Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
Figy nem irtam hogy most akkor csontra rám halgasson, hanem írtam hogy az Õ által felsorolt dolog, igény ONNANTÓL 50ezer ft-tól indul...hogy meiket veszi, rábízom...😄

Nem az a lényeg hogy nincs pénze, csak HOGY minek ha nem használja ki és nem érdekli?

Példa:

Bemegyek a boltba...70-ért van hdready tv, ugyanaz csak fullhd-ban 100.
Ha nekem megfelel a 72p, mert nem vagyok maximalista minek vegyek 30-al többért egy másikat csak mert 1080p-s, ok hogy szebb és csak 30 eltérés van de nem érdekel tegyük fel, vagy a szememnek mindegy, és helyette veszek 30ezerért egy blúréj lejátszót.

KB erre gondolok. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

zico87
értem mire gondolsz minek vegyek ferrarit amikor egy swift is arra való..😄 csak a számtech iparban nem csak a jelenre kell gondolni megnõhetnek az igényei én se sok game-el játszok de ami megtetszik fusson normálisan

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

allock
jó ne térjünk el a tárgytól mikor a 120.000-re azt mondta elég baráti
szaggatásmentes környezet kell neki és kész 😊

te meg itt osztozol a te meg az én konfigomon 😊

noname-rõl meg had ne nyissak vitát, van amivel be lehet fürödni, van amivel (még) nem fürödtél be, ugyanígy a márkásnál is

#hhwnd

Lacee86
Lenne más megoldási javaslat is, te is tudod. Pl. azt mondani, h ha nincs jelenleg több pénze, akkor vegye meg a gépet videokártya nélkül, csak 2 giga rammal, és majd ha lesz még pénze, vesz egy kártyát és még 2 giga ramot... Így a pénzébõl ki lehet hozni a lehetõ legjobbat. Nem kell egyszerre minden vackot megvenni, csak azért h kijöjjön minden.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

DarkSector
De is hallottad nem annyira izgatja a játék mint téged vagy a többieket vagy engem, én se vennék 26k-val többért ha hetente 1-2 orát játszok.

Én magamnak sokszor régi használt laptopot akartam 15-20k-ért mert szar régi, de nem játékra kell keveset fogyaszt, és olcsó.
Ez a célom, leszarom ha 40-50k-s laptop elvisz egy gta4-et ha nem érdekel, nem adok ki többet csak azért mert az ár/értéke hatványzódik, vagyis, mert 2x drágább de 6x erõsebb a nem érdekel akkor a pénz a lényeg.

Értem? 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Mert ezt kérte, én ahoz mérten irtam, minek írjak 26k-val drágábbat, persze nem árt ha minnél erõsebb de itt nem az volt a cél.
A márkát meg hanyagoljuk 4 éve használom a noname cuccot, nekem nem kell bizonyitgatni.
Majd eldönti õ hogy MENNYIT fordít a számtekre.

26k az élet más tájára néézve sok pénz...kaja egy családos embernek...

zico87
az olcsó is relatív minnél jobb gépet kell kicsikarni gépet az ember azért fejleszt sztem mert picikét gondol a jövõre ennyi erõvel vehet egy c2d-s használt gépet és ámen

allock
az igényeit kielégíti ma és a közeljövõben is

minek akarsz minden áron olcsó de szar cuccot rásóztatni mondván emrt az új biztos jobb, jóhogynem azt mondod legyen neki elég az alaplapi VGA, már psóroltunk neki 26000-et megint.

#hhwnd

DarkSector
Nem, én értelek titeket akkor ha nem mondta volna hogy mit szeretne, ha nem az õ pénzével dobálóznátok.

Még mindig nem értitek? Mert én tudom mit mondtok de az akkor oké ha azt mondja hogy maxon vigyen minden és legyen aránylag olcsó de pénz nem számít. 😛

Pontosan 😊
Digitális analfabéta (nem e kor gyermeke) és neki ez bonyolult. 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

DarkSector
Nem nem biztos, tunningolni nem tudnám mert lehet melegedne, DE a lényeg hOGY NEM KELL.

mi a faxnak vegyek olyat ami nem kell még ha olcsóbb is (ár/teljesítményben).

DarkSector
Bakker....😄

Érsd már meg a haverunk igényeirõl van szó.

Ez a baj hogy ezt nem értitek meg.
Nem egy atomerõmû kell neki.
Hanem egy olyan gép ami neki az igényeit kielégitené DE OLCSÓ.

Aki azért nem vesz drágán VGA-t,mert 10 év múlva nagy bukóval tudja eladni (LOOOL) vagy nem használja ki majd akkor (LOOOL2) az egy idióta. <#zavart1>

IMYke2.0.0.0
Édesapád is azt mondja, hogy "miért fiam, hisz az olcsóbb is tudja ugyanezt"? 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DarkSector
Mert nekem a szar noname fos megy 4 éve a gépembe...azért és 2ezerrel volt olcsóbb DARABJA mint a nagyok...

Feleslegesen? Miért,szerinted a 2 konfig között nincs semmi különbség? <#wow3>

Lacee86
Akkor se mind1, h egy jó 1,5x erõsebb karit veszek-e vagy sem...

DarkSector
és +26ezer feleslegessen.

zico87
és ha ebbõl a gépbõl pl. a procit használtan veszi élbõl spórolni tudd még +igényeinek egy 6670 is megteszi bõven sõt...

De miért jobb megvenni az ismeretlen fost,amikor 1k-val (!!!) többért ott van egy jól bevált márka terméke?

Komolyan,mintha apámmal beszélgetnék 😄

DarkSector
Jogos hogy amit rád akarnak tukmálni 4x-5x erõsebb hardver, 2x annyi pénzért, mivel minnél drágább 1x5 erõsebb arányossan felfelé, de ha neked nincs nagy igényed, NEM KELL ugyanez a cuccot venned mait mutattam, de ne is vegyél 50ezerért videókarit...mert ha 10év múlva netán több idõd lesz és most nem használod ki akkor márszaré-hugyé tudod csak eladni és venni másikat, és sajnos hamar váltakoznak a technologiák...

Én is ezért vettem kis gépet mert nem nagyon érdekel, annyira megy sõtt jobban is mint amire szükségem lenne.

IMYke2.0.0.0
Személy szerint, életemben nem tuningoltam semmit, ami PC hardver - de még a háromkerekû bicajomra sem raktam napraforgót kiskoromban 😊

Egyszerûen anti-tuningos vagyok. Nekem a megbízhatóság a legfontosabb mindenek felett - egy tuningra alkalmas RAM azt garantálja a számomra, hogy soha a büdös életben nem fog alaplapi túlfesz miatt leégni (csak extrém esetben, amikor amúgy minden más is elfüstölne odabenn - mondjuk egy gömbvillám, vagy egy frankó, háztetõt lebontó villámcsapáskor).

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

zico87
ennyi pénzbõl nem lehet csodát várni viszont bármivel el-lehet játszani vannak mazoisták 3200+-os athlonon is láttam már crysist játszható állapotban õ igényeinek felesleges a slágertermék I5 vagy X4 ,4850 valóban jobb vétel használtan 8-12 körül mozog vagy még 8800GT/GTS lehet dx11 ide vagy oda úgy se használná ki

Na,ezzel már lehet mit kezdeni. <#eljen>
Értelmes táp,értelmes RAM,használható VGA és ésszerûbb proci.

allock
GIGABYTE GA-MA770T-UD3 18.125 Ft
AMD Athlon II X2 250 3.00GHz AM3 BOX 15.615 Ft
KINGSTON 4096MB DDR3 1066MHz CL7 KIT KVR1066D3S8N7K2/4G 6.350 Ft
VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE 26.650 Ft
GIGABYTE Superb 460W 9.975 Ft

76.715 Ft

#hhwnd

DarkSector
KB. én pl a mai játékok többségében nem láttam eltérést.

IMYke2.0.0.0
Természetesen. <#buck>
Csak ha annyira nem kell a legújabb trend valakinek, akkor gyakorlatilag az elmúlt 5-6 év bármelyik VGA-ját megveheti a gépébe...
A DirectX 11-et megjelenésekor még feleslegesnek ítélni nem volt hiba, de manapság - szerintem - már igenis alap képessége kell legyen egy újonnan vásárolt VGA-nak = inkább nézek a jövõbe, mint a múltba.

DarkSector
Oké de el kell fogadni hogy valaki megelékszik a simával, a nagy márkák akkor lényegessek igazán ha tunningolsz.

Lacee86
xDDDDD Hát ha nincs látványbeli eltérés, akkor mi értelme? 😄D Csak a tudat, h de menõ, DX 11-en fut a játék? 😊)

IMYke2.0.0.0
Korábban már írtam, hogy a gépvásárláskor belerakott RAM-tól megszabadultam, amint kicsivel több pénzre szert tettem. Miért?
Mert megbízhatóbb. Nekem ez kell minden hardvernél.

Fókameister
Ezt is köszi, de amennyi idõt tudok szánni a játékokra nem tartom sok értelmét hogy kb kétszer annyit költsek rá de mégegyszer köszi Neked is.

DarkSector
Lehet variálni, nem kötött a dolog, csak mutatja kb árban hol lehet már elindulni játszani.

Ismerõsöm egymagos 3.0GHz-es géppel 2.1gb ddr rammal és hd3650-el mediumon Dirt2-zik ilyen felbontás mellett.

Miért nézitek le a kisebb gépeket? Nem érdekli mindenkit a nagy tunning cucc meg ultra full hd 200fps....

Lacee86
Hát azért a 3850 és a 4850 közt van egy "csöpp" különbség. 😊

V43 1105
#73589 erre az üzire ment ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

V43 1105
GIGABYTE Alaplap AM3+ 970A-D3 AMD 970 FSB5200, ATX - 22990
AMD Phenom II X4 965 Black Edition (3400Mhz, 8704KB Cache, 45nm, 125W, AM3) BOX - 29500
RAM DDR3 Kingston 4 GB/1600 HyperX HyperX - 6990
VTX3D Videókártya PCI-Ex16x ATI HD 6850 1GB DDR5 X Edition + Dirt 3 játékszoftver VTX VX6850 1GBD5-2DHXG - 35990
ADATA Tápegység 450W, 12cm, 20+4 80+ Bronze BOX ADA ABN450-BZ-CEU - 8500

Össz : 103970,-

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

DarkSector
Lehet variálni, hozzárakni-elvenni, ez csak egy példa...én ilyen összegnél 1280x1024-be mediumra nem agyalnék a márkákkal...

Nekemis noname cuccok vannak, és semmi bajom, soha nem értettem minek fizessek a nagy márkákért? ezek is jók.

Fókameister
És ha jól láttam ez 50 rugóból kijön? Ez jobb mint vártam 😄

Ja,és a tápegységet is,meg a VGA is felejtõs. Ennyiért már 4850-et kapni. (használtan ofkorz)

Amúgy ezért a gépért nem adnék pénzt,mert játékra megvenni felesleges (kivéve mazochistáknak!),munkára meg amúgyis gyenge. Irodai gépnek meg felesleges.

DarkSector
Max ehez a 11.450-es vga-t kicseréled egy kicsit drágábbra, és bõven elleszel akkora felbontással.

Nekem ettõl régebbi gépem van, halványit gyengébb teszteket nézve, csak a VGA-m erõsebb és az új gémek is mennek maxon 1680x1050-be igaz nem 100fps-el.

Azt a noname RAM-ot szerintem cseréld ki.

V43 1105
<#wilting>

Fókameister
Gyakorlatilag igen ilyenre gondoltam monitort és egyebeket nem értettem bele és a vincseszter is maradna szóval ez kb tökéletes. A jelenlegi netezés és zenehallgatáson kivül másra már nem jó, de mivel sose voltam grafika megszállott nekem bõven elég lenne ha a korábban leírt beállításokkal futnának a játékok. Nagyon szépen köszönöm 😊

DarkSector
ÓÓÓ akkor neked bõven elég egy legkisebb gépezet. 😊

80ezerbõl simán összerakok egy ilyet szõröstül bõröstül...
Nemrég írtam egy konfigot.

Ebben nincs vinyó.

IMYke2.0.0.0
Csatlakozom DarkSector kollégámhoz - azért részletezhetnéd a preferenciáidat, és a jelenleg rendelkezésre álló, cserélni nem kívánt hardvereidet is.

Mert azt tudnod kell, az általam írt 120.000 Ft körüli összegben monitor - értelemszerûen - nem foglalhat helyet, és új vincseszter vételét sem ajánlom, a jelenlegi horror árak mellett...

Fókameister
Igazad van. Hát én bõven elégedett lennék az 1024x768 meg mediummal az fps meg mindegy csak 25 fölött legyen 😄

DarkSector
Ne érts félre de ez vicces kérés mindig mikor meghallom, ajánljatok egy gépet...

de oké hogy nem kell max de gyors legyen...bár a 2 állítás erõssen függ egymástól.

Legalább írni kéne valamit. Mekkora felbontás mellett? Vagy mégis mi a nem max? High? Medium? Low? És mi a gyors? 30fps? 60fps? 100?

Mert így nehéz dolog ám.

Fókameister
Nagyon köszi!
A 120 még egész baráti és akkor azt még leírnád hogy szerinted mik a legjobbak ebben a kategóriában ár/teljesítmény szempontjából ?

IMYke2.0.0.0
"Akkor bizony 4 mag, 4-8 GB RAM, jelenleg erõs középkategóriás VGA kell." + a körítés, természetesen.

IMYke2.0.0.0
Nem ajánlat, csak leírom, hogy a "Skyrim" esetében viszonyíthass.

Intel Core 2 Duo E8400 (3000 MHz, 2 mag) + 4 GB DDR2 (1066 MHz) + HD 4850 (512 MB, no tuning) + Full HD (1920*1080)

A Skyrim - száguld.
A Driver San Francisco - száguld
A Two Worlds 2 - száguld
stb. stb.

Tehát, én a helyedben nem azt írnám, hogy ezek a játékok jól fussanak , hanem azt, hogy a közeljövõ új játékai is gond nélkül fussanak majd.

Akkor bizony 4 mag, 4-8 GB RAM, jelenleg erõs középkategóriás VGA kell.
S ez kihozható megközelítõleg 120.000 pénzbõl.

Fókameister
Halihó Emberek!

A kérésem a következõ lenne: Leírnátok a lehetõ legolcsóbb de még arányaiban jól használható gépet játékokra? ( pl skyrim ) nem kell max felbontás meg részletesség csak valamennyire játszható sebesség.
Elõre is köszönöm!