Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mentek itt a viták hogy milyen processzor milyen videókártyát hajt ki és fordítva.
Én belecsaptam a lecsóba az Asus P5QC alaplapban lévõ Q9300 hoz vettem egy MSI GTX 660 TI-t.

A 3DMark 11 es programmal meg lehet nézni milyen teljesítményre képes az adott konfig és kapsz egy pontszámot.

Ez a videókártya 8000 pontot tud elérni(megfelelõ procival), az én procimmal alap órajelen lefuttatva 4500 pont lett.

De 2.5-rõl 3.4-re húzva ez az érték már 7200 pont és így 800 pont ment a levesbe de már majdnem kihajtja.
FlyHigh
Corsair Carbide, amelyik passzol a pénztárcádhoz/igényedhez, egyikben sem fog sülni, korrekt lemezmunka, passzol minden.

Thrash \'Till Death

Na emberek úgy hozta a sors, hogy egy új gépházat is venni fogok. Milyet ajánlotok akkor az összeállított configomhoz, de fõleg az i5 4670k-s procihoz, hogy ne legyen gond a szellõzéssel sem?

MSI Z370 Tomahawk, i7 8700k @ 4.70GHz, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz CL16, Asus TUF RTX 3080 OC, Samsung 970 EVO 500GB, FSP Hyper S 700W, Noctua NH-D15, Acer Predator XB271HUA

így még egész játszható is volt, ahhoz képest hogy gagyi 2 magos proci.

jó nagy hülyeségeket beszélsz 😄 a régi szar konfigomban athlon II x2 260 3,2 ghz volt. bf3 32-es szervereken 20-25 fps volt 1366*768-ban, felhúztuk 3,6 - 3,7 ghz-re és 40fps simán megvolt, csak közeli robbanásoknál ment le 25re

kifli
q9550-em mást produkál mondjuk bf vagy arma alatt 2,83Ghz-velm mint 3,77-el...
Hecker007
Egy 2500k-nál is lehet érezni hogy alapon jár vagy 4.2-4.7GHz-re van húzva.

"1. Ahova alapon kevés a proci, oda húzva is az."

Nem feltétlenül, bár nagyon nem mai példa az tény. Nekem a P4 640-el ég és föld volt 3.2 és 3.8 között.
franc0
1. Ahova alapon kevés a proci, oda húzva is az.
2. Tuningos konfigba drágább alaplap, hûtõ, táp, proci és akár ház kell. Hol éri ez meg? Sehol.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Példának okáért itt egy éppen aktuális B85-ös modell bemutatója és tesztje részletesen.
Csak hogy tisztábban lássunk...

Igen lehet "K" jelzésû processzort applikálni H-s vagy B-s chipset köré épülõ alaplapra is, sõt tuningolni is lehet persze kompromisszumok mellet. Ez azt jelenti hogy nem alkalmazunk extrém tuningot (gondolok itt 4GHz és felette) 24/7 használatra. Aki viszont extrém tuningolási lehetõségre vágyik annak már javallott egy Z-s chipset köré épülõ deszka beszerzése.

Ergo aki csak minimálisan szeretné megemelni az adott "K" jelzésû processzor órajelét és feszültségét annak bõven elegendõ pl. egy H87-es vagy B85-ös alaplap is ellenben akinek nagyobb igényei vannak annak már mélyebben a zsebébe kell nyúlni és választani egy Z87-es alaplapot.

Senki sem mondott olyat hogy H-s vagy B-s alaplapban nem lehet tuningolni. Az én esetemben (aláírásomban látható, így nem írnám le még egyszer ugyanazt) adott egy H-s alaplap amiben van egy i5-ös CPU ami vígan szaladgál 24/7 3,5GHz-es órajel mellet és köszöni szépen jól érzi magát. Feszültsége fix 1,30V, egy megfelelõ hûtõvel támogatva egészséges hõmérsékleten tartható. Nálam ez egy jól szellõzõ házban, nagyobb hatásfokú hûtés és minõségi hõközlõ paszta felvitele esetén idle: 30-35°C, load: 45-70°C. Hozzáfûzném hogy ezek maghõmérsékletek... szóval nem tudom hol a probléma.
Szabi
húzható procim van gagyi irodaigépes alaplapon, boldogan elvagyok vele 😄

az elképzelés nálam is az, hogy majd ha tuningolni akarok, veszek olcsón új alaplapot, addig bõven jó ez

"Nulla tenaci invia est via"

Azért kell nekem a K-s proci, mert KÉSÕBB mikor már kezd kevés lenni akkor tuningolnám.. attól elfér a gépbe mert nem fogom egybõl felhúzni 4ghz+ ra.. Az alaplapból meg direkt nem akarom a Z-set venni, mert az 10el drágább és mint mondtam nem hardcore tuningra használnám. Szóval megfér a K-s proci és a H-s alaplap remélem. De ha nem akkor tájékoztassatok.

MSI Z370 Tomahawk, i7 8700k @ 4.70GHz, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz CL16, Asus TUF RTX 3080 OC, Samsung 970 EVO 500GB, FSP Hyper S 700W, Noctua NH-D15, Acer Predator XB271HUA

Igen, ez mindenhol így történik. Anno készítettem afféle irányadót konfiguráció vásárlást tervezõ látogatók számára, amely mindig az aktuális legújabb, legmodernebb komponensek felhasználásával készült., még meg is található valahol jóval lejjebb görgetve. Ötletek lennének tömkelegével.
oliwwer
Ha jól tudom a topiklakók szavazzák a házigazdát. Sok okos dolgot be lehetne tenni, ajánlott pc irodai használatra, vagy gémergépek, ilyesmi. Hasznos oldalak, cikkek, engem érdekelne.
Sok mindent ki kellene biggyeszteni a fejlécbe, sok minden elhangzott már, de továbbra sincs házigazdája a topiknak...

Jedi: Én is folyamatosan azt sulykolom amit említesz de sokszor haszontalanul cséplem a szám /jelen esetben a billentyûzetem/...
armageddon666
A fejléces dolog egy tök jó ötlet. Ilyen "szezon kedvence" építményeket, meg általános ökölszabályokat ki lehetne rakni. 😊

@

Sir Quno Jedi
De, de má nem szólunk. 10000000x el lett mondva, hogy NEM KELL kás proci, fõleg ha nem tucsingol valaki, fõleg nem ha nem zés az alaplap stb. MÁ uncsiak. Ki kéne tenni fejlécbe tán, vagy nemtom.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

senkinek nem tunt fel, hogy K-s procit vesz h87 laphoz?
2X4GB DDR3 1333-1600Mhz specifikaciokkal rendelkezo RAM-okat vegyel.
A jol bevalt darabok: Corsair Vengeance,Kingston HyperX Beast/Blue/Black

Ha szamit az a 4-5k,akkor vegyel valami teljesen alap memoriat,2x4 kiszerelesben.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

B*ssza meg akkor vehetek ramot is.... Milyet vegyek ami hosszútávon is elég lenne? 2x4 gb-ban gondolkozok meg 1600 mhz-es legyen, de nem vágom én ezeket a hyperx, vengeance, predator és még ki tudja milyen nevûeket 😄 Csak annyit látok, hogy mindenki ilyenekkel feszül. Elõbb utóbb csak sikerül összerakni egy gépet 😄

RAM-ot is vegyel,mert a DDR2 nem igazan lesz jo 😊
A lap valoszinuleg belemegy a mostani hazadba,minden epkezlab haz tud fogadni mATX lapot. Amugy kb. fel perc csekkolni. :o

A tap mivoltanak pedig az egvilagon semmi koze nincs a majdani hazban elfoglalt poziciojahoz leven,hogy a tapegyseg furatai is ATX szabvany alapjan kerulnek elrendezesre.

rvn
A ram nem passzol, ez a lap ddr3-as a tide meg ddr2-es. A táp mehet felülre. A ház pedig szabvány ATX amibe elvileg belemegy a micro-atx is.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Na gondolkoztam és úgy döntöttem, hogy ezeket veszem meg feltéve ha minden passzol:

http://ipon.hu/webshop/product/intel_core_i5_4670k_3.40ghz_1150_box/464827
http://ipon.hu/webshop/product/asus_h87m_plus/464947
http://ipon.hu/webshop/product/fsp_raider_550/214276

Az a hülye kérdésem lenne, hogy az alaplap biztos passzolni fog a gépházamba? Nehogy megvegyem potyára és kiderül hogy nem jó bele. Vagy valamilyen szabvány szerint készülnek, hogy minden házba passzoljanak?

A tápot felülre kell rakni a házban ugye? Mert olvastam hogy vannak, amik csak alulra valók.

Ahonnan rendelném a processzort nem biztos, hogy van dobozos változat amibe adják a ventit, szóval ha netán vennem kéne hozzá akkor milyet tudnátok ajánlani, ami egy kis tuningot is elbírna de nem méreg drága?

Valamint a mostani ramok jók lesznek az új alaplapba? 2 darab GeIL CL5-5-5DDR2800 5, 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM

viszont az op.renszer alá az az 5400 rpm-es hdd lehet kicsit lassúcska lesz, ha lehet még bõvíteni akkor egy min. 60 GB-s ssd-t szerintem tegyél bele

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

A proci brutálerõs (erõsebb, mint az asztali i5-öm), a VGA meg kb. a HD7750 szintjén lehet. Ha high-on minden nem is, de medium környékén valóban sok minden el fog futni rajta szépen.
Legtobb mai jatek med-high beallitasokon szepen fog futni.

Gladiator
Most rendeltem új notebookot, fõleg design melókra használom a gépem, de új gép vásárlásakor mindig kipróbálom a legújabb játékokat, csak hogy lássam hol tart ma a tudomány😊 Egy ilyet rendeltem:

Intel Core i7-4702MQ 2.2 GHz (6 MB Cache)
8 GB DDR3 RAM
1 TB 5400 rpm Hard Drive
17.3-Inch Screen, NVIDIA GeForce GT 750M Graphics

Szerintem ez elég jó, bár annyira nem értek hozzá, meg gyanús, hogy annyira nem is volt drága😄 Ez elég lesz ahhoz hogy a legújabb játékokat vállalható minõségben kipróbáljam, vagy menjek vissza 1-2 évet?

kifli
Ha 2-3 évbe tellne, akkor a bf4-hez hogyhogy kész van már a kód? Hogyhogy van már nem egy engine, ami támogatja?

Tesztelláció teljesen más tészta. Az plusz terhelést jelent a hw-nek. A mantle nem egy effekt nem ró plusz terheket a gpu nyakába, csak optimálisabban kezeli azt. Sokkal jobban kihasználja a gpu lehetõségeit.
Sir Quno Jedi
Meg amúgyis most szivatják a PC-seket, lásd. tömbradír definitív edísn! Anyjukat!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nekem Fractal van, tökéletes, szép.
Sir Quno Jedi
Emlékeztek, mikor kijöttek az elsõ tessalation-ös demók/tesztprogramok?! Mikor is volt az?! Mikorra kezdett VALÓBAN terjedni és mikor lett értékelhetõ, valódi(!) különbség tõle a programokban?! És az akkori kártyák, amik már hirtelen tudtak tessalation-t, mennyire lettek használhatóak alatta, mikor már kellett volna (semennyire, szánalmas volt, nekem is 5870-6870-em volt).

A fejlesztõk 2-3 éves ciklusokban melóznak manapság. Majd amiket mostanság írogatnak TALÁN mantle-sek lesznek rendesen és hozni fogják a sebességkülönbséget (illetve annak egy részét talán, vagy sem kezdetben), akkor már beszélhetünk majd róla. Addig ez csak egy zavaros álom, mint bármék másik új fícsõr.

A jövõ mozgásban van.

kifli
Mivel azért az kicsit erõs elképzelés, hogy minden játék használni fogja. Így ha olyan játékkal szeretnél játszani 2-3 év múlva full grafon, ami nem mantle, akkor bezony fejleszteni kell.

Vagy, ha minden mantle lesz, akkor viszont a játékok fognak akkorát fejlõdni látványban, hogy azért kell majd cserélni.
kifli
mi azzal a gond, hogy demózták, ahol összevetették dx és mantle közti különbséget? És errõl készült egy felvétel. De hamarosan kipróbálhatja bárki, mert steamen elérhetõ lesz...
Amugy ha azt nezzuk,hogy a mostani eros-kozep kategorias kartyakkal a mantle API segitsegevel akar 2-3+ ev mulva is lehet faszan jatszani akkor az AMD tulajdonkepp rug maganak egy eleg szep ongolt,nem?

Na nem mintha en bannam ezt,csak furcsa ez nekem.

Sir Quno Jedi
"VIDEÓ IS VAN EGY BENCHMARKBÓL" neharaguggyámá, de ezt majdnem betettem az aláírásomba! 😄 De kell a hely másra... 😄DD

kifli
btw az, hogy te még nem láttad, nem jelenti azt, hogy senki élõ ember nem látott még mantle api-t akció közben. Ha pedig nem láttad, mibõl gondolod, hogy felfúj bullshit?

Nemazért, de te vagy itt az egyetlen, aki légbõlkapott dolgokra alapoz, ha kicsit utánajársz, már abu is írt róla, illetve videó is van egy benchmarkból, ami nemsoká elérhetõ lesz. (meg játék is épül arra a motorra, amint a benchmark használ)

Ha pedig a te jóslatod jönne be, és csak 2-3 év múlva terjedne el, akkor is érdemes már most gcn-re beruházni. Lévén, hogy 6950-em 2-3 éves már, és eszemben nincs cserélni. Teljesítményben jelenleg ottvan egy 7850 környékén (mivel az gcn valószínûleg a megfelelõ játékokban símán lelépi majd a 6950-et nem is sokkal). A 7850 pedig még egy elég erõs középkategóriának számít. Ugyanaz mint az r9 270.

Tehát, ha valaki most vesz egy felsõkategóriás vagy ahhoz közeli kártyát, 2-3 év múlva is bõven tudja élvezhetõen játszani vele a játékokat. Mantle api segítségével pedig mégtovább. Hisz úgyis dx-re terveznek elsõsorban. a dx alatt nyújtott teljesítményhez lövik majd be a rendszerkövetelményt, mert az az univerzális.
kifli
már van 1 játék, amire kész van a kód. Illetve ven jópár bejelentett játék, amik szintén támogatják. Összes frostbite motorra épülõ játék, megmég 1-2, és akkor idõközben kitudja ki használja majd még.
Nem kell neki 2-3 év hogy elterjedjen. Ha a dice ilyen gyorsan tudta implementálni, az azt jelenti, hogy nem jelent nagy erõfeszítést. Illetve a gaming evolved program keretein belül az amd fejlesztõkkel segíti a játékstúdiók munkáját.

45% pedig elég impresszív. Egy dx11.1-es két kártyás megoldásnál ~20-al gyengébb csak.
Sir Quno Jedi
Nem gyõztél meg. Az állításomat tartom.

Driverek vannak hozza es jo esellyel problema nelkul tudnad hasznalni is,de ilyen gepre XP-t rakni a te szemszogedbol,megegyezik egy Istenes tokonrugassal. 😊

"Mivel a Windows XP kifuttatása az eredetileg vártnál jóval tovább fog tartani, a Microsoft úgy döntött, hogy az XP malware elleni védelmét az otthoni és a vállalati felhasználók számára is biztosítani fogja 2015. július 14-ig. Otthoni környezetben ez a Microsoft Security Essentials, míg a vállalati szférában a System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection és Windows Intune programok frissen tartását jelenti."

"a géped az XP-vel csupán 3.4 GB RAM-ot képes kihasználni" - ez nem op. renszer kérdése, hanem hogy 32 vagy 64 bites. 32 bites Win7 sem fogja látni a 4+GB-t. Ettõl függetlenül ha bírja a gép akkor inkább win7

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Abu ph-rol:

"Most már lejárt az NDA, így megmondhatom, hogy A10-7850K+Radeon R9 290X volt a tesztgép. Mission 3 - South China Sea volt a tesztjelenet. Annak is a vége, amikor széttört a hajó (remélem nem volt spoiler). A DX11.1 átlag és a Mantle átlag között volt 45% a különbség.
Az Up to azért van, mert az A10-7850K IGP-je aktív leképzõ, tehát dolgozik a dGPU mellett. Ha nincs extra IGP-d, akkor elvesztesz úgy 10%-ot a sebességbõl."

Tudom, ezért is csak a megfontolandó kifejezést használtam.
Atisz
Az XP-vel nem is az a gond, hogy a MS nem ad ki több biztonsági frissítést hozzá (nem tudom, hogy mennyien bíznak az ilyesmiben, használnak windows tûzfalat (lol), illetve hány ember tölti le rendszeresen ezeket a frissítéseket), hanem inkább az, hogy a géped az XP-vel csupán 3.4 GB RAM-ot képes kihasználni (ami mondjuk még mindig bõven elég a játékok 90%-ánál), hiába van 4 vagy netán 8.
A másik probléma a DX 9 kódút kizárólagos alkalmazása, vagyis a DX 11 elérhetetlen XP alatt (nem mintha a legtöbb játék ne lenne gyönyörû a hagyományos DX 9.0c-vel).
A harmadik, egyben legaggasztóbb probléma, hogy az újabb, kb. 2013 után kiadott nvidia driverek (az AMD-ben nem vagyok biztos), egy az egyben nem mûködnek az XP alatt, vagyis ha frissítesz, egy szép nagy fekete képernyõ fog fogadni, mintha kikapcsoltad volna a monitort. Ez azért elég húzós és drasztikus jelzés, hogy az XP ideje lejárt.

Ettõl függetlenül el lehet még szórakozni az XP-vel egy ideig (feltéve persze, ha azért a Service Pack 3 meg van, mert az azért elég alap).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

wantonly
Ezt honnan veszed? A hivatalos oldalon még mindig 2014. április 8. van feltüntetve és csak különleges esetben nyújtanak tovább támogatást.
wantonly
Pedig a Windows 7 sokkal jobb, stabilabb. Ezen kívül az XP támogatottsága áprilisban lejár és nem jön rá több frissítés.

A XP is közel ugyanolyan jól használható - még -, de már eljárt felette az idõ.
Igazán nincs mit. 😊

A Windows XP-t én nem javaslom, régi elavult operációs rendszer. A Microsoft most áprilisban akarta megszüntetni a támogatását de ezt kitolta jövõ júniusig, bár áprilistól így is csak biztonsági frissítések fognak hozzá érkezni ergo op. rendszer szinten támogatás nélkül marad. Lehet felrakni rá XP-t ugyan, de Win7 vagy Win 8 illetve 8.1 jobban ajánlott hozzá.
oliwwer
Jó lesz, köszi tényleg!

Egy ilyen gépre nagy hülyeség lenne xpt tenni? Valahogy a win7-et nem tudom megszokni egyszerûen. Xp-t ismerem már mint a tenyerem, megtudom csinálni bármi baja van, és tetszik a felülete is, viszont nem tudom hogy vannak-e hozzá driverek.