75
Pendrive Probléma
  • Mihail
    örök hála
  • Dj Faustus #34
    Winimage
    Flashboot
    Installing Debian Sarge from a USB memory stick (USB key)
  • Mihail
    Lehet image filet kiírni vmilyen progival pendrivera? Mer biosom tudna róla bootolni már csak rá kell varázsolnom a cuccost
  • maka2
    Operációs rendszer xb sp2.
    Alaplapom meg P4s533-x
  • Dj Faustus #31
    1. Ha van másik gép, amin tudod tesztelni a pendrive-ot, próbáld meg vele.
    2. Milyen alaplapod+operációs rendszered van? Driverfrissítéssel próbálkoztál már?

• maka2
    akkor mit csináljak hogy jó legyen??
  • Dj Faustus #29
    Az USB eszközök 3 sebességgel tudnak kommunkálni:
    Low Speed: 1.5 Mbit/s = 1500000 bit/s = 183,10546875 kibibyte/s
    Full Speed: 12 Mbit/s = 12000000 bit/s = 1,430511474609375 mebibyte/s
    Hi-Speed: 480 Mbit/s = 480000000 bit/s = 57,220458984375 mebibyte/s

Mielőtt valaki azt mondaná, hogy a váltószám 1024, elmondanám, hogy az adatátviteli sebességnél, merevlemez-méret megjelölésnél, DVD méretnél, adatátviteli-busz sávszélességénél a váltószám 1000 (decimális/SI prefixum van használatban).

A Low és a Full Speed az USB 2.0 előtti eszközök elvi maximuma, a Hi-Speed az USB 2.0-é (nem minden USB 2.0-ás eszköz képes a Hi-Speed-re!)

Lehet hogy a program, amivel másolsz, kibibyte/s-ban írja ki az adatátviteli sebességet. No meg a fent leírt értékek elvi maximumok, nem biztos, hogy 100%-osan képes rá.

Esetleg nézd meg az alaplap/USB kártya leírásásban hogy milyen szabványú USB-t támogat, illetve frissítsd a drivert.

Olvasgatásra:
    Bináris prefixumok[/url
    [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_serial_bus]USB
  • maka2
    és Windows Commanderrel töltöm át a cuccokat!
  • maka2
    2.0 ás!!!
  • lord nihilus
    milyen a USB-d, 1.1 v 2.0-s?
  • maka2
    Hy!

Nekem olyan problémám van , hogy van 1 gigás pendrivom most kaptam karácsonyra , tehát vadonat új és alig rakja át pár kb al a fájlokat, pedig a dobozra az volt írva 14mb/sec MAX.

Mit csináljak??
  • ssolitude
    Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógépkezelés/Tárolás/Lemezkezelés.Ha benn a PENdrive,akkor itt látszani kell neki.Nézd meg mi a betűjele,jobbklikk,Betűjel megváltoztatása,és add neki az Intézőben látható utolsó betűjel utáni betűt(ha az utolsó meghajtód G:,akkor ez legyen H:,pl.)Alkalmaz,OK.Mire visszamész az Intézőbe,ott kell lennie.Legközelebb ugyanezt a betűt kapja automatikusan.
  • lord nihilus
    nékem is hasonló tanácsra lenne szükségem, ha bedugom a wXP SP2 felismeri, a meghajtók között is látszik(TotalCom.,Sajátgép),de mikor belelépnék kiírja h nincs ilyen meghajtó.
    kérem a segítségeteket a válaszokat előre is köszönöm.
  • Capovics
    Nekem is az a problémám, hogy mióta újra telepítettem a rendszerem (WindowsXP), bármely USB Drive, vagy MP3 lejátszó bedugása után a rendszer ugyan felismeri az eszközt (a lemezkezelőben is látszik), de betűjelet nem kap és nem is látszik a meghajtók között.
    Elég sok meghajtó van a gépben, nem tudom van e köze hozzá.
    ZoneAlarm a tűzfalam lehet, hogy ez tiltja?
    Kérlek segítsetek.
  • szeki21
    Hi! Nekem az lenne a gondom, hogy amikor bedugom a pendrivot a gépbe akkor nem jelez új meghajtót pedig a windows felismeri és telepíti de nincs új meghajtó. Tud valaki segíteni?
  • lck #20
    igen
  • BomBa
    Bluetooth-nál is így kell?
  • BomBa
    A bedugás előtt sejtettem hogy nem kell semmit sem csinálni, de azt valaki mondta, hogy nem elég egyszerűen kihúzni. Kösz az infót, ha lesz időm ki is próbálom.
  • lck #17
    Igen, lehet bedugni, másolni, formázni, törölni.
    Kihúzni csak akkor illik ha a tálcán megjelent ikonra kattintva először leválasztod az eszközt ( vagy kikapcsolás után) - így biztonságos mert még lehet hogy ír rá a gép.
  • BomBa
    Mert állítólag nem elég simán kihúzni.
  • BomBa
    Kaptunk egy pendrivot. Azt szeretném tudni, hogy egy winxp-s oprendszerű laptophoz hogyan kell csatlakoztatni meg kicsatlakoztatni biztonságosan? Azt tudom, hogy usb-be be kell dugni, de utána mi van? Magától felismeri és mint egy floppyra lehet másolni,törölni stb?? És kivenni hogyan lehet biztonságosan? Várom a segítséget!
  • TomBond
    De eddig rendben felismerte az egész meghajtót rendesen, nem telepítettem rá semmit. Ez egyik napról a másikra lett ilyen.
  • AtomHeart
    Amugy linux alatt fdiskkel profi modon lehet particionalni :^)
  • AtomHeart
    lehet, hogy ugy van particionalva. Az en pdmmel polo kaptam egy progit, amivel letrehozhatok rajta 2 particiot, es az egyiket lekodolhatom, ilyenkor a kodolt particiot csak akkor lathatom, ha fel van telepitve a gepre a progi, es beutom a jelszot...
  • TomBond
    Nekem olyen problémám van a pendrive-ommal hogy eredetileg 128 MB-os lenne csak valami oknál fogva nem használhatok belöle csak 13,7 MB-ot.
    Próbáltam formázni de semmi. a Windows és az összes alkalmazás is 125 MB-nak látja de használni akkor is csak 13,7 MB-ot tudok. Miért van ez?
  • CLINT EASTWOOD9
    Mi van konkréntabban!
    Olyan hálósan fogalmazol
  • AtomHeart
    Mondd csak, irtal-e valaha tollal..?
  • CLINT EASTWOOD9
    Végre sikerült, de igen nehezen.
  • Gladiator
    van kb 500 fajta pen drive. de a miénkét én megfogom és lehúzom. nem nagy ördöngősség
  • CLINT EASTWOOD9
    hogyen húzzátok le a pendrive-nak azt a részét ahol csatlakoztatni kell az usb-t?
    Sürgős lenne!
    Előre is köszi!
  • rushman
    mondjuk úgy, hogy a féreg megfertőz minden meghajtót, és épp csatlakoztatva volt a PDrive-od! Ez ilyen egyszerű!
  • rushman
    van
  • blackgamer
    lehet hogy valami rejtett, vagy system file-ként van rejtőzve még akkor is amikor üresnek hiszed a pendrive-ot
    bár nemtudom van-e pendrive-nak fat táblája egyéltalán
  • Taranov
    Csak úgy lehet vírusos valami, máshogy nem.
  • bendes
    Miért lesz W32.Pibfi vírusos az ember pendriveja csak úgy?