Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Atom N2600 teszt.

"A Brazos lazán vette az akadályokat, az Atom viszont letérdelt a magas bitrátájú H.264 anyagtól és a szintén komoly adatfolyammal bíró, bár csak 720p-s MOV is megfeküdte a gyomrát."

Szóval egy kevésbé durván kódolt 720p talán még... de az sem biztos. Aki HD videót akar nézni, az ne Atom-ban gondolkodjon...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

JethroHUN
Nincs ilyen gépem szóval csak találgatni tudok én is.
Intel GMA 3600 - a grafikai egység benne, kb csak arra jó legyen mire rádugni egy külsõ kijelzõt.
1,6Ghz 2 magos Atom

1024*600 felbontásában (szerintem) lejátssza, de ha bármilyen nagyobb felbontáson akarnád, tv, monitor, (szerintem)biztos h elvérzik.
BDrip való rá, nem HD videó <#vigyor2>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Lacee86
Hááát, ahogy nézem, egy Atom N2600 van benne, ami a lista szerint egy régi alap asztali procinál is jóval gyengébb. Én sajnos azt gyanítom, h nem. De talán vkinek van ebben nagyobb tapasztalata.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Prody
Acer Aspire One D270 lejátszik 720p videót akadásmentesen szerintetek?

broman191
Mozgó alkatrészes részegységek lehetnek még a ventik, bár azok inkább csak "rágnak" amikor kikopnak a csapágygolyóik, csikorgásnak nem mondanám. Fõleg leálláskor nem esélyes. Valszeg' a HDD lesz az, érdemes megnézni úgy ahogy Cifu írta... :)

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

[NST]Cifu
Próbáld meg, hogy a házból kiszereled a HDD-t, és úgy használod, majd leállításnál hallgasd, valóban abból jön-e a zaj. Ha igen, akkor egyértelmûen garancia.

zsolesz92
Hejhó. Pár hónapja sokat segítettetek teljes gép vásárlásában, most lenne egy kérdésem.

Találkoztatok már olyannal hogy a HDD a gép leállításakor fémes csikorgó hangot ad? mondjuk 5-6leállításból 1szer.
Nem vagyok benne biztos hogy a hdd, de más mozgó alkatrész nincs olyan, ami ehhez hasonló éles hangot adna. mint amikor a vonat fékez a sínen. kb fél mp-ig, aztán leáll a gép.
felhívtam akitõl vettem, megy vissza nagykerbe megnézik, de biztosabb lennék magamban ha valaki megerõsítene ebben. Vagy esetleg tudná mirõl van szó.
1-2 helyen olvastam neten, de nem találkoztam vele sûrûn. :)
ma már alig akart elindulni a gép. normálisan kikapcsoltam tegnap, jött a hang, mikor indítottam meg irta h szarul lett leállítva a windows, javíttassa ki a hibát stb, és akkor is csak 3. 4. re.

Kössz Lacee és broman!
broman191
A géped indulásakor a post screen-nél nyomogasd a delete gombot akkor bejutsz a bios-ba és megszakad a normál boot folyamat. Amint a BIOS-ban vagy nézz szét nyugodtan, csak ne nyomkodj el semmit amit nem tudsz hogy mi és milyen beállításon megfelelõ... :) Hogyha megtaláltad az OC-hoz tartozó beállításokat akkor kapcsold ki õket, már ha be vannak kapcsolva...valószínûleg nincsenek alapbeállításon bekapcsolva. :)

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Lacee86
Szerintem alapértelmezettként csak alap órajelet használ. De BIOS-ban, vagy sztem akár Aidában is meg tudod ezt nézni.

Sziasztok!

Egy új gépem lesz Intel Core-i5 3570k procival és Asrock Z77 Extreme4 alaplappal, annyi lenne hozzá a kérdésem, hogy ha egyelõre nem szeretném az overclock-ot használni, akkor ugye alapból a BIOS-ban mindenféle auto-overclock vagy ilyesmi az le van tiltva? Ezt hol tudom majd megnézni?
broman191
A VGA-t át lehet menteni egy esetleges új PC-be is,a RAM-ot el lehet adni késõbb is hasonló áron, hogyha mégsem lenne kielégítõnek ítélt a fejlesztés hatása... Egy értelmesebb "alap gamer" gép újonnan a nulláról felépítve haverok között is 120-140e Ft minimum, a nadrágszíjat nagyon összehúzva, úgyhogy direkt a földön jártam és nem javasoltam... :)

zico87
azért elég butaságot írsz kis fejlesztéssel ram+6670/6770/5770/GTS450 simán elvan az új játékokkal is persze ha full hd-t akar stb..vegyen gépet de egy új gép összerakása 200 körül van és ha nincsenek egetverõ igényeik felesleges is.

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekrõl ugat

JethroHUN
Azért mert 2GB DDR2 ram + 6670 VGA már kb 22000 körül lenne. Ez az összeg biztos jó lenne ha pl beruházna új gépre, akár karácsonykor, vagy kora jövõre.
De ha jó a medium graf 2 éves játéknál, akkor biztos megéri.
személy vélemény volt csak

A procija teljesen elfogadhato meg mai szinten is,nem ertem hogy miertne erne meg nemi penzt befektetni egy jobb VGA-ra es nemi RAM-ra. <#rolleyes>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

JethroHUN
Én azt mondom teljesen fölöslegesen dobna ki pénzt "új" (de jó régi szériájú) vga-ra, meg ram-ra. Hiába venné meg abba a gépbe, nem sokkal lenne elõrébb. Régi, elõzõ generációs gépet szerintem nem éri meg tákolni. Új, és jövõre megjelenõ játékokat akkor sem fogja megmozdítani.

broman191
Hogyha kevés a RAM egy játék számára, akkor hirtelen elkezd akadozni-beszaggatni-belassulni. A legtöbb "korszerû" játék számára már minimum a 2-3 GB RAM, lassan a 4GB lesz az, jelenleg még viszonylag optimálisnak mondható mennyiség általánosan. DDR2 memóriára lesz szükséged ha minden igaz, újonnan már nem kapható, használtan reálisan 8-10e Ft körül mozog 4 GB DDR2 800 MHz RAM. Érdemes ugyanolyan példányokat venni kit-ben, lehetõleg minél kevesebb modulból álljon minél nagyobb mennyiségû memória! A jelenlegi 2 GB pedig eladható 2-3e Ft-ért.
A GT220 nem egy "combos" példány, inkább böngészésre-filmezésre lett kitalálva mintsem játékra, érdemes lenne lecserélni azt is legalább egy HD6670 1 GB GDDR5-re vagy hasonló kategóriás videokarira <~18e Ft>!

Az a kartya inkabb filmnezos/irodai felhasznalasra szant gepbe valo. Semmifelekepp sem jatekra.
Szerezz be nemi memoriat meg egy erosebb kartyat (minimum HD6670) es jo lesz az.

N Vidia 220 és játék céljából milyen az egész képteljesítményem ? És a 4GB-os menyibe kerül,és mit változtatna a játékokon ?
broman191
Játékos szempontból? Vagy milyen felhasználás szempontjából? Játékos "belépõszint+" körülbelül a proci, a memóriát érdemes lenne bõvíteni 4 GB-ra, nem feltétlen csak a játékok örülnének neki! Ha játékos felhasználás, akkor milyen videokari szolgál a bizonyos alkatrészek mellett? Mert az lenne a legmeghatározóbb hogy az "megfelelõ" legyen. :)

Nekem a gépem AMD Athlon (tm) X4 620 Processzor 2GB RAM 783 MHz,ez milyennek számít ?
[NST]Cifu
AMD FM2 deszka, A10-5800K proci. Elég lesz.

Csibusz
Igazából írtam, hogy játszik, de ez nem azt jelenti, hogy max grafikával.. low-medium.. Tökéletesen jó neki, meg inkább autós játék.. Aztán kész.
Egy irodai gép is elég arra... Nem is mostani játékokkal játszik.. De mindegy körbenéztem hardveren és találtam egy két jó dolgot.

De köszönöm a segítségedet. :)
Lacee86
Gyerekcipõ ár mit jelent? Ha 10-15e Ft, akkor semmi értelme, vagy esetleg használt VGA-k közt kellene szétnézni, ha bevállalja. Újan 25 alatt nem igazán van játékra való kari, esetleg még 20 körül HD 6670, de az egyre emelkedõ gépigények miatt az sem igazán nyerõ hosszabb távra.

Csibusz
Értem, köszönöm... Akkor majd megmondom neki =)
Hecker007
vegyen egy PSP-t azt már 30 körül hozzávágják az emberhez akár újat is, magával is tudja vinni, vagy ha nem akarja heti 1 alkalomra bõven elég

JethroHUN
Akkor valami nagyon elvan tévedve árakban. 50e-ért gépet (monitor nélkül persze) amin lehet játszani?! <#ticking> Még egy használt C2D-s gépet se adnak ennyiért vaterán. Amúgy egy xbox az 60e ft körül van (újonnan). De amúgy mirõl is beszélünk? Játsszon telefonon, heti 1x jó az <#bohoc>

Csibusz
Mi az hogy akartok? Nem az én dolgom, hanem az övé... :)
A másik, gondolom olyan 50re gondolt, nem pedig 120ra :)
Nem arról van szó, hogy sajnálja a pénzt, csak minél olcsóbban szeretne kijönni, mert heti egy napot van MO-n, és akkor játszana valamivel, de nem kell full graf..
JethroHUN
Ha ennyire nem akartok/tudok rá költeni, de játszani akar, akkor xbox/ps3. Még mindig azok a legolcsóbbak játékra.

Csibusz
Igen, ezt én is mondtam neki.. Akkor valami VGA is kéne, de ilyen gyerekcipõ árban.
Lacee86
Integrált VGA-val mediumon nem fog játszani mai játékokkal...

Csibusz
Sziasztok! Bátyám szeretne gépet fejleszteni. Nincsenek nagy igényei.
Olyan alaplapot szeretne, amin ha lehetséges van beépített videokártya, amivel talán mediumon el is mennek a játékok, ha jobb annál jobb.
4gb ram, valami jobb proci.
Mennyiért van így talán legolcsóbban?
Köszi elõre is.
berlinboy6329
H all!

Tegnap rendeltem egy tápot,neten.Loginoltam,kiválasztottam a tápot,kosárba tettem,megjelent jobb szélen a kosár,rámegyek a rendelésre,bejön az oldal,kitöltöm,h házhozszállítás,garanciális levásárlás(Elõzõ táp árát levonják belõle, nem tudták megcsinálni),kis üzenet,majd vásárlás.

Oké.Eltûnt a kosár a jobb oldalról,én meg ki voltam jelentkezve vmiféle módon.Na mindegy.Login,aztán a profil alatt nézem a rendeléseket,tök üres az egész.Nem ment volna el?Rendeljem meg megint?E-mail se jött,vmi rendzerüzenet,h sikeres vásárlás v akármi.

Meg kell várni míg valaki megnézi és "leokézza"?Egyszer már rendeltem gépet onnan,de az már évekkel ezelõtt volt,nem emlékszek,hogy volt akko..

Nem is merem még egyszer megrendelni,mert a végén még kettõt küldenek.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

kifli
íej nekik egy mailt, és leírják mit kell tenned. Vagy fel is hívhatod õket (munkaidõben mail gyorsabb...)
The Protector
házhoz szállítással vettem anno.Megnézem mit tehetek ezügyben.

Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

zico87
Freezer

[NST]Cifu
Cooler Master TX3 vagy Artic Cooling Freezer 13 v. 13Pro

JethroHUN
Szerintem Én is ilyet vettem X4 965-re. Mind a 4 irányban rá lehet rakni. Könnyû szerelni, csavar + stift. Paszta is van rajta.

UnknownAsshole
Hali. Mondjatok nekem légyszi egy jó hûtõt processzorra!
Ami a lényeg hogy halk legyen! Gyári nagyon hangos. Nem akarom húzni a processzort. 10e alatt.
Erre a gépre raknám rá:
ASUS M5A97
AMD Phenom II X4 955 3.2GHz
Köszi :)
kifli
garanciafutár akkor van, hogyha elõtte házhozszállítással rendelted a csomagot!

V43 1105
Hívd fel õket hogy gáz van, küldenek futárt ingyen visszaviszik a céghez aztán ingyen szintén házhoz viszik a javított/cserélt terméket.

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

The Protector
IPON-on tudtok valamit a garanciáról?Nem nagyon tudom értelmezni a kiírást mert vmi garanciafutár meg stb...teljesen értelmezhetetlen számomra.Alig egy éves monitort szeretnék garanciában javíttatni vagy cseréltetni.

Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

kifli
linksys routerek nagyon jók. Csak drágák. tp-link routerek megint csak nagyon jók, csak olcsók

Amit én javaslok tizenpárezer kategóriában. Az egy tp-link 1043ND vargalex féle fw-vel. (full n-es wifi (300MBS), és gigabites lanportok.

Rádugtam egy usb hdd-t a routerre, azóta funkcionál routerként, hálózati adattárolóként, torrentszerverként, media szerverként, és nyomtató szerverként.

Nem szokott magától újraindulgatni, nem dobál le senkit a hálózatról.

ssh-n egy uptime (csak torrent fut)

root@OpenWrt:~# uptime
02:57:59 up 5 days, 15:33, load average: 0.47, 0.16, 0.08
(azért csak 5 napja megy, mert levágta a biztosítékot valami pár napja)
MerlinW
Linksys = Cisco, tehát egyértelmûen Linksys:)

[merlinw.org]

The Protector
Köszönöm,próbálkozok rajta szépíteni.Láttam már pixelhibát,olyan mintha vki a tévére köpött volna:)De olyat mint most nálam,h vonalban ami nem is egyenes hanem mint ha tollal lenne ráfirkálva,még nem láttam.

es a Julcsi az mi?

Szerk.: Kontraszt/fenyero beallitasokkal trukkozz,az talan segit rajta valamit,de a leirt tunetek alapjan en is pixelhibanak gondolom.

De talalkoztam mar ilyennel rosszul beallitott/elbaszodott VGA driver eseten is.

Vadnokedli
Nem kell jobb csak egy olyan router ami mûködik és lehetõleg legyen rajta USB ez a WDR kategória nem tudom, ez vicc a TP linktõl? .. mert 1 napot nem bírtak, a 2 ezer forintos kínai Tenda router pedig bírja, (csak más kérdés hogy kicsit para)

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

The Protector
A moncsi egy LG Flatron W2040S

The Protector
Sziasztok.
Fél év után vagyok itthon és jó rég nem használtam a gépem.
Fájdalommal vettem észre h a kincsem, a faja kis monitorom pixelhibás,vagy legalább is arra gyanakszom.A monitor alja felé két vékony csíkban pixeles,olyan mint ha elfolyt volna.Kb úgy képzeld el h mintha valaki ráfirkált volna a monitorra tollal.Sajnos különbözõ színekben pompázik így egyre biztosabb h pixelhiba.Van erre valami cucc h megbizonyosodjak arról h valóban az-e vagy egy progi ami ki tudja igazítani a hibát,esetleg halványítani,korrigálni.Elõre is köszi a segítséget.

zico87
kb..tp-linkem van 4 éve leejtetem,ráléptek és még megy hibátlanul szerintem a tp-link a best buy ár/használhatóságban de ha jobb router kell asusokat is dicsérik.