95127
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Zenty
    jah m2a1 utóda lehet az m6. Az ilyen deszant kiszerelés.
  • Zenty
    ezt találtam most:
    Gepárd M6/ híúz
    1. Súly kg 10,5
    2. Hossz mm 1080
    3. Célzóvonal magasság mm 360
    4. Cső magasság (földtől)mm 270
    5. Cső hosszúság mm 740
    6. Torkolati sebesség m/s 750
    7. Torkolati energia KJ 12
    8. Gyakorlati tüzelési gyorsaság lövés/perc 30
    10. Tár kapacitás db 5
    11. Szükséges személyzet 1
    12. Távcső 3-12 x 50
    13. Kiegészítő éjszakai célzóberendezés van
    14. 50%-os szórás cm <2,5
    15. 100%-os szórás cm <10
    16. Hatásos lőtáv 1,8x0,4m nagyságú célra m 600
    17. Hatásos célzott lőtáv gjmü méretü célra m 1000
    18. Páncéltörő képesség 100 m-ről mm 15
    19. Páncéltörő képesség 600 m-ről mm 10
    20. Élettartam lövés 5000

Az m1-nek úgy látszik kisebbik változata lesz az m6. 10 kilóval könnyeb, és majdnem fele akkora. Igaz nem is olyan erős
    A Honvédség M2A1 használ, és m1-et most
  • Hassel606
    Nálunk egyelőre az M1 van hadrendben.
  • Zenty
    Erre csak azt tudom mondani, hogy magyar kisebbségi komplexus.. :)
    Kicsit persze túlzó, de az egyik legjobb az biztos.
    A gepard m1 egy amcsi magazin szerint is sokkal jobb mint m82 barett. Én is olvastem ezt a cikket, majd megkeresem. Az új M6 leírása szerint "special forceknak" készül elsődlegesen, mivel az előző darabokat is oda vették. A Törökök, Francika idegen légiósok, és az Usa is.
    Maximum a Horvátok használták az alap hadseregbe még régen.
    Ha jól tudom az új m6 nagyobb számba a Törökre akarják sozni, és persze a Honvédségre. A Törököknek például most is csak gepárd van anti-material rifle-ként. A darabszám pontos eladásáról nem tudok, de valószínűleg nem sok. Ez abból is látszik, hogy főleg különleges erőknek, meg a gyár tömeg eladásról álmodozik. Mondjuk én nem csodálkoznék, mert szinte nem is reklámozzák.
  • Ren
    Ez konkrétan mire alapozod? Csak mert az .50-es és hasonló kaliberü romboló/mesterlövészpuskák választéka elég nagy. A Gepárd amúgy eléggé sufnituningnak tűnik, értem ezalatt, hogy az M4-M6 az igazából így az M1-M3 javított változata plusz a mindenféle alverzió ahol ezt-azt módosítgatnak. Legyártott darabszámról van bármilyen adat?
  • Zenty
    Gepárd a legjobb A gepárdnál is van ilyen caliber. Sőt nagyobb is a választék..
  • Zenty
    Gepárd no gerpárd :D
  • Zenty
    akkor már a legújabb verziót :)

Gerpárd M6 hiúz - végső fejlesztési fázisban

• Scottt
    fegyót :)
  • Scottt
    Hát ja mindjárt szebb..:-)
    @Cifu mester hát a jenkik is büszkék lehetnek milyen,fasza fegyó fejlesztettek ki és oda engedtek mellé egy,"kommandós-mesterlövészt" ez is csak film :)
  • Ren
    Lehet hogy utána valaki megcsinálta ténylegesen, de azon a site-on fotobolt az tuti.
  • degenerator
    láttam itt olyan képet ,hogy lő vele a fickó. az is csak photoshop?
  • Hassel606
    Jól van na, próbáltam egy kics humort becsempészni. Nem kell az embert rögtön lecseszni.
  • [NST]Cifu
    Barrett Model 99

Mondjuk abban a részben az tetszett a legjobban, hogy egy 12.7-es öntöltő puskát és egy 10,5-ös (.416) toló-forgózáras puskát vetnek össze. Aki egy kicsit ért a mesterlövész puskákhoz, az tudja, hogy az öntöltő puskák technikai adottságaik miatt nagyobb szórással rendelkeznek. Szóval az egész hitelessége megkérdőjelezhető...
  • Ren
    Arról nem is beszélve, hogy az egész csak photoshop és csak egy könyvet népszerűsít az egész site. (Elég elolvasni az apróbetüt ill próbálj meg venni bármit)
  • ColdFire
    fegyverem -.-
  • Sadist
    Újabb? :D Kb. az univerzum keletkezésével egyidős :D
  • Hassel606
    Újabb agyfosás:
  • Hassel606
    Így ismerősebb lehet. Az M1.

• Scottt
    Sry a flood miatt..
    Megtaláltam mivel lőtt a fickó,bár itt 12,7mm-es kalibert írnak...Érdekes oldal elég részletes infokkal.
  • Scottt
    Ez az a Gepárd? Én a híres "páncéltörő" puskára gondolok...
  • Hassel606
    A magyar Barret :))

Gepárd M4
  • Hassel606
    Hát ja, M249-el...De próbálná mondjuk 2db M60-al!
  • Hassel606
    A Barret .50 egy újabb változata.

Ez a 12.7-es (0.50) változat.
  • Scottt
    Ma látta valaki rajtam ,kívül a Future Weapons(úgy emlékszek ez volt a neve)című sorozatot a Discoveryn?Durva a 10,56mmes lőszer.Aki látta az nem tudja milyen típúsú fegyverből lőtték a 10,56osokat?
  • SZU
    Valaki régen sokat vitatkozott, hogy lehet-e gpuval csípőből lőni egy kézzel...
  • SgtChris
    khmmm...mondjuk #29363-ban a lényeg, de mindegy is...
  • degenerator
    erről a "fényár" dologról egy bizonyos zsukov nevű úriember ugrott be:)
  • mekk77
    köszi, amúgy ez télleg egy "durvább próbálkozás"-nak néz ki
  • [NST]Cifu
    Mivel a SOCOM részére szánt CV-22-eseknek szükségük van valamiféle önvédelmi fegyverre, és a helikoptereknél szokásos oldallövészek nem jöhetnek szóba, ezért ilyesmit fognak kapni:

• Punker
    és?
  • I.C.ram
    Nestlé doboz :D
  • SgtChris
    Akartam csatolni képet...de talán most:
    US Assault pack (olive) vagy US Assault pack (ACU)
  • SgtChris
    Hali! Érdekelne, hogy tudnátok-e olyan _ha lehet, magyar- webáruházat ajánlani, ahol ezt a hátizsákot emberi áron megkaphatom? Mert nem találtam pedig kutatok, keresek...
  • Molnibalage
    A mik? Ennek a mondatnak se füle, se farka...
  • netmester
    szerintem nézzétek meg a tnaknak a csövét.aból elég érdekesen távoznának a lövegek
  • [NST]Cifu
    Az eredeti TUSK-ban is meglévő dolgok:

-Belső távvezérlésű géppuskaállvány a parancsnoknak, M2 géppuskával.
    -Védőpajzsal felszerelt M240 géppuskaállvány a töltőkezelőnek (bár tényleg más a pajzs, mint a TUSK-nál).
    -Rafael gyártmányú raktív páncélzat a kötényezésen.
    -Telefon hátul

Ami új a TUSK-hoz képest:

-Fényszórók. Nem infrák, hanem látható fényűek. A cél az, hogy a célterületet fényárba lehessen borítani. Miért jó ez, nos, először is egyes milicistáknál éjjelátókat találtak, számukra ez elég fájdalmas lehet ha a szemükbe világítanamk. Viszont az éjjelátók nem túl használhatóak egy városban, amelyik fényárnyban úszik. Viszont a fényszórók jól jönnek, hogy a sötét sikátorokat, az épületek árnyékban lévő oldalát azért bevilágítsák.
    -Az ágyúcső tetejére szereltek egy géppuskatartót, hasonlót ahhoz, amit az izraeliek alkalmaznak, M2 géppuskával. A lényege az, hogy az irányzó is tudjon gyalgosok ellen nagy tűzerőt leadni - de nem az ágyúval. Van ugyan egy M240-es géppuskája, de az M2 egy klasszissal komolyabb amúgy. Alternatíva, hogy Mk19-es gránátvetőt szerelnek oda.
  • Punker
    nem olyan csúnya ez.
  • Hassel606
    Csúnya kis béka, de nagyon tetszik! :)
  • Punker
    pfff én még nem láttam TUSK-os verziót, ezeket mind homemade-nek néztem főleg a géppuska ablakokat.