103176
-
#88852 Sziasztok!
Kérném a segítségeteket laptop választásban, mivel azokban nem igazán mozgok otthon.
Amire kéne: netezés, videó-film nézés nagyjából, tehát nem játék.
Viszont fontos, hogy "időtálló" legyen, megbízható, sokáig bírja.
Én Lenovora gondoltam, mivel az ex-ibm, és ha jól tudom, ebben ők (voltak) a legerősebbek.
persze bármi más is jöhet.
Árban kb 150-ig
Köszi előre is, ha tud valaki segíteni pár ajánlással! -
#88851 Esetleg egy R9 290 jobb választás lehet ár-érték tekintetében, hogyha az nVidia exkluzív jóságok hidegen hagyják... :)
Jóféle táp ésszerű áron:Corsair RM650 650W
Ha messzebbre gurult a gyógyszer, vagy egyszerűen a legjobbak alá nem adjuk:Seasonic X-750 750W -
#88850 I7-4770, ASUS H87-PRO, Corsair 16GB DDR3, ASUS GTX780 Ti 3GB
Meg vegyél valami normális 750W-os tápot, mondjuk chieftec moduláris megteszi... Majd itt ajánlanak jobbat.
Ha a VGA-t túl drágának találod, egy GTX770 is elég neked ugyanilyen. -
SNICKER #88849 vegyél egy kurvát hétvégére -
#88848 procit nem cserélném, egy új vga-val, több rammal, ssd-vel érezhető lenne a szintlépés bőven. -
Cimbi #88847 Oké.
Tudtok ajánlani valamit:
ram,proci,vga,alaplap mekkora tápegység?(most egy 500w chieftech van)
350e ft a plafon. -
Blum #88846 Csere -
Cimbi #88845 Sziasztok!
Kérdésem a következő érdemes ezt még ujítani vagy cserebén gondolkozak?
i7-920
ati 5770
Kingston 4gb ram
A választ előre is köszönöm!
-
hungaryws #88844 Sziasztok!
Számítógép vásárlás előtt állok (Monitor, hangszoró, egér, billentyűzet nem kell).
Olyan gép kellene amin viszonylag futnak az újabb játékok, a keret rá 95 ezer maximum 100.000 ft. Viszonylag hosszútávra szeretném, úgy, hogy egy hamar nem keljen gépet vennem. Pár ismerősöm mondta, hogy ne előre összerakott rakott gépet vásároljak, mert sokkal drágább és általába régebbi cuccokat próbálják belerakni és eladni.
Milyen gép konfigot ajánlotok? -
#88843 De minek 2008-as gép? Múzeumot tervez, vagy vissza kell ugorjon az időben és nem akar lelepleződni 2008-ban, vagy mi?! Eleve zsír értelmetlen a kérdése is ugyebár. Mondjon egy összeget, mennyit szán rá és az okosok megmondják mit lehet összehozni belőle MA. -
#88842 Ez mind szép és jó, viszont minden amit írtál jócskán 2008 utáni, az emberünk nem ezt kérdezte... ;-D -
#88841 Ne szopasd már szegényt ilyen ősrégi szarokkal.
555BE négymagosítható: 12K (gyári négymagos 955BE: 15K)
hozzá alaplap: 7K (gyári négymagoshoz magasabb TDP miatt inkább 9K)
HD6850: 21K
40-45-ből megvan az alap. -
#88840 Lényegtelen, ilyen dolgokat már úgyis csak a vitrinbe érdemes venni és ott gyönyörködni bennük... :) -
#88839 És akkor garancia 0, parázhatunk meddig élnek az 'elemek'. -
#88838 100e Ft környékén szerintem összevásárolható használtan egy 2008-ban elég brutálnak számító konfig, persze szigorúan csak elméleti síkon, mivel a gyakorlatban miért is tenne ilyet bárki 2014 elején...
VGA:
GTX 280 @ 15e Ft
GTX295 @ 26e Ft *Csak 2009 elején került kereskedelmi forgalomba, de 2008-ban már létezett... :)
HD4870 @ 12e Ft
HD4870 X2 @ 22e Ft
CPU:
C2Q Q9650 @ 32e Ft * QX éppen nem volt eladó... :(
Phenom X4 9850 BE @ 15e Ft
A teljesség igénye nélkül...gondolom a hozzájuk passzoló kacsalábon forgó korabeli miegymás is már gombokért kapható mára, feltéve hogy egyáltalán rendelkezik valaki működőképes darabokkal... :D -
#88837 Igen de az meg annyiba kerül hogy megéri inkább új gépet venni... -
#88836 Ha találsz darabonként. Amúgy változó. Amennyiért épp árulja az illető a portékát rendes Q9550 alá nem érdemes adni. (nekem már az gyenge volt) -
Blum #88835 Ha dual-channel RAM-ot vennel,akkor tudja majd kezelni az 1866-ot is. Az mar mas kerdes,hogy ertelme nem igazan van,1333-1600 is boven eleg. -
#88834 Rambó (haha) milyet lenne érdemes venni manapság? Jelenleg csak tervezgetem 8gb ram beszerzését, talán majd 1-2 hónap múlva összejön, viszont érdekelne h milyet lenne érdemes venni. ddr3 1866 kéne vagy 1600-as gondolom előbbit érdemesebb.
Amúgy nagyon meg vagyok elégedve a procival, bőven felülmúlta az elvárásaimat, kisebb javulásra számítottam, az alaplap is nagyon fasza. :) -
Blum #88833 Most akkor pontosan mire is vagy kivancsi? -
#88832 levagyok maradva technikailag. most is egy 2000es évekbeli gépem van.
Egy 2008 évi konfiguráció mennyibe kerülhet? darabonként összrakva? -
#88831 HD7770 gyenge a többi jó, ja meg Corsair ram. :D -
Skyrim #88830 Sziasztok. Tudnátok segíteni légyszíves abban,hogy elmondjátok erről a konfigurációról a véleményeteket hogy fognak mennyi vele a mai játékok pl BF4,AC4,Witcher 3,Crysis 3 full HD-ban,és hogy melyik az az üzlet ahol a legolcsóbban be lehet szerezni ?
Intel Core I5 4670K 1150
Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16N11/8 memória
Asrock Z87 PRO3 alaplap
tápegység 450W
HD 7770 1GB DDR5
Kingston HyperX 120GB SH103S3/120G SSD meghajtó
-
#88829 Megfelelő alaplappal, tápellátással és hűtéssel - már ha egyáltalán érdemes vele időt tölteni. Több külföldi review alapján a 4.0 GHz-es "álomhatár" átlépése csak durvább feszültség emeléssel lehetséges, amíg a stabil 3.8 GHz lehetségesnek tűnik 1.4V környékén, addig a 4.0 GHz-hez már 1.6V társul, tehát erősen ajánlott hanyagolni a témát, mivel csupán a tápellátási lánc elemeit fogod hamarabb a túlvilágra küldeni az felesleges többletterheléssel - ha magát a CPU-t esélyesen nem is - érdemi érezhető teljesítménynövekedés nélkül. Hogyha mindenképpen tuningolni szeretnél, akkor érdemes eljátszani alapfeszes tuninggal első körben, de ha jobban elgurulna a gyógyszered, akkor is ajánlott a gyárilag biztonságosnak ítélt ~1.4V-os határt nem jelentősen átlépni! A realitás talaján maradva, nem tudom milyen elvárásokkal vágtál neki a proci tuningjának, de az mindenképpen elmondható, hogy akármennyit tornázol az órajelén, az nem fogja pótolni a nála újabb, erősebb processzorokban meglévő korszerűbb utasításkészletek, nagyobb gyorsítótár és alapjában véve egy korszerűbb architektúra és több processzor mag hiányát...a gyakorlatba áthelyezve mindezt, amelyik játék/program rosszul futott vagy nem indult el a tuning előtt, akármilyen extrém órajel emelés után sem fog hirtelen nagyságrendekkel jobban futni, avagy elindulni...egy szó mint száz, ha sok szabadidőd van és ismerkedni szeretnél a tuning világával, hajrá, de a hardvernek megfelelő reális elvárásokkal és ne vágyj felesleges e-pénisz növelő négygigahercekre' egy nem arra tervezett processzortól. :) -
#88828 Én most a gyári hűtőt egy arctic alpine 64 plus-ra cseréltem. ~2900ft volt, ennyit szerintem bőven megért. A mostani proci 4.1ghz-en battlefield 4 alatt sem ment 60 fok fölé. Persze majd ha bejön a nyár megkockáztatom, hogy érdemes lesz lecserélni vmi komolyabbra. -
Blum #88827 Gyari hutovel leginkabb sehogy.
Esetleg a feszultseggel jatssz egy kicsit (vedd lejjebb),de tenyleg ne hoskodj azzal a hutonek nevezett fossal,inkabb vegyel egy normalisat. -
SNICKER #88826 Athlon II x2 260 3,2ghz procit hogy tudnám gyári hűtővel 4ghz-re húzni? 3,6ig simán megy de utána kékhalálozik néha -
ropi88 #88825 Köszönöm!
Boldog új évet! -
#88824 Igen -
ropi88 #88823 sziasztok!
olyat szeretnék kérdezni, hogy a Gigabyte P55 UD3-as alaplapom SATA 2-es. ha én veszek egy SATA 3-as WD 500-as vinyót, akkor az jó lesz?
előre is köszi
Boldog új évet! -
#88822 Porszűrő ócsóé' Hardverapróról :) Egyébként a ventik szabványos méretéhez lehet kapni, esetenként elcsíphető bizonyos házakhoz készült speckó porszűrő készlet is egyes gyártóktól, viszonylag horror áron. -
harvypoker #88821 amugy ilyenem van 460as: http://www.sharkoon.com/?q=en/content/silentstorm-cm
mas tema: http://www.thermaltake.com/products-model_gallery.aspx?id=c_00001616 van ez a hazam es a jomunkasemberek csak a DVD olvaso helyenel szivacsoztak le, lehet kapni utolag valami fasza porszuro filtert amugy felragaszthatnek belulre vagy csak cincaljam szet pl a videokartya dobozaban levo szovetet? :D -
#88820 Ahol kevés lenne a 965BE mellé, ott a tuning sem fog csodákat tenni... :) -
harvypoker #88819 sharkoon tápom van, illetve a masik felmegoldas hogy belerakok egy r9 270et (jo lesz legalabb litecoint banyaszni :D ) es huzok egy kicsit a 965BE-n hogy ne fogja nagyon vissza -
#88818 Bármi is történjen 2 éven belül, annyi biztos, hogy érezhetően jobban futnának a játékok az előző konfighoz képest és valószínűleg 2 év múlva sem kell majd félni, hogy nem indul el valami újdonság... :) -
#88817 Év vége van, gondolom már nem érkezik új készlet sehová, csak szórják ki a raktáron maradtakat, aztán év eleji leltár után visszaáll minden a rendes kerékvágásba... :) -
#88816 Nem tudom, hogy csak az ASUSnál van ez, de ők fel oldották a tuning korlátot a legújabb UEFI Biosnál a H87 és B87-es lapoknál. Bővebb infó itt! -
sztanko15 #88815 Mi ez a nagy készlethiány mindenütt? pcx-nél tegnap még 210 video kártya volt, ma 120 darab van :O remélem rövid időn belül lesz választék újra... -
Puhos #88814 Ha tuning a cél akkor jól jöhet a "z-s" lap és a "k-s" proci, viszont ha nem akarsz tuningolni akkor elég lehet egy B85-ös vagy H87-es lap és egy i5 4670-es proci. Táp olcsóbb Fsp Raider 550w. Plusz én egy ilyen költésvetésű gépbe raknék egy 120gb-os ssd-t is. Szerintem házat is lehetne olcsóbbat találni pl.: FDC3000 (R400-tól). Azt nem lehet tudni, hogy a jövő év nyárára hogy alakulnak az árak, ez sok mindentől függ (új hardverek megjelenése, a forint mozgása, dollár és az euró forinthoz viszonyított ára is befolyásolja majd). -
#88813 Elnézést a dupláért, de nem lehet szerkeszteni.
Az lemaradt (bár a komponensekből lehet látni), hogy elsősorban játékra szánnám a gépet.