Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jakuza001
Tanuld meg ertelmezni a leirtakat.
1.
Arrol volt szo, hogy egy ketmagos processzor is kihajtja teljesen a 5870 vagy TGTX460 VGA
2. Ha olvasni tudnal akkor elolvasnad, hogy 4 magos processzort irtam neki. Tudod a Q9300 meg veletlenul se 2 magos, sot nem is egy magos.
http://prohardver.hu/teszt/core_2_quad_q9300_a_legolcsobb_negymagos_penryn/tesztek.html
Mindenesetre azert olvasd el a zarszot

3.
De nem am azert mert te itt hajtod a hulyeseget a 4 magot kihasznalo jatekokrol, hanem azert mert az alkalmazasok nagy hanyada mar kihasznalja a 4 mag elonyeit.
Pl az SSD is jobban mukodik 4 maggal, operacios rendszer, tervezo,szoftverek, zenei szoftverek, grafikus szoftverek, multimedias szoftverek etc.
Persze az nem egyenlo a jatekokkal mint szeretned, de hagyjuk.

Solten
Nagy kar hogy ez a penge Phenom II X3 720 mar nem kaphato.

Saor Alba

Igazad van, P31-es. Vissza kellett vinnem a telepítõ CD-t a boltba, ahol annó vettem, hogy mondják meg mi, mert a CD-re nem volt ráírva. Õk P35-öt mondtak de nem biztosra, így átmentem egy másik boltba is és ott csak úgy mellékesen mutattam meg, de csak annyit mondtak, hogy õk sem biztosak benne, de jófajtának tûnik. Szóval a P31-es mégsem akkora bum?

Itt a frissített config infó

Mostmár totál nem tudom ki kivel van. Kérlek adjatok tanácsot mit hozhatok ki a már ismert keretbõl? Használtban nem gondolkodom, ezt már mostleszögezem.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Jakuza001
De tudjatok mit beszeljetek ra 100-ezerert egy Athlon X4-es rendszerre, amit meg a C2Q8300 is lemos, ha az alaplapjaba teszi 30 ezerert.

Itt pedig a lenyeg

"A játékok világa az az alkalmazásterület, ahol inkább a videokártya dominál a processzorral szemben. A játékok a magas órajelet és a nagyméretû, klasszikus, gyors gyorsítótárat (gondolunk itt az Intel-féle L2 cache-re) részesítik elõnyben. A cache hiánya processzorlimites beállítások mellett érezteti hatását, az Athlonok igencsak lemaradtak a Phenomoktól."

Lacee86
Hát nem használja ki csutkóra, még jó szerencse... De baszki, a 4 magnak az a lényege, h 4 szálon tudja futtatni a cuccokat. A 2 magos sosem lesz olyan mint egy 4 magos, hiszen pont ezt szajkózza mindenki, h nem lehet szorozgatni az órajeleket. Magyarul pl. egy 2 Ghz-es 4 magos (ha lenne ilyen) nem azonos egy 4 Ghz-re húzott 2 magossal.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Solten
Az hogy pesszimista vagy evvel kapcsolatban az mar egyeni szoc. problem... 😊) Teny hogy az egyetlen game jelenleg ez, es a jatekok ~90%-nak valoban eleg ket mag. Most ne vegyuk ide a hulladek optimalizalatlan konzol-atiratokat.

Saor Alba

Jakuza001
Oh neeeee.
Azt irjak nem hasznalja ki, olvasgasd el rendesen mit irtak koncentralj a betukre. 😄
Hiaba a negy mag nem kezelik rendesen a jatekok. De kereshetek neked kulon tesztet a 2 es 4 magos procik kulonbsegerol a jatekokban, gyakorlatilag zero.

Lacee86
Ne viccelj már, hát amit linkeltél, abban sem azt írják, h nem használja ki a 4 magos CPU-t semmi... <#wow3>

Jakuza001
Jah es meg valami amit elfelejtettem odairni az elobb. Se az egyik se a masik platform nem fog kitartani 3 evig ebben biztos lehetsz.
Mind a ketto lassan kifuto palyara kerul, hiszen egyik se fiatal mar.

Jakuza001
Ez egy P31 lap amugy a leiras alapjan.
Van egy sanda gyanum, hogy valami ezer eves everestet hasznalsz, nem artana frissiteni, mert hogy nem P3-as Xeonod van az is hot ziher viszont ugy tunik nem C2D hanem sima E5200 az meg nem valami nagy eresztes.
Szerintem probalj bele szervalni egy hasznalt procit az a legkisebb kiadas, ha nem akarsz egesz platformot lecserelni.

Mindez mennyibõl jönne ki? Most már az érdekelne, hogy mit ajánlotok de a hangsúly már kedvezõ ár/értéken van. Mondjuk 75-80K ezer elég lesz vagy még rá kell, hogy rakjak?

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Kedves Uraim!

Mindenkinek köszönöm a konstruktív hozzászólásait és segítségét.<#worship>

Hirtelen annyi infót zúdítottatok rám, hogy nem vagyok képes feldolgozni, és érzem, lassan kezdek lefagyni mint a windows <#nevetes1>

Tehát ha jól értem ki a szavaitokból, akkor egy Inteles P35-ös alaplap, az nem olyan rossz dolog. És a világbéke és egyensúly érdekében, magyarán az összhang miatt egy 4 magos Intel dukál + egy jófajta vidkártya (+ memória igény szerint).

Itt van a jelenlegi configom

Tovább konkretizálom a kérdést: az a célom, hogy pl az ARMA2 simán elfusson a gépen és legalább, ha lehet 3 évig ráérjek még config bõvítésen gondolkodni.

Jakuza001
Mint a DX11 kezdet 😄 Jah meg DX10-s jatekbol is par darab van 2 ev utan ? Ez mindig kimegy a fejembol. 😄
Inkabb jol erosen tanulmanyozd a tesztet az erosen tobb magra optimalizalt jatekokrol. <#hehe>

Jakuza001
:Lehet, h nagy baromság, de ha pl. van egy játék, aminek 4 magos proci az ajánlott követelménye: Errol a baromsagrol amit irtal. 😄

Solten
Mondjuk a Battlefield: Bad Company 2 erosen tobb magra optimalizalt, es ugye ez meg csak a kezdet...

Saor Alba

Lacee86
Te most mirõl beszélsz, már bocs?? Én 2 mag vs 4 magról dumáltam.

Jakuza001
Legyszi mutass egyet.
De mielott nem talalsz es leizadsz emiatt, olvasgass kicsit, hogyan is programoznak a jatek fejlesztok: http://logout.hu/cikk/cpu-limit_a_nagy_tevedes/teljes.html

Lacee86
Lehet, h nagy baromság, de ha pl. van egy játék, aminek 4 magos proci az ajánlott követelménye (és nem csak úgy reklámnak, hanem ki is használja), akkor hiába teszel be pl. egy 5870 mellé egy szénné húzott 2 magost, akkor sem fogja kihajtani a VGA-t.

Solten
Az a baj hogy a 800*600-ban lefuttatott tesztek ernek szart se 😊 Amugy meg lehet nezni a Prohardver tablazataban az 1600x1200-as felbontasokat... 😊 No, az mar eletszagu.

Saor Alba

Jakuza001
Szerintem egy 460GTX vagy 5870-t egy C2D is kihajt 3-3.2GHz kornyeken.
Persze valami 1900 feletti felbontasnal meg mar ugy is mindegy lesz mindennek maximum grafon mert a jelenlegi modern jatekokat olyan felbontasokban minden reszletesseggel keves konfig hajta ki foleg a rossz optimalizaltsaguk miatt.

Jakuza001
Az a baj ezzel a teszttel, hogy szart se er.
Nem ugy kell tesztelni, hogy a masik processzor tipusokat valamilyen korlatozasnak tesszuk ki.
Szerintem maga a teszter se hihette el, hogy a 965 az i7-ket is elveri rendes korulmenyek kozott 😄

Solten
Amugy egyetertek a kollegaval (#61056) veszel egy Q9400-et (~42k) egy hutot, es tuningolod, a Quad eleg tuningbarat, 3GHz boven eleg is lesz neki hogy kipaszirozza a vga-bol a maximumot. Az AM3 meg ki tudja meddig lesz idotallo, Tavasszal jon az AM3+ persze visszafele kompatibilis lesz gondolom (ismerve az AMD pozitiv hozzaallasat nyilvanvaloan).

Saor Alba

Solten
Van ilyen is 😊

Jatek eseten megint a VGA limit a lenyeg, ami pl egy Phenom II-vel parositva konnyen elerheto. Elso a VGA, a CPU masodlagos.

Saor Alba

Jakuza001
Akkor ajanlom kis figyelmedbe ezt a tablazatot

AMD Phenom II 965 3.40Ghz
INTEL Core2 Quad Q9550 2.83GHz

Az orajeleket jol megfigyelted ?
Raadasul amilyen processzort venni keszulsz az meg sem kozelitti a Phenomot.
Tehat ha kesobb nagyobb Quadra cserelsz akkor sem leszel nagy hatranyban sot.
Azt is biztosra veszem, hogy ebben az AMD tokozasban sem lesz nagyon szerintem sokkal jobb proce, elobb vagy utobb eljon a csereje annak is lassan itt az AM3+.

En most is azt mondom felesleges penzkidobas helyedben nem is cserelnek, ha megfelelo C2D-d van, csak egy jobb VGA-t vennek, mert nem lenne jobb a masik platform se sebessegben, inkabb csak tunningold meg azt a procit 3GHz fole es varjal meg legalabb egy kovetkezo generaciot a cserevel, mert igy sokkal rosszabbul fogsz jarni tobb kiadassal mint kesobb, mert kozben meg egy kovetkezo generaciot is fizetned kell majd.

Ha AMD-s lenne az alaplapom, már 60K-bõl elfelejtettem volna az egészet. Csak a vidkarit meg a procit kellene kicserélni és nem azon agyalni, hogy 100K bõl mit hogyan hozzak ki.

Igen, csak az a bajom, hogy csak a 4 magos Intel processor annyiba kerül, mint egy 4 magos AMD ami legalább 3,4 Ghz alapalapostúl, és az intel órajele csak 2,5 esetleg 2,8 GHz. Most lehet, hogy én tévedek, (ha mindent tudnék nem kérdeznék és nem lennék itt) de a 3,4 GHz nem több a 2,5-nél?

Van az órajelnek jelentõsége? Szerintem van. És az AMD ebben az esetben jobb ár érték arányúnak tûnik, pláne hosszútávon, ha késõbb procit akarok cserélni. Szerintem.

Jakuza001
Mert rossz helyen kutakodsz, keressed Gianninal.

allock
így van.
keresõ nem adott ki nekem 35ért csak 43ért

#hhwnd

Jakuza001
Nem akarod tudni.

pxxl
hát ebben az esetben ez így van, felesleges lenne az amd-s konfig sztem is. ha annyira elavult lenne a gépe, hogy kell egy totál új, akkor el lehet gondolkozni amd-n, mert lehet h olcsóbban jönne ki.

All hail the double x!

allock
hol?

#hhwnd

Jakuza001
Nem, ne akarj javitani: - CPU Intel s775 Core2 Quad Q9300 2.5 GHz/6M/1333/4 mag AKCIÓ: 35.990,-

Jakuza001
De minek ezert kiadni feleslegesen ennyi penzt, mikozben teljesitmenyugyileg sehol nem lesz elorebb.
Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy az Intel jobb, mert mindig a legjobb megoldast kell valasztani, de amit csinalni akar velemenyem szerint teljesen ertelmetlen penzkidobas.
Amugy pedig a ket magos C2D-k is kihajtjak azt a kartyat sot meg sokkal nagyobbakat is es a tobbseguk siman mennek 30%-al az orajeluk felett megeroltetes nelkul.

Amit akar csinalni annal meg azzal is jobban jarna, ha venne egy hasznalt 4 magos C2D-t 25 korul es siman akkor belefer egy jobb VGA es meg ugy is megsporol vagy 40 ezret.

allock
jah.

#hhwnd

Lacee86
De az meg ratyi, nem?

allock
akarod mondani Q8300-at 35K-ért

#hhwnd

pxxl
lehet hogy megtért és átállt a sötét oldalról <#whatever><#nevetes1>

All hail the double x!

Jakuza001
P35-st lecserelni egy uj Athlon X4 konfigra ?
Nem ertem minek. Kicsereled egy 4 magos AMD-s rendszerre es ugyan ott vagy, mintha vennel bele mondjuk egy Q9300-t 35-ert, csak az elso joval tobbe kerul.

pxxl
kezdek irigy lenni... <#nevetes1>

All hail the double x!

Sharks
nvidia kártya mellé már az dukál minimum <#vigyor5>. Na meg egy 200 W-os monitor a 4D miatt...

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

pxxl
lol odáig el sem jutottam xD

All hail the double x!

Akkor kizárólag GTX460.

De nem fájna az ATI sem, hidd el! 😉

www.smart-bus.hu

Lacee86
Azért a min. 500 MHz-es tápegységet is megmosolyogtam. 😄

blackcalibra
Pont most rendeltem egy ilyet, akkor én is nyugodt vagyok. <#hehe>
pxxl
"egy legalább 8800-as szintû 1 GB-os vidkártyát csak az újabbat" <#nevetes1> te naon mókás vagy <#idiota>

All hail the double x!

Hoppá
Proci legyen EZ
Tuningolni NEM KELL!! Tökéletes ez így. És jó áron is van <#finom>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

LINK

Esetlegesen ez jöhet még szóba,de az 5770 még mindig jobb,ráadásul azon Arctic Cooling hûtõ van.
Prociról annyi,hogy ráadobsz egy "keveset" Veszel egy ilyent,és örülsz vagy pedig veszel egy komoly hûtõt és tuningolod az Athlont. 3,2-3,4-et röhögve bírja az is.

Nvidiából ennyi pénzért lényegesen szarabbat kapsz 😊

bocsánat, kapkodok, mert nyüzsögnek felettem...

szóval a processor nem ártana, ha alapból 3,2 vagy még inkább 3,4 GHz-es lenne. A 4GB memória stimmel 😊)

Köszönöm, de elfelejtettem nyomatékosítani az elõbb, hogy csak és kizárólag Nvidia kártyát keresek. Az ATI minden tekintetben kilõve...