Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
#63929:
Neked még nincs SSD-d? 😄
„És mit eszik? Ugyanazt, mint mi. De tényleg...”
Saor Alba
NFS W:CSIZIHUNGARY NFS HP:csizihungary1 4 GB Kingston 800 Mhz DDR2 RAM | Gigabyte GTX 460 OC 1GB | Intel Core2Quad Q8400 | Gigabyte SuperB 550W | BenQ G2220 HDA | 335 GB HDD |
Saor Alba
Raadasul egyaltalan nem gyorsabb, csakhat mivel ket kulonbozo gepen csinaltak a kepeket igy mas a speed ertek.
Ellenben mutathatok neked meg HDTune Pro-s kepeket es meglepodve fogod tapasztalni, hogy milyen szep fureszre hasonlito grafikont lehet vele krealni.
Nem ajanlom a megvetelet, ha csak nem akar valaki gyotrodni a HDD lagtol es a multitask alatti win7 belassulasoktol.
Es mielott valaki elfogultsaggal vadol, nem akarod megnezni az en Samsung HDD-im, milyen szarok. 😄
Javaslom ennek a HDD benchmark topicnak az olvasgatasat
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Samut en nem ajanlom, mert a spin up/spiwn downja visszafogja a teljesitmenyt es ilyen grafikonokat produkal.
Itt lathato a kulonbseg, hogy milyennek kellene lennie a grafikonnak.

Saor Alba
NFS W:CSIZIHUNGARY NFS HP:csizihungary1 4 GB Kingston 800 Mhz DDR2 RAM | Gigabyte GTX 460 OC 1GB | Intel Core2Quad Q8400 | Gigabyte SuperB 550W | BenQ G2220 HDA | 335 GB HDD |
Saor Alba
melyiket ajanlanatok amelyik megbizhato?
--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0
Következõ a masinéria jelenleg: c2d e6750, HD4850, 2gb valamilyen ram.
Ezt fejleszteném, mert helyenként karcsú, kevés, ill wenig.
A.) Veszek valami izomszagú VGA-t, aztán majd ha kiegészülök anyagilag, megtámogatom a többivel.
B.) Veszek izomszagú alaplapot, procit meg ramot, aztán majd ha kiegészülök anyagilag, megtámogatom egy metál VGA-val.
C.) Veszek MINDENT egyszerre (provident!!!44) 😄
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Nem tartozik szervesen a topic témájához, de talán tudtok segíteni. Egy ismerõsöméknél kipurcant a gép és szükségük lenne egyre de nagyon olcsón. 30-35k lenne a keret szóval használt gépre gondoltam, de gondoltam megkérdezlek titeket tudtok-e valamit javasolni. Netezésre és régebbi játékok futtatására kellene. Én olyanra gondoltam, hogy valami olcsóbb 2-magos proci, legalább 1gb Ram és 256Mb esetleg 512Mb-os vga. Néztem egy csomó gépet vaterán, hardveraprón, de igazán nem találtam jó ajánlatot. Esetleg ha van valakinek régi gépe akkor privátot is írhat.
Köszi és bocs az off-ért!
De ha mindenképp iponból akarod, vedd a 955BE-t, aztán azt a +1-es szorzót ráadod. Máris megfogtál 5700 forintot.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
ASUS M4A87TD/USB3
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT
GIGABYTE GV-R577UD-1GD 1GB DDR5 PCIE
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2N/64G
133k
vélemény?
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
AMD-bõl szerintem elég a négymagos Phenom, a hat magból nem profitál túl sokat az átlagfelhasználó, de még a játékos sem. Én most vettem prohardverrõl pretested X2 555BE-t 24-ért (X4 955 lesz belõle).
Az eladáshoz tipp: ha egyben rakod fel, az életben nem adod el. Én hétfõn este raktam fel darabokban a gépet (E2200 konfig), 24 órán belül minden le lett foglalva, tegnapra pedig mindent el is vittek. Nézz körbe prohardveren mi mennyiért szokott menni, és hajrá.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Azt esetleg saccra be tudod nekem lõni, hogy mennyiért lehetne eladni a konfigomat VGA nélkül? (ami kimaradt: 250 samsung sata, Thermaltake Soprano ház)
Tehat ne vegyel se procit,se RAMot mar bele.
A VGA vinyo az mar mas kategoria az a kesobbi gepedbe is siman bele mehet kesobb is.
Te dontesz mi jobb neked, ha veszel VGA-t+SSD-t az igy is ugy is lesz kb 70-80k.
Ha egy idotalobb Alaplap+Processzor+Memoria+VGA-t veszel,az akkor ugy sem lesz olcsobb 130-140-nel.
Jobb alaplapok mind ket kategoriabol (AMD vagy Intel) min. 30k korul vannak, bar az AMDs lapoknal a 30k-s lapok a felso kategoriaba tartoznak, mig a jobb uj Inteles lapok ott kezdodnek.
4 magos proci alatt mar nincs ertelme venni szvsz, sot AMDbol inkabb a 6 magosok, amiket erdemes. pl a 1090T (48k).
Az Intelbol a 4 magos i5 a minimum. (szinten 48k korul)
SSD-bol most nagy a valasztek 60-80GB-sek 30-40 kozott vannak az Intel kifejezetten jo ebben a kategoriaban sebesseg es idotallosag teren.
A DDR3 RAM 4 gigaja ugy 10k-s also hatarral indul, de mar egy Geil Black Dragon 1600-as se kerul 13 ezerbe.
A VGA-bol ket valasztas van ugyebar az Nvidia vagy az Ati.
A 460GTX es a 6850 ugy 45k korul talalhato arban, en inkabb az Atira szavaznek, a GTX tul keson jott ki azzel a teljesitmennyel, amivel kb mar 1,5 eve a piacon kellene lennie.
A GTX560 meg draga 60 ezret szerintem felesleges ra aldozni, mint ahogy a 6870 is.
Szamit az ha kulonbozo markaju ramokat veszek a gepbe?
Corsair 1066 2gb cl5 melle egy kingston hyperx 2gb cl5 1066-ot gondoltam.
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
Márka, típus, sebesség különbség nem számít, próbáltam. Az sem, hogy 498gb az egyik a másik meg 492gb, - se számított. Evvel az erõvel lehet nagyobb különbség sem zavarná, az már más kérdés, hogy elvész az értelme 😄
A jelenlegi konfigom:
GIGABYTE EP35C-DS3R s775| Core2 E8400 | 4 GB Geil Ultra 800Mhz | Sapphire ATI Radeon 4850 512MB Vapor-X | 460W Coolermaster | Samsung 2233BW (1680*1050)
Mivel úgy néz ki, hogy a VGA beadja a kulcsot. (Random elsötétül a kép, venti felzúg, piros led a kártya tetején világít) Ezért valamilyen megoldást kell találni, max. 100-130k körül.
Két lehetõség vázolódott föl bennem:
- új VGA, SSD vinyó+1TB normál sata
- új komplett gép, vinyók nélkül (4 magos cpu, ddr3)
Ebben szeretném ha segítenétek. Gyors gépet szeretnék (bár a mostani is eléggé az), néha egy kis játékkal. KÖSZI!
Talan eloszor probalj Raid 0 vagy 1-ben kulonbozo vinyokat osszekotni.
Ha sikerul fizetned kell nekem egy láda sört. 😄
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
DVD olvasót milyet érdemes venni úgy 5-6 ezer Ft-ból?
"azonos típusú és MÉRETÛ vinyókat szoktak raid-be kötni"
😊 Ketto tok azonos vinyot hasznalj fel erre a celra. Kulonbozo meretueket/tipusuakat elvileg nem is lehetseges.
Saor Alba
A többi RAID mód többnyire ezek kombinációja, így két tükrözött tömb stripe-olása, avagy két strip-olt tömb tükrözése. Persze van a RAID5, amihez minimum 3 vinyó kell, de 5-tõl van értelme igazán stb., de ezek otthonra nem kóserek és drága a korrekt, saját cache RAM-os hw vezérlõ hozzájuk.
Szóval van elég RAID mód, a fent említettek kívül is, de a gyakori az elsõ kettõ otthonira.
http://hu.wikipedia.org/wiki/RAID
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Saor Alba
Az elsõ vinyó még oké, a másikra ilyen Raid 4 WD-t ajánlottak, mert féláron van és állítólag strapabíró nagyon. Csak nem értek ehhez a RAID-be kötéshez, nem tudom nem e lesz ettõl lassabb a rendszer, ha az elsõ vinyó egy sima Samsung F3, a második archív vinyó meg egy WD Raid 4.
ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU
A segítségetek kéne!
Végre sok év után konfigot váltok és csak lesek milyen vinyók vannak.
SSD-be nem gondolkodom, mert még drága. A lényeg, hogy videoszerkesztésre kell a gép, nem játékra és lesz két vinyóm. Az elsõ vinyónak nem kell hatalmasnak lennie, csak az oprendszer lesz rajta, a programok, meg munkaterületként fog szuperálni, ha például filmet vágok. Erre egy 500 GB-os vinyó megfelel, de ha például csak 2-3 ezret kéne rádobni egy 1TB-os vinyóhoz, akkor mehet az is. A lényeg, hogy ez a merevlemez nagyon gyors legyen és idõtálló.
A másik vinyóm az mindenképp 2TB-os lesz, mivel ott lesznek tárolva az archív anyagok, így nagyon fontos, hogy idõtálló legyen ez is.
Na most hallottam haveroktól és olvastam is, hogy a WD Caviar Green elég gyakran baszódik el magától és lesz tele rossz szektorokkal. Viszont most jött egy ajánlat, ahol WD RAID 4-es 2 TB-os vinyók vannak jó áron, ez állítólag erõsebb, csak nem értek a RAID dolgokhoz, lehet ezt össze kéne kötni másik RAID vinyóval, hogy jobban menjen? Nem tudom, ezért kéne a segítségetek.
Az oprendszer vinyójának meg Samsung F3 vagy F4-et ajánlottak most ketten is, hogy az gyors, azonban itt egy tesztben azt írják, hogy ezt a típust semmiképp se használjuk rendszerlemezként, mert lassú, viszont videovágásra tökéletes, mert a nagy fájlokkal jól bánik.
Szóval össze vagyok zavarodva, kérlek, hogy adjatok tanácsot, hogy milyen két vinyót válasszam ezekre a célokra, ami hosszútávon jó, idõtálló és gyors is!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10