103176
1411386313.png
  • M0RN1NGST4R
    egyikre sem. viszont virtuális gépeket, emulátorokat sűrűn használok úgyhogy sztem kelleni fog.

játékra csak részben kell majd, és nem gond, ha nem visz mindent fullon.
  • adamq01
    Mire kéne a gép?
    Oké, hogy játékra nem. Videóvágás? Zeneszerkesztés?
    Mert ha csak netezésre, meg office programok használatára, arra totálisan felesleges 16 giga ram meg a 8 mag :D
  • M0RN1NGST4R
    Sziasztok!

kis segítséget szeretnék kérni, 9 éve nem raktam össze gépet és emiatt nem is követtem az aktuális híreket. Középkategóriás gépet szeretnék összerakni, ami ismételten kiszolgál egy darabig. Ilyen konfigra gondoltam:

CPU: amd 8320 (AM3+)
    alaplap: Asus M5A78L-M/USB3
    RAM: kingston fury DDR3 1866 MHz 2*8 GB vagy 4*4 GB
    CPU Hűtő: Scythe SCKC-3000 Grand Kama Cross 2

Gépház: Zalman Z5/Z5 Plus
    Táp:Chieftec Smart 600W GPS-600A8
    SSD: Sandisk 64GB SDSSDP-064G-G25 (csak a rendszernek)

Megjegyzések:
    - Szempont a gép megfelelő szellőzése, nem akarok később amiatt szívni, viszont tuningolni nem fogom, úgyhogy nincs szükségem túlságosan drága hűtésre sem.

- Eddig mindig intel gépem volt, most mindenképpen szeretnék egy amd-t kipróbálni.

- A gép nem kimondottan játékra lesz, de szeretném, ha akár arra is lehetne használni (WoT-on kívűl mással nem nagyon játszok, az meg a mostani gépen is elmegy, igaz minimumon, de az se nagyon érdekel)

- VGA egyenlőre nem kell, a régi gépemben lévő megteszi 1-2 hónapig, amíg összejön a pénz az új VGA-ra. Az adattárolás szintén meg van oldva, nemrég vásároltam be HDD-kből.

A vélemények mellett a RAM-ok kapcsán is szeretnék segítséget kérni, hogy vajon 2*8 GB vagy 4*4 GB a jobb megoldás. ELőre is köszönöm.
  • broman191
    Majd fognak még idővel, ha nem is 780 szinten...nem járnak mesterségesen a csillagokban, így nem csoda nem eshetnek akkorát... ;)
  • TomStorm
    Hát igen.Kell a texturákhoz a VRAM,hogy felérjen Next.Gen-el.Ez van,aki olyan szintü Texturát szeretne annak meg kell fizetni a VGA-t vagy vesz konzolt.Ha kevesebb időközönként jönnének piacra(jöttek volna) VGA-k akkor nem lenne gond hiszen mára kapnánk megfizethető 6GB-os kártyát de nem így van.
    Viszont ilyen játékokhoz mint Shadow of Mordor,Evil Within,Watch Dogs biztos,hogy nem vennék se Cur.gen-t se drága VGA-t:D
    Majd ha lesznek jó,nekem való játékok akkor lehet róla szó de ezekhez ki van zárva
  • Szabi #92625

nem rossz, kár hogy a 770 és 760 ára nem esett ekkorát :D
  • broman191
    Már csak az a kérdés, hogy az általánosan elterjedt 1080p-ben ugyan milyen szinten lesz érzékelhető különbség a 3 GB-os és a 6 GB-os textúra pack között...esélyesen elenyésző, a 6 GB-os pack a high-end VGA tulajoknak készül 4K-hoz, csak hogy nagyon elvétve legyen valami értelmesnek tűnő indok Titan-t vagy hasonlót venni... Az Evil Within fejlesztőinek '4 GB VRAM alatt nem garantálható az optimális teljesítmény' állítása számomra értelmezhetetlennek hat így 14' végén, szerintem vegyék fel a kapcsolatot Carmack Úrral, Ő egészen biztosan tart nekik egy kis továbbképzést a Tech5-ről, amikor éppen nem Oculus Rift-ezik, amelynek eredményeképpen talán nem fognak komplett vadbaromságokat beszélni...bár egy bizonyos zöldellő gyártó éppen mostanság jelentette meg az immár referenciaként is 4 GB VRAM-os új termékeit, valószínűleg van az a pénz, amiért bármilyen remek tudással le lehet butulni ilyen gyökérségek kiejtésére, az eladásokat ösztönözve...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.09.28. 13:44:26
  • sztar007
    Most mondjátok hogy a 3gb vram még elég lesz egy ideig xd http://www.ipon.hu/hir/shadow_of_mordor_6gb_vram_kell_az_ultra_texturakhoz/31260
  • tomi04
    Sziasztok!

Egyik ismerősöm szeretné lecserélni a gépét és megkért hogy kérjek Tőletek tanácsot. Szóval.
    Egy olyan összeállítást szeretne, ami kb 50000 Ft-ba kerül ez magába foglalja az integrált vga-t az alaplapot egy procit (aszt hiszem mostmár ebbe építik az integrált vga-t asszem "apu"-nak hívják) és a RAM-ot (a tápja az elég komoly, egy intel ssd-t már kinézett magának a háza pedig ATX-es) A lényeg a sebesség lenne neten, illetve képszerkesztésben. Érdekelni mind Inteles, mind AMD-s megoldás!

És fontos lenne, hogy erről: https://www.pcx.hu az oldalról szeretnénk rendelni (mert itt van kedvezményünk)!

Előre is köszönöm a válaszokat!!!!

Üdv,
    tomi04
  • cibi17
    ASUS GTX 770 2GB GDDR5 DirectCU II OC megér 11ezer felárat a
    MSI R9 280X 3GB GDDR5-el szemben? vagy nincs olyan nagy különbség?

illetve i7 4770 alá milyen alaplapokat ajánlotok?

köszönöm
  • broman191
    Szerintem ár-érték arányban az AMD-től egy R9 280 3 GB-os modell lenne ésszerű döntés 55-60e Ft környékén, tőlük 4 GB VRAM-mal egyelőre csak az R9 290-nek van értelme ~105e Ft magasságában. Idővel jönnek majd 4 GB-os R9 285-ök is a hírek szerint, de mire emészthető szintre esik le az áruk...az nem pár hónap lesz. nVidia-ból pedig ami 4 GB VRAM-mal rendelkezik és megvételre érdemes lehet, az a GTX 970, csak ugye 120e Ft környékén vesztegetik, friss jövevény...minden olcsóbb, előző generációs nVidia kari teljesítmény-VRAM aránya direkt elég gonosz módon van belőve, nyilván azért hogy az időtállóságot rontsák, 'vedd meg a következő gent' alapon...egy szó mint száz, szerintem egy R9 280 lenne a legjózanabb döntés jelenleg, jóféle többpörgős hűtéssel, 3 év garival, aztán amint kialakult a jelenleg változóban lévő VRAM mennyiség kérdés, akkor következhet valami majdani 4 GB-os modell, jelenleg nem foglalkoznék vele a 100e Ft alatti területen... :)
  • MR ME
    köszi megnézem
  • rage
    Ahogy néztem, ha a HD 5850-es kártyát simán elviszi a tápom, akkor a legtöbb középkategóriás új kártyával sem lehet gondja..

Grafikus kártyák teljesítmény igénye
  • DIESEL DOG #92617
    LinX
  • cibi17
    sima 4770 hűtő nélkül és rá egy hyper 212 evo? +alap?
  • cibi17
    és pl ha még is az intel konfig mellett döntenék, akkor milyen alapot kellene/illene vennem és hozzá milyen procit egy msi 280x gaming vagy egy gtx770 mellé pl?
    olyan kellene, ami kb annyit tudna, mint egy fx-8320BE.
    és ez milyen áron lenne?
    elgondolkoztam az intelen is :)
  • MR ME
    sziasztok
    melyik programot ajánljátok manapság gépet tesztelni? pontosabban a processzor, rátettem egy kis tuningot és letesztelném, elég a sima aida-s? intelburnt is lefuttattam a hőfokokkal nem lesz baj csak nemtudom h hibázik e
  • rage
    Jelenlegi gépemben egy ATI HD5850-es kártya van, mivel az 1 GB memória lassan kevés lesz, gondolkodom egy upgrade-en, lehetőleg egy 4 GB-os kártyán. Tőlem lehet Nvidia is, vagy amit javasoltok.
    Sokkal inkább érdekes, hogy úgymond a gépemben működjön.
    A ház egy Gigabyte GZ-X8, a gyártó honlapján azt írják, 300 mm-es kártya fér bele max, reméljük ez tényleg így is van.
    Az alaplap egy Gigabyte P55-US3L 2.0. Ez PCI-E 2.0-ás, de gondolom, ez nem probléma
    A tápegység egy Chieftec GPS-550A, ami egy 550W-os táp, van rajta 1 db 6 tűs meg 1 db 6+2 tűs csatlakozó.

Ezen adatok birtokában szeretném, ha ajánlanátok valamilyen kártyát (mondjuk 80 ezer Ft magasságig)

Köszönöm!
    Utoljára szerkesztette: rage, 2014.09.28. 01:49:21
  • Vadnokedli
    Áháá akkor ez azért jön elő.. Zsír. Vagy is nem az.
  • zsotesz
    a 280x-eknél leginkább az a gond, hogy a memóriák nincsenek hűtve, e miatt hajlamos artifactolni a kártya (youtube-on találsz videot), pl. az asus ilyen, bár megfelelő házhűtéssel orvosolható a probléma. A sapphire vapor-x/tri-x-nél hűtve vannak a memóriák így ezekre ez a hiba nem jellemző. Nekem egy vapor-x-em van, egyenlőre semmi gond nincs vele, driver problémával sem találkoztam eddig.
  • Dodo55
    Én meg annak idején az nV driverekkel szoptam... A gamma szabályzás XP utáni Windowsokon egyszerűen használhatalan volt, eldobta a beállításokat azonnal amint egy teljes képernyős D3D alkalmazás elindult.
  • cibi17
    de még mindig nem mondtad, h mi a gondod?!! megy minden faszán, nem? gamek is ultrán..
  • Vadnokedli
    Én jól beszoptam vele spec. Csak ennyi. Soha AMD részemről, mondjuk csak a driverrel van gondom.. de azzal nagyon.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.09.27. 15:05:12
  • zsotesz
    sapphire vapor-x/vapor-x tri-x-et vehetsz nyugodtan azok rendben vannak
    Utoljára szerkesztette: zsotesz, 2014.09.27. 15:04:39
  • PeeTeR
    mindennel volt, van, lesz gond.
  • cibi17
    de most komolyan... most már egy 280x-el is baj van? :(
  • Blum
    Igen.
  • TomBond
    Erről mi a vélemény? ...és ezt a konfigot elbírná a VX450-es táp?
  • Krisztiam #92602
    ilyen:
    7970
    Utoljára szerkesztette: Krisztiam, 2014.09.27. 13:06:54
  • Vadnokedli
    50K és 75K között szerintem. Ez referencia hűtős? Mert akkor lehet az 50K-t súrolja. Ref 290 ek is 70 körül mennek
  • Krisztiam #92600
    sziasztok, van egy Asus HD7970-esem kb. mennyiért tudnám most eladni?
  • Vadnokedli
    Akkor AMD ezzel a kereten belül is vagy, vagy épp túl lépi 1K-val.
  • Blum
    Ha VX450 akkor biztos.
  • TomBond
    Köszi Szaki,de maradnék a saját elképzelésemnél. Az alaplap is inkább normál atx legyen.

És egy másik kérdés, hogy az aláírásomban lévő táp bírni fogja e az új dolgokat.
  • Vadnokedli
    AMD-t felejtsd el szerintem, én a relatíve "high-end" kártyájukkal is szopok.. Meg a haverom is egy 290-el. (Amúgy nincs WHQL driverjük 5 hónapja. )

INTEL i5-4690

ASUS H97M-E

CURCIAL 8GB CL8/1600

GIGABYTE nV GTX760 2GB

Mondjuk ez 163k de ott van pl a GTX660 is.

GTX660 al -10K
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.09.26. 20:47:04
  • TomBond
    Milyen gépet lehet összerakni kb 150 ezer Ft-ból? Igazából "csak" alaplap (lehetőleg ASUS), proci (intel), ram (8 gb), és videókártya (amd) kellene.
  • Vadnokedli
    Hát az nem lóg bele , úgy van tervezve. Vagy ha igen max letöröd.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.09.26. 18:51:52
  • cibi17
    alaplapom
    na arról a fehér sata cuccról beszélek a pci mögöt... kicsit alatta van, de ugya a kártya két helyes.
    ez a sz@r meg elég magasan kilóg :(
  • cibi17
    thx bro-k ;)
    most meg épp a házam méregetem. az msi 280x 285mm? csak mert elég passzent lesz.. de nem is ettől félek, hanem olyan 22-23centinél van 2 kiugró "cucc"... ahogy nézem valami sata cucc lehet... ne bassz, h még lapcsere is .... :(
    asus m5a97pro
  • PeeTeR
    oh na ezt ajanlom en is. asszony gepeben 5db van. qssba vannak es nagyon jol huznak