95127
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Cnut
    Ja és hogy az első képen lecserélték a szokásos coca-cola reklámot a harckocsin Nestle-re. Ez mondjuk nagyon durva :)

Amúgy a reaktívot meg a kis ablakos védelmet észrevettem, node ez a marketing irányváltás azért sokkal meglepőbb! :)
  • Cnut
    A második képen Ramadi egyenesen és jobbra is van! :D
  • Ren
    Na jó, szóval ezek TUSK upgraden átesett M1A1-esek (most érkeztek meg az első ilyenek irakba, amennyire én tudom). Szerintem kicsit eltérnek az előzetes specifikációktól, de lehet hogy csak rosszul látom. A reaktív páncélzat megvan oldalt. Van kis pajzsa a töltő géppuskájának, bár kis ablakok vannak rajta és nem teli mint a prototípuson. Mintha a parancsnoki kupolánál lévő géppuska távirányításos lenne, de az szintén másik model mint eredetileg tervezve volt. A hátsó rács mintha lemaradt volna vagy legalábbis nagyon összement. A kis doboz a jobb hátsó sárhányón az talán a telefon a gyalogosok számára. Viszont nem látom a töltő éjszakai periszkopját ill mi az sok fényszóró? Infra lenne?
  • ColdFire
    hátul 2 toitoi, meg egy kuka

[jobb nem jutott eszébe]
  • hippy
    Sajnos nem tudok szerkeszteni,de szerintem ezt kellett észrevenni.

Xenon lámpa géppuskával
  • hippy
    Talán az a doboz az ágyúcső felett?Persze én nem értek hozzá,de nem emlékszem,hogy láttam volna régebben.
  • [NST]Cifu
    Jó, majd közöld mikor jár le a moratórium. :)
  • degenerator
    laza a lökhárítója:)
  • bardocz
    én direkt a díszletbe nem illő tárgakat amiknek elüt a színe,de rosz taktika volt:)
    nem tudom mi lehet a furcas a tankon
  • Punker
    én csak a tankot néztem nem a díszletet :)
  • bardocz
    vagy hogy alig lehet beszállni azon a lyukon?
  • bardocz
    olyan mitha valami állat feküdne rajta
  • bardocz
    magyarázd mán meg hogy nem dísztárcsa ott az árpádsávos betontömbnél:D
  • Tigristank
    Az oldalsó "lemezek" talán? :)
  • Punker
    nem dísztárcsa tartalék görgő

passzolom
  • Ren
    Segitek: a tankot kell nézni, a legjobban az utolsó képen látszik szvsz :)
  • bardocz
    2. képen dísztárcsa,és az a sárga hordó a tankon
  • Punker
    a nestlen kívül? :)
  • bardocz
    az is kell na:D
  • Punker
    milyen képen?
  • Ren
    Ki veszi észre az érdekességet a képeken? (Cifu fogd vissza magad :))

• [NST]Cifu
    Itt egy kicsit más a háttér. Grúzia ugyebár politikai harctér az orosz barát és az amerika barát grúzia kérdésében. Nagy fegyvertény (szó szerint :)), hogy az ország az orosz fegyverekről átáll a nyugati fegyverekre, és az amerikaiak jófejségből megdobták őket egy szállítmány M4-essel. A grúzok meg beinthetnek az oroszoknak, hogy lám, mi már nem is a ti fegyvereiteket használjuk, látjátok?

Az amerikai hadsereg valószinüleg valamit csinálni fog az M4A1-essel a közeljövőben, lecseréli, vagy legalábbis frissíti a belső szerkezetét (átalakítják a jelenlegi közvetlen lőporgáz működtetésűről olyanra, ahol a lőporgáz csak egy dugattyút mozgat, hasonlóan az AK féle megoldáshoz).
  • [NST]Cifu
    Mit tartasz "még" hordozhatónak? Ha egy sörétes puska belefér, akkor igen, a sörétes puska jó fajta szarvassöréttel, esetleg göngygolyóval. Persze akkor már előkerülnek a durvább próbálkozások, mert egy 40mm-es gránátvető sem sokkal nagyobb vagy nehezebb....

[center]
  • Punker
    kérdés mit cserélnek, ha 30-40 éves AK-kat akkor még mindig jobb az M4.
  • Adam II
    Jól megszivatják azokat akiknek eladják.
  • Punker
    "Amerikai M4-es gépkarabélyokra cserélik le a NATO-csatlakozásra törekvő Grúzia hadseregében a szovjet korszakban rendszeresített Kalasnyikov-gépkarabélyokat.

Maga Mihail Szaakasvili elnök adta át pénteken az új fegyverek első példányait egy katonai támaszponton a Tbiliszitől 80 kilométerre fekvő Goriban.

A következő hetekben az egész hadseregben lecserélik a kalasnyikovokat M4-esekre.

Automata és félautomata üzemmódban egyaránt használható az amerikai hadseregben is széles körben használt M4-es."

szórják ki az M4-eseket? a végén mégis csak lecserélik? Cifu nem tudom mi most a helyzet a tenderrel?
  • AKSURV
    .357 magnum ennek a legjobb a statisztikája.
  • Punker
    kicsit home made csúzli:

• Hassel606
    Ez elé sem álnék :) DE
  • mekk77
    Amatőr kérdés, de center mass body shot-ot nézve az egy lövésre vetített túlélési arány hol a legkevebb egy még elvileg jól hordozható fegyvert feltételezve?

Én egy ilyenre tippelnék így első nekifutásra...
  • DJ Skyline
    köszi szépen
  • Hassel606
    Ez tényleg betegség...

Ma volta a modern fegyverek sorozatban a H&K 416. Egyre jobban tetszik ez a mokány ékszer! :)
    Főleg ez a verza!
  • mekk77
    Ez a lelki-betegség volt már?

(http://crave.cnet.com/8301-1_105-9852603-1.html?part=rss&tag=feed&subj=Crave)

• [NST]Cifu
    Carrier Tow Tractor A/S32A-32.

A Google-ba Tow Tractor-ként keres rá (carrier, us navy, stb. kulcsszavakkal).
  • DJ Skyline
    sziasztok
    jobb helyen nem tudom megkérdezni, de hátha tud valaki segíteni! mi az angol neve azoknak a járműveknek, amik az amcsi anyahajókon vannak? amikkel vontatják a gépeket, tűzoltó kocsik, meg ilyenek! több féle képpen beírtam már googlebe is, meg navy.mil (galériában is szétnéztem, de alig találok valamit! tow truck-ra végülis volt pár találat navy.mil-en. most vagy ennyire kevés info van róluk, vagy én írok be rossz szavakat! leginkább képeket keresnék! köszi
  • [NST]Cifu
    Nem mindegyik változatot, de igen, lehet.
  • degenerator
    nem vágnám le az infó miatt a kezem, de mintha 4-5ezer környéki beugróra emlékeznék. mindgy, lényegtelen.
  • Hassel606
    Nem is tudtam, hogy az M249-et M-16-os tárral is lehet használni.
  • Punker
    budaörsön? nem emlékszek hogy a tavalyi évben lett volna ott nagy szervezett játék, pedig én minden országosan komoly szerverzést megnéztem, lehet te ismerőseid csinálnak magán játékokat, de ott nem tom mennyi lehet a fejenkénti beugró mert tuti nem 2 forint a bérlés.
  • degenerator
    meglehet, nekem is egy ismerős mondta, hogy ha budaörsön szoktak lenni, ki szoktak bérelni néhány eszközt...