40
modell hőlégballon építése házilag
-
#40 up -
#39 kartonnal, mi? -
disgust #38 sok koton. -
#37 amit találtam leírásokban, ott csak szirszarok voltak, óvodásoknak kék kartonból vágjunk ki ilyen alakú borítót :)))
bazz szerinted hány kondom kéne hozzá??? nem egy héliumos lufit akarok... -
disgust #36 koton. -
#35 valami stapabíróbb jobb lenne..... -
#34 Tesco szatyor ? :DDD -
#33 vizhatlannal az a gázt se engedné ki..... -
#32 Héliumot nehezebb tán előállítani, a Hidrogén meg jobban húzná felfelé, könyebb mint a hélium (??).
Inkább a borítással van a gond, vázat még vhogy össze hoznék, de milyen fóliával, szövettel kéne beborítani? -
#31 miért nem próbálkozol héliummal? -
#30 nemtom... lehet ők is ballont akartak... aztán összekoldulták a zenével :P -
#29 arra túl sok led zeppelin találat jön bármilyen keresővel. Mi a f*szért kellett ilyen együttest létrehozni ? :))) -
#28 zeppelin -
#27 Inkább hőléghajó kéne, báár nem tiszta mit hogy neveznek ebben a zűrös világban.. már kiöregedtem :DD -
#26 ehh LOL :D -
#25 Fingjál bele egy szipús zacskbe egyet kettőt! -
#24 :) sok sikert -
#23 Topik UP! -
#22 LOL:!
Tudjátok mennyit fizet Laden haver, a legújabb, kiszámíthatatlan nagyméretű "dzsengázásért" :D? -
vader #21 nebaz. ilyenkor??? nemááááááá. ezzel a szarral.hehe -
#20 fárasztó topic... -
vader #19 he baz. há mi e??? -
#18 húúú bazzmeg... korán reggel ilyet ? -
#17 1 Envelope volume 2180m3 1 Envelope
2 Number of gores 16 2 Burner
3 System weight 215kgf 3 Tube line system
4 Gross lift 715kgf(at 130) 4 Steel tank
5 Useful load 500kgf 5 Basket
6 Recommended applied load 300-400kgf 6 Blower fan
7 Max. temp. 130 7 Instruments including variometer,
altimeter,
pyrometer and pressure gauge
8 Climbing rate >3.0m/s(at 120)
9 Life time 400H(temporary)
hú remélem látszik.
szóval, a kgf mit jelent??? -
#16 nahhh. kezdetnek nem rossz:
kbears leiras
de hogy ennyire nincs semmilyen technikai leírás a hőlégballonokról...
-
#15 ezt szabadalmaztatni kel ! :) -
#14 loál :)))) -
#13 "Az üzemanyagot / illetve meleg levegő forrást már kitaláltam, de egyenlőre titok :D"
Én is kitaláltam a ponyvát - szintén titok...
Na jó, azért megosztom veletek:
Három dolog kell hozzá - Egy darab Tesco szatyor, egy hajszárító, és egy hosszabbító.
A többit a fantáziátokra bízom! -
#12 Az üzemanyagot / illetve meleg levegő forrást már kitaláltam, de egyenlőre titok :D Meg még nem is próbáltam ki, lehet hogy spéci szelep kell, nehogy visszaszívjon és felrobbanjon az egész.
Két lehetőséget látok: hidrogén : előnye az hogy önmaga is könnyebb mint a levegő, így lehet hogy ennek a ballonba áramlása is fel tudja emelni, továbbá elég jó a fajhője, azaz jó kis meleget lehet vele csinálni.. veszély: meggyújtásnál durranógáz, esetleg szétviszi az egészet.
másik lehetőség: acetilén : ez sztem nehezebb mint a levegő ( de hogy számoljam ki? ), és a fajhője ennek is elég jó lehet ha egyszer ezzel heggesztenek.. ennek is veszélye hogy begyújtásnál kicsit durran.
A ponyva az érdekes meg hogy h. feszül ki.. esetleg ha hőálló anyagot ( az a fehér izé ) ráteszek egy merevebb műanyag fóliára???? -
#11 Az első lépés lenne a ballon építése, mondom csak egy kicsit akarok ami vagy 2 kg-t elbír.
2. fokozat. Rádiós/lézeres távirányítás. Először nem irányt, csak a szelepet ami a gázt ereszti ki, ezzel lehetne szabályozni a süllyedés / emelkedést.
3. szint. Ez már tényleg csúcs. Digit fényképezőt rászerelni és azt is működtetni persze távirányítással.
4. szint. Teljesen kormányozható a légballon ( vagy zeppelin ) -
davos80 #10 Sztem biztos.Ha van vmi met-es ismerősöd biztos szervál.Vagy kérj a NASA-tól egy olyat ami fölmegy a sztratoszféráig. -
davos80 #9 Amúgy érdemesebb vitorlázórepülégp-modellt gyártani, azt könnyebben véghez lehet vinni.Nem kell semmi üzemanyag, ellenben a ballonnal -amihez kell valami, ami melegíti benne a
levegőt.És az egy kicsit veszélyes, ha mondjuk egy 2 kilós gáztartáy, vagy akármi felrobban a szomszéd háza fölött vagy akárhol. -
#8 őrzik azokat? csak elvágom a kötelet és... -
davos80 #7 Szerezz vhonnan egy meterológiai ballont... -
Chaos Mad #6 ez komoly?? én egy teleport készüléket akarok csinálni! nem tud vki segiteni? -
#5 Illetve nekem zeppelin kell, nem hőlégballon. -
#4 Ezen már én is agyaltam. De én minimum távirányíthatóban gondolkoznék, az meg házilag is sok pénz. -
#3 Kell egy kis kosár, egy ponyva, amit ráraksz, csak azt nem tudom, hogy hogy fog a ponyva úgy megveszülni és felfelé állni, mint a profiknál meg azt sem tudom hogy fog felszállni! Sok sikert! -
#2 Minden ok? -
#1 Hogy kell nekikezdeni?
Csak egy kis hőlégballont szeretnék építeni, ami elbír kb 1-2 kg-t és kész..
Milyen anyagból lehet jó ponyvát csinálni?
Aki már csinált hasonlót segíthetne.