Krueger
    CIP panel.
  • Adam II
    Mi a neve annak a "rolószerű négyzetnek" amit az amik a páncélosokra szerelnek ,hogy elkerüljék a baráti tüzet?
  • Hassel606
    Igen, senki nem szokott számítani a bezárásra...azután puff! Érdekes, városomban 2001-ben bezárt laktanyát, és a belvárosban hozzá tartozó HM tulajdonú (szolg. lakásokat kivéve)ingatlanokat megkapta az önkormányzat. Ingyé...
  • Punker
    hát bakker nem tom mi lesz így itt a szomszédban állítólag az épületeknem kapták meg a műemlék védelmet:

Dobra verik az egri laktanyát - Egymilliárd forintért árulja a Honvédelmi Minisztérium az egri Dobó István laktanya központi épületeit és négyhektárnyi területét – tudta meg a Magyar Nemzet. A laktanyára Szekeres Imre honvédelmi miniszter Eger önkormányzata részére versenyeztetés nélküli vásárlási javaslatot tett, de a város vezetői szerint az egymilliárdos összeget nem képesek kifizetni az ingatlanokért. Értékesítik az egykori katonai objektumhoz tartozó kiegészítő parancsnokság épületét is, amelyért 200 millió forintot szeretne a honvédelmi tárca. Eredetileg ezt is zárt körben adták volna el az egri önkormányzatnak, de a település az ehhez a vásárláshoz szükséges összeget sem képes kigazdálkodni, hitelt pedig nem kívánnak fölvenni emiatt a költségvetésük terhére. A katonák egykori gépkocsizó telephelye már elkelt, az ingatlant egy befektető és az önkormányzat közös társasága vásárolja meg bruttó 240 millió forintért, és ipari parkot, illetve logisztikai központot kívánnak létesíteni a területen. A HM ugyanakkor ingyen adta át az egri önkormányzatnak a helyi honvéd szakközépiskolát és hasonló vagyonátadást ígért az intézmény sportpályája, konyhaépülete és gyengélkedője esetében. Az összességben milliárdos értéket képviselő egri honvédségi ingatlanok egy részét nemrégiben több tíz millió forintért újították fel, ezért senki sem számított a létesítmény bezárására. (Magyar Nemzet 2.o.)

• dara
    Home On Jam
  • [NST]Cifu
    HOJ?
  • Zenty
    jah legalább őket nem hanyagolják el.
  • Molnibalage
    Megint kérdésem lenne, a HOJ képességről.

1. Milyen fegyverrendszereknek/rakétáknak van bevalottan ilyen képessége? (AMRAAM, R-27, R-77?)

2. Indítás után is lehet megváltoztatni a célravezetés módját esetleg?

Ennek fényében még az is érdekes, hogy AMRAAM és többi felsorolot ellen van -e értelme elektronikai zavarást használni? Az sem világos számomra, hogy akkor mi értelme van ez elektronikai zavarásnak ilyen környezetben és, hogy a légvédelmi rendszereknek ha nincs akkor miért nincs ilyen képessége.
  • timexxx
    sziasztok.. vki tudna adni egy kis infot a honvédségi kiképzésröl?
  • Fenrir
    Köszi
  • degenerator
    biztos terrorista volt
  • Punker
    ideje volt lecserélni a KGP-9-eseket.