103176
-
Dodo55 #87372 Ha a BIOS-ban belövöd a fordulatszám szabályzást, akkor üresjáraton vagy kis terhelés mellett simán elvannak 900-as fordulat körül 30-40 fokon szinte 0 hanggal. Olyan 1500 körül jön meg a hangjuk, de az sem olyan vészes az LGA775 óta (az S478-as hűtőknek volt annak idején rettenetes hangja a kis venti miatt).
Személy szerint én 50°-ra állítottam a célhőmérsékletet minimum célfordulatszám mellett, ami azt jelenti, hogy amíg nincs 50°-os a proci, addig a minimumon tartja, onnantól felfelé kezd el rágyorsítani olyan mértékben, hogy 50°-ra próbálja visszahűteni. Ez nekem eddig nagyon bevált.
Illetve a gyári pasztát sem piszkáltam, mert érdekes módon amíg totál szét nem száradt addig a nem kicsit tuningolt nem kicsit melegedős Prescott P4-emen is teljesen jól átvitte a hőt akárhányszor leszedtem meg visszaraktam a hűtőt, évekig bírta így. -
Dodo55 #87371 Nem kamu, tény, hogy jól szerepelnek szintetikus tesztekben, mert azok kicsikarnak minden kakaót a procikból.
Csak az a helyzet, és ezt próbáljuk veled megértetni, hogy a jelenlegi AMD procik architektúrája nem optimális a valós, desktop felhasználás terén felmerülő feladatokhoz, azok (nagyon nehezen legyőzhető) logikai akadályok miatt nem tudják hasznosítani ilyen mértékben a 8 felé osztott erőtartalékot. Ellenben szerverekbe biztos kurva jók (legegyszerűbb példaként HTTP szerverek, na ott van bőven jól párhuzamosítható feladat), ha arról lenne szó erősen elgondolkoznék rajtuk. -
#87370 Alaplapot meg ramot majd itt írnak neked, esetleg egy SSD-n gondolkozhatnál még. -
TomDantes #87369 Ok értem, kösz. Akkor így lesz nagyjából. Nem kell hogy halkabb legyen, engem az nem zavar. Oké, kösz.
Még valami esetleg, amire elfelejtettem gondolni? Biztosra akarok menni mindenben. -
#87368 i5 jó mindenre(bár ha szimezni akarsz akkor azért érdemes erősebb procit venni), biztos nem lesz vele gond. Gyári hűtés jó lesz szerintem, főleg ha úgyse tuningolod.(mert úgyse tudod, ahhoz K-s proci meg drágább lap kell) Persze ha szeretnéd, hogy halkabb legyen akkor vehetsz rá jobb hűtést, annyira az sem drága amúgy, de szerintem jó a gyári. Gigabyte szerintem is jó márka, főleg az alacsonyabb árkategóriában szerintem jobb minőséget nyújt mint a többi. -
TomDantes #87367 Értem kösz, tehát ez így egy okés jó konfig. Tényleg nem azért, de amikor a mostani gépet vettem, kicsit se volt idegesítő, hogy új gép( jó az nem volt túl erős akkor se) és puff neki. Nem kimondttam a GTA miatt érdekes ez, általánosságban. ha már költök rá, legyen értelme. Na szóval ez oké,
még ami fontos: valami megbízható alaplap alá? Nem túl drága, de megbízható. Eddig minden gépemben Gigabyte volt, szeretek márkahű lenni.
Persze kell még egy tápegység is, a mostani az már kevés lenne.
Meg esetleg valami extra hűtés, a procira esetleg? Vagy elegendő mindenből a gyári. -
#87366 Most jött ki a Haswell, szóval biztos sokáig jó lesz. VGA-ból meg inkább 7950et vedd. GTA V (ha lesz PC-re) akkor biztos nagyon jól fog futni rajta, egyébként annyira nem nagy durranás ez a next gen dolog, szóval nem kell attól tartani, hogy hirtelen semmi se fog futni. -
TomDantes #87365 Jó oké, látom a számokat és a különbséget. Na de azt még nem tudom, hogy akkor ez akkor elég erős lenne, elegendő lenne egy darabig, vagy van valami amit másra kéne cserélni?
-
#87364 Komolyan mondom olyanok vagytok mint az hívők, ami azt támasztja alá, hogy nincs igazatok azt elrejtitek és hamisnak nevezitek és attól vagytok menők hogy az intel szektába tartoztok=/ -
#87363 Hát igen ahol jól szerepel az AMD az biztos kamu... -
Dodo55 #87362 Itt egy elég sok típust tartalmazó és jól átlátható lista egy szintetikus tesztsorozatot lefuttató benchmark alapján:
http://cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
AMD vs. Intel kérdésben nem teljesen mérvadó, de talán Intel vs. Intel kérdésben jó képet ad.
(Aki tud hasonlót valós feladatok alapján készült eredményekkel az szóljon plz!) -
TomDantes #87361 Üdv, új gépet szeretnék venni. Na most, persze lényeges, hogy erős gép legyen, és igen leginkább játékok miatt, mert hát amikor annak idején gépet vettem, igaz arra nem is volt túl sok pénzem, szóval annak idején a GTAIV előtt nem sokkal újjítottam, és puff neki, az épp hogy futott rajta.
Hát persze nem tudom lesz-e PC-re GTAV, de nem is ez a lényeg, hanem hogy nem akarok megint így járni, hogy új gép, de már nem fut rajta valami élvezhetően.
És erre pont ma láttam, a Watch Dogs gépigényét, intel i73770 ajánlott? Ultra gépigény meg i7 3930k? Hát mi a franc? Na mindegy, erre úgyse nagyon futja.
Én a következőre vagy valami hasonlóra, legalább ilyen teljesítményűre gondoltam:
Intel Core i5 4670
ram: legyen vagy 8 giga
VGA: Radeon 7870 vagy 7950 ? Vagy valami más?
(alaplap, majd valami megbízható, ha összeállt hogy milyen konfig+egy táp, többi van)
Ez így milyen lenne? Tudom nem lehet jósolni, hogy milyen gépigények lesznek a következő évben, években, de úgy mégis, valami ilyesmi gép az már jó lenne?
A másik kérdés, ezt egyébként nem értem, a fent említett játék gépigényénél, ezek fene drága cuccok ám, mégis az i7-es procik ennyivel jelentősen nagyobb teljesítményűek, mint egy i5-ös? Például a i7 3770 és i54670 között? Az árban látom hogy jelentős.
Na a lényeg, hogy valami ilyesmit gondoltam elsőre, ez milyen lenne. -
#87360 Köszi a választ. Ez lesz akkor. :) -
#87359 Rendben, köszönöm. -
#87358 Ja és hogy elbirja-e.. Én meglepodtem hogy mennyire konnyuek az SSD-k, szerintem siman elbirja. -
#87357 Nekem elso par hetben konkretan a kabelen logott a levegoben :D
Mozgo alkatresz ugyebar nincs benne, nem lesz vele gond. -
#87356 Végre beszereztem egy SSD-t de beépítő keretet elfelejtettem, 5,25-ös helyre 1 oldalát 2 csavarral odafogattam, a gép sosincs mozgatva, elbírja vagy szerezzek be mindenképp egy keretet? -
Blum #87355 Egyikse.
LG IPS237L-BN -
#87354 Szerintetek melyik monitort érdemesebb megvenni egy PS3 mellé?
LG 24EA53VQ-P
vagy
BenQ RL2455HM
Melyik ad vissza szebb színeket a kettő közül? -
Jimbo #87353 Erre valaki esetleg? -
#87352 Angliaban elek es ez a legolcsobb ar amit talaltam az i7 mar tul megy sajnos a kereteimen -
#87351 van nVidia chipsetes AMD foglalatos alaplap most is(régen is volt Athlon XP stb mellett), semmi bajuk. -
#87350 Szerintem akkor már inkább EZ.
Plusz 1GB memória nem éri meg a majd 10k-s különbséget szerintem. -
#87349 Aztán az AMD Intel gondolom szeretik egymást. -
#87348 Az én Használt 2GB-os GTX660omat. (egy GTX770 kéne. ) -
#87347 Olyan ~40.000 körül... milyent tennél bele? -
#87346 De, még az is jó. Csak ennyiért iszonyat drága(annak ellenére hogy 2GB-os ami szerintem totálisan felesleges) -
#87345 Azzal mit fog bírni grafikailag? Az érdekelne engem..
Én ezt néztem. ez már nemjó hozzá? -
#87344 HD7660D van benne, én egy 7750/7770-et raknék mellé, nem igazán tudom mire képes ez a proci így erősebbet nem ajánlok :) -
#87343 Jó nem értek hozzá :D
AMD A10-5700 APU 3,40 Ghz -
#87342 Milyen proci van benne?
Ugyanis abban van a "vga" :D -
#87341 (először is bocsi a hülye kérdésért :D )
Hi...VAn egy ilyen alaplapom... nem tudom milyen integrált VGA dolgozik benne... azt hogy milyen adat alapján tudom összemérni egy rendes VGA képességeive?... hogy ahhoz képest mi menyivel jobb?
-
#87340 Kicsit rádobsz és lehet egy i7 3770-ed (ami sose árt) de a 3570 meg 48 ezer- -
#87339 Hali le akarom cserelni az alairasomban szereplo procit maximum 170 font ertekben(350-es arfolyammal szamoltam 60 000Ft) es kineztem egy Intel Core i5 3570-es procit szerintetek megeri ? -
#87338 Ez jobban megéri. -
#87337 Esetleg még EZ belefér az árba. -
#87336 Nah még jo, hogy rákérdeztem, akkor melyik lenne jo valasztas? Errol az oldalrol kellene. (= -
#87335 Nem. Sőt OC-nak se OC- az alap órajel (legalábbis a referencia 7950 kártyának 850mhz) -
#87334 Én is ebben ketelkedem a leginkabb, irtak is a véleményeknél, hogy kicsit meleg. De nem tudom akkor melyik lehet jo? -
#87333 Biztos jó az a hűtő rajta?