103176
-
#99683 Itt még nem, aztán lehet kell egy kis idő, hogy ide is eljusson (vagy b**nak majd a magyar boltok a zuhanásra :) -
#99682 Azok is megzuhantak úgy láttam, átlag 25-30%-al szinte minden Intel cpu. -
#99681 Jöhetne valami az i5 környékére is :) -
#99680 300 USD körülre esett a 7700K ára a Ryzen miatt. Meg az összes többi Intelé is esett.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.02.26. 11:03:51 -
G18XM8 #99679 Játékra elsősorban a videokártyát cserélje. A 750ti lassan a minimumot sem súrolja fullhd-n. Milyen procija van most? -
Lebowski #99678 Sziasztok,
cimbora gépet újítana, játékra is. Keret 130-140ezer magyar pengő.
Ami van:
- 550es táp (nem tudtam belőle kiszedni milyen típusú és mikori)
- 750TI 4GB
- hdd
- FHD monitor + bill + egér + ház
Tehát amire szüksége lenne egy lap+proci+ram kombó.
Én ezt javasoltam:
- i5 6500 (~62.000)
- ASRock B150M Pro4 Alaplap (~24.000)
- Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CMK16GX4M2A2400C14 (~40.000)
Van esetleg más tippetek/javaslatotok?
Előre is köszönöm! -
KaBuTo666 #99677 Szegény kutyus. :( Részvétem. Amúgy érdekes neveket adsz. -
#99676 Csóró Corsar HX650-em elpusztult :-((( no de se baj ... múlt hét péntek óta pereg az RM650x :) -
#99675 A 7700k valoban eleg jo proci, de abbol az intel a jo, nem az amd :D -
RedRiot #99674 Még az előző hsz.-emet kiegészíteném: a jelenlegi gépemben használt Sapphire Radeon HD 7750-t meghajtaná egy AMD A10-7700K dual-graphic módban? (ez már elég döntő érv lenne a proci mellett)
Utoljára szerkesztette: RedRiot, 2017.02.16. 08:15:28 -
#99673 2x4 GiB DDR3-as ramot mennyiért lehet eladni használtan véleményetek szerint? -
RedRiot #99672 Kszi a választ!
Körülnéztem az új AMD procik közt és így elsőre a AMD A10-7700K igen szimpatikusnak tűnik. Ebben ráadásul állítólag az integrált VGA is egész jó, a régebbi játékokhoz amiket említettem talán elegendő. Így VGA helyett beleférne még egy SSD is a költségvetésbe. :)
Ehhez a procihoz milyen alaplap passzol legjobban? (egyébként '93 óta minden konfigom AMD alapú, kár volna megszakítani a hagyományt. :)
Utoljára szerkesztette: RedRiot, 2017.02.15. 23:58:03 -
#99671 8 éves CPU és ahhoz való s1156 alaplap (USB 2.0, PCI-E 2.0, SATA2) érdekes összeállítás 'új' gép létére...gondolom kötögették a kompromisszumokat sorban, hogy a 40e Ft-os VGA elférjen... Egy lényegesen újabb belű konfiggal jobban járnál, ha i5 helyett akár 'csak i3' lenne is, ami legalább a 4xxx generációba tartozik. Használtan persze. Kapugaranciával.
ui.: Esetleg egy AMD APU-s konfig sem ördögtől való, az újonnan is beleférne ha minden igaz.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.02.15. 21:39:19 -
RedRiot #99670 Üdv az uraknak!
Őskori Athlon II X4 konfigomat szeretném lecserélni. Netezés mellett néha játszani is szeretnék rajta, de mivel van konzolom is ezért a gépen csak egy-két régebbi kedvencemet és néhány stratégiai játékot nyüstölnék. (Rise Of Flight, Hearts Of Iron 4, Combat Mission: Red Thunder)
Az elmúlt kb 5 évben nem követtem a hardware híreket, szóval nem igazán vagyok képben. (Vegyétek úgy mintha egy földalatti bunkerből jöttem volna elő öt év után :) Nem zárkózom el használt géptől sem, mivel szűkös a büdzsé (max. 100, esetleg 120e), de a garanciához ragaszkodom. Komplett gépben gondolkodom, jobb ha én nem legózok drága alkatrészekkel.
Egy ilyen konfig pl. nagy mellényúlás volna? (Alulról a második sor, a 109.990-es opció) Előre is kösz a segítséget, hasznos tanácsot!
i5 konfig -
#99669 Pedig szerintem jobbak, alulra kell tenni porszűrőt és így sok mocsoktól lehet meggátolni. Frissebb levegőt is tud beszívni alulról. Ha fent van, akkor egy tartósabb játék alatt azért betud fűteni a vga, így melegebb levegőt szív be, szemben az állandó frisstől alulról. Nem kell félni az újítástól, előző 2 házam is alsó tápos volt, semmilyen hátránya nincs. -
#99668 Átférne rajta, elégég hajlanak a bordák. De ez a rögzítés borzasztó. Ez a ventilátor kellően halk? -
#99667 ahogy elnézem a képen a rögzítését, ezt nem nagyon fogod tudni kábelkötegelővel, nincsenek ott bordák ahol át tudna mászni
Arctic F12 PWM teljesen jó budget hűtő ilyen célra, aqua-ban eléggé komikus áron van, de 1600-1800 ft körül találsz. arra figyelj, hogy megfelelő irányba legyen a légáramlás - procihűtő, szóval valószínűleg a bordák közé fújja a friss levegőt, nem pedig kifelé szívja. -
#99666 Csak a legfontosabbakat hagytam le. 12 centis. A rögzítés kérdéses, a gyári az ilyen drót, ami rá van hajlítva ott, ahol a csavar menne át. (Sythce mugen 4 hűtő) Ha belegondolok mekkora szopás felrakni, lehet jó lesz a kábelkötegelő is :D -
#99665 méret? hogyan akarod rögzíteni, vannak kialakított pöckök vagy sufnituning? (kábelkötegelő, ragasztópisztoly, társai) -
#99664 Processzorhűtőre kéne 4pin-es ventilátor, legjobb lenne rufusz vagy aqua (karinthy) oldaláról rögtön átvehető. Van valami ajánlott? -
#99663 Azon tűnődtem azon a házon van e valami porszűrő féleség, vagy csak sima lyuggatott az oldala, amin ki be áramolhat a poros levegő szabadon, de ez alapján semmi nincs ott, igaz olyan hű de sok kép sincs a neten. Én egyiket sem venném.
-
#99662 Szerintem felül sokkal zavaróbb a táp, főleg, ha onnan jön 1 csomó kábel, alul szépen el lehet rendezni a dolgokat. Jobb házakon meg van porszűrő a táp alatt. -
Nomad90Hun #99661 Az alsó tápos házakat pont h nem csípem, nehezebben szerelhető ha kell vmit bügykülni, plusz a táp tapasztalataim alapján magába szív minden rondaságot ha alulra rakják. -
#99660 Szerintem inkább alsó tápos házat keress. -
#99659 Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy tud-e valaki angliában olyan webshopot ahol darabokban megrendelhetek egy komplett pc-minden perifériával együtt. Fontos lenne hogy nem előre épített gépet keresek.(többnyire csak olyanokat találtam)
Köszi. -
Nomad90Hun #99658 A másik amit haverom ajánlott drágább és még kisebb ennél is.
Ezt azért néztem mert 1 jól néz ki, kettő meg szép nagy luk van az oldalán.
Bár van még ez, nem sokkal drágább, "mélyebb", illetve még ebben gondolkozok.
Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2017.02.14. 16:09:52 -
#99657 elég szűkösen lesz a házban a kártya :)
-
#99656 Hello! i5 7400 vagy i5 4460 processzorhoz milyen alaplapot és memóriát ajánlottok? A válaszokat köszönöm. -
#99655 400as hexám van i5 3470-el és egy asus strix 4 gigás 470-el, 2*8 giga ram,1 ssd és 1 sata hdd. psu calculator recommendedre 348Wot ír, bőven elég a 400.
Nem hinném, hogy a 7400 többet fogyasztana mint a 4 generációval korábbi :) -
Nomad90Hun #99654 Sejtettem....
Most így néz ki a gép, valószinűleg ez lesz a vége is, hacsak nem mondtok valami okosat még. Ami meglepett, hogy 4 gigás 470 helyett beledobtam egy 8 gigás 480-at meg 8 helyett 16 giga ramot (hütőbordásat, mert amit haverom ajánlott valami hütőborda mentes érdekesség volt, ami még drágább is lett volna ha abból veszek 2x8-at mint amit beraktam ), meg 1 jobb tápot raktam bele, és még így is csak 10-12 ezerrel drágább mint az előző verzió.
Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2017.02.14. 08:02:16 -
G18XM8 #99653 A 400 watt nem elég, a raider 550 az bőven. Egy 500 watt hexa is elég. Szerintem az rx 480at vedd meg. Alig drágább, mint a 470, de lényegesen jobb. -
Nomad90Hun #99652 Srácok kérdés (tudom van saját topikja, de gyorsan kéne a válasz).
Szóval a lényeg:
Az új gépem állna egy i5 7400-ból, meg 16 giga (2x8) 2133mhz-es Hyperx Fury menne mellé, meg vagy egy rx470 4gb, vagy rx480, ez a kb. tesztek alapján olyan 300w körül enne.
A kérdés: ennek elég lenne egy 400w-os hexa, vagy inkább dobjak alá egy 550w-os fsp raidert, esetleg valami chieftech? Haverom nagyon a chieftech-eket erőlteti.... Esetleg tudtok 20 ezer körül vmi jobb tápot?
Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2017.02.13. 17:29:50 -
G18XM8 #99651 Szerintem nem proci + ram upgrade-el érsz el nagyobb előre lépést a legtöbb játékban. Nyernél 4-5 fps max, ha i7-re cserélsz, meg megduplázod a ramot. Vagy annyit sem. Skylake-el kicist többet, de azzal sem jelentős. A 4590re meg nem éri meg lecserélni a 4460at, sok játékban semmit nem nyersz, vagy egy-két fps-t. Szerintem vegyél egy 1070et, azzal látsz jelentősebb különbséget majd. Addig amíg kijön az újabb intel, addig elbírja a jelenlegi is. Az újabb intellel 15% teljesítmény növekedést ígérnek a skylake-hez képest. Ha procit alaplapot cserélsz, akkor én azt megvárnám. -
#99650 David Schwartz (Microsoft):
"No matter how much RAM you have, you want the system to be able to use it efficiently. Not having a page file at all forces the operating system to use RAM inefficiently for two reasons:
First, it cannot make pages discardable, even if they have not been accessed or modified in a very long time, which forces the disk cache to be smaller.
Second, it has to reserve physical RAM to back allocations that are very unlikely to ever require it (for example, a private, modifiable file mapping), leading to a case where you can have plenty of free physical RAM and yet allocations are refused to avoid over-committing.
Consider, for example, if a program makes a writable, private memory mapping of a 4 GB file. The operating system has to reserve 4 GB of RAM for this mapping because the program could conceivably modify every byte and there is no place but RAM to store it. So from the start, 4 GB of RAM is basically wasted (it can be used to cache clean disk pages, but that is about it).
You need to have a page file if you want to get the most out of your RAM, even if it is never used. It acts as an insurance policy that allows the operating system to actually use the RAM it has, rather than having to reserve it for possibilities that are extraordinarily unlikely.
The people who designed your operating system’s behavior are not fools. Having a page file gives the operating system more choices, and it will not make bad ones.
There is no point in trying to put a page file in RAM. And if you have lots of RAM, the page file is very unlikely to be used (it just needs to be there), so it does not particularly matter how fast the device it is on is." -
MuldR #99649 Nekem 3 éve nincs. Nem szól, nem lassul, de a csúcs telítettség 12,5 GB volt eddig a fizikai RAM-ban. -
#99648 Valamennyi lapozó mindig kell a Windows-nak. Alapvetően hagyni kell, hogy ő kezelje, nem kell foglalkozni vele. 8-16GB memória esetén nyugodtan maradhat az SSD-n. -
MuldR #99647 16 GB-nál már nem kell lapozófile. 8 nál még beszólt a windows, szóval oda kell. -
pett3rson #99646 de jó hogy emlegetted ezt a lapozó fájl dolgot. Most meg is néztem és hát természetesen megint beállította magának a winfos. win pro-t raktam fel és gondolom alapból van benne. mindegy, a lényeg az, hogy SSD-n van a rendszer, azaz eléggé gyorsnak mondható az írás olvasás, de 16 Gb mellett nem hiszem hogy fog vele dolgozni..illetve..
na és itt jön a kérdés: Van ugyan beállítva virtuális memória, de fogja használni? Korábbi verzióknál, ha kikapcsoltuk, akkor szarabb volt a teljesítmény valamiért, egy minimális virtuális memó mindig kellett. Ezt orvosolták már? magyarán kikapcsoljam vagy hagyjam a francba így? -
#99645 A 8 GB RAM gépigényesebb új játékoknál már sokszor határeset, nem egy játékot láttam 8 GB felett fogyasztani és egyidőben a lapozófájl használata is 10 GB felett volt...új gép vásárlásánál, esetleg ráncfelvarrásnál én már 16 GB alá nem adnám. Bizonyos újabb ajánlott gépigényekben a 16 GB RAM említése mára tényleg nem bull$hit. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.02.11. 16:41:50 -
MaRee #99644 Nem vagyok egy fps buzi, csupán szeretnék szaggatás mentesen játszani. TW-nél annyira nem zavar mert úgysem játszom maxon, viszont egy Black Deserttel azért ki lennék békülve Very highon 50 fps körül, egy WoW-al meg főleg. Ha most frissítek nem szeretnék egy 2-3 évig megint költeni a gépemre.
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2017.02.11. 11:15:40