95132
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Molnibalage
    " zsidócskák civilekkel állították körbe a kocsijukat,"

Na ezt látni szeretném, mert ek kamunak tűnik. Az IDF áruld már el, hogyan venne rá izraeli állapolgárt, hogy körbeálljanak egy autót.
  • degenerator
    szerintem akkor is a szambo a leghatásosabb.
    egyébként meg itt lehet megtalálni azt a békefenntartós írást

bucser: láttam egy olyan videót a liveleaken, amikor a zsidócskák civilekkel állították körbe a kocsijukat, miközben egy orvlövész lövöldözött. arról mi a véleményed?
  • [NST]Cifu
    Élből mielőtt elfajul: nemzetiségi vitát privátban vagy másik topicban. Pont.

Nimrod45:

Csak átvették az MTI anyagát, szóval az MTI sara, hogy az F-5 szerintük bombázógép.

Amúgy az USAF kiképzőszázadánál (a "Top Gun") repülő F-5-ös volt az áldozat. Valószínűleg dogfight gyakorlat ment, és a két gép összeakadt...
  • juzosch
    Te kevered valamivel a krav magát. Ez a "stílus" pont arról szól, h beléd neveljék, ösztönössé tegyék a legalapvetőbb, leghatékonyabb reakciókat.
    Hogy reflexből tökönrúgd, kiszúrd a szemét kitépd a gigáját, vagy ha épp azt kell, gondolkodás nélkül fuss.
    Minden csak nem bemutató, és nem látvány.

Sok küzdősportot megnéztem már, h melyik a leghatékonyabb, és ha az életedről van szó, akkor mindenképp krav maga.
    Sajna pont ez a hátránya is, h mai körülmények között nem igazán alkalmazható, tényleg csak a seregben. Ugyanis az utcán el kell számolni a holtesttel, vagy nyomorékkal akit magad után hagysz:)
    De a harcmezőn csak az számít, h életben maradj, az ellenfelet pedig semlegesítsd, és erre a legalkalmasabb.
  • Scottt
    F-5 típusú bombázó
    Inkább vadász bombázó, vagy korlátozott föld levegő képességű gép...
  • Scottt
    Így román vagy úgy román[Van aki Magyar csak ott él meg van aki ott él tud magyarul de nem vallja magát Magyarnak]
  • nimrod45
    Ez nem jött be, inkább itt van tisztán a link: http://index.hu/politika/bulvar/vad2493/
  • nimrod45
    Na /vad2493/]itt[/URL] is van hozzáértés bőven...[URL=http://index.hu/politika/bulvar
  • Animefox
    És arra mit felelsz hogy román vagyok?
  • Scottt
    Engem megdobhattok a béke fenntartós linkkel.
    Anime Fox: Őszintén szvsz beteg vagy.Már csak azért is me a románoknak szurkolsz.
  • Punker
    kint volt a blog jóideig......
  • Molnibalage
    Fater hozott haza egy érdekes anyagot. Egy ukrán békefenntartó beszámolója még 2004-ből. Ha érdekel valakit akkor majd bescannelem és feltöltöm valahova.
  • TVelvet
    Te aztan biztos tudod...
  • Animefox
    Na ja, ez se ritka eset...
  • Animefox
    Azt nehezen, a palesztin kis kölyköknél senki se dobja jobban a követ... Akár az olimpiára is mehetnének ilyen teljesítménnyel. bardocz pisztoly verziója se a legjobb, lásd a youtube videók alapján. Már rég meg van a megoldás... rohan a kis ötéves beidegződve a katona felé, az meg páff lerúgja a fejét... Vagy a rinyáló terhes asszonyt hason rugni... Na erről szól a krav maga!
  • Bucser
    btw nemrég volt egy műsor a palesztin felkelők vs izraeli katonák témakörben. Azaz hogyan készülnek a zavargásokról a videók.

Elég érdekes volt azaz kb általában az izraeli katonáknak semmi köze hozzá hanem tőlük 200 méterre elkezd a tömeg őrjöngeni, jön a mentőautó elvisznek egy állítólag sérült embert aztán 10 perc múlva egy másik vágásnál már a korábban elvitt emberke cipeli a másik társát ugyanahhoz a mentőhöz:)

Szal érdekes:)

Meg is van

• Bubbax
    Ez asszimetrikus hadviselés, nem jó. Inkább visszadobni a követ bele a fejibe.
  • bardocz
    "Minek verekedjek,amikor van nálam pisztoly?"
  • degenerator
    azokat a terepjáró elé szokás állítani tűzharcban, még ennyit se tudsz:)
  • Animefox
    Az arra jó hogy palesztin gyerekeket rugdossál...
  • Scottt
    Én harcművelek.Mindjárt belenézek a videókba aztán levonom a konzekvenciát.
  • Thanatos
    nem feltélten a és csak a kravmagára gondoltam, igazábol kravmagánál ez a mindenféle military vonatkozás jórésze csak marketing szvsz :)
  • degenerator
    én viszont magáról a harcművészetről beszélek.
  • TVelvet
    ez nem egészen ígyvan. :) Ez első sorban önvédelmi célokat szolgál, az edézéseken különféle szituáciokat csinálnak, és arra tanítanak, hogy hogyan kezeld azokat a váratlan helyzeteket.

ugyan nem vagyok vmi járatos, de szerintem sorkatonáknak nem krav magat tanítanak, hanem pár alapfogást azt jolvan.
  • Kurfürst
    Egyetértek, átlag sorkatona úgysem lesz soha sokdanos mester... ha 5 hasznos fogás van, amit megtanítanak neki és alkalmazni is tudja amikor kell, az már bőven jó.
  • degenerator
    épp az a baj a krav magával, hogy bemutatókra jó, de nem túl hatékony.
  • Thanatos
    a hadseregeknek nem oylan "harcmüvészet" kell, aminek az a lényege hogy jol mutasson a mozifilmekben... :)
  • Kurfürst
    Krav Magás videók Discoveryn.

Nézegettem őket, nem sok közöm van harcművészethez, ránézésre azonban úgy tűnik nem nagyon van technikája. Egy-két alapfogás van úgy tűnik, inkább arra mentalitásra gyúrnak rá, hogy verd agyon a másikat, amivel tudod, és üsd ahol éred amíg ki nem fekszik. Ez persze nem baj, sőt, hadseregnek pont ez kell, hogy ne legyenek gátlások, ne add föl stb.
  • Hassel606
    Na, ezt nem tudtam. Kösz az infót! :)
  • degenerator
    tényleg, novo...elnéztem:)
  • harcu
    Vojszka Szpecialnovo Naznacsenyija
  • degenerator
    szpecialnogo naznacsenyija. kb
  • [NST]Cifu
    A Spetnaz a különleges erők neve oroszban. Nem kifejezetten EGY bizonyos különleges erőé.
  • MuldR
    Kis orszag, nagy orszag. Majdnem ugyanaz a ketto. :)
  • Hassel606
    De a pajzs a karjukon specnaz...akkor itt is van, vagy mi?
  • Hassel606
    Lehet, hogy itt még komolyan feszik a kiképzési feladatokat.:)
  • Scottt
    Láttam, hogy beloruszok,de muszáj volt elsütni:)Különben meg egyre megy a sok keleti emberke.
  • [NST]Cifu
    Ezek Fehéroroszok. Lukasenkó birodalma, ha így mond valamit. :)
  • Scottt
    Na akar még valaki kekeckedni az Orosz Medvékkel?
  • degenerator
    hardcore