103176
1411386313.png
  • pett3rson
    menj már :D Te ilyet is tudsz? Nem akarsz megint csinálni párat? simán vennék egyet, nekem is kellene egy ilyen.
  • bajgunar
    Köszi szépen az elismerést. ;)
    Ez amúgy 7.1-es. (4 jack van). Az 5. különálló az a mikrofon. Az direktbe van kötve azt nem kapcsolod.
    Gyártottam vagy 10db-ot. Nem volt "olcsó", anyagárban ~5k a 7.1-es.
    Kapcsolóra csak ilyet találtam ami (mechanikus, csúszkás) tolókapcsoló, egyszerre vagy 20 lábat kapcsol.
    Eladtam őket, párat vettek ph-n. Nekem 2 maradt... A proto.. meg egy.
  • Palinko
    Na hát ez úgy néz ki hogy forgalmaznod kéne :D Meglepődtem ha csak nekem lettek volna negatív tapasztalataim azzal a sima elosztóval.
  • bajgunar
    Úgy úgy. Elég "para" a cucc. A jelet meg úgy legyengíti, mint a huzat.
    Ezért direkt csináltam magamnak 5.1 jack elosztó dobozt. Kis kapcsolóval kell átváltani, hogy melyik szóljon.
    Füles vagy erősítő. Jack-jack kábellel összekötöm géppel.
    Ebbe meg megy füles, meg jack-rca-val erősítő! :D Egyszerre a kettőt nem tudod használni. Árnyékolt, nem zajos, nem sistereg, testelt. Füles is, erősító is tiszta. Észre se veszed, hogy ez is van.

• Calver
    attól függ mire használod. legtöbb felhasználásra a ram az ram, sebesség, késleltetés, minden ilyen lényegtelen - 2-5% eltérések lesznek maximum teljesítményben, nem éri meg a felárat. persze vannak olyan felhasználási felületek, ahol számít, ezért fontos info, hogy mire kell.
    illetve még a meghibásodási rátát érdemes nézni, abban azt hiszem Kingston a csúcs, náluk kell a legkevesebbet gariztatni.
  • Calver
    ennek utánanéztem a múltkor, thunderbolt 3 a jó, de az nincs abban az árkategóriában, más meg nem nagyon életképes sajnos. eleve csak ötletként fogalmazódott meg amit írtam, de sajnos nem tűnik életképesnek.
  • cibi17
    ez elég jó nem? 3200mhz / cl14
    vagy valamelyik ár/értékben jobb? csak 15-ös:
    1
    2
    3
  • cibi17
    néztem én ezt a két lapot , de elég kínai. miben jobb a prime? vagy miben jobb a gaming?
  • Palinko
    Nekem van ezekkel is rossz tapasztalatom. Recseg, ropog, biztos gyártanak jó minőségűt is, de készüljön fel az ember. Az is előfordulhat, hogy gyengébb lesz hangszórón a hang hiába tekered maxra.
  • ToCsEk
    én ilyet használok

jack elosztó
    bedugod zöldbe, aztán egyikbe hangfal másikba füles és profit, este ha kuss kell legyen hangfalat kikapcsolom fülest felveszem és minden ok, nem kell dugdosni semmit
  • SzirmosSzisza
    Lehet ez itt offtopik, de hogy szokták megoldani, hogy 1 gépre egyszerre legyen kötve jack dugós fejhallgató és hangfal is? Eddig USB-s fejes volt és ott simán váltottam a 2 között Windowsban, de most sima jackes fülessel próbálkozom és nem nagyon lehet, hanem ha bedugom a ház elején levőbe akkor onnan szól. Sima alaplapi hangkártya van, így néz ki szóval ahogy nézem csak 1 output van. Meg lehet oldani a váltást valahogy okosan, esetleg az előlapi bemenetek nélkül? Mert, ha nem akkor lehet inkább megint usb-s fülest veszek.
  • cibi17
    Mivel tudnám csatlakoztatni laptophoz a vga-t?
  • cibi17
    i5- 8400 nem lehet opció? még talán olcsóbb is
    (ui.: csak egy tipp volt! nem megenni, ha ryzen kell mindenképp! :D )
    Utoljára szerkesztette: cibi17, 2018.04.27. 07:55:18
  • broman191
    Legfeljebb ha látványos leárazás van, de arra nem számítanék. Szerintem érdemesebb megvárni amíg kifutnak és átveszik a helyüket a kettesek, kicsit nyomottabb árral.
  • cibi17
    végülis opció lehet, csak azt nagyon utolsó lehetőségnek szántam.
    ugyanis akkor az saját zsebes költség már.

viszont akkor kérdések:
    milyen csatlakozóval menjen rá? m.2 salagkábeles beast ugye kizárt a gari miatt :D
    milyen pci csatoló legyen? olcsóbb kártya? :)
    tápból faragok valamit....
  • xido
    Noha nemsokára kifutnak állítólag az első generációs Ryzen procik..érdemes lenne egy 1600asra alapozni egy szolid gépet?...elvinne pár évig nagy játékokat 8 vagy 16 giga rammal és egy jobbféle kártyával?
  • Peet199009
    Köszi!
  • MerlinW
    Tessék
  • Calver
    picivel MX130 vezet egyetlen ilyen téren valamirevaló oldal szerint, plusz abban a gépben SSD is van.

eGPU amúgy nem opció?
  • Peet199009
    Sziasztok!
    Usb Type C csatlakozót mire tudom használni a laptopokon? Tudom pl telefonnak a töltőjével tölteni? Azon kivül? Köszi!
  • cibi17
    köszi szépen! én is ezeket néztem , a 130at, meg a 940-et.
    reálisan értettem az árhoz márten a jobb vga-t. autocad nagyon megeszi a mostani asztalit, hisz csak integrált van benne.
    egy ilyennel talán jobb lesz.
    természetesen igen, csak is új és bolti jöhet szóba. SAJNA :/
    és 130 és 940 közül melyik a jobb választás? néztem, h a 130 az újabb, de teljesítményben eléggé egy helyen vannak.
  • Metalmilitiakid
    Rendben, köszi a segítséget. Akkor várok vele.
  • MerlinW
    Szerintem még semmi értelme a jelenlegi gépedet fejleszteni. 10% a különbség a két proci között. Vegas és Aftereffect renderelés gyorsulhat még pár másodpercet a HT miatt, egyébként szerintem nem éri meg a felárat. Ja és ha nem húzod, ne vegyél K-sat, a sima jobb alapfrekin.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.04.25. 12:55:57
  • NEOreg3
    videovágáshoz elkél a sok mag, a 7700k bármilyen jó is csupán 4 magos, a 8700k már 6 magos és elvileg a 9700k már 8 magos lesz

szerintem várd meg a 9700k-t, addig is ha viszonylag olcsón meg tudod úszni az upgrade-et, mehet bele valamelyik i7
  • Metalmilitiakid
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy szerintettek érdemes ebbe a lapba megvenni a legjobb procit (i7 7700k ahogy csekkoltam), vagy inkább kicsit később venni egy új lapot amibe már lehet újabb generációs procit. Illetve az mennyivel lenne drágább kb. hogy megérje az új generációs proci. Amit néztem, hogy húzni már nem fogom tudni a procit a lapban.
    A gépem:
    Alaplap: Asrock H170Pro4
    Processzor: Intel I5-6600
    Videókártya: MSI GTX1080 8GB OC Armor
    Memória: 2x8 Gb Kingston DDR4 HyperX Fury Black 2133

Amire használom: Játék, Livestream (OBS-el), Sony Vegas és Adobe Aftereffect videóvágás.
    Köszi a válaszokat!
  • Calver
    laptop, 200k, 8gb ram, jó videokártya? nem fog megtörténni.

pályázat attól függ milyen, ha használt gépet is engedélyez (nem szoktak, plusz ott nincs számla/árajánlat ha csak nincsenek jó kapcsolataid) akkor használt piacon talán még van esélyed. ha rendes videokártyát akarsz, az 280k körül kezdődik, Lenovo Y520-akban.

200k körül egyik opció illetve a másik opció, egyikben sem fényes a vga.
  • atesz25
    Köszi mindenkinek a válaszokat!
  • cibi17
    Sziasztok. Pályázatban van laptopra lehetőségünk. Kellene nekem valami jó laptop, valami erősebb vga-val és jó lenne, ha lenne bent 8gb ram.
    Írjatok légyszi pár jobb gépet 195-200ezer körül és mondjuk egyet nagyon max 210ért.
    Milyen vga-t éri meg keresni ilyen áron? Intel amd is jöhet
    Köszi szépen.
  • broman191
    Én is tápra gondoltam anno először, de nem az lett... Kilazulhatott egy memó modul a slotból, érdemes kipattintani mindet és visszatenni gondosan, nálam ez megoldotta a jelenséget fél évvel ezelőtt... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.04.21. 17:41:15
  • Peet199009
    Sziasztok!
    Nem tudja valaki, hogy kb mikorra várható az AMD uj ryzen procicsalád a laptopokba? Azon belül is az olcsóbb, 150ezres kategóriában? Köszi!
  • Coolfire
    Nekem is,de csak a képet és a nevet látták,sokra nem mennek vele.Nekem viszont megérte tizedannyiért egy telepítőkulcs.:)
  • macleody
    Nálam a HRK pár hónappal ezelőtt fotót kért a személyimről vagy a jogsimról mikor vásárolni akartam, úgyhogy részemről felejtős volt a vásárlás.
  • Coolfire
    https://www.hrkgame.com/en/games/product/windows-10-home-edition-pc-cd-key/ gondolom erre gondolt.:)
  • Calver
    HRK?
  • Jim Morrison
    huh. elindult. Szép kis üzenet fogadott, hogy overclock miatt nem indult a gép. Pedig hetekkel ezelőtt OCztam, viszont, most az egyszer valamiért alvóba tettem a gépem. Nem tudom milyen összefüggés van a kettő között, de eddig OC val játékok alatt semmi gond nem volt. Mindenesetre azért kicsit megkönnyebbültem:)
  • Jim Morrison
    Az. elem kivétel megvolt semmi. Jumperre gondolsz? Jó ötlet megpróbálo. ty
  • MerlinW
    Felpörög, kikapcsol, felpörög kikapcsol? Az lehet sérült BIOS is. Ha az, akkor vedd ki az elemet pár percre majd próbáld újra, illetve ha van CMOS reset gomb használd (ha nincs, akkor kell lennie két érintkezőnek az elem környékén amit rövidre tudsz zárni a helyreállításhoz)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.04.20. 19:17:57
  • Jim Morrison
    ha már a táp volt a téma, ha bekapcsol a gép és 1mp múlva, mindezt folyamatosan egymás után, akkor táp mi? még csak most szedtem szét a gépházat, ezt azt kihúztam és egyelőre ugyanaz :(((
  • broman191
    Ja, 3 évvel ezelőtt kb. féláron mehetett volna a kosárba, igaz csak DDR3-ban...mondjuk ahhoz a jóáras laphoz és non-X CPU-hoz elég overkillnek tűnik az a drága magas órajeles memó, lehet nem is menne vele 3200 MHz-en, csak alacsonyabb szabvány órajelen, mivel a 3200 MHz OC mód...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.04.20. 17:44:41
  • pett3rson
    Úristen, 62 a memória??? baszod..

már régen láttam árakat...de ez durva