103176
-
yossarianHUN #92221 Na kicsit utánanéztem közben a dolgoknak, és a következőre jutottam: prociból egy i5 2320-at néztem. Ez jó választás? Az i3, i5, i7 procikról tudom hogy jók, de hogy a mögötte lévő négyjegyű szám mit takar, ahhoz már nem értek hozzá eléggé:) Még annyit, hogy alaplapból mit ajánlanátok? Annyi kéne, hogy a fent említett procit, és egy R9 270X-et kezelni tudjon. -
#92220 Amelyiket a pénztárcád megengedi. :) Ahogy néztem, utóbbi kb. annyival drágább, mint amennyivel erősebb. -
yossarianHUN #92219 Értem, köszönöm. És az R7 260X és a 750 Ti közül melyiket ajánlanád? Bizony az a táp kiszolgálta már az idejét, még 2007-ben lett üzembe helyezve:) -
#92218 Milyen összehasonlítást néztél? Hwcompare.com nyers technikai adatokkal? Sajnos nem mérvadó, hozzáértő tesztekben (TechPowerUp!, Guru3D stb.) pedig mára nyoma sincs a GTX 260-oknak, de az utána következő 1-2 generáció tagjainak sem... A valóság az, hogy a GTX 260 egy DX10-et támogató GPU egy letűnt korszakból, lassan semmi sem fog futni vele, mivel a DX11 támogatása lassan mindennél minimum feltétel - sok korszerű játéknál már hosszú ideje így van. Egy GTX 750/750 Ti, valamint az R7 260/260X viszont minden mai belépőszintű játékos gépbe szinte kötelező, korszerű darab... :)
ui.: A táp valóban elég egy új PC-hez is, de valószínűleg hosszú éveken át teljesített szolgálatot, így akármikor megmakkanhat, idővel abból sem ártana egy új...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.09.07. 23:35:25 -
yossarianHUN #92217 Az R7 260X ennyivel erősebb? Csak mert 40 ezres kategóriában kerestem, és végül a GTX 750 Ti-ről néztem összehasonlítást, ott meg az jött ki, hogy alig erősebb a GTX 260-nál (sőt, néhol még veri is az öreg fiú), pedig van vagy 6 év a két kártya között. Régen 9800GT-m volt, és azzal is elég jól elboldogultam, csak aztán az elfüstölt, és akkor szereztem ezt a kártyát. A 9800 GT-nél mindenesetre sokkal erősebb, bár tudom hogy az már egy ősállat.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2014.09.07. 23:06:09 -
#92216 Sajnos nem jól tudod. Ha videokártyát nem veszel, gyakorlatilag semmit nem fog érni az egész gépfejlesztés. Sőt, az még egy E8400 mellett sem túl erős kártya. Lap+i5+8 GB memória 90 ezer Ft alsó hangon, ehhez pedig min. egy R7 260X videokártya dukál, ez 30 egynéhány ezer Ft. Szóval sztem 120-130 ezer Ft körül mindenképp rá kell áldoznod ahhoz, hogy értelmes és eredményes fejlesztést csinálj. A táp elég. -
yossarianHUN #92215 Sziasztok!
Jó öreg vasam vérfrissítésén gondolkozom, ehhez kérném a segítségeteket.
A konfig jelenleg így néz ki: Asus P5K Premium alaplap, 4 GB 1066 DDR2 RAM, Asus GTX 260, Core 2 Duo E8400, és egy BlueStorm II-es, 500 wattos táp.
Ha lehet, nem egyben vennék egy egész gépet, hanem ezt, a meglévőt fejleszteném, részegységenként. Ti mit cserélnétek benne először?
Egy erősebb, minimum 4 magos proci (pl. i5) már elkellne, de ha jól tudom, ezzel az öregecske alaplappal ez nem lehetséges. Jól sejtem, hogy az alaplap lenne az első tétel? Memóriából megintcsak kéne több is, meg erősebb is, de a GTX260-at nem dobnám ki, ha jól tudom a mai napig elég erős kártya, és a mostani videókártya árakat figyelembe véve főleg hajlok a megtartására, legalábbis egyelőre. Illetve a cserék után szerintetek elég lesz ez a táp, vagy ebből is keresni kéne egy erősebbet?
Középkategóriás/felső-középkategóriás részegységeket keresek, százezrekért azért nem vennék se procit, se alaplapot. Tudtok ajánlani valami jót?
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2014.09.07. 22:43:37 -
sztar007 #92214 Sziasztok külföldön élek, szeretnék gépet venni kiszállitással. Esetleg tudtok olyan angol oldalt ahol normális árakon dolgoznak és össze is rakják nekem? Egyébként egy ATI videókártyára gondoltam 4gb-os minimum, 16 gb ram, HDD 2TB, egy 126gb-os SSD, I7-es proci. Táp nem tudom hány wattos kéne bele. -
#92213 Esetleg egy 285 4 GB VRAM-mal, már ha addigra megjelennek azok a verziók és emészthető árazásuk lesz...de a raktárról kisöprős leárazott 280 sorozatban is látok fantáziát, kiemelkedő ár-érték arányú fogások érkezhetnek... :) -
#92212 AsRock igenis jo marka eeeeeeerrrrrttteeeeeemmmm ?
Utoljára szerkesztette: jetblack, 2014.09.06. 18:42:54 -
#92211 Úgy rémlik hogy nem akartak összeakadni a mobil GPU-s számozással a desktop térben, így inkább ugranak egyet. -
ggbuffon #92210 eltűnve elvolt most nyáron, panaszt én spec nem hallottam rá, inkább szétszórt benyomást kelt a srác, de mondjuk megértem, valszeg kicsit túlvállalta magát, legalábbis ahogy az érdeklődést elnézem nála. -
#92209 Gianni elvan tűnve és sok rá a panasz mostanság -
ggbuffon #92208 lecnél néztem, ami meg nem volt nála az gianni-nál, előbbinél akkor bejátszom az sg-s ütőkártyát hátha hoz vagy 20rugót a konyhára :] -
#92207 Ohh még egy elégedett AsRock ügyfél Lecnél nézz körül árak tekintetén, ha valamit nem találsz, ami kéne írj neki egy e-mailt és kérdezz rá, s ne felejtsd el hogy az SG-ről küldtünk! :-D
Alaplap,
ASUS H97M PLUS vagy ASUS H97 PLUS.
Házból,
CORSAIR Carbide 300R
Maradj szerintem Intel oldalnál .. ha a +3k-t nem sajnálod akkor VGA-ból én meglépném az ASUS-t .. -
ggbuffon #92206 házból egyébként mit javasolsz? Én eredetileg egy CM N300-ast néztem ki, erre mondták h 1-2 ezressel drágábban már van z9 sima, ami jobban szellőzik
Laphoz visszatérve, Asrockkal ahogy korábban írtam tényleg hadilábon állok, maradnék a giga-asus kombónál (msi se a jópajtásom, egyszer már beszívtam vele) -
ggbuffon #92205 ph-s emberkék üzleteiből van nagyjából az ár összeszedve nem iponból, így kóstál kb 170-180 között, pcx-be, iponba 190 felett lenne a móka , ez a 150-160k nekem elég irreálisnak tűnik,de ha mondod h hol..;)
lapot mire cserélnéd h97es kiszerelésben, a 3 ból egyik se jó?
erről a tápról csak jókat hallottam, hexa-ról már kevésbé (ismerősnél is pukkant el egy 500as nemrég 3hónap után), ramoknál megfontolom a dolgot, bár elég árérzékeny vagyok :D
Nem vagyok Sapphire fan, mindössze ez van most 53k-ért akcióban, az Asus 56, MSI 58at kóstál.
Esetleg még a másik opció az az fx 8320-as változat amd-ben, csak arra rögtön jöhet is egy 212 evo 10k-ért, meg egy 23-26 ért vagy egy giga vagy egy asus lap, szval sokkal előrébb nemvagyok vele, ráadásul még életembe nem tuningoltam. (egyébként eredetileg AMD-kkel kacérkodtam, mert most is az van)
A 3. változat az i5 4570 v b85ös lapok kombó, amivel talán lehet farigcsálni még vmit a költségekből.
3hete ezzel b*szom meló után az időm (bnőm nagy örömére) h a fórumokat,teszteket járom, melyik változat lenne nekem optimális (főleg AC sorozathoz, később Asetto Corsa, Project Cars, BF4, Cs:GO-hoz) és kicsit belefáradtam :D -
#92204 És akkor már bele fér egy 280X -
#92203 Lapot cserélném, kártya háát.. gondolom Sapphire fan vagy, házból néznék mást, táp talán ok bár lehet egy Hexa faszáb lenne, memóriából Corsair Vengeancet vennék, low profile verziót. Szerintem a 180-at le lehet szorítani 150-160-ra akár, csak tudni kell hol vásároljon az ember -
#92202 Igen, valami oknál fogva megváltoztatták. -
ggbuffon #92201 Hali
Köv hónapban tervezem a gépvásárt, szeretnék véleményt kérni az általam 180k-s keretből összerakottra:
INTEL CORE i5 4590 [email protected] 6MB BOX s1150
Gigabyte GA-H97-D3H vagy Asus H97 Plus esetleg Asrock h97 pro4 alaplap
SAPPHIRE R9 280 3GB GDDR5 DUAL-X OC with BOOST
Zalman Z9 ház
FSP 550W Raider S 550 80+ tápegység
KINGSTON HyperX FURY 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3 KIT
SAMSUNG 24x DVD±RW ÍRÓ SATA OEM FEKETE (SH-224DB/BEBE)
A lapból melyiket ajánlanátok? Tudom h az Asrock sokat javult az évek folyamán, én vhogy mégis ódzkodok tőle, illetve az áron meg a kevesebb csatlakozón kívül van más hátránya az M-es lapoknak? Csak mert én elsősorban rendes ATX-eket néztem ki, ahogy látszik. -
Blum #92200 Akkor a 8-as széria desktop szektorban ki is marad? :O -
#92199 Várj vele egy kicsit aztán 1-2 hónap múlva lesz 770 is ennyiért, vagy ugyanez érezhetően olcsóbban...érkezik a 970! ;-) -
#92198 I7-hez aron alul jutottam es meg 1 ev garancia is volt rajta. Sajnos nincs tobb penzem kartyara :S -
#92197 TomStorm #92194: GPU-ra gondolsz szerintem.
DonPedro22 #92196: Nem. Veszel egy DVI to VGA átalakítót vagy HDMI to VGA átalakítót. -
DonPedro22 #92196 Igen kék színű kimenetelre gondolok, a monitoromban csak az az 1 kimenet van és kész. Nlztem a mostani karikat és mind DVI és HDMI van benne és kész... kék DSUB már nincs... ugye nem kell vennem másik monitort? -
#92195 Én ASUS-t venném, és minimum egy GTX770-et.. vagy nem értem akkor mi a bikának van i7-es procid .. -
TomStorm #92194 2 hónappal előre nem érdemes semmit összeállítani ráadásul most jönnek az új VGA-k is -
#92193 szerintem MSI. De ennyiből akár vehetsz R9 280X et is, ha van. -
#92192 D-SUB alatt VGA (általában kék) kimenetelre gondolsz, nem? Amúgy vannak átalakítók mindenféle kimenetelhez. -
#92191 Sziasztok VGA frissites elott allok a kovetkezo ket kartyat neztem ki. Esetleg akinek van valamelyik hutese jobb rosszabb egyebek. Elore is koszi.
Asus
MSI -
DonPedro22 #92190 Sziasztok, kb 2 hónap múlva vennék gépet, de az a gond, hogy egy ideje nem követtem a technika fejlődését, segítenétek összeállítani egyet? azt mondják az előre konfigolt gépek nem valami jók, és nem megbízhatók. A keret amit erre szánok 340-350 000 ft de először úgy gondoltam csak gépet veszek mert a 22" LG monitoromnak semmi baja :) de miután láttam hogy az új videókarikon nincs D-SUB csatlakozó ezért sajnos vennem kell másik monitort is. Az enyémen nincs HDMI csak D-SUB. Válaszokat előre is köszönöm -
#92189 Sziasztok
a kozeljovobe vennek gepet (GB-BXi5G-760 (rev. 1.0) es ehhez pl vannak kisebb hordozhato monitorok alacsony ms-l? pls help -
#92188 Nekem 2 hétig volt jó és nem tudták megjavítani... -
#92187 ebay-ről vettem asszem 16 volt postával együtt. -
#92186 és azt honnan veszed meg 15-ért ? :D -
#92185 steelseries siberia v2 -
#92184 csőőőő!
Kellene nekem egy "gamer" headset ~15.000 Ft értékben. Amit néztem, ASUS Cerberus. Elég korrektnek tűnik tesztek, videók stb alapján. Vélemény, ellenérv, javaslat? :)
Kössz előre is! -
#92183 Jelen hangulatomban menni te #########ba.
Cpu nyilván lenni olyan mint ami jó erre lap foglalatho. A Mother f*ckin board meg lenni ASRock... elvileg minden problémám indulni ki enyém alaplapból.
Nem érteni te magyarisztán? -
#92182 használ translator google? Processzor lenni milyen? Miért jó nem mostani lap alap?