Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kastil
Igen igen ezt azért tudtam, köszi szépen.

Csak van egy régi gép, tervezem apráncsként rendbepofozni, és elsõnek a memóriát szúrtam ki.

Hozzáteszem (nagyon alap dolog, de írtad, hogy buta kérdés 😄) DDR3 foglalatba csak DDR3 megy bele, DDR2-be csak DDR2 és így tovább.
Elvileg igen. Például a régi alaplapom csak DDRII-533-at tudott, de 800-asok voltak benne.
kastil
Hali!

Nagyon buta kérdés:

Ha teszek 1333as ramot egy lapba ami csak jóval kevesebbet támogat az visszaveszi és menni fog?

Legjobban a 4670 éri meg.
robotnyk
8-9 ezer a különbség köztük
wantonly
Attól függ mennyi az a "plusz pénz". Összehasonlítás.
robotnyk
nem igazán tudom eldönteni, megéri-e a 4670K a plusz pénzt a 4570-hez képest, ha nem igazán tervezek tuningot?
Vadnokedli
Nekem Q9550 hez volt GTX660. még talán kevés is volt hozzá(de inkább pont jó).

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Aláírásomban ott a CPU. Mellé szánom az új kártyát. Eleve nem is gondolkodom 660-asnál nagyobb VGA-n kiindulva a konfigurációmból. 😊
bajgunar
Nem rosz választás a 660-as, még ha csak 19"-os megjelenítõd is van. Így legalább minden game-t ultra grafikán tudsz, max élsimítással, stb effektel tolni. Igaz csak 1440x900-ban, de ulra grafon, 4xAA, 16AF-el, nem pedig 1920x1200 -ban med~high-on, No AA, 4xAF mellett.
Am. milyen proci társulna mellé?
Mert hiába a 660, ha procilimites leszel, és a vga erejének a felét SE fogod tudod kihasználni.
1440x900px felbontás... mint írtam nem igazán engedhetek meg magamnak egy új monitort ez itt a pici bibi. Ez van... vagy kártyát veszek vagy megjelenítõt a kettõre nem futja.
franc0
1. 7870-et érdemes venni, használtan.
2. D-Sub? Elõbb lõném magam herén. Cseréld le azt a szart.
3. 19"? Akkor valszeg 1280*1024 a felbontásod. Ahhoz mifasznak GTX660??? Lásd 2-es pont.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Sziasztok!

Most én kérnék segítséget. A napokban vagy a jövõhéten tervezek VGA kártya vásárlást. A mostani HD5770-est akarom váltani. Eredeti terv szerint HD7850 érkezne a helyére de dilemmázok a GTX660-assal. Az stimm hogy a GTX660 pariban van a HD7850-essel illetve inkább a HD7850-es és 70-es közé "épül" be de vannak kisebb gondok. Sok helyen olvastam és sajnos tapasztaltam is hogy a HD7850-es D-Sub csatlakozás esetén vibráló, csíkozó képet produkál de ugyanez jellemzõ a HD7870-esre is. Mivel nekem olyan megjelenítõm van (19"-os TFT) amin csak D-Sub csati van ezért rizikósnak érzem a HD7850-est. Új monitort emiatt nem szeretnék vásárolni, ráfordítható keretem sincs rá tulajdonképpen, játszadozni meg nem szeretnék különbözõ átalakítókkal. Habár a mostani HD5770-es kártyám is DVI-D-Sub átalakítóval mûködik és nem produkál efféle jelenséget.
Ezen a ponton jött szóba nálam a GTX660-as aminél az ilyen jelenségek nem jellemzõek, így most nagyon a 660-as felé húzok. Régebben voltak NV kártyáim (8600GT, GTS450 OC), nem volt velük különösebb gond, a 450-es ment egyszer vissza gariba VRAM hiba miatt. Jelenleg egy GTX660 OC-vel szemezgetek nagyon és árban még jobb is mint a HD7850-es (pár ezressel olcsóbb).
Ettõl újabbat szívem szerint nem nagyon vennék tekintve a konfigurációmat, és az ára sem mindegy...

Szóval szumma-szummárum nektek mi a véleményetek?
Pontosabban minden 4 magos i5 erõsebb, ugyanis az asztaliak között is van belõlük 2 magos, a régi 600-as széria pl., vagy az újabbak közül a T végûek. Azokat veri néhány újabb i3.
Ertem,kosz a valaszt.

Tobb procirol szo se lenne 😊 Mostanaban egy kicsit eroteljesebben nekialltam a Blendernek es elkezdtem rajta gondolkozni,hogy maaaaaajd egyszer kesobb esetleg miben lenne erdemesebb gondolkozni.

Bar most,hogy jobban utanajartam a Blender Cycles motorja kapcsan,felmerult az az opcio,hogy inkabb egy rohadt eros nvidia VGA kene es azzal renderelni,merthogy a motor faszan hasznalja a CUDA-t es azzal meg gyorsabb is,mint barmelyik i7-tel. Ebben az esetben pedig eleg lenne egy i5.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Hecker007
Az ATX házba belemegy simán a mATX lap.
Ha mégis veszel mATX házat nem gond, hogy a táp lefelé néz, nem kell megfordítani max csak akkor ha szõnyegen van a gép.

Ismét lenne pár hülye kérdésem:

A mostani alaplapom sima ATX-es, amit venni akarok az meg microATX-es, az még bele fog menni a jelenlegi házamba (nem tudom milyen van, nincs rajta semmi még márka se) vagy pedig muszáj vennem egy mATX-es házat?

Ha netán vennék mATX-es házat és a tápnak alul lenne csak helye, akkor nem lesz gond ha a táp ventije lefele néz, vagy meg kell fordítani a tápot?

Bocsi a hülye kérdésekért csak ez lesz az elsõ önállóan összerakott gépem ha végre elhatározom, hogy mi kell és nem akarom elkúrni 😄

MSI Z370 Tomahawk, i7 8700k @ 4.70GHz, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz CL16, Asus TUF RTX 3080 OC, Samsung 970 EVO 500GB, FSP Hyper S 700W, Noctua NH-D15, Acer Predator XB271HUA

Ugyanolyan órajelû xeon vs i7 ugyanúgy teljesít 3d renderben (esetleg a xeonnak magasabb a cache-ja, az segíthet kicsit), nincs érdemi különbség. Akkor számít fõleg, ha több procit akarsz egymás mellé rakni, mert arra az i7 nem képes.

shaken, not stirred

Kozben nalam is felmerult egy kerdes.

Rendelesre melyik lenne jobb?

Egy Xeon E3 vagy egy i7?

oliwwer
<#worship>
1. Igen,minden i5 erosebb,mint barmelyik i3. 4 fizikai maggal az i3 2+2 megoldasa nem veheti fel a versenyt,legalabbis nyers szamitasi kapacitasban biztosan nem.

2. Nem

3. ar/ertek aranyt leginkabb. Manapsag mar alap,hogy SATA3-as legyen a HDD (is) bar ez mar kulonosebben senkit nem erdekel miota megjelentek az SSD-k.

oliwwer
3 kérdésem volna:

Általánosan elmondható, hogy minden i5 proci jobb mint az i3? Vagy vannak olyan típusai az i3-nak, ami elver egy kevésbé erõs i5-öt.

Minden "i"-s proci tartalmaz beépített videókártyát?

HDD vásárlásnál mit kell nézni?

/nem értek a témához, nézzétek el ha nagyon hülye kérdések/
Töltésnél, programindításnál sokat számít, futtatás alatt kevésbé. Pl BF4 nagyságrendekkel gyorsabban tölt be egy pályát. (1-2 perc különbség)

shaken, not stirred

legnagyobb elõnye szerintem a némaság
Shiwo
annó nekem is mondták, hogy SSD így, SSD úgy, hûdedurva, vettem, és érezni némi gyorsulást, de alapvetõen semmi extra.. még az indítás is max 10 másodpercel lett gyorsabb, de inkább kevesebbel, amúgy se volt lassú

egy olyan dolog van, amin tényleg brutálisan érzem a változást, az a Windows Shutdown.. azzal hosszú percekig elszüttyögött, most meg lerendezi pikk-pakk.. így már egy restartot lezavar 1 perc alatt úgy, hogy újra használható a gép

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Értem én és elhiszem, hogy a hétköznapi dolgokhoz vagy a munkához jobb mert sokkal gyorsabban töltõdnek be a programok, gyorsabban másol stb...de én konkrétan a játékhoz szeretnék külön, hogy ne arra kelljen feltenni a játékokat, amin a munka folyik. Erre meg jelenleg teljesen megfelel nekem a hdd is mert annyival a játék nem lesz gyorsabb, több fps se lesz, sõt olvastam olyat is, hogy egyáltalán nem lesz gyorsabb maga a játék csak a pályák betöltése. Azt meg kivárom mert az a +1-2 perc nekem most nem ér annyit, mint amennyivel drágábban adják. Pici pénzbõl akartam a lehetõ legtöbbet kihozni (mert nem vagyok már nagy játékos néha-néha szeretnék csak játszani) és a hdd-t találtam erre a legjobbnak. Majd ha új gépet kell venni akkor már ssd-t veszek bele.
franc0
Most erre mit mondjak...
Van nekem egy haverom, akit két évig baszogattam hogy vegyen SSD-t.
MacBook Pro 15", iMac 27", Dell U2711, lóvé van rogyásig de egy kurva 20 ezres SSD-t nem bírt venni.
Aztán megszorult és iMac helyett PC-t vett, abba már került SSD.
Na, azóta mindig emlegeti mekkora fasz volt.

Hecker007
<#eljen>

Nincsen mit. 😊
Köszönöm az infót!
#89245 oké,köszi!
V43 1105
Ez hülyeség, felejtsd el , tégy félre minden ezzel kapcsolatos dolgot. Igenis megéri SDD-be fektetni, 120 gigás ahogy írták elõttem, hidd el meg fogod érezi..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Ha vennék új gépet akkor valószínûleg áldoznék ssd-re, de így, hogy egy meglévõ gépbe szeretnék venni, csak játszásra, úgy gondoltam a segítségek alapján, hogy annyival nem lesz jobb nekem a játék, mint amennyivel drágább az ssd és így nekem nem éri meg. Az meg nem számít ebben az esetben, hogy milyen gyorsan töltõdnek be a programok vagy a win7.
franc0
1. SSD nélkül ma már nem veszünk gépet.
2. Ma a 120 vagy 128 gigás SSD-k érik meg a legjobban.

120 gigára meg simán felmegy 4-5 játék is az OS és a programok mellé.

Rendben. Köszi még egyszer! Csak tájékozódtam, hogy mennyire éri meg jobban sdd-t venni arra, amire én használnám...mennyire dobna nagyot a játékélményen, de akkor nem éri meg jobban mert nincs túl sok különbség. Maradok az eredeti 1 TB-os WD hdd-nél.
wantonly
Nem lesz, az nem ettõl függ. De a kérdésed úgy tetted fel, hogy játékra szeretnél HDD-t, azért javasoltam.
Hecker007
FPS-ed nem lesz több, de ha jól emlékszem az is szeret töltögetni úgyhogy valószínûleg simábban fog futni ssd-rõl mint hdd-rõl.

Értem, köszönöm! Konkrétan a gta iv-re gondoltam, de akkor jelentõs gyorsulást nem veszek rajta észre...nem lesz 30fps-bõl 40, ha ssd-t veszek a hdd helyett?!
Hecker007
A játékok nem lesznek tõle gyorsabbak, max a betöltés, de olykor még az se. Olyan játékokban érzed meg az elõnyét max mint pl a Fallout3/NV, Skyrim, ArmA2 ahol nagy a térkép és nem egyszerre tölti be a játék az egész pályát illetve tárgyakat. Viszont a rendszer gyorsabb lesz tõle, gyorsabban indul a win meg az összes program.

Köszönöm a segítséget! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy érdemes ssd-t venni? Annyival gyorsabb lesz tõle a játék mint amennyivel többet költök rá egy hdd helyett?
Hecker007
Youtube-on keress rá a procidra+lapodra+tuning szócskára így egyben, aztán meglesz legalább az irányadó, hogy mit kell állítanod.
Ha az angol nem gond ITT egy átfogó leírás a Sandy procik tuningjáról.
Plusz még ITT is érdemes szétnézni.

franc0
A Samsungok.

Egyébként úúútálom a samsungot és mélyen megvetem aki telefont vagy tévét vesz tõlük, de SSD-ben egyszerûen nincs más. Legalábbis ebben az országban.

wantonly
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300
SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ

Mindkettõ megéri, 22.000Ft körül vannak.

Ezt érdemes mondjuk az 1TB-os HDD mellé venni (ha van annyi kereted) mert, akkor tárhelyed is lesz és gyors is lesz a géped.
SSD-bõl tudsz nekem olyat ajánlani, ami ár/érték arányban hasonló?
wantonly
Ez egy jó ár/érték arányú HDD, nyugodtan megveheted, viszont sebességben nem versenyezhet egy SSD-vel.
Szeretnék segítséget kérni Tõletek abban, hogy ha játékra szeretnék HDD-t venni akkor milyet érdemes választani? Nem fontos, hogy nagy legyen, bõven elég az 1 TB.
Én ezt néztem ki:
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
CSATLAKOZÓ: SATA3
TÁROLÓ KAPACITÁS: 1TB
FORDULAT: 7200rpm
PUFFER: 64MB

Mi a véleményetek?
Elõre is köszi a segítséget!
Erre nem igazán van általánosan bevált módszer/beállítás. Neked kell kitapasztalnod hogy az adott alaplappal és CPU-val meddig tudsz elmenni. Én azt javaslom hogy mindig csak kis lépésekben emeld az órajelet és a feszültséget és mindig teszteld le az éppen aktuális beállítást pl. LinX-el vagy Intel Burn Test-el, így kiderül hogy adott órajelen és feszültségen mennyire marad stabil a rendszer. Plusz utána néznék pár külföldi fórumon is hogy esetleg másoknál mik voltak a bevált beállítások ennél a processzornál.
Hecker007
Pontosan ahogy írod, viszont ez a különbség csak tesztprogramokban jön elõ, játékokban talán 1 FPS-t ha jelent.

A PCI-E 2.0 és 3.0 között mi a külömbség ha egy 3.0 ra is képes karit bele teszek egy 2.0 ás alaplapba akkor lassabb lesz vagy a 3.0 ban gyorsabb?
Tudna valaki nekem segíteni egy olyanban,hogy egy I7 2600K-t egy gigabyte Z68X-ud3-b3 alaplapban milyen beállítások mellett lehet stabilan 4,8Ghz-re állítan