Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tapasztalatom szerint ha újrarakod megoldódik😊. De lehet hogy van más megoldás is. Esetleg egy chkdsk?
Újabban a gépem ennél a résznél
Újraindul
2 percig csinálja majd újra indul a gép MINDIG
Mindig újraindul ennél a résznél!!
Valami tipp hogy mit csináljak ezzel?
Lepd meg a májad,igyál vizet!
nézelõdhetsz itt.
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Egyik ismerõsömtõl kaptam egy alaplapot. Nem tudni, hogy jó vagy rossz. mPGA478B feliratú foglalat van rajta. A kérdésem az, hogy ehhez mennyibe kerülhet egy processzor plusz hûtõ páros? Illetve milyen típusok közül választhatok? Minden Socket 478 foglalatú processzor megfelel?
Köszi eddig is!
Processzor AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 OEM 12.413 Ft
Memória KINGSTON 2048Mb DDR3 1066Mhz KVR1066D3N7/2G 5.962 Ft
Táp FSP FSP350-60APN 1 db 7.088 Ft
össz: 38400 ennél olcsóbban nincs, alaplapi VGA, Winchester, ház nincs benne.
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
A kérdésem hogy 35k-ért össze lehet-e dobni egy gépet amiben van egy 2 magos proci 1-2Gb RAM egy 256Mb (vagy nagyobb) VGA, Táp és valami kisebb winyó, plusz egy házikó. DVD író nem kell illetve vinyóból is elég kicsi, mert van másik is. A többi periféria megvan csak maga a gép kéne, de ennyi pénz van rá. Szerintetek megoldható vagy inkább keresgéljek használt gépek között?
Köszi!
Prociból meg nem venném meg a 965-öt,elég a 945 is és 2 perc alatt a szorzó emelésével simán felránthatod a 965 órajelére is. Sõt...Egy komolyabb hûtõvel még tovább is.
6850 és 6870 között meg kb. 15-20% különbség van teljesítményben. Azt már döntsd el te,hogy neked megéri az a + x ezer Ft.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Utolsó kérdésem a konfiggal kapcsolatban, ma adnám fel a rendelést és ezek mellett a módosítások mellett döntöttem:
GigaByte GA-890XA-UD3
AMD Phenom II X4 Black Edition 965 3,4GHz
Geil Black Dragon 4GB 1600MHz DDR3
GigaByte GV-R685OC-1GD
WD Caviar Green WD10EARS 1TB
Corsair Builder Series CX600 600W
Thermaltake V3 Black Edition
És az utolsó kérdésem hogy ha a GigaByte Radeon HD 6850 helyett Sapphire Radeon HD 6870-et tennék bele akkor mennyivel javulna a teljesítménye? Úgy értem megéri beletenni vagy nem hoz annyi javulást amennyivel drágább?
Célszerû ugyanilyet venni és raidba kötni?
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU
Nemsoká venni akarok 1 vinyót
http://ipon.hu/webshop/product/_wd_500gb_gp_5400rpm_32mb_sata2_wd5000aads/116563
Õt néztem ki szeretném ha segítenétek mert tudom hogy a WD az egy jó márka de egyre többen panaszkodnak hogy szektorhibát eléggé szereti <#nemtudom>#nemtudom>
ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU
Nem sokban, a jelentosebb kulonbseg a deli hidakban keresendo: a 850-es USB3, SATA3, orajelgeneratort, Gigabit Ethernet, tobb USB 2.0-t kinal. Azonban van kavaras, mert a legtobb 870-es deszkat 710-es SB-vel ertekesitik, igy ezek a ficsorok nem ervenyesulnek. Hovatovabb megoldhatjak az USB 3 tamogatast egy kulso vezerlovel, lattam mar ilyet 770-es lapon is. Szoval ha az elobb emlitett ficsorok neked nem fontosak, vehetsz 770-es deszkat is nyugodtan.
"Másik, hogy ha jól látom, az alaplapok zöme támogatja a 1600-as memóriákat. Megérheti ilyet venni bele a 1333-as helyett? Dual channel játszik itt is?"
Dual channel van termeszetesen, ha foleg jatekra hasznalod a gepet felesleges az 1600, jo egy jobb idozitesu 1333 is.
"Mi a helyzet a stabilitási gondokkal"
Ugyanannyira stabil mint az Intel.
Saor Alba
Másik, hogy ha jól látom, az alaplapok zöme támogatja a 1600-as memóriákat. Megérheti ilyet venni bele a 1333-as helyett? Dual channel játszik itt is?
Mi a helyzet a stabilitási gondokkal (találtam csomó cikket, ami ezekrõl szólt, igaz régiek viszonylag, remélem ezek megoldódtak azóta. Nekem a stabilitás és megbízhatóság fontosabb, mint plusz két FPS, ezért is gondolkodtam intelben eredetileg.)
Bocs a hülye kérdésekért! Jelenleg olyan 120 körül lennék egy AMD-s konfiggal, de nem mindegy, milyen chipset milyen memória, stb...
--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0
Milyen az a Barton magos proci?
Lepd meg a májad,igyál vizet!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De a helyedben megvárnám a Sandy Bridge-et.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Jah meg a 64206-64205 õs hszekböl , ez teljesen ki maradt
gigabyte Ati radeon 4850 512mb de lehet 1Gb (már nem rémlik )
HKEPC Case Mod Competition 2009
http://www.coolermaster.com/casemod2011/
Remélem nem gond , de ez egy kicsit off lesz , de szeretném kikérni a véleményeteket
Szerintetek mennyiért adható el , ezek az alkatrészek
Cpu : E8500
Alaplap: gigabyte GA-P45 DS4
Memória :corsair dominator RAM DDR2 1066MHz 2GB (2X1GB KIT)
Táp: corsair dominator RAM DDR2 1066MHz 2GB (2X1GB KIT)
CoolerMaster Real Power M620 620W moduláris tápegység
Ház ThermalTake M9 számitógépház
Mint külön külön , mint egybe ?
Garancia már egyikre sincs !
Elõre is köszönõm a segítséget és hogy végig olvastad a hsz-em
Kérlek, véleményezzétek, hogy "mai" játékok közepesnél picit magasabb futtatásához szerintetek a következõ konfig elegendõ-e?
ASUS P7H55 alaplap, Intel Core i5-680 3.20Ghz processzor, KINGMAX 2048Mb DDR3 1600Mhz memória (2db), ASUS EAH6850 DirectCU/2DIS/1GD5 PCIE videókártya, SAMSUNG 1000GB 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ (2db), GIGABYTE Triton 180 Fekete ház, CORSAIR TX650W tápegység, SAMSUNG BX2250 monitor
Sandy-Bridge-et esetleg megvárjam? IPon-nál nincs hozzá alaplap még, és máshol nem akarom megvenni.
Köszönöm!
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Lehet még az is, hogy az alaplap adta meg magát, meg az is, hogy egyszerûen csak a wincsi kábele. Még ez lenne a legjobb ugye.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Van egy 107cm-es Philips HD TV-nk és kiszeretném próbálni a full HD filmeket, csak hát ugye ezek a gépen vannak rajta és össze kellene kötni. Ehhez mi kell? Egy HDMI kábel elég?😊
Ha nagyon off akkor PM-et várom! Köszi!😄
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
Tápból az FSP-vel nem lesz gond szerintem, Chicony meg felejtõs.
Õsöreg (kb. 7 éves) 3.0Ghz-s P4-esemet le kell cserélnem modernebb konfigra, mert halódik a jó kis asus alaplapom (USB vezérlés, vinchester vezérlés...) Amúgy lehet, még húznám vele, szóval láthatjátok, nem vagyok már nagy gémer (azért egy x1950pro-t még vettem bele pár éve, de a proci és a ram a szûk keresztmetszet abban a gépben úgy látom.)
Szóval, olvasgattam sokat sok helyen, és egy ilyen konfigra gondoltam:
Kérdéseim:
Mit szóltok hozzá... Max 120e-t tudok rá szánni, nem baj, ha kevesebb, több nem lehet. Cél, hogy "soká' tartson", kb. mint az elõzõ. Intel rendszerben gondolkodom, még ha drágább is, lehetõleg ati kártyával.
- A felbontás mérete nálam nem számít különösebben, úgyis 1024x768-ban játszom, amikor játszom, ezért gondoltam, hogy az 512-es memória elég lesz a videókariba. Jól gondolom, vagy megint sikerült félreértenem valamit?
- a ramot dual-channelbe szeretném tenni, ha jól értettem, ez a KIT-es dolog jó rá. Jól értettem?
- Tápban ezt vagy a Chicony Hipro 430-ast gondoltam. Spórolhatok azzal, vagy inkább legyen ez (tudom, a jó táp a gép lelke. csak nincs rohadtsok pénzem, így... értitek, na.)
- alaplapnál, tápnál, mit jelent az OEM? ezt nem (sem) vágom pontosan.
Mit szóltok hozzá, miben változtatnátok (keret figyelembevételével), ha változtatnátok? Köszi a segítséget!
R.
Ha az alaplap támogatott memória listájában a lapba belerakott Ram márkája,sebessége,órajele, mérete megegyezik, de a Modul vagy Componnet szám nem, attól még mehet vele?
Tudom a listában azok a Ram-ok szerepelnek, melyekkel tesztelt a gyártó és nyilván nem lehet minden seria számút tesztelni.
Nem tudom mennyit számíthat ez.
F.K.T.
Mikor reggel elindítottam, ezt vágta a pofámba: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Újratelepítéssel meglehet ezt oldani??
(Most másik géprõl írok)
Ugyanolyan chipset esetén természetesen.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
De kicsit komolyabban. Szerintem is valami modernebb alaplappal kéne kezdened. Az a gáz, ha építesz egy olyan gépet, amit írtál nem fogod tudni bõvíteni, és mindent majd "dobhatsz ki".
Szerintem vegyél egy modernebb, de alapszintû alaplapot és abba pakolj bele olyan dolgokat, amiket még meg tudsz fizetni. Nem baj ha nagyobb teljesítménybeli eltérések vannak. Ha van egy olcsó de nagyobb teljesítményû videokari, akkor vedd meg azt, ha megteheted, mégha nem is passzol a CPU-hoz. Amikor majd annyira lemennek a CPU árak, akkor majd úgy is cserélsz.
De ha egy olyan alaplapot veszel, amibe nem tudod az újabb procikat, memóriákat berakni, akkor szívni fogsz, mert az a gáz, hogy a régebbi szabványúak árai nem mennek lefelé!!!
Attól, hogy a a DDR5-öt lassan már 10 GB-ban mérik, nem megy lejjebb az õsöreg 0,5-1 GB-os DDR memória modulok ára, miközben a Dúm10 futatásához, meg kéne 25 GB.
Mellesleg ha olcsó gépet akarsz, akkor az intel platform nem igazán jó választás, inkább AMD-ben kéne gondolkodni.
Szerintem. Aztán majd úgy is eldöntöd mit csinálsz.😊
De már muszáj új gép mert mindig kikapcsol a mostani :S
leáll az egész képernyõ csak az egér mozog
Alaplap: ASROCK N68-S3 UCC: 9.686 Ft
Processzor: AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3 BOX: 14.125 Ft
VGA: VTX3D VX5550 512MK3-HV2 PCIE: 12.150 Ft
Memória: KINGMAX 2048Mb DDR3 1333Mhz: 5.188 Ft
Tápegység: CHICONY Hipro 430W OEM: 5.440 Ft
46.589 Ft
Saor Alba

Csóró vagyok :'(