Majmok!Egy letünt kor hirnökei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy én is olvastam ezeket, és van néhány tényleg érdekes kérdés.
A mai ember már húszezer éve létezett, ugyanekkora intelligenciával, agytérfogattal, stb. Mégis az elsõ civilizációra utaló nyomok asszem 6-7000 évesek. Vajon azt ezt megelõzõ többezer évben a homo sapiens nem jutott tovább az õsközösségnél? Vagy netán kialakultak és eltûntek fejlett civilizációk eközben? Mondjuk Atlantiszon? Hova tehetjük azokat a régészeti leleteket, amik egyszerûen nem kerülhettek volna elõ, és eredetükre nem találnak magyarázatot?
Maradjanak velünk, olvassák a topikot, és kérdésükre választ kapnak.

ABIT NF7/AMD 2400+/Samsung 2x256 2700/40GB Maxtor/9500pro/Samsung 753DFX/LG DVD/LG 24X/Win XP Prof
tényleg, mi van a bilóblia kódjával?
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
de hajdan a túléléshez erre nagy szükség lehetett, ha ez máig megmaradt
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
igen
pl. ösztönösen félsz a kigyóktól
pedig most mondjuk alig találkozol vele
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
és õseik már a dinoszauruszok korában is éltek
ezt úgy hívják: biológiai emlékezet
Tényleg érdekes tény, hogy egymástól több ezer Km re élõ kultúrák azonos szimbólumvilágokkal rendelkeztek... pl a Mexikóban ugyanúgy Istenként tisztelték a kígyókat/kígyószerû lényeket, mint egyiptomban, indiában és kína, japán stb ben.
Mindegyik kultúrában valamilyen pusztításhoz, valami égi dologhoz assziociálták a hüllõ szerû lényeket.
Most nem azt mondom hogy hú éltek régen valami szuperintelligens kígyók akik minden kultúrát elterjesztettek a földön anno, csak sz.tem simán fejlettebbek voltak az elõdeink mint mi azt el tudjuk képzelni. Gondolok itt arra, hogy átkelhettek akár az óceánokon, és érintkeztek egymással, és így keveredett mindenhova ez a közös mítoszrendszer.
Ez meg hogy a majmok visszajárnak ellenõrizni minket? háát

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
A majmok elllenben az erdei környezetben hasznát látták a négy "kéznek", az alacsnyabb termetnek. Az erdei környezetben nem volt szükség annyira az egymás közti bonyolultabb gyors kommunikációra-az emberszabásúaknak az emberen kívül nincs igazán komoly ellenségük a dzsungelben...
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
hehe
de miért járnának pucéron?
márészrõl minket meglátna vki, akinek fogalma nincs rólunk mit hinne?
egy nagy gülü szem? buci nagy nemtommi, meg kiálló csápok

csak azóta már õk is fejlõdtek testileg, szellemileg, ún. "felegyenesettek". Csak az USA mindent titkol ami az ufokkal kapcsolatos. Mivan ha nem is földönkívüliek? mivan ha az ufok a földrõl származnak???
mondjuk elképzelhetõ, hogy a vízben ez sokkal több millió évvel hoszabb ideig tart mint a szárazföldön"
lehet, de szerintem a fejlõdés iránya és célja nem feltétlenül az agykapacitás növelése. A fejlõdés mozgatórugója a környezeti változás. Az embernek is azért lehet fejlett a gondolkozása, mert ez valamiért elõnyösnek bizonyult a fejlõdése során.
Szerintem valahogy úgy, hogy az õsember csoportok között az maradhatott fenn könnyebben, amelyik könnyebben össze tudott dolgozni, ahol hatékonyabb volt az egyedek közötti kommunikáció, stb. Meg valahol azt olvastam, hogy az egymást követõ jégkorszakokhoz való alkalmazkodási kényszer is kulcsszerepet játszhatott abban, hogy ide jutottunk.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
jó kérdés ugyanakkor, hopgy a adelfineknek miért nincs anyagi kultúrájuk, mávészetük.
mondjuk elképzelhetõ, hogy a vízben ez sokkal több millió évvel hoszabb ideig tart mint a szárazföldön
"majmok vannak most is és voltak több ezer, és több tízezer éve is, vagy csak egy speciális majom fajtól származunk amelyik már nem létezik?"
A mai majom fajok is egy hosszú evolúció termékei. Õk sem álltak meg a fejlõdésben, csak éppen más irányba fejlõdtek mint az mi.
Genetikai vizsgálatok azt mutatják, hogy 70000 éve az emberi faj mindössze kb. 1000 egyedre szûkült le. Hogy mi okozhatott ilyet, azt nem tudják. (ezért is olyan homogén az emberi génállomány)
A fejlettebb állatok is elsõsorban hangokkal kommunikálnak.
A beszéd a legpraktikusabb és leggyorsabb kommunikációs csatorna. Mert a beszédet mi helyettesíthetné? Mutogatás? Kétlem, mert ahhoz látni is kell egymást és elfoglalja és lefoglalja a végtagokat. Szóval én nem látok más módot, egyedül a beszédet.
Lehet, hogy én kapcsolok lassan, de nem értem az összefüggést.
Úgy érzem, teljesen normális vagyok. És a hangok is ezt mondják...
megin láttatok egy filmet???
az a baromság csak egy beteg elme szüleménye !!
a film eleve egy nagy baromság...
Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/
Vannak. Itt az sg-n is van egy csomó. 😄DD
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Mondjuk ezt pl mivel magyarázod? 😊
Ilyet még életmben nem hallottam 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
megállt az evolúció? majmok vannak most is és voltak több ezer, és több tízezer éve is, vagy csak egy speciális majom fajtól származunk amelyik már nem létezik?
errõl lehet lemaradtam a suliban