103176
1411386313.png
  • Hecker007
    XD CaviarGreen 1TB Sata3 elindítok egy HD filmet megy rá a letöltés, plusz 5-10GB másolása és már akad a film, na most ha még a rendszer is erről futna amin megy még ki tudja mennyi minden akkor vége lenne a green hdd-nek, ellenben ezt a terhelést a Sata2-es nem green hdd simán bírja.
    Ezek alapján én azt mondom hogy hülyeség greent venni rendszer alá, biztosabb egy Blue vagy Black.
  • I73770K
    Ha egy file jön 32MB/s-el azt még tudja írni ha 2 akkor a végén már van egy oylan hogy lemezre írás miután lejött, persze közbe amit nem tudott kiírni teszi memóriába. 3-nál túlterhel és megáll.
  • Blum
    Es milyen sebessegnel szokott belassulni?
  • I73770K
    Én a memóriahasználat csökkentését is kiszedtem,hogy pakoljon oda akkor.
    Azóta van ez mióta 250-es net van! Valahogy ha 2 file jön egyszerre le az még talán de ha 3 akkor tuti megáll az egész.
  • Blum
    En egy idoben toltok le 10megaval es toltok fel 3 megaval es semmi ilyen hiba nincs.

Most epp igy van beallitva.

2db WD20EZRX es 1 WD10EARS

• I73770K
    3000-re írtam át. Van,hogy így se tud olyan gyorsan írni,mint ahogyan kéne.
  • I73770K
    Maradtam volna a Green-nél amúgy is csak kérdeztem :)
  • Blum
    utorrentben a Disk Cache meretet ird at 32-rol 250-500-ra.
  • Blum
    Nagy loszart valo kizarolag fajlok tarolasara. Meg op. rendszer ala is boven jo,nemhogy toltogetesre.

En csak Green vinyokat hasznalok. Nem veletlenul. Ajanlom figyelmedbe Linus erre vonatkozo videojat. Halal felesleges Blue vinyot venni. Hangosabb,melegebb,tobbet eszik es eszrevehetetlen a sebesseg kulonbseg a Greenhez kepest.

Aki meg Blacket vesz az megnagyobb szerencsetlen.
  • I73770K
    Értem! Kösz az infót!
    SSD-be melyiket ajánlod Samsung vagy inkább kingston? (250-240Gb-os verzió)
  • V43 1105
    Green Caviar... nem töltögetésre meg faszálkodásra való.. ez a vinyó fájlok tárolására alkalmas.. Blue , Black Caviar kell neked.
  • I73770K
    Szép estét mindenkinek!
    Egy olyan kérdésem lenne tőletek,hogy mitől lehet az,hogy egy ilyen winyonál:
    Western Digital Caviar Green 2TB (WD20EARX)

Merevlemez
    - merevlemez-kapacitás: 2 TB
    - merevlemez mérete: 3,5"
    - fordulatszám: 5.400 fordulat/perc
    - cache: 64 MB
    - PC csatlakozók: S-ATA III (600 MB/s)

Akadnak olyan problémák letöltésnél,hogy "merevlemez túlterhelt" üzenet jelenik meg!

Ez a probléma akkor is fennáll több file esetén ha engedélyezem a memóriahasználatot akár 3gb-ig.
    Letöltési sebesség: 32MB/s

Ez mitől lehet illetve milyen tudnátok javasolni 3Tb-os ba aminél ez a probléma nem jelenik meg semmiképpen se?

Előre is köszönöm!
  • Vadnokedli
    ja
  • Alien1024
    kis Off:

Sziasztok van egy gigabyte GA-970A-D3 (rev. 1.4) alaplapon amin az egyik sysfan 4 pines viszont a ventilátorom 3 pines a 4pinesre is rá dughatom következmények nélkül?
  • zenonn87
    Bocs és kösz a navigálást.
  • szenesember
    Bukta öregem, mert vadonat új FSP Hexxa tápot kapott, nameg az alaplap gyártói garanciás volt, és maga a gyártó ismerte el a gyári hibát (hibás alkatrész/ek).
  • Puhos
    Ezt lehet nem ide kellett volna hanem ide.
  • zenonn87
    Ja és olyanoktól kérdem akik érintő kijelzős gépet vettek, hogy mennyire vált nekik be. Jó, nem jó?
  • zenonn87
    Új laptopban gondolkodom. Leginkább munkára (World, Statisztika) használnám, de alkalomadtán videóvágásra is. Később gyakrabban, mert videóblogban is gondolkodom. A munka miatt az hiszem jobb lenne a matt, de nem tudom a mai fényes laptopok hogy teljesítenek napfény mellett. Tudnátok nekem erről írni, kérlek? Eddig amiket kinéztem:
    HP ProBook 430 G1
    Acer Aspire V5 473G
    Dell Wostro 5470
    Lenovo IdeaPad U430P

Természetesen hordozhatónak kell lennie, mert egyetemi munkámból kifolyólag most sokat cipelem. Szóval mit gondoltok és mit ajánlotok?
    Köszi
  • szutyi93
    GTX 560 ból van 2GB-os OC-s verzió azt pl? vagy 660?
  • Blum
    Akkor veheted nyugodtan a GTX650-et
  • szutyi93
    3 ra van húzva
  • Blum
    Igen.

Plane,hogy az alaplapod P45-os,igy rohogve lehet huzni azt a procit 3,2-3,5Ghz-ig egy normalis hutovel.
  • szutyi93
    Kihajtaná ez a proci?
  • franc0
    Annyiból egy Haswell Pentium + GTX650Ti gép jön ki.
    Szerintem ne dobd a gépet, pattints belenegy GTX650-et és egy normális tápot. Azzal elleszel még egy darabig.
  • szutyi93
    Sziasztok!

Két kérdésem lenne az első hogy ez a konfig kb mennyit ér:

Alaplap: ASUS P5QC
    Proci: Intel Core 2 Quad Q9300
    VGA: NVIDIA GeForce 9800GT 1GB
    RAM: 6GB DDR2 800MHZ
    Táp: 500W-os valami noname
    HDD: 250Gb Samsung
    DVD Író/olvasó
    A ház pedig egy Intensa alap semmi extra 2 ventivel.

A második kérdés pedig hogy 100 ezerből milyen Intel/Nvidia gépet lehet összerakni? (Játékra)
  • Dodo55
    Na ezt akartam én is pont mondani. Minden amit írt arra utal, minőség terén még a régi wtf megoldásokat alkalmazó ASRock lapokra sincs igazán panasz, nem hogy az újabb darabokra.
  • Dobronski
    gumibakon van függőlegesen.
  • DIESEL DOG #88464
    Rezonancia? Esetleg gumibakos rögzítés?
  • Dobronski
    Na bazzeg! Én itt fékezgetem a hűtőket melyiknek lett hangja, erre kiderül, hogy az újonnan vásárolt vinyóm lett zajosabb. Gondolom nem tudok ellene mit kezdeni... pedig nem is rendszernek van használva, annak ott az SSD.
  • franc0
    Lefogadom hogy valami foskazal tápegysége van, az vitte el a lapot és a vinyót.
  • V43 1105
    Inkább azt mondd mekkora a kereted..
  • szenesember
    Én ezt mind értem, meg minden, és nagyon hálás is vagyok érte, de:
    1. Soha nem fogom kihasználni.
    2. Nincs rá pénzem.

Lenne esetleg valaki, aki legalább arról felvilágosítana, h. milyen videóteljesítményt igényel egyáltalán a CS6-os? (nem a gyártó által közölt hivatalos rendszerigényre gondolok, mert azzal tisztában vagyok. Arra lennék inkább kíváncsi,h. a gyakorlatban ez mennyit jelent)
  • szenesember
    Helló!
    Köszönöm a tippet, de tisztában vagyok vele, legalábbis az Asrock honlapja szerint ez a gyorsítás sak annyit tesz, h. gyorsabban indul maga a program. Egyébként meg Asrock-ot soha! A volt osztálytársamnak most purcant ki egy ilyen alaplapja, és magával vitte az 1tb-os winchesterét is, és az adatok is oda lettek. Másik ismerősömnek is hasonló tüneteket kezd produkálni az Asrock alaplapja.(Folyton olyan, mintha random időközönként leválasztaná a hangkártyát, ilyenkor a kimeneti jel is megszűnik, és az egértől is csak úgy egy pillanatra megvonja az áramot, ami addig nem reagál. Eddig úgy tűnik, h. ezzel kezdődik, és csúnya vége van... A szervizben azt mondták, h. gyári hardveres hiba)
  • V43 1105
    Amit leírt azt vedd és kész. Szerintem legjobb ár/érték arányú cuccot rakta össze. Nem árnyalatnyival 3-4-5x-ör olyan gyors lesz.. :-)
  • szenesember
    Helló Diesel! Köszönöm a választ, nagyon jó config-ot raktál össze, de sajnos ez sehogy sem olcsó. Lehet, h. én voltam félreérthető. Nekem nem számít, h. mennyire új, mennyire fejlett, vagy mennyire bővíthető a későbbiek során, csak egy olyan gépet szeretnék, ami elviszi a photoshop CS6-ot úgy, h. használható legyen. Sem játékra, sem videószerkesztésre nem fogom használni, ráadásul az ár a legfontosabb, és, hát egy ilyen i3-as processzor már sztem túlzás ilyen célokra. Hadd jegyezzem meg, h. a mostani gépemen is elfut a CS6-os, bár elég sokat gondolkodik néha, és megelégednék azzal, ha csak egy kicsit is erősebb lenne az új gép ennél.
    Íme a mostani config:
    Asus M2N SLI alaplap, 4GB ram, AMD Athlon X2 5600+ 2,9GHz-es processzor, Nvidia 9500GT videókártya.
    Ha ennél a konfigurációnál csak egy árnyalatnyival is jobb lenne, az nekem éppen elég.
    Kérném, h. ezen dolgok figyelembe vételével ajánljatok valamit.

Még egyszer köszönöm a választ, és előre köszönöm, ha segítesz/segítetek!
  • RAZOR27
    az olcsóbb AsRock lapokban van ilyen photoshop gyorsító cucc (nemtudom mennyire parasztvakítás, majd itt az okosok megmondják) ha az jelent valami extrát, akkor én azt ajánlom (énis ilyet vettem a napokban de még nem raktam össze azért nem tudom) AsRock h61 verziókról van szó
  • DIESEL DOG #88455
    Szia! VGA-ból GDDR3-as memóriával szerelt példányokat nem érdemes venni, jóval lassabbak. Másrészt érdemesebb volna inkább a Haswell felé tekinteni, mivel jelenleg ez a legújabb.

Alaplap: Gigabyte GA-B85M-D2V
    CPU: Intel Core i3 4330 3,50GHz
    RAM: Corsair Vengeance 1600MHz CL9 4GB DDR3
    VGA: Sapphire R7 260X OC 2GB GDDR5

A VGA csupán egy választható opció, tulajdonképpen az i3-ba integrált grafikus mag remekül el tudná látni a feladatát.
  • szenesember
    Bocs a dupla posztért, csak elfelejtettem hozzátenni, h. árakat nem fontos mellékelni, elég csak típusokat írni, mert Kárpátalján lakom, ezért az árak különbözni fognak.

Előre is köszönöm!
  • szenesember
    Helló mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
    Szeretnék összerakni egy gépet magamnak, az elsődleges cél, h. (valahogyan) futtassa a Photoshop CS6-os verzióját (illetve a benne lakozó camera RAW plugint).
    Nem fontos, h. úgy vigye, mint az álom, csak használható legyen. Eddig Intelben gondolkodtam, egy b75-ös alaplap, intel celeron g1620-as 2,7 Ghz-es processzorral, 4gb rammal, és GT 630-as gddr3-as videókártyával. Erről is kérnék egy véleményt, mert nem tudom, mennyire lenne alkalmas ez a konfig. Illetve azt szeretném kérdezni, - mivel az AMD procikkal nem vagyok képben - hogy esetleg van e olyan alternatíva AMD-nél, ahol a beépített videómaggal megúszhatnám videókártya nélkül.(Igazából azt sem tudom, h. mekkora teljesítményű videókártyára van egyáltalán szüksége a photoshop-nak). A fő szempont, h. nagyon olcsó legyen.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: B-la