103176
1411386313.png
  • cibi17
    mindenre kompatibilis. van egy csomó átalakító.

• MerlinW
    8400-et ne vegyél. A hűtő meg biztos elég (ha kompatibilis az új alaplappal).
  • Sippie
    Nem éri meg
  • cibi17
    Hát ez azért jó hülyeség, h minimum 50% +2 mag miatt. Ez akkor lenne igaz, ha minden játék kihaszná a 6 magot. Mikor legtöbb még a 4et sem...
  • Maala
    Minimum 50%-nyi ugrás a +2 mag miatt, plusz olyan 15-20%-al több magonként. :-)
  • cibi17
    mint mondtam van egy cooler master 212 evo hűtőm. erre szólt a kérdés, hogy elég lenne-e?
    másrészt az a baj, h 8.gennél nem járok jobban sehogy a K-nélkülivel ugyanis 8600 nincs.
    van 8600K, meg 8400. és azért elég nagy a difi, akkor is, h ha nincs húzva.
    húzni nem akarom még egy darabig, de ha majd kell, akkor jó lenne, hogy nem kell mindent cserélni még egy darabig.
    vagy a másik lehetőség, hogy akkor maradna a 8400.
    de az meg vajon mekkora ugrás lenne a 4590-hez? megérné-e a felárat?
  • MerlinW
    K-hoz nem jár ventilátpr, ahhoz úgyis venned kell. Innentől meg azon múlik a hangerő. A másik, ha nem akarod húzni a procit, semmi értelme K-t venned, alapjáraton a "nem K" jobb vétel minden téren. Ha meg húzod akkor minimum 20%-ot hogy legyen értelme is:)
  • cibi17
    sosem volt még dolgom K-s procival azért kérdezem. főleg, hogy hangban milyen lenne, mennyire pörgetné fel a ventit, mennyire lenne zavaró.
    még régen amikor nagy szám volt kezdetben volt egy fx-8350-em. húzás nélkül is tudott melegedni :D úgyhogy cseréltem is a mostani 4590-re.
    ez teljesen jó, semmilyen játékkal nem ment még 70 fok fölé, még kánikulában sem, sőt! bár tegyük hozzá, h a házon van pár fractal disign silent hűtő (1 elöl, 1 oldalt, 2 felül, 1 hátul), szóval a szellőzés elég jól megoldott, még úgy is, h tényleg csak szellőztetésre használom, kis levegő átjáratásra, mert 12v helyett 5v-on megy az összes.
    szóval egy K-s szintén durva hangú lenne? kell arra mondjuk egy be quiet dark rock pro 3? vagy nem ilyen vészes a helyzet?
  • Calver
    még ehhez hozzávágnék egy Sharkoon VS4-S vagy VS4-V házat, nálam bejáratott budget ház, sokszor 10k alatt is megkapja az ember.

papírból van, viszont megvan minden benne amit "nagyoktól" elvárna az ember - alsótápos, két oldalsó 12 centis ventihely és elöl beépítve egy 12 centis venti, ha valaki bagóért pormentes gépet akar összerakni, remek választás.

ellenben a reset gomb kibaszottul kreténül van rajta megcsinálva.
  • MerlinW
    100%-on hajtva persze, de normál használat mellett nem kéne 80 fokig melegednie. Lehet hogy felkúszik 60-70-ig, de az még teljesen egészséges (a 80 fok is az egyébként, csak nem szabad az alaplap hátuljára szerelni az SSD-ket :)) Tuning esetén meg értelemszerűen meg kell spékelni turbinákkal:) A vízhűtés szép, csendes meg menő, de nem feltétlenül mindig hatékonyabb egy jó fajta léghűtésnél.

(Egy 8600K-val találkoztam eddig, tuning nélkülivel, dolgoztam vele két napig - virtuális gépek, docker, stb tehát volt használva a proci, de csak ennyi tapasztalatom van vele)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.10. 03:59:06
  • broman191
    Ennyire jó lett a kupak? A régebbiek mind fűtöttek elég jól a relatíve alacsony TDP ellenére is... :)

szerk.: 8600K review @ TH - Melegebbnek tűnik az, még vízhűtéssel is.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.03.09. 17:10:51
  • MerlinW
    Ugyanúgy melegszik, mint a többi. Tuning nélkül sima Intel ventivel is 30-50 fok között dolgozik. A tuning meg rajtad múlik. Feszültség emelés nélkül nem melegszik jobban. Fesz. emeléssel melegszik.
  • cibi17
    van valakinek 8600K-ja?
    mennyire melegszik?
    hogy bírná egy cooler master 212 evo-val jól szellőző házban?
  • allock #100830
    PH

"Ajánlott házak árszegmensek szerint

(Minden ATX-es házba belerakható mATX és mini-ITX alaplap is, és a mATX-be beletehető az ITX alaplap is.)

10.000-15.000 Ft:
    Aerocool Aero 500 [ATX, ablakos kivitel, felső porszűrő, jó kábel menedzsment]
    Coolermaster N200 [mATX]
    Coolermaster N300 [ATX]
    DeepCool Kendomen [ATX, árához képest jó szellőzés, ablakos kivitelben is]
    DeepCool Tesseract [ATX, ablakos és ablak nélküli verzió is létezik]
    Fractal Design Core 1100 [mATX]
    NZXT Source 210 [ATX, árához képest jó szellőzés]
    Thermaltake Core V1 [mITX, 20cm-es venti gyárilag, két kamrás felépítés]

15.000-20.000 Ft:
    Aerocool Aero 800 [ATX, jó kábel menedzsment, mindenhol porszűrő, ablakos]
    Bitfenix Shinobi [ATX, jó szellőzés]
    Corsair Carbide 100R [ATX, kicsit gyenge ár/érték arány]
    Corsair 270R [ATX, jó kábel menedzsment, ablak nélkül]
    Raijintek Metis [mITX, ablakos]
    Zalman Z9 és Z9 Plus [ATX, jó szellőzés, a Plus ablakos]
    Zalman Z9 Neo [ATX, jó kábel menedzsment, mindenhol porszűrő, 5 gyári venti, ablakos]

20.000-30.000 Ft:

Aerocool Aero 1000 [ATX, jó szellőzés, mindenhol porszűrő, jó kábelmendzsment, léghűtésre]
    Be Quiet Silent Base 600 [ATX, mindenhol porszűrő, jó kábel menedzsment, hangszigetelt, léghűtésre]
    Bitfenix Aegis Core [mATX, jó kábel menedzsment, sok színben kapható, ablakos]
    Bitfenix Prodigy [mITX, sok meghajtó hely, ablakos, mATX méretben is]
    Bitfenix Phenom mATX mITX
    Cooler Master Masterbox 5 [ATX, moduláris belső, jó kábel menedzsment, ablakos]
    CM HAF XB EVO [ATX, fekvő alaplapos kialakítás, jó szellőzés]
    Fractal Design Define Mini C [mATX, mindenhol porszűrő, ablakos kivitelben is]
    Fractal Design Define Nano S [mITX, mindenhol porszűrő, ablakos vagy zárt oldal]
    Fractal Design Define S [ATX, jó szellőzés, vízhűtésre is]
    Fractal [Design Define R4 ATX, jó kábel menedzsment, mindenhol porszűrő, hangszigetelt]
    Fractal Design Node 304 [mITX, sok meghajtó hely]
    Nanoxia Deep Silence 3 [Hangszigetelt, léghűtésre]
    NZXT Phantom 240 [ATX, ablakos, jó kábel menedzsment]
    NZXT S340 [ATX, ablakos, jó kábel menedzsment]
    ECLIPSE P400 [ATX, jó kábel menedzsment, mindenhol porszűrő, teljesen fém, ablakos]
    Phanteks Enthoo Pro M [ATX, jó szellőzés, mindenhol porszűrő, vízhűtésre is]
    Thermaltake Core V21 [mATX, két kamrás kivitel, jó szellőzés, ablakos]
    Thermaltake Core V31 [ATX, jó szellőzés, mindenhol porszűrő, moduláris belső, ablakos]
    Thermaltake Core V41 [ATX, jó szellőzés, mindenhol porszűrő, moduláris belső, ablakos]
    Thermaltake Core X1 [mITX, vízhűtésre is, több darab egymásra rakható]
    Thermaltake Suppressor F31 [ATX, mindenhol porszűrő, jó kábel menedzsment, hangszigetelt]
    Raijintek Aeneas [mATX, fekvő alaplap, nagyméretű CPU hűtőkhöz is jó]
    Xigmatek Aquila [mATX, fekvő alaplap, nagyméretű CPU hűtőkhöz is jó]

30.000-50.000 Ft:

Aerocool P7 C1 [ATX, edzett üveg oldallappal is, vízhűtésre is]
    Be Quiet Silent Base 800 [ATX, hangszigetelt, léghűtésre]
    Bitfenix Ghost [ATX, hangszigetelt, SATA hot swap dokkoló, léghűtésre]
    Cooler Master Mastercase 5 [ATX, moduláris belső, vízhűtésre is, ablakos]
    Corsair Carbide Air 240 [mATX, fekvő alaplap]
    Corsair 400C [ATX, ablakos]
    Corsair 400Q [ATX, hangszigetelt]
    Fractal Design Define R5 [ATX, hangszigetelt, moduláris belső, vízhűtésre is]
    In Win 303 [ATX, edzett üveg oldallap, 6 ventilátorral ajánlott az üzemeltetése]
    NZXT N450 [ATX, vízhűtésre is, ablakos]
    NZXT S340 Elite [ATX, VR rendszerekhez, edzett üveg oldallap]
    Phanteks Enthoo Pro [ATX, vízhűtésre is, ablakos verzióban is]
    Thermaltake Core V51 ATX, vízhűtésre is, moduláris belső, ablakos
    Thermaltake Core V71 ATX, vízhűtésre is, moduláris belső, ablakos
    Thermaltake Suppressor F51 [ATX, hangszigetelt, moduláris belső, vízhűtésre is]
    Thermaltake Core X71 [ATX, moduláris belső, vízhűtésre is, ablakos]

50.000 Ft felett:

Be Quiet Dark Base 900 és 900 Pro [E-ATX, teljes modularitás, vízhűtésre is]
    Corsair Graphite 780T [E-ATX, moduláris belső, vízhűtésre is]
    NZXT H630 [E-ATX, hangszigetelt, moduláris belső, extrém vízhűtésre]
    Phanteks Enthoo Primo [E-ATX, moduláris belső, vízhűtésre is]
    Thermaltake Core X9 [E-ATX, fekvő alaplapos kialakítás, extrém vízhűtésre is]"
  • cibi17
    Üdv,

kerestem néhány jó (/jobb), de olcsó házat, hátha valakit érdekel, vagy gondolkozik benne :)

https://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_masterbox_mb600l_fekete___piros/1618342
    https://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_masterbox_mb600l_odd_nelkuli_fekete___piros/1635664
    https://ipon.hu/webshop/product/mode_com_oberon_pro_silent_fekete/1622246
    https://ipon.hu/webshop/product/thermaltake_versa_h22_ablakos/1596881
    https://ipon.hu/webshop/product/fractal_design_focus_g_ablakos_piros_fekete/1598681
    https://ipon.hu/webshop/product/fractal_design_focus_g_ablakos_szurke/1598686
    https://ipon.hu/webshop/product/fsp_cmt210_fekete_piros_ablakos/1568478
    https://ipon.hu/webshop/product/inwin_101c_ablakos_fekete/1627056
  • MerlinW
    PC-set tudsz használni Mac-el, gondolom fordítva is ugyanez a helyzet.
  • cibi17
    na corsair márka tökéletes is. ram mindenképp az lesz, lehet a ház is, ha lesz új :)
    fél modulár meg pláne jó.

köszi a tippet ;)

(SLI-ben nem gondolkozom még jelenleg)
    Utoljára szerkesztette: cibi17, 2018.03.07. 11:28:21
  • NEOreg3
    Corsair TX650M

igen elég overclockinghoz, nem, nem elég SLI-hez
  • cibi17
    csak épp az a gondom, h nyúzom már pár éve. most a jelenlegi nem k-s konfigomhoz szerintem tökéletes, de ha vennék most új procit, lapot, ramot (több, mint 200ezer) + mellette ott a pár hónapos 1070.... háááááát... nem szívesen bíznám rá egy 3-4 éves tápra, h esetleg baja legyen.
    ezért akarok valami korrekt tápot. szerintem megérdemli
  • NEOreg3
    bőven elég a mostani tápod, de azért 5 évente illik cserélni

gold minősítésű táptól nem fog jobban menni az overclocking, az csupán annyit jelent, hogy kevesebbet fogyaszt a táp ugyanakkora teljesítményleadás mellett, mint egy bronze/silver, alacsonyabb lesz az áramszámlád
  • cibi17
    értem. bár az csak egy kérdés volt, h elméletileg meg lehet csinálni. :)

és táp?
  • NEOreg3
    BCLK overclocking nem ajánlott, nagyon hamar instabillá válik a rendszer

valamint ez már nem csak a CPU-t érinti, hanem az összes alaplapra kötött eszközt megzavarhatja
  • cibi17
    sziasztok.
    i5 4590et milyen lappal lehet húzni? mert elvileg azt meg lehet oldani, igaz?

illetve lenne még egy olyan kérdésem, hogy i5 8600k , gtx 1070 mellé milyen jóféle tápok vannak, ami bírná a húzást is?
    ahhoz már arany kellene? jelenleg egy fps raider 750w 80+ silver van
  • Alice Sabbat
    Sziasztok,

nem tudom ismeritek e ezt a márkát, de egy pc gear-hez szeretnék vásárolni egy stílusban passzoló billentyűzetet, név szerint egy Azio Mk Mac
    https://www.youtube.com/watch?v=m7B45yslklc keyboardot. Minthogy alapjáraton Mac-hez gyártották, de funkció gomb illetve usb csatlakozás foglal rajta helyet képes lehet e pc vel akadálymentes használatra?

.. illetve egy Steel Series Sensei egér acél borítású verzióját, jól hallottam hogy ennél a márkánál lehet személyre szabott formatervezésű-t rendelni? Illetve egy logitech master mx 2s fehér kialakítású egér még amit kinéztem, vajon melyiket érdemes megvásárolni?

illetve egy hp pavilion x23 monitort néztem ki, de minthogy szinte nem kapható sehol a termék alternatívaként egy LG 24MP88HV is szóba jöhet, esetleg tudok ajánlani egy Apple monitor design-t mondhatni követő kialakítású megoldást? Az alma kialakítása nagyon tetszik, de asztali felhasználásra kizárólag Pc-t használnék viszont a modding is megköveteli ezt a stílust. Segítségeteket előre is köszönöm.
  • MerlinW
    Bármelyiket megveheted, különbség nincs 40-50k alatt. Megjegyzem az, hogy USB-s általában 3-4 ezer Ft pluszt jelent. Jack-es mikrofonok 800 Ft-tól vannak (az USB-s változatuk 3-4k).

Ugye minden mikrofon áll egy membránból, mágnesből és réztekercsből, tehát nem igen lehet túlspilázni. A különböző EQ-s, elektronikás, zajszűrős, 3D-s, stb csodák meg általában 30-40k-ról indulnak, de arra szerintem nincs szükséged, ha nem dolgozol vele, vagy stream-elsz tömegeknek.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.06. 00:06:53
  • cibi17
    És nincs valami olcsóbb tűrhető usb-s mic?
    Lehet már az is megoldaná a problémát, h nincs kb közvetlen a füles mellett a mic és így nem hallatszik minden hangos lövés
  • NEOreg3
    mikrofon állvány

a mikrofonok nagyon nagy része "nem tudja" a zajszűrést, valószínűleg külső szoftverrel (noise gate-tel) kell majd megoldanod

Audio-Technica AT 2020-nek amúgy jó hangminősége van, de mivel írtad, hogy nem akarsz sokat költeni, ez kiesik
  • cibi17
    Bocsi az OFF-ért, de a mikrofon fórum eléggé halott.. :/ hátha valaki tudna segíteni.

Mikrofont szeretnék a számítógéphez játékokhoz. Olyat amire rá tudok rakni valami felcsavarhato állítós állványt, vagy amit esetleg mellékelnek hozzá. A lényeg az, hogy zajszuros legyen és legyen rajta valahogy megoldva a mic be/kikapcs. Esetleg ha még LED jelzi is az még előny. Sokat nem akarok rá költeni, minél olcsóbb legyen, de tűrhető, nem kell stúdió minőség.
    Van egy nagyon jó fülesem microfon nélkül és vettem egy mikrofonos olcsóbb fülest, ami azért nem is szól úgy, plusz folyamatosan panaszkodnak múltinál rám, ha beszélek, akkor minden lövés bele hallatszik.

Ha nincs a microfonhoz állvány, arra is kérnék valami tippet.
    Köszönöm
  • Jim Morrison
    nekem csak notebookban van, de gondolom az nem szamit :( egyebkent ott nem fűt :c
  • broman191
    Valamivel drágább mint a SATA megoldások, csak otthoni általános használatra az 1 GB/sec feletti sebesség minek...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.03.04. 20:15:54
  • MerlinW
    Igazából nem sok különbség van a kettő között, sebességben sem mindig. SATA-sat oda rakod ahova akarod, mobil és olcsóbb (volt, nem ismerem az m.2 árakat mostanában), míg m.2-nek kell egy PCIe csati, ami valszeg a VGA-d alatt lesz. Fene tudja, nekem nem hiányzik.
  • cibi17
    És m.2-ese van valakinek? Én nagyon gondolkozom rajt, ha veszel új lapot procit, h rakok be mellé egyet. Hogy bírja? Mennyire melegszik? Mert azt tudom, h nagyon gyors :D
  • MerlinW
    SSD-re az oprendszert kell telepíteni. Ha a HDD-re telepített játék teljesítményére nincs is akkora kihatással, azért nem mindegy az OS alatt 400-500%-al gyorsabban teszi a dolgát. Mert ugye a játékot alapvetően az OS futtatja. Szóval minimum egy 120-240-es SSD mindenképpen ajánlott (quality of life)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.04. 05:10:26
  • broman191
    10-15e Ft egy akár használt 120 GB-os SSD-re azért csak akad még a dunyhában, ha a kiinduló 150-ről elvileg 180-200e Ft-ra sikerül bővíteni a keretet...az már nem teljesen budget kategória, hiába elszállt bizonyos hardverek árazása. :) A folyamatos töltögetésre éhes - többnyire részletesebb open world - játékokban nem csak a töltőképernyők alatt érezhető a változás SSD vs. HDD esetén. Lehet többnyire magas FPS-ed, de nem az igazi az élmény akkor, ha rendszeresen le-fel pörög az egyébként optimális feldolgozási lánc tempójának tartásával küzdő HDD miatt.
  • Calver
    ha még faragni akarsz, hardverapró. ramot lehet használtan venni 5k-val olcsóbban, lapot sokkal de sokkal olcsóbban, procit végképp, csak azt nem nagyon fogsz találni. sőt, akár videokártyát is, 1050/1050 Ti viszonylag friss és amúgy sem egy hőtermelő, sokáig fognak élni (plusz miningra használhatatlan volt szerencsére). nekem legutóbbi ilyen körömnél sikerült mindenből fél éveseket beszerezni, kivétel nélkül garival. HDD/SDD is sima ügy, bár ott gari már nem biztos, hogy lesz.

tápot nem ajánlanám egyedül, azok öregszenek.
  • cibi17
    Most ne vegyél SSDt. Játék úgy sem fog gyorsabban menni. Egyedül a töltési idő lesz kicsit gyorsabb. SSDt akkor kell venni, ha már meg van minden :) az a luxus kategória egy budget gépnél kb :)
    Szóval szerintem most egy darabig hagyd és menjen bele az a 1050 ;)
    Meg leszel vele elégedve (pláne egy 1030hoz képest) :)
  • Blekk Síp
    Ja igen, az a fontos tényező kimaradt, hogy játékra is kellene FullHD-ra. Köszönöm a segítséget, ebből az alapból már ki lehet indulni. De valóban, inkább 180-200k lenne az az összeg ahonnan "érdemes" lenne egy jobb konfigot összerakni, 150 az eléggé MEHhh..
  • cibi17
    Ha játékra is használná akkor egyenlőre kihagynám az SSDt és azt még a Vga-ba raknám...
  • broman191
    Ez se kutya

• Barpi
    Miért? Nem az enyém, csak ma találtam. Gondoltam megosztom másokkal is, az érdekes formája miatt.