Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak van egy régi gép, tervezem apráncsként rendbepofozni, és elsõnek a memóriát szúrtam ki.
Nagyon buta kérdés:
Ha teszek 1333as ramot egy lapba ami csak jóval kevesebbet támogat az visszaveszi és menni fog?
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Am. milyen proci társulna mellé?
Mert hiába a 660, ha procilimites leszel, és a vga erejének a felét SE fogod tudod kihasználni.
2. D-Sub? Elõbb lõném magam herén. Cseréld le azt a szart.
3. 19"? Akkor valszeg 1280*1024 a felbontásod. Ahhoz mifasznak GTX660??? Lásd 2-es pont.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Most én kérnék segítséget. A napokban vagy a jövõhéten tervezek VGA kártya vásárlást. A mostani HD5770-est akarom váltani. Eredeti terv szerint HD7850 érkezne a helyére de dilemmázok a GTX660-assal. Az stimm hogy a GTX660 pariban van a HD7850-essel illetve inkább a HD7850-es és 70-es közé "épül" be de vannak kisebb gondok. Sok helyen olvastam és sajnos tapasztaltam is hogy a HD7850-es D-Sub csatlakozás esetén vibráló, csíkozó képet produkál de ugyanez jellemzõ a HD7870-esre is. Mivel nekem olyan megjelenítõm van (19"-os TFT) amin csak D-Sub csati van ezért rizikósnak érzem a HD7850-est. Új monitort emiatt nem szeretnék vásárolni, ráfordítható keretem sincs rá tulajdonképpen, játszadozni meg nem szeretnék különbözõ átalakítókkal. Habár a mostani HD5770-es kártyám is DVI-D-Sub átalakítóval mûködik és nem produkál efféle jelenséget.
Ezen a ponton jött szóba nálam a GTX660-as aminél az ilyen jelenségek nem jellemzõek, így most nagyon a 660-as felé húzok. Régebben voltak NV kártyáim (8600GT, GTS450 OC), nem volt velük különösebb gond, a 450-es ment egyszer vissza gariba VRAM hiba miatt. Jelenleg egy GTX660 OC-vel szemezgetek nagyon és árban még jobb is mint a HD7850-es (pár ezressel olcsóbb).
Ettõl újabbat szívem szerint nem nagyon vennék tekintve a konfigurációmat, és az ára sem mindegy...
Szóval szumma-szummárum nektek mi a véleményetek?
Tobb procirol szo se lenne 😊 Mostanaban egy kicsit eroteljesebben nekialltam a Blendernek es elkezdtem rajta gondolkozni,hogy maaaaaajd egyszer kesobb esetleg miben lenne erdemesebb gondolkozni.
Bar most,hogy jobban utanajartam a Blender Cycles motorja kapcsan,felmerult az az opcio,hogy inkabb egy rohadt eros nvidia VGA kene es azzal renderelni,merthogy a motor faszan hasznalja a CUDA-t es azzal meg gyorsabb is,mint barmelyik i7-tel. Ebben az esetben pedig eleg lenne egy i5.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Ha mégis veszel mATX házat nem gond, hogy a táp lefelé néz, nem kell megfordítani max csak akkor ha szõnyegen van a gép.
A mostani alaplapom sima ATX-es, amit venni akarok az meg microATX-es, az még bele fog menni a jelenlegi házamba (nem tudom milyen van, nincs rajta semmi még márka se) vagy pedig muszáj vennem egy mATX-es házat?
Ha netán vennék mATX-es házat és a tápnak alul lenne csak helye, akkor nem lesz gond ha a táp ventije lefele néz, vagy meg kell fordítani a tápot?
Bocsi a hülye kérdésekért csak ez lesz az elsõ önállóan összerakott gépem ha végre elhatározom, hogy mi kell és nem akarom elkúrni 😄
MSI Z370 Tomahawk, i7 8700k @ 4.70GHz, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz CL16, Asus TUF RTX 3080 OC, Samsung 970 EVO 500GB, FSP Hyper S 700W, Noctua NH-D15, Acer Predator XB271HUA
shaken, not stirred
Rendelesre melyik lenne jobb?
Egy Xeon E3 vagy egy i7?
2. Nem
3. ar/ertek aranyt leginkabb. Manapsag mar alap,hogy SATA3-as legyen a HDD (is) bar ez mar kulonosebben senkit nem erdekel miota megjelentek az SSD-k.
Általánosan elmondható, hogy minden i5 proci jobb mint az i3? Vagy vannak olyan típusai az i3-nak, ami elver egy kevésbé erõs i5-öt.
Minden "i"-s proci tartalmaz beépített videókártyát?
HDD vásárlásnál mit kell nézni?
/nem értek a témához, nézzétek el ha nagyon hülye kérdések/
shaken, not stirred
egy olyan dolog van, amin tényleg brutálisan érzem a változást, az a Windows Shutdown.. azzal hosszú percekig elszüttyögött, most meg lerendezi pikk-pakk.. így már egy restartot lezavar 1 perc alatt úgy, hogy újra használható a gép
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Van nekem egy haverom, akit két évig baszogattam hogy vegyen SSD-t.
MacBook Pro 15", iMac 27", Dell U2711, lóvé van rogyásig de egy kurva 20 ezres SSD-t nem bírt venni.
Aztán megszorult és iMac helyett PC-t vett, abba már került SSD.
Na, azóta mindig emlegeti mekkora fasz volt.
#89245 oké,köszi!
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
2. Ma a 120 vagy 128 gigás SSD-k érik meg a legjobban.
120 gigára meg simán felmegy 4-5 játék is az OS és a programok mellé.
Egyébként úúútálom a samsungot és mélyen megvetem aki telefont vagy tévét vesz tõlük, de SSD-ben egyszerûen nincs más. Legalábbis ebben az országban.
SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ
Mindkettõ megéri, 22.000Ft körül vannak.
Ezt érdemes mondjuk az 1TB-os HDD mellé venni (ha van annyi kereted) mert, akkor tárhelyed is lesz és gyors is lesz a géped.
Én ezt néztem ki:
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
CSATLAKOZÓ: SATA3
TÁROLÓ KAPACITÁS: 1TB
FORDULAT: 7200rpm
PUFFER: 64MB
Mi a véleményetek?
Elõre is köszi a segítséget!