103176
-
#87731 Egyértelműen i5 vagy i7 a 8 magot még szerintem minimum 1-2 évig feldughatja magának akinek az van. Pedig én szívem szerint 4670K helyett azt vettem volna.
Hasznos a 8 mag amúgy, csak nem játékoknál. -
kidboy #87730 Amúgy mostanság mit ajánlanátok inkább játékhoz? Amd Fx 8320 vagy core i5 4670? -
kidboy #87729 Még 1 hetet kb ! ;) -
#87728 Köszi a válaszokat. -
Dodo55 #87727 Bármit veszel a VGA belemegy...
Viszont a 40-ből a fele el fog menni a ramra ha 8 gigát akarsz (már pedig valóban ajánlott annyi manapság). -
#87726 ez detto egy HD7970 csak GHZ-edition (mondhatni) GPU-zben ugyan az a 2011 es "árhitektúra" Szóval, sokat nincs mit várnod, és már rég kint van egy csomó teszt. Szóval. Meddig vársz még? :D -
kidboy #87725 én megvárom a teszteket... aztán döntöm el és veszem meg, de ez MSI nagyon elnyerte a tetszésemet ! :D -
#87724 Én ezt veszem ha sikerült eladnom a PS3-at..+ VGA-t -
kidboy #87723 ú ezt nem is láttam ! :) -
#87722 Vagy ezt? Bekapcsolod a raktár figyelőt és ezt megveszed egyből ahogy kapsz emailt. :) -
#87721 Sziasztok!
Van egy ASUS p5b alaplapom, 8800 GTS-em, 2 giga ramom, és egy e4400-as procim egy 450-es chieftec táppal (winyó nem tudom milyen satás)
A gép kezd elavult lenni, de nincs pénzem egy komplett cserére. Meg tudom valahogy oldani azt, hogy alaplap+proci+ram legyen csak cserélve?
Az egészre olyan 40-et szánnék, de konkrétan az összes alkatrész ami benne van 2007 körüli. Hogy tudnám én ezt úgy megoldani, hogy ne rontsam szét ezt a relikviának számító őskövületet?
Ti mit vennétek a helyemben? Én legalább egy 4 magos procira gondoltam, vagy egy erősebb 2 magosra, legalább 8 giga ramra és egy olyan alaplapra ami ezeket le is kezeli, plusz a régi winyót rá tudom dugni és a 8800 GT is belemegy. -
kidboy #87720 vagy ezt? 2. MSI -
kidboy #87719 üdv: Melyik videó kártyát ajánlanátok?
Asus vagy MSI ? köszi :) -
#87718 Vagy egyszerűen Windowsról elindítja az updatert és a gép már úgy bootol újra hogy az UEFI frissít. a vinyóról / ssdről stb ről. -
Dodo55 #87717 Ja, régi BIOS verziók esetén előfordul, hogy az Internet Flash nem működik. Nekem az alaplapod M változata van, 1.40-es volt a gyári BIOS, azzal pl. nem működött a dolog, csak pendrive-ról. -
Dodo55 #87716 Az also PCIe x16 csatlakozótól jobbra van egy szögletes matrica azon van a gyári BIOS verziója.
Itt megnézheted melyik procinak milyen BIOS kell:
http://www.asrock.com/mb/Intel/B75%20Pro3/?cat=CPU
Ha a gyári BIOS-od régebbi, mint ami kéne neked akkor sem kell kétségbe esni, szimplán még a mostani prociddal frissítsd a legújabbra:
- Pendrive-ra rádobod a letöltött fájlt és az UEFI Setup-ból betallózod (Instant Flash vagy valami ilyesmi)
VAGY
- Az UEFI Setup Internet Flash opcióját használva frissítesz a legújabb verzióra pár gombnyomással automatikusan (ethernet csatlakozás szükséges DHCP-vel és bevatkozásmentes csatlakozással a WAN hálózatra, gyakorlatilag pl. UPC-s net gond nélkül vagy router segítségével PPPoE automatikus csatlakozás, Digi, T-Fos, egyebek esetén). -
#87715 xD azt pont átugrottam :D abba akkor bármi mehet, K fölösleges mert tuning nincs. -
#87714 Ha lejjebb görgetel' B75 ös lapja van. -
#87713 Aláírását ha megnézed akkor könnyű megsaccolni, valószínűleg x67-es készlet, amihez lehet hogy biost kell frissíteni vagy nézni ha egy ix-3xxx procit akar belenyomni.
Én egy i7-2600k vagy i5-2500k-t ajánlanék bele ha P/Z-s lapról van szó, ha H-ról akkor sima 2600-ot.
Ha 3xxx-es akar akkor meg esélyes lehet egy lapcsere is. -
#87712 Hát milyen alaplap az? -
Blum #87711 AIDA megtudja mondani az alaplap tipusat. -
#87710 A BIOS tehát mindenképpen jó lesz? Nekem mást mondtak a kintiek és a boltban is azt mondátk, hogy esetleg nem lesz jó a BIOS.
Az alaplap chipkészletét hogyan tudom megnézni? Az Aida az látja ezt vagy maga a Win7 eszközkezelője? -
Blum #87709 Az nem a BIOS-on mulik hanem az alaplap mivoltatol.
Ezekhez a procikhoz LGA-1155-os alaplap kell,hogy azon belul milyen chipkeszlettel van szerelve (H77,Z77,stb..) az teljesen mindegy.
Kiveve abban az esetben ha K-s procit veszel es tuningolni is szeretned,ahhoz mindenkepp Z77 fog kelleni. -
#87708 Még egy kérdés. Hogyen ellenőrizhetem, hogy a BIOS-om képes kezelni -e az új CPU-t? -
#87707 Ez változó. Általában mindennek elég 3.8 vagy 3.9 ghz(2 mag fut ennyin) a másik kettő 3.7 - 3.6
De megfelelhet a nem K-s is. -
#87706 A repszim amivel repülök eszméletlenül CPU igényes, mert a szimuláció miatt nagyon sok és folyamatos geometrikai számítást végez el és nagyon sok egységet mozgat, ezen felül mivel fanok álal fejlesztett nem éppen a legoptimalizáltabb. Szerintem húzni fogom ezt is. Ha nem kellene húzni, akkor a k nélküli változat is megfelelne ugye? -
#87705 akkor 3770k ezeket nem is kell húzni. -
#87704 A mostani CPU- is húzható 3 GHz-ig, de sajnos túl harmatos egy-két játékohoz, amivel szeretnék játszani. Nekem a lenti két procit ajánlották külföldi repszimesek, de nem tudom, hogy technikailag melyik lenne a jobb.
(Régen 16 GB RAM-om volt, de az egyik RAM cella elszállt, így a DC miatt most csak 2x4 van, de abból is vissza lesz építve a 4x4.) -
#87703 Szerintem 2600K-t nézz, amúgy kihasználja minden. -
#87702 Mekkora teljesítménybeli difi van a Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX és a INTEL Core i7-3770K 3.50GHz 1155 BOX között? Nem a pénz miatt kérdem, hanem pusztán technikai szempontból, hogy képes -e kihasználni a gép a benne levő teljesítményt, nem akarok olyan konfigot, ami nem kiegyensúlyozott.
Elvileg mindkettőt képes lekezelni az alaplapom, ami egy Asrock B75 Pro 3. Jelenleg egy i5-2400S 2.5GHz-öm van. Fontos számomra, hogy ne kellejen sokkal nagyobb hűtés, mert jelenleg nagyon csendes a gépem és így is akarom tartani. -
Blum #87701 Kingston RAM-okat altalaban barmilyen konfig gond nelkul megeszi,szoval nem hiszem hogy lehetne vele barmi gond. [Bar ez a memoriak nagy reszerol szinten elmondhato 1-2 kenyes kivetellel] -
#87700 Általában nem szokott gond lenni. Max vissza küldöd. -
Gascan #87699 sziasztok... szeretnek tobb memoriat venni a gepembe es ezt neztem ki Kingston 2x4gb hyper x2 grey series
a kerdesem az lenne, hogy az alaplapomnal nem ternek ki arra hogy ezt a memoriat is tamogatja-e.. lehet ebbol valami gond?
http://www.amazon.com/Kingston-Technology-1600MHz-KHX1600C9D3X2K2-8GX/dp/B004JO3L40 -
#87698 Plusz ezekkel csak a szopás van, hála a jó driverüknek.... beletelt egy kis időbe mire rájöttem hogy a cpu-ba integrált vgaról mikor váltana a másikra akkor szétfagy a rendszer, még a wines sakk is rommá fagyasztotta az egészet, mondjuk ezt azóta lehet variálták, de a biztonság kedvéért nekem minden a diszkrét kártyáról megy :D -
#87697 Plusz ez a processzor egy kalap szart nem ér sajnos ami benne van. (Majd az új AMD mobil procik) -
#87696 acert ne -
Zsoti90 #87695 Acer
lehet nem a legjobb márka, meg a legjobb proci, de ilyen árban egy hd 7670 elég kellemes videókártya és nem hiszem, hogy 1366x768-as felbontás annyira megnyúzná a procit szerintem :) -
#87694 vándorlós melóm miatt kell a laptop :) -
#87693 vegyél egy asztali gépe, jobban jársz vele -
#87692 elég csípős az áruk. Ez az a határ ahonnan érdemes most lapotopot venni? Kicsit sajnálom rá azt a +30-at amit én kigondoltam :/