Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csak mozilla megy és zene.
ASUS M4A87TD/USB3
AMD Phenom II X4 955
hyper tx 3
ja, és nem a procinak kifejezetten nagy hangja, hanem a tápnak.
FSP Hexa 500W
bocs az offért
A tuning sorrend általában az FSB emelésével kezdõdik, majd ha van még tartalék a rendszerben, jöhet a CPU szorzó.
[merlinw.org]
Ha van idod ra megnezhetnel CPU es FPU tesztet is az Aidan belul, hogy milyen hatassal van ra teljesitmenyben.
ゾルターン
Ez ami visszatart engem is a vasarlasatol, foleg annak a fenyeben, hogy mennyiert kaphato mondjuk egy moddolhato 6950.
Mondjuk nem egy moddolt kartya a mervado ez teny, de meg a 6970-t is jocskan olcsobban belehet szerezni.
jo lesz annak aki memoria speed valasztas elott all 😄
Az alap eset ugye minden default. Csak szorzo lett emelve. Mind ket esetben az orajel megegyezik mint lathato az idozites ugyan csak.
2000MHz memora mellett a 250x14 .
ゾルターン
Na ebben látod egyet értünk,az ár az valóban borsos.
De ne felejtsük el ,hogy jelenleg a leggyorsabb VGA (egy chipes) ezért adják annyiért amennyi. A 6970 sem ér annyit amennyit kérnek érte,hiszen egy moddolt 50 es ,vagy egy húzott kb azt a teljesítményt hozza.
De õ a legerõsebb az AMD nek,mégsem adhatják 50 es áron. Én azt mondom,hogy ebben a kategóriában már másodlagos az ár ,hozzáteszem ,én sem adnék ki 100 ezret egy kártyáért)
viszont teljesítményben a topp az a 580 as. És igenis látható a különbség,hogy ez mibõl adódik fps ,vagy más az mondjuk engem speciel nem is érdekel. Folyamatosabb és kész.😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A win betöltés 3:15 rõl lement 35secre pl nekem, 1 éves win7-el, és nincsen tele baromságokkal, csak ami fontos.
Böngészõknél is baromi sokat számít, akár egy photoshop-nál, mindennél ami nem játék, hanem felhasználói program.
Szóval szerintem inkább próbáld ki a saját gépeden, és úgy mondj véleményt. Ne irígységbõl vagy fikázásból összeállított vélemény alapján ítélj el valami, amit láthatólag felületesen ismersz.
60gb-os SSD-t, én 25ért vettem év elején, és a legjobb befektetésem volt, gépfejlesztés szempontjából.
Elmeletileg tehat ugy lehet a legjobb teljesitmenyt elerni, ha a HT-vel emelkedik szinkronban a memoria sebessege is. Persze ilyenkor jocskan behatarolo tenyezo a memoria orajele, amit eltud viselni, hiszen a HT emelesevel drasztikusan emelkedik a memoria frekije, es nagyon gyorsan ellehet igy erni mondjuk egy 1333-as RAM hatarait.
Itt egy pelda egy angol forumrol a memoria es a HT aranyairol:
1:1 = 200/400; 3:4 = 266/533; 3:5 = 333/667
1:2 = 400/800; 3:8 = 533/1066; 3:10 = 666/1333
1:4 = 800/1600; for AM3+: 3:14 = 933/1866 and maybe 1:5 = 1000/2000
If you overclock to 250MHz HT, you get higher ram clocks:
1:1 = 250/500; 3:4 = 333/667; 3:5 = 416/832
1:2 = 500/1000; 3:8 = 667/1333; 3:10=833/1667
1:4 = 1000/2000; for AM3+: 3:14 = 1166/2133 and 1:5 = 1250/2500
Amugy a modern alaplapok teljesen jol szoktak beallitani a feszultseget a memoriaknak az esetek tobbsegeben(na persze nem a gagyi lapokrol beszelek).
Ez alol lehetnek kivetelek, mint pl az XMP-s Intelhez keszult memoriak, ott kezzel kell megadni az XMP profilt, amugy alapesetben a 1333-as 1.5V-s feszultegekre allitja a lap.
gyorsabb ...... game valogatja.
ゾルターン
3.5GHz >> lacsonyabb HT + magasabb Fsb ( ennek koszonhetoen gyorsabb memoria )
vagy
Szorzoval huzott cpu 3.5GHz . HT alap ; FSB alap ; memoria alap
ゾルターン
Sot .... a kerdes az volt hogy mindig allitani kell e.
Crucial 2GB DDR3 PC3-10600 1333MHz 1.5v ....Ez az alap eset <#smile>#smile>
Mindig tanul valamit az ember ....
ゾルターン
Nem emlekszem hogy kellett volna allitanom barmit is ...
A lap egy Asus CrossHair IV. a cpu pedig X6 1090T
ゾルターン
Sõt, a feszültséget is emelni kell, hiszen 1600-hoz általában 1,65V kell (ez rá van írva a RAM dobozára, illetve a gyártó oldalán is megtalálhatók az infók), míg 1333-hoz 1,5V - ezt is állítja a BIOS alapból.
[merlinw.org]
Az még jó dolog ha megy 100-130 fps körül. Mert azt is látod.
De a 3-400 körüli fps-nél már nem látod, csak a 120 körüli részét, mert a monitorod nem tudja megjelníteni, közbeszól az input lag! Akkor meg minek a 400 fps????
Elhiszem, láttam már ssd-t, igaz nekem nincs, és még nem is volt, és nem is tervezek mostanság venni.
Ugyanis, pl stalker a gyereknek betöltött 10mp alatt, addig nekem kb 30 mp. Win míg benyomom a gépet és beboot-ol, pl át tudok öltözni. Nem ráér? totalcmd, foobar, semmivel se indult gyorsabban, media theatre elindítja a BR lemezt 4mp alatt, a gyereknél kapásból indult.
Cod 7 a gyereknél se töltött be hamarabb, mert vaiting to server load the next map -al megvárja míg a szeró átteszi. Én meg várok kb 7mp-et. Juhhuuu nyertem vele egy napi gépezés során kb 3 percet. PFf
Mert ha filmet vágsz, és összevissza dobálod a x00 Mb-okat, akkor oké megértem. De hogy ne tudjak várni 7 mp-et , míg cod7 betölt. LoL
És ezért kiadjak ~40k -et.
ゾルターン
Hiába küldesz neki a VGA-ból 300 FPS -t!!! ha a monitorodban lévõ technológia 1:1 -ben, max a 100 fps körüli kapott képmennyiséget tudja neked megjeleníteni valós idõben 1:1-ben.
Inkább olvasd itt el, mi is az az input lag.
A netes lag más tészta.
ゾルターン
a filmeknél azért lehet elég a 25 fps (átlagos minõségû xvid, stb..) mert ott nem élesek a képkockák, hanem mosódottak, tehát ami elég egy közepes minõségû filmhez, az nem biztos hogy elég egy HD filmhez, vagy egy játékhoz, ahol minden egyes képkocka tûéles. Nem is értem hogy a HD filmeket miért erõltetik 25 FPS-sel.. kegyetlen darabos és szaggatós 50, 60 fps-nél már szép.
játékoknál számomra a játszhatósági határ olyan 35fps körül kezdõdik, de ez még elég kevéske az élvezethez, 45+ fps-nél már nincs gond, de mint mondtam ezalól hatalmas kivétel a COD motor, ahol 125 fps alatt ne is kezdj el versenyezni, mert esélyed sem lesz, ott alap a fix 250
bajgunar:
az ssd-s rész teljesen nem igaz. gondolom nem volt még ssd-d rajta egy rendszerrel... próbáld ki és utána írj ilyet
egyébként már 25ezerért lehet kapni épkézláb ssd-t amire a rendszer bõven rámegy+ a leggyakrabban játszott játék, és még hely is marad rajta
addig nem is érdemes 200000ghz-es ramokat venni amíg egy ssd nincs a gépben.
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
Próbáld ki. Csak már a 333 fpsnél az lcd moncsin az input lag ~ negyed másodperc LoL. Negyed másodpercel késöbb látod azt, amit látni akarsz. Vagyis csúszik a kép.
Az meg jah, nem oly mind1, hogy 60 vagy 100 fps. i7-el meg 105 fps. Miért jó az? Nem értem.
ゾルターン
Mert mig ( tegyuk fel ) jatszol 200ms ping mellett addig a masik 1/3 annyi ping mellett ... ez megol minden PvP game-et. Es a magas frame rate nem gyogyir a lag-ra.
ゾルターン
- SSD még mindíg nagyon drága, és annyival nem lesz gyorsabb hogy ne bírd kivárni. Akkora konfignál. Win boot kb 30mp, ssd-rõl lesz 15. Az meg nem mind1, hogy pl cod7-ben hdd-ról tölt 7mp-et, vagy ssd-rõl 4mp-et. ? Váóóó - 43k
- Gtx 570 túlárazott. 6970 80k körül - 8k vagy 6950 60k körül - 27k
- i52500k 45k körül - 20k
- Gigabyte alaplap vmi UD3-as 35k körüli bõven kiszolgál. - 10k
Hoppá már spóroltunk ~ 100k -et. És buktál rajta kb 20 FPS -t. És mellette hány W villanyszámlát megspóroltál évi összesítésben.
És lett egy ugyanolyan ütös konfigod. A nyárra tudsz venni pár frankó napszemcsit, fürdögatyát. A barátnõddel el tudsz menni párszor moziba, hazafelé a mekibe is be tudtok ugrani. És még neki is tudsz venni pár apró-cseprõ pl avonos testápolót. Amivel még örömöt is szerzel. (amit vszinõ viszonozni is fog)
Dehát mind1. Te tudod. Vegyél i7-et ssd-vel 570-el. Ha megteheted. Az élmény garantált.
"-Do you think moving in 3D games is stuttering? Maybe your mouse scans motion with too little dpi (Dots Per Inch) or fps (Frames Per Second)?"
Ez a COD dolog azert vicces .... anno azzal volt tele a forum ha tobb az fsp akkor nagyobbat ugrasz stb. no comment.
Ez megallja a helyet ha minimum fsp-rol beszelunk de nem hinnem hogy barmin is valtoztat hogy a COD 60 fps-el vagy 100 fsp-el megy.
ゾルターン
A deszka max megéri az árát, mert abban még talán 5 év múlva fog tudni bõvíteni (nemhiszem 😄 )
És lám-lám a 6950 is bõven kiszolgál egy 3 monitoros eyefinity rendszert.
cod4-ben voltunk CB-n 6.-ak, és igen is számít az is ha 333 fps-el tolod majdnem 100ms-es input lag -al a game-t, vagy fix 125 fps-el 25ms-es input lag-al. Azért nem mind1. Jó háát aztán lehet valaki nem látja, meg megszokja, hogy negyed másodpercel késõbb ér oda az egér. És tud úgy is pro lenni, hogy a saját szeme átveri 😄
De háát lehet csak a szomszédnak akarja megmutatni, hogy:
- Figyu, nekem ilyen is van!
És egy öskövület 120Hz-es CRT-n még a 300-600 fps körüli kõlömbséget is lehet látni. De egy mai "átlagos, nem 200k-es" LCD monitoron az "input lag" miatt a 250~300 FPS-nél nagyobb képi sebességet nem nagyon fogod látni, mert a benne rejlõ technológia nem tudja feldolgozni és megjeleníteni rendesen az adott idõben bekövetkezett képmozgást. Tehát ha te 600 fps-ben az egeredet oldalra rántod, akkor kb minden 8. képkocka képét tudja max megjelníteni a monitorod (mert ennyit tud a tecnológia ami benne van), ergo tehát max a 85 fps-t fogod valósan kb 45 ms-es input lag-al látni. Akkor minek 600 fps??? Amitõl az input lag meg megnõl és kapsz egy kb 95-100 ms-es (vagy 250ms-es) input lag-ot.
És totál nem ott van és akkor az egér azt húzod.
En a helyedben atgondolnam ezt a dolgot bar azt nem tudom hogy mennyibe van az altalad belinkelt konfig.
ゾルターン
Saor Alba
Mondjuk, tényleg ha 5 év múlva se akar hozzányúlni, és ilyen sok felesleges pénze van akkor vegyen olyat, amilyet akar.
A lap tényleg jó és ha elõre gondolkozik, akkor az mindenképp csak hasznos lehet a késõbbi bõvítéshez.
A processzort viszont én is totál feleslegesnek tartom (i7), nem ér annyit, amennyit tud. Fõleg ha játszani szeretne azzal az "álomkonfiggal".
i5 2500k -t az egekig húzhatod, sima "pro" léghûtéssel akár a 4900Mhz -et is kicsikarhatod belõle. De ha már 3.8-4Ghz körül hajtod, a mai igényekhez "bõven" elegendõ. i7 max digitalizálásra és videó vágásra tökéletes, játékhoz az a +8-10 fps ~30k ért. Megéri.
Vga-t is annyiért venni! ? Minek?
Van 3 monitorod? Esetleg 3D technikád? 3D -hez is egy gtx560Ti vagy egy 6970 -es is bõven elég full hd-ban.
Ha meg nincs 3D-d csak egy sima full HD-s moncsid, akkor meg aztán ezeknél a vga-knál nagyobbat teljesen felesleges megvenni, fõleg egy olyan árazásút, mint az 570.
Mivel egy 6970-el is full HD-ban, ultra grafon max AA és AF mellett minden mai játék (még az optimalizálatlanok is) tökéletesen játszható 50~70 fps körüli sebességgel fog futni. Full HD-hoz meg már a 2xMSAA is bõven elég. Nagyobbat minek? Már nagyon nem fogod látni.
Ha meg 2-300FPS -ed van, az se nagyon jó mert akkor meg már az input lag fog átverni a monitorodon. EZt már nem fogom elmagyarázni.
Nah mind1, ezek csak az én gondolataim, meglátásaim, véleményem.
Senkit sem akarok semmirõl sem lebeszélni. Meg senkivel sem akarok vitatkozni. Ez csak az én +látásom.
" If your screen refreshes at 85Hz and your game runs at 50Hz (=50fps): Are you sure that you don't need to synchronize them? Are you sure, you don't need to play with a multiple of 85 to enjoy synchronized refresh updates? So the game running at 85fps may better than at 100fps. Maybe even a TFT display was better. It displays only with about 40fps but progressively.
-Even though single eye cells (rods and cones) may have their limitations due to their chemical reaction times and due to the distance to the brain, you cannot be sure how they interact or complement or synchronize. If 1 cell is able to perceive 10fps, 2 cells may be able to perceive 20fps by complementing one another. So don't confuse "The human eye" with "The cell".
-Some eye cells are reacting only when a stimulus is moving. Some react when it's moving from A to B, some when it's moving from D to Z. This may complicate frame-based simulation of reality.
-Motion of your body could alter the way how you perceive. Do you get headaches after watching 3 movies in the cinema in a row? Maybe that's because you didn't move with the filmed motion? This is the reason for front-passengers' indispositions (= somebody else moved the car) and seasickness (=the sea moved the ship suddenly). Maybe this is the reason why 3D gaming glasses will never work perfectly. And this has nothing to do with frame rates.
When you look straight (= with the center of your eyes) it's not the same as if it was with the sides of your eyes. The sides are more sensitive to brightness and to flickering. The next time you are in the cinema do the following: Look up to the ceiling while the movie is playing. Especially during bright/white scenes you will clearly notice that the movie flickers.
-Sensitivity to blue is different than to green: You see green best, even when it's dark, e.g. leaves in a forest at night. So "blue frames per second" may differ from "green frames per second"
-Do you like to play Quake? Do you think "More is better"? Maybe that's why you think 200fps is better than 180fps.
-Do you think moving in 3D games is stuttering? Maybe your mouse scans motion with too little dpi (Dots Per Inch) or fps (Frames Per Second)?
-Do you think it is important that a graphics card can display 250 fps in your favourite game, because that's a feature they write about in PC magazines and on covers?
-Now this is just a figure to show how fast the card is, not to show that you need such a high frame rate. It's like with cars: 100km/h in 5 seconds. When will you ever need to go 100km/h in 5 seconds?"
ゾルターン
A problema a jatekokban a drop amit a szemed lat de ennek is eleg drasztikusnak kell lenni ahoz hogy erzekeld. Az meg hogy valaki kulonbseget tud tenni 30 es 50 fsp kozott ....... more than funny 😊
ゾルターン
Emlékszel a hangos ,nem hangos kis vitánkra?
Nos az jutott eszembe,hogy nem csak fülészhez hanem lehet szemészhez is el kéne látogatnod😊))))
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
Ahol 6970-el 23 FPS van a'la Metro, ott a masiknal 25. Tedd fel magadnak a kerdest, hogy melyiknel lesz elvezheto es folyamatos ?
egyezzetek ki abban hogy van aki látja a különbséget (én pl simán kiszúrom ha valami 50 helyett 30 fps-sel megy), és van aki nem látja.
Röviden: DE, látszik.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
nagyon látványos a különbség. Pl a ROF ban semmit nem tapasztaltam,már mint ,hogy gyorsabb lenne.
Ez ugyan az mint amikor az I5 re mondtam azt,hogy gyorsabbak a játékok vele mint az AMD-s procival,eleinte mindenki mondta a magáét ,most meg egy csomó
hozzászólást olvasok ph-n ,hogy ja tényleg,mert cseréltek oszt látják a maguk szemével.
Úgy hogy hitvita befejezve ,még a kezdés elõtt ,ezen én nem akarok rugózni tovább.
Mint mondottam ,mindenki azt vesz ,meg gondol amit csak akar😊
Ebbol a teljesitmeny ingadozas ertsd a min. es max. fsp kozotti kulonbseg inkabb jelemzo az nVidiara mint az ATI-ra.
ゾルターン
De 50 és 30 között van,és sajnos az NV minimum FPS-ben jobb.Meg átlagban is,még az alant linkelt 570vs 6870 ben is ez jön le ,vagy tévedek?
Nem mondanám ha nem így lenne hidd el ,vagyok annyira korrekt,hogyha nem érezném a különbséget azt is elmondanám.
Szerezz egyet kölcsön és próbáld ki,ennyit tudok mondani.
Mind a ket esetben folyamatos a kep ...... meg kevesebbnel is.
Annyit hogy szerintem Solten nem kimondottan a teljesitmenyet kritizalja az 580nak hanem az arazasat es azt hogy szukseg van e ra amikor alazsonyabb arkategoriaban is megfelelo teljesitmennyel biro kartyak is elerhetok. 😊
ゾルターン
Vagy elhiszed ,vagy nem a te dolgod. Befejeztem.