103176
1411386313.png
  • Vadnokedli
    + többet fogyaszt 15Wattal. (250X)
  • Dodo55
    https://www.pcx.hu/termek/asus-r7-250x-1gb-ddr5-r7250x-1gd5-videokartya-79418

24k, és tök ugyanaz, mint a HD7770.
  • hungary27
    Legfőképp 3d-s programokhoz, játékhoz kellene a frissítés. Most csak 2GB ram van, ezt szeretném megduplázni kb 10-12 ezer forintból. A régi ATI RADEON HD4850 1gb-t szeretném lecserélni.

Azért gondoltam DDR2-re mert jelenleg is az van benne és úgy gondolom (lehet, hogy rosszul), hogy csak a DDR2-t támogatja az alaplapom.
  • Vadnokedli
    Részleteket leírnál? Miért kell a +2GB ram, miért kell új VGA? Milyen VGA-t váltanál ki vele?
  • milk4
    Én nem költenék már DDR2 RAM-ra. Csak akkor, ha cserélni mert tönkrement. Teljesítményben nem fog segíteni több RAM és a CPU-d nagyon korlátozná a GPU-t, szóval az csak minimális teljesítmény emelést hozna.

Ha tényleg csak frissítésre van pénzed, akkor egy core2quad vagy core2extreme-ben gondolkodj.
  • Puhos
    Meg nagyon soknak, akik meg vannak vele elégedve!
  • hungary27
    Vagy ha esetleg tudna valaki ajánlani maximum 28 ezer forintért hasonló videokártyát azt megköszönném, mert jelenleg nincs raktárom.
  • hungary27
    Sziasztok!
    Bővíteni szeretném a ram-om, és az lenne a kérdésem, hogy ez [LINK] jó lenne-e nekem.
    Alaplapom: GIGABYTE EP41-UD3L

képek a mostaniról:

Szerk.

Plusz megvenném a régebben itt ajánlott Sapphire 7770 hd 1gb videókártyát. Jól fog együtt működni az Intel core 2 duo E8400 3GHz-s processzorral?
    http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_r777oc_1gd_r2.0_hd7770_1gb_gddr5_pcie/450246

Utoljára szerkesztette: hungary27, 2014.08.10. 16:29:18
  • Hecker007
    Pontosan.
  • Vadnokedli
    azt csesztem el rajta hogy bele raktam a CPU-t? meg a ramot, meg a VGA-t ja. seems legit.
  • Hecker007
    Azt te cseszted el, nem a lap hibája
    Utoljára szerkesztette: Hecker007, 2014.08.10. 11:48:35
  • V43 1105
  • Vadnokedli
    pl én. Gyári alap 1.30 as /1.50 es biossal megküldte automatikusan ahogy esélye volt 1,9 -2volttal a CPU-t
  • V43 1105
    AsRockot is rühellem .. sőt itt is van minimum 1-2 ember, akiknek az van és csak a baj van vele ..
  • ggbuffon
    mondjuk nekem gigabyte lapjaim vannak 7-8 éve, lekopogom semmi baja, igaz tényleg sokan panaszkodnak rá az utóbbi időben, és ugye nem zörög a haraszt

az MSI egyik lapjával énis becumiztam anno, na azóta jobb a békesség címszó alatt hanyagolom őket

Nekem aki nem követi évről-évre a piacot inkább az ASRock ilyen kakukktojás, a korábbi években csak rosszakat hallottam róluk, de ahogy körbenéztem, majd minden menő konfig alapja az ő lapjuk
  • Rony94
    Az én gépem is 250k-ba került és közel sem high gamer, de számomra tökéletesen megfelel, eddig egy olyan játékkal nem találkoztam ami ne ment volna rendesen. Persze 2-3 év múlva más lesz a helyzet, de addigra remélhetőleg már lesz egy stabil munkahelyem és tudom majd fejlesztgetni a bébit. :)
  • V43 1105
    VGA, Alaplap terén MSI-vel együtt rakás szar. Annyi hibás került ki tőlük, hogy az valami hihetetlen .. jó pár éves tapasztalattal rendelkező cégtől nem ezt várja az ember ..
  • Blum
    LGA-1155 ota mar magara talalt a giga is.
  • Dodo55
    A Gigabyte cuccokkal az a baj, hogy az elmúlt években sok gyári hibás darab került forgalomba. Alaplapból és VGA-ból is.
  • ggbuffon
    jó, én azért nyitott vagyok a használt ph-n vásárolt cuccokra is, nem kell nekem mindenből zsír új, ahogy a mostani gépem is ott lett összehorgászva :) ssd-ről is letudok mondani átmenetileg (majd max később bővítem), szval nem fontos h mindenből a legfrissebb cuccom legyen

no meg nekem annyira nem lényeg h vmi 10ponttal többet csinál stb :) szval alkuképes lesz a dolog részemről, bár nyílván nem lesz egyszerű kivitelezni 150-170k-ból :S
  • Gibor
    Nincs itt vicc... Nekem 210-be állt meg hdd és ssd nélkül. Hozzáteszem ha mondjuk ipon-nál vettem volna közel 300-at súrolta volna a gép... És ez még messze nem komoly kategória....

#91951 Érdekelne hogy a Gigabyte lappal mi a gondod.... Én közel 10évig csak ezt a márkát használtam és sok ismerősnek is ez volt.... Gondolom nem tetszik a neve vagy passz, mert maga a termék hibátlan.
  • Blum
    Nem vicc.
  • ggbuffon
    azért ne viccelődjünk
  • Vadnokedli
    Még 220k ért is húzós.
  • Blum
    Na az meg a masik, hogy 150k-bol gamer gepet plane SSD-vel...huzos :)
  • V43 1105
    Addig is tudsz mellé gyűjteni 50-100k-t .. biztos ami biztos
  • Blum
    Ezt a kerdest majd akkor tedd fel ismet amikor tenylegesen megvan a penz es mar ugy vagy, hogy rogton rendelned is a gepet. Tervezett vasarlas elott 1-2 honappal felesleges osszerakni barmit is.
  • ggbuffon
    Hali

Idén ősszel tervezek majd gépet frissíteni (gyakorlatilag kicserélni az egészet), olyan 150k körül szánok rá. HDD, Monitor, egér, billentyű (talán ház) nem kell. Prioritás h pl az új nextgenes játékok közül azért pár élvezhetően fusson (pl új AC, Project Cars) kb ennyi a játékigényem, na meg h azért ne kelljen évente ápdételni ha lehet, tehát 2-3 évig közepes grafon is elfussanak a dolgok.(nem vagyok túlzottan grafikabuzi)

Inteles konfigra gondoltam, de azzal illetve egy hozzá kinézett R 280X-el nembiztos h beleférnék a keretbe (főleg h kéne SSD is, egy új táp, meg vagy 8gb ram)

Mivel az elmúlt 1-2 évben nemnagyon követtem a piacot így most az AMD-ken gondolkodok (jelenleg is egy x2 250em van) de lövésem nincs mennyire rizikós a vásárlásuk

A segítségeteket, tanácsotokat előre is köszönöm
  • V43 1105
    Giga fostalicskád nem kéne hogy ennyire véd .. :-( ASUS H97M-PLUS alaplapot vegyél, SSD-ből pedig SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW.
  • broman191
    Nem írtad hogy mire használnád, videokarit nem látok a listában így gondolom valami CPU igényes professzionális munkára, de ha mégis játékra, akkor szvsz nem sok értelme van az i7-nek, alternatívának ott van például az i5 4440 45e Ft körüli áron, jó pár tizest megspórolva megkapsz egy hasonlóan jó rendszeralapot. :)
  • billywood
    Értem :) Amúgy mindkét márkából van egy-egy itthon, és eddig egyikkel sem volt semmi gondom, így ez sem tudott befolyásolni :)
  • Blum
    Szivesen.
    Amugy az ADATA-val sincs komoly baj, kifejezetten jo cucc....csak a Samu jobb :)
  • billywood
    Eszemben sem volt vitatkozni, hidd el. SSD-m még nem volt, így az olvasottak alapján jutottam valamire, és választottam. Valahol még az ajánlott darabok között ez is szerepelt, így nem gondoltam, hogy ezzel baj lehet. Konkrét összehasonlításokat itt pont nem néztem, csak a megadott adatokat. Gondolom itt volt a baj :)

Köszönöm a tanácsokat, szerintem megfogadtam őket, és változtattam ezek alapján. Így valószínűleg hatékonyabb lesz a konfiguráció.

Szerintem arra való ez a fórum, hogy segítséget kapjon az, aki azért jön ide. Aki csak leugatni tudja a másikat, az minek ír? Na mindegy. Befejeztem. Tényleg köszönöm a segítséget :)
  • billywood
    Köszi, ez alapján tényleg jobb a Samsung, nem is kicsit.
  • Blum
    Igazabol felesleges ezen vitatkozni. Ar/ertek aranyban a Samsung mar hosszu-hosszu honapok ota verhetetlen. Nem csak itthon hanem kulfoldon is nagyon nepszeru lett. Igen, kicsit uncsi de ha egyszer jo akkor ez van es kesz.
  • billywood
    Látom Veled kár vitatkozni, olvasd már el amit írtam. Hidd el, hogy utánaolvastam, nem a hasamra ütöttem, hogy na ez lesz. SSD-nél nem kaptam semmi magyarázatot, csak annyit, hogy legyen az, mert jobb.

Szerintem normális hangnemben tettem fel a kérdéseimet, és rajtad kívül a válaszokat is úgy kaptam. Nem kötekedni jöttem ide, de látom Neked csak az megy.
  • Blum
    http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-840-Evo-250GB-vs-Adata-XPG-SX900-256GB/1594vs1819
  • PeeTeR
    nem de ha mar egyszer vette valaki a faradsagot es azt irta hogy a masik JOBB akkor Te is tudod venni a faradsagot, hogy esetleg utanna nezzel :OOOO uuuuu????? internet, google, rakeres, miert is jobb, mirol is beszelhet, nem erted? kerdezel. nem pedig picsogsz, hogy mar pedig akkor is marad az SDD mert csak. ennyi. "te nagyon okos"....
  • billywood
    Aminél kaptam valami kis magyarázatot, ott változtattam is a javaslatok alapján, ha nem tűnt volna fel Te nagyon okos. Ha csak ennyit tudsz hozzáfűzni, akkor inkább maradj csendben.

Ha Te kinézel valamit, akkor azt egy bemondásra megváltoztatod? Mert valaki mást mondott?
  • billywood
    Tudsz erről valami linket adni? Amúgy a technológiai különbség miatt, mert azt olvastam, hogy MLC hosszabb életű, mint a TLC. Igazából csak ez miatt gondoltam arra, amit választottam. De ha ezt meg tudjátok cáfolni, akkor persze más a helyzet :) Nyitott vagyok :)