95130
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Molnibalage
    Ez T-38 lenne?

• Punker
    a fickó nem érdemli meg, kína bazze túl sok az ember a ló többet ér.
  • degenerator
    a fickóra már nem jutott...
  • bardocz
    ha azt s úgy csinálják mint airsoftot akkor jó volt veletek:D
  • Molnibalage
    Nem. Kínai atombomba teszt előtt.
  • Punker
    I. vh-s kép?
  • degenerator

lovakra gázálarc?
  • dara
    Pontosabban: "Az angolok szartra páltak."
  • [NST]Cifu
    Valószinüleg nem érte meg nekik. A Szu-24 és Szu-25-ösöket megtartották, jobban használhatóak.
  • Freeda Krueger
    Köszönöm.
    azt lehet tudni mi volt a Su-22 elleni legnagyobb kifogás?40 gép nem kevés.
  • Pluskast
    Erre csak megboldogúlt Gózon Gyula színészünk beszolását tudom mondani aki az egyik rádiójáték előadás során azt mondta az Angolok partraszálltak szöveg helyett, hogy: Az Angolok partra szartak:)
  • Cat #30269
  • [NST]Cifu
    24 Mirage F1 (10-12db rendszerben)
    4 Szu-20 (kivonva)
    40 Szu-22 (kivonva)
    24 Szu-24MK (egy részük rendszerben)
    7 Szu-25K/UBK (rendszerben)
    9 MiG-23 (kivonva)
    7 MiG-25 (kivonva)
    4 MiG-29 (rendszerben)
    15 IL-76 teherszállító (rendszerben)
    1 v. 2 IL-76 AEW/AWACS (rendszerben)
    Ismeretlen számú Mi-24D (valószinüleg kivonva)
  • Hassel606
    Rafkós srácok ezek!
  • Pluskast
    Kommentben: Szerb katona a lelőtt lopakodónak:
    - Jaj, bocs! Nem láttalak.:-)))))

• Freeda Krueger
    Üdv.
    Talán már volt,de azért megkérdem.
    Mit kehet tudni az iránba menekült iraki repülőgépekről?
    Mely tipusokat állitották szolgálatba a Su-24 en kivül,esetleg mi lett a többinek a sorsa.
  • degenerator
    hátez?
  • degenerator

svájc más szemszögből.
  • Cat #30262
    Amerika nyugdíjazza F-117-es lopakodóit
  • Thanatos
    én ezt nem is tagadtam, azon a topicon szinte csak az ő hsz-eit olvasom, de ettől még az "köd" az én "szubjektiv" véleményem szerint, ennyi :)
  • degenerator
    jó, én elhiszem, de ha jobban megnézed, a ködöt nem én írtam először, csak megjegyeztem, hogy ottvan. másrészt meg, hogy érted, hogy hazaszerető? az usát tekinti a hazájának?
  • Bubbax
    Amit te ködnek hiszel, az inkább hazaszeretet és elkötelezettség. Eritelaz ritka értelmes és világosan gondolkodó ember, ez a beszámolóiból is kiderülhet.
  • Thanatos
    én ezt nem is mondtam hogy nincs igy :)
  • degenerator
    ha nem lenne a köd, nem valószínű, hogy ezekután is ottmaradna.
  • Thanatos
    a szubjektiv beszámolorol azért annyit hogy a srácot is elvakitja néha a csillagos sávos köd, de azért tény hogy ált korrektek a beszámoloi :)
  • Thanatos
    Katonai
    igen, ez a topic cime... :D
  • degenerator
    "katonai". eza neve.
  • Animefox
    TAPS TAPS TAPS..... cuki
  • Punker
    melyik topic?
  • degenerator
    szokta valaki olvasni az indexen a katonai topikot? egy magyar sf-es fickó helijét lőtték le, ő írt beszámolót. (mindig a szubjektív beszámolók/vélemények érdekelnek, ha titeket nem, vegyétek úgy ,hogy nem írtam semmit.)
  • I.C.ram
    Részeg harckocsizó :D
  • dara
    A KSR-5 méreteiben csökkentett K-22. Emellett a KSR-5 rakétahajtóműve fejlettebb.
  • Hassel606
    Na, ezt nem vágom...
  • Molnibalage
    Gyerekek segítsen már valaki, ha tud. A netes források össze-vissza keverik az AS-4 (Kh-22) és AS-6-os (KSR-5) rakétákat. Mekkora különbség van a kettő között? A fotókon nem lehe megkülönböztetni őket és elég hasonló adatokat adnak meg róluk..
  • Boconadi
    Igen, valóban hülyén kérdeztem -és most inkább ne is mondj semmit :)-, de szerencsére megértettétek amire gondolok. Köszönöm.
  • Sadist
    CQB fegyvernek azért kicsit nagynak tűnik.
  • bardocz
    nem rosz:)) kipróbálnám szivesen
    csak tudnám a csávó miért beszél folyton suttogva minden adásban...
  • Bucser
    "Egyébként meg alapból hülyén van feltéve a kérdés. Ugyanis mindenképpen kell tolóerővektor egy "rakétára", lévén anélkül nem is lenne rakéta, csak szabadesésű eszköz. Amit reaktív hajtómű hajt, annak van tolóereje, amit légcsavar, annak vonóereje. Az erő pedig vektor, szóval van nekik toló/vonóerő vektoruk."

A kérdés bután volt feltéve, de gondolom a tolóerővektor kitérítéses kormányzásra gondolt.
  • dara
    Mivel általánosságban rakétát kérdeztél: már az Aggregat-4 esetében is alkalmazták, ahogy azóta is gyakorlatilag az összes ICBM/IRMB esetén (de lehet ki lehetne jelenteni, hogy az összes ballisztikus rakétán).

Ahogy Cifu írta: bizonyos körülmények között máshogy nem is lehet megoldani a kormányzást.

Egyébként meg alapból hülyén van feltéve a kérdés. Ugyanis mindenképpen kell tolóerővektor egy "rakétára", lévén anélkül nem is lenne rakéta, csak szabadesésű eszköz. Amit reaktív hajtómű hajt, annak van tolóereje, amit légcsavar, annak vonóereje. Az erő pedig vektor, szóval van nekik toló/vonóerő vektoruk.
  • Tigristank
    AA-12 shotgun