Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na akkor az integrált laptop mikrofonokról ne is beszékjünk 😄

Haver 1: mintha egy szoba túloldaláról próbálna suttogni
Haver 2: mintha egy Half-Life-ból eltévedt HECU katona lenne 😄
Hecker007
És azok számára baromi idegesítõ lehet akikkel beszél az akinek ilyen buzi 500Ft-os talpas szar mikrofonja van. Én rohadtul utálom, zörög csörög, a gépelés rohadtul belehallatszik, az is ha letesznek valamit az asztalra amin van.

Akinek nincs pénze drága headsetre az nézzen szét az Ozone fülesek közt, nekem is az van most, kényelmes, egész jól szól (na azért nem olyan mint egy 50k-s AKG), zajszûrõs mikrofon van rajta ami szép tisztán veszi a hangot, a kábelére viszont vigyázni kell, elég kemény anyagból van sajnos. Ha meg van pénz akkor SS Siberia V2.

MerlinW
Nem tudok ilyenrõl, de nem véletlenül van alul az elsõ ventilátor. Ha felül lenne akkor a ház aljsó részén nem haladna át a levegõ. A lényeg, hogy a hideg levegõ elõl alul bemegy, a meleg levegõ pedig felfele áramlik, amit a hátsó felsõ venti fúj ki. Ezzel a folyamattal pedig a teljes házon végigáramlik.

[merlinw.org]

Vadnokedli
Nem tudtok olyan alsótápos ház létezésérõl aminek az aljában van minden; DVD író USB portok stb. És fent pedig a 14/2x12cm-es ventilátor?

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

MerlinW
Aztán következõ lépésben gyorsan cseréld le az õskövület IDE-s vinyódat SATA-sra.

[merlinw.org]

Persze,hogy mukodne.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

totyak
Az mûködhet, hogy a szabad molexet felhasználom, illetve mondjuk lehúzom a dvd meghajtót és annak a molexét kötöm rá a kapott elosztóra? Az olyan, hogy két apa molexet alakít vga dugóvá. Ideiglenesen nem lenne dvd olvasóm, csak a teszt erejéig.

MerlinW
Nekem anno ne indult el a 6950, de a lényeg az, hogy bármelyik számtech-el foglalkozó boltban/osztályon kap olcsón molex ipszilont.

[merlinw.org]

Calver
mármint egy pci-e táp + 1 x molex -> pci-e táp megoldással.

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
valószínûleg elindulna, mert találkozni néha 1 x molex -> pci-e táp átalakítóval... de a következmények NAGYON kellemetlenek lehetnek.

meglesegetni a vásárlás elött.

Azt hiszem nem hagytam ki semmit ha mégis lenne kérdést megprobálok mihamarabb válaszolni munka után.
Ez lemaradt valamiért :-\
MerlinW
El sem fog indulni egy kábellel.. ne beszélj már butaságokat...

[merlinw.org]

Hello Bello Emberek .

Elérkezett a nap amikor végre valahára egy napjaink pc je birtokosává lépnék elõ. A mostani konfigom nem is részletezném mert amit itt legalja cinszoval van illetve nos... :-)
Az igényeimet mivel utobbi hetekben probáltam behozni lemaradásomat a 98 as évek ota eléggé minimális. Olvasgattam mindenfelé , végül inkább sajátos elvárásaimmal behatárolnám igényeimet , ti ugyis értetek hozzá. Nos akkor:
- Jelenlegi pc m a meghibasodásokon kivul jo pár évet kiszolgált ugy 3-4 évre minimum vitte az akkori uj játékokat ha nemis full op ioval. Szoval a mostani is jo pár évre van betervezve ilyen minimális ram bovitessel
-Az elõzõbõl kifolyolag a játékok teré is napjaink játékai minél jobban szebben mozogjanak fussanak aztán a következõ években meg csak gussanak legalább el (a grafika annyira nem fog meghatni akkor már). A mkstani alap játék ilyen Rome 2, Gta majd ha lesz Watch dogs..meg ugyis tudjátok
-Az gondolom hogy kompatibilis alkatrészek az az alap de ugy értve hogy harmonizáljanak teljesitményben teljesen erõsítve egymást.
-A konfighoz amit irtok egy monitort is kérnék szépen ami ugy teljesitményben illik a géphez . Ezt az árba nem kell beleszámolni az majd a gép megvétele utáni honapban lesz esedékes ugyis.
-Akkor az ár amibol gazdálkodnom kellene az 160-200 ezer . Tudom elegge tágra sikerult beloni.
- Ha lehetne akkor Egy 220 ezres opciot is kérnék az a mindenkori plafon.

Azt hiszem ennyi lenne. Várom a válaszokat ne kiméljetek tobbet szeretnék majd
Calver
abból meglehet, h gyorsan ropogósra sült kábel lesz, nem véletlenül van így kitalálva.

totyak: esetleg ami beugrik, az SATA táp -> molex átalakító. ugyanazok a cuccok megvannak mindkettõn, szóval nem kéne, h gond legyen belõle, és pár száz forint az egész... már ha van szabad SATA tápod még.

ha elosztót használsz, akkor meg dvd meghajtót és a vinyót kösd leginkább egyre.

Vadnokedli
Szerintem beüzemelheted csak terheli ne terheld egyenlõre. Persze a félig bedugott átalakítót is dugd be. Táp?

totyak
Összesen 3 db ilyen molex csatlakozó jön ki a tápból. Egy megy a DVD meghajtóra, egy az egyik merevlemezre (ez még régi fajta) és egy van még szabadon.

MerlinW
Molex-hez is lehet venni elosztót 500-1000Ft körül.

[merlinw.org]

Annak a csatlakozonak a neve molex. Mire hasznalod a molex csatikat,hogy mar nincs tobb?

totyak
Korábban kérdeztem itt a fórumon, hogy egy 430W-os Hipro táp elbírja-e a GTX660 Titanium VGA-t.
Tegnap megjött a kártya, de egyelõre nem tudtam kipróbálni, mert a tápról csak egy csatlakozó jön le, ami a VGA-ba megy, ezen a kártyán meg kettõ ilyen dugó van. Jól sejtem, hogy nem elég, ha csak az egyikbe bedugom azt a meglevõ egyetlen csatlakozómat?
Adtak a VGA-hoz átalakítókábelt, aminek az egyik vége egy olyan dugó, amilyen a VGA-ba megy, a másik vége meg kettéágazik egy-egy ilyen lapos, fehér dugóra, olyanokra, amilyenek még a tápból is kijönnek (sajnos nem tudom mi a neve). A probléma az, hogy nekem viszont már csak egy ilyen szabad dugó jön ki a tápból, ehhez az elosztóhoz meg kettõ kéne.
Van-e valami megoldás, tudtok javasolni valamit, vagy irány tápot venni?

Vesszek meg ha ertem,de ok.

franc0
Nem éri meg a felárat, 840 vagy 840 EVO tökéletesen megfelel.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

franc0
A külön mikrofon nevetséges és sokat levesz az élménybõl. Nem is praktikus.

Krisztiam
sziasztok
Samsung 840 Pro 250GB SSD-rõl vélemény?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Ez a Pana fules egyszeru,kenyelmes es meg minoseget is lehet talalni benne.

Vagy ha arra ertetted,hogy vegyen kulon mikrofont azt meg aztan vegkepp nem ertem,hogy az mitol lenne kenyelmetlen/nem egyszeru megoldas.

franc0
Sokkal fontosabb az egyszerûség és a kényelem.
Ahogy más is mondta, ennyi pénzért ne a minõséget keressük.

FlyHigh
Nem.😄

Thrash \'Till Death

En ezt eddig ugy ismertem,hogy vájt fuluek.
Lemaradtam valamirol? 😄

FlyHigh
Látom fejhallgató is téma, Steelseries Siberiát ajánlom bátran. Zenehallgatáshoz, játékhoz, stb, nagyon korrekten szól és nem sikerül kicsinálnom, plusz kényelmes is nagyon. Nem audiophile, de white fülûek ne is a 20ezres kategóriába keresgéljenek.

Thrash \'Till Death

balvin
Ebayrõl ajánlom a hongkongi 1dolláros mikrofont, van bõséggel, csak várni kell rá 2-3 hetet és kihozza a postás. Cimboráim azt mondják hogy jobban hallanak engem ezzel, mint a Genius fejhallgatóm saját mikrofonjával.

FlyHigh
Kinzu elég kicsi, volt vagy egy napig, nagyobb kéznél kényelmetlen, aztán inkább ráfizettem és kihoztam egy deathaddert.

Thrash \'Till Death

Jabar
ok, köszönöm, akkor lebeszélem vele ezt a külön mikrofon dolgot 😊

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Fejtsd ki kerlek 😊

setuh
Most latom hogy a steelseries nem neki ment,en kerek elnezest.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

setuh
Nekem superluxom van mar egy ideje es semmi baja,arrol meg nem tehetek,hogy aki barbar mod hasznalja annal eltorik...

Te meg ha iylen steelseeries fosokat ajanlgatsz akkor te se nagyon olvashatsz sokat a temaban.

franc0
Én is szeretem terelgetni a birkákat, de most rossz irányba mész.

setuh
Nem ajanlom a mikrofonos fejeseket,inkabb vegyel egyet kulon,jobban jarsz.

Steelseries Kinzu meg ala egy tetszoleges meretu Razer Goliathus egerpad es fasza lesz.

Unokaocsi inkabb vegyen egy ertelmes sztereo fulest,meg egy sima mikrofont 1000Ft-ert amit lelehet rakni az asztalra es kesz.

Mikrofonos fulesek nem arrol hiresek,hogy jol szolnak 😊 Nem is arra vannak kitalalva.

Panasonic RP-HTF600-at hasznalok 2 eve,batran tudom ajanlani.

ph fejhallgato topikot nem olvasod,igaz?

Tomegevel kuldik a Superlux fuleseket a szervizes srachoz,mert ugy tornek el mint a ropi. Lehet,hogy jol szolnak,de a legkisebb mertekben sem strapabiroak.

Jabar
Köszi a gyors választ, tetszenek de sajnos nem találok olyat amin lenne mikrofon (lehet én vagyok csak béna 😄 ).

setuh
Superlux hd668b,vagy egyebb superlux modellek.Ebben az arkategoraiban csak ezek erik meg a penzuket.

Jabar
Tudom hogy nem teljesen ide tartozik de itt mindig jó tippeket kapok úgyhogy ide írom a kérdésem 😊

Unokaöcsi szeretne egy fejhallgatót ami film/zene/játékra is jó és legyen rajta mikrofon is.
Jó minõségû, strapabíró kellene viszont a keret max 10-15k.

Elõre is köszönöm.

SLICK
Hali!
Ezt a topikot találtam a legmegfelelõbbnek a kérdésemhez:

Szóval, nem gépet akarok venni hanem egy egeret. Jelenleg egy Logitech MX Revolution vezeték nélküli egerem van, eléggé megszívtam vele annak idején, nem gondoltam volna, hogy olykor elég rosszul fog érzékelni és pl játék közben ennyire be fog zavarni.
Tudnátok olyan minõségi egereket ajánlani ami vezetékes, pontos, kényelmes, viszonylag jó megjelenésû is és ugye ami a legfontosabb, játékokhoz tökéletes legyen. Ja és nem hátrány ha a görgõje folyamatosan tud gördülni, nem pedig az a hagyományos. (bár ez csak egy ilyen plusz kényelmi funkció nekem netezéshez)
Nézegettem már többféle egeret is (Logitech, Razer, A4Tech, Saitek, SteelSeries, Roccat, Corsair - márkában csak ezek jöhetnek szóba-), de nem tudtam dönteni még. Ezért bízom benne hogy sokan vagytok mindenkinek más tapasztalatai vannak és így könnyebben tudnék választani is.
Az ár amit rá tudok szánni az nagyon max 12-15 ezer Ft körül van meg akkor vennék egy normális alátétet is.

Megköszönném ha be tudnátok linkelni képeket esetleg leírásokat is az egerekrõl! 😊

azért ne felejtsük el azt az idõszakot és azokat a cuccokat sem,amikor a jumpert is figyelni kellett hova rakod
RAZOR27
én annak idején így tanultam, mármint hogy elbasztam mindig mindent 😄 mamár csukott szemmel bármit, szóval megérte 😄

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

magyarkolega01
Hû de vicces azért mert valaki nem profi ebbe attól nem kell kinevetni tisztába vagyok melyik az IDE meg melyik a Sata.

...:::|Supermoto is life |:::..

Vadnokedli
Lehet az IDE kábelt akarta a Sata olvasóba bekötni. <#hehe>

Tanulni nem ugy kell,hogy elkurod a gepet es utana hivsz hozzaertot,hanem ugy hogy valaki megmutatja neked vagy szereles elott alaposan utanaolvasol a dolgoknak 😊

Lenyeg a lenyeg,BIOS-ban kell visszaallitanod,hogy merevelemezrol bootoljon a cucc,ne valami mas inkompetens eszkozrol.

magyarkolega01
Ha nem muszáj nem fizetek másnak az ilyenekért meg hagy tanuljak már én is mit hogy kell.

...:::|Supermoto is life |:::..

A biosban.

Csak azt nem ertem,hogyha nem ertesz hozza (meg ehhez se) akkor minek kell hozzanyulni?