103176
1411386313.png
  • Dutch Flander
    Köszi!

És ha 266-os RAM-ot használok, akkor a proci órajele is csak 266 lesz?
  • NeoMaN
    Elég hozzá a 266-os, de a 333-assal szinkronban menne, és sokkal gyorsabb lenne az összteljesítmény. AMD K7 a szinkron proci-ram álllapotra lett fejlesztve...
  • Dutch Flander
    Miért passzoljak? Nem értem!
    A proci kb 2-3 hetes.
    A RAM: 512DDR (266)

Most akkor kell a 333-as Bartonhoz 333-as RAM, vagy elég hozzá a 266-os (266-on)?
  • ollie
    Az ÁFA 25%, tehát ha netto 40, akkor brutto 50 és fordítva (bruttoból 20%-ot kell levonni, hogy megkapd a nettot).
  • ollie
    Mindenképpen P4, ne vegyél celeroncsot.
  • Tufa16
    sztem kevesebb! ha jól emléxek akkor az áfa vhol 15-25% között mozog...
  • Ben C
    bruttó 50: nettó 45? fáradt vagyok... holnap suli...
  • Ben C
    figy, én még alaplapra iss kőtenék annyit, de szüleim... hagyjuk...szal ezt mondják : dobáljuk ki az ablakon a százezreket egy nagy játék miatt, nekem meg alig van zsém.
  • bon
    Az se baj ha előszőr a procira értetted a bruttó 50ezret. Arra se hülyeség annyit költeni (én is annyit adtam érte). Tapasztalataim alapján elég drasztikusan nagy különbség van egy celeron és egy teljes értékű Pentium 4 között. Tehát nem hiábba kérnek érte sokszor 2x annyit. Egy kis RAM se ártana még a gépedbe pláne ha esetel XP-t használsz.
  • Ben C
    bocs, bon, megin átrágtam magam a hozzászólasodon, és láttam hogy G-cardra monta azt az 50 matyi királyt.
  • Ben C
    mármint miben br. 50k? prociban??!! mer akkor, röviden, velősen, "mint a Bodri által alaposan megrágott csont":

LÓFASZT.

ha VGA ról mondtad, akkor is kaki, mer egy 9200-asom van, ami értelemszerűen 1 attila radeon, és 64 mb-s.

játékokra használom, de nem sands of time, mög ilyenekre.
    mostanában vót leírva milyen a gépem, de bekopizom:

Asrock Intel Brookdale i845PE chipsetes alaplap
    Intel Celeron 1.715 (4.25 x404) protézis
    256 DDR SDRAM 2x128
    ATi Radeon 9200 Series

• bon
    Én a Helyedbe az 1.8-as P4-est választanám. Mindjuk érdemesebb lenne 2.0ghz vagy a fölöttioké, hogy többe kerül de megéri,idén ha játéákra is használni akkarod a géped akkor az 1.8 Ghz kevés lesz. Mondjuk a játékhoz kell egy jó grafikus kártya is Ati vagy Nvidia kinek mi a szimpatikus. De mindenkképpen ott is olyan bruttó 50ezer körül érdemes gondolkodni. Szerintem
  • Ben C
    Helló. van a gépembe 1 db kaki 1.7 celeron, és ezt mire éri el lecserélni:
    Nyíregyen lakok a 3M-ben néztem:
    egy 1.8 Intel P4-re ami nettócska 26840.-hángörienkess
    v egy Intel Celeron 2.6 GHz-ra, aminettócskában 20000 kess.

szal az lenne a gond, hogy én 14 vaok, és most kaptam ezt a gépet, fater vette, és muterral együtt úgy érzik hogy erre a gépre már nem nagyon kéne kőteni, pedig kéne kőteni, és most itt lesz húsvét mindjá (najó kicsit később), és a pénz 1 részét nékem kéne összekepargatnom.
    Ok!
    Bocsi, hogy ilyet feltételeztem, de azt írták róla a NAGY Szakértők...
  • Russ!an
    :)
    3200/800 37C TERHELVE!!!!
    Na ennyire való 3000-ig.
    Mit gondolsz mé ajánlom.
    Ja és még annyit Russ!an, hogy ez a hűtő amit venni akarok, az 3.2Ghz-es, vagy nagyobb procikhoz van, amit meg te mondtál az max 3.06-ig...De a tiéd tényleg halkabb, mert az 20-25dB, ez meg 27,5dB.
    Úgyhogy sz.tem maradok az általam választott hűtőnél.
    Adatai:

Socket 478-as foglalathoz
    Kétsoros golyós csapágyas
    Fordulatszám: 3600 fordulat / perc +/- 10%
    Zajszint: 27.5 dB
    A h?t?borda méretei: 90 mm * 78 mm * 47 mm
    3 t?s, alaplapi tápcsatlakozó
    Ajánlott 3.2 GHz-es és nagyobb P4-es processzorhoz
    Rézmagos változat!
    Na császtok!
    Az lenne még a kérdésem, hogy szerintetek a 3.06Ghz 533Mhz-est meddig lehet húzni?
    És köszi az eddigi segítségeteket is...
  • Russ!an
    Neked meg még annyit, hogy az alaplap nagyon jó választás.
    A VGA: Ez van ezt kell szeretni.
    Viszont proci hűtőben gondolkozz valami komolyabban, mert meg fogod szívni! Ajánlom az enyémet, mármint ilyet. Zalman CNPS7000A-AlCu: HALK, iszonyatmód hűt, nagyon könnyű szerelni, DRÁGA ezek jellemzik
  • Russ!an
    Bizony! max 3-5% külömbség és arrol nem is beszélve, hogy azt még lehetett húzni, mint disznó ennek meg már nagyon itt a vége. De hagyjuk a húzást, mert nem mindenkit érdekel. Annélkül is sztem Simán megálja a helyét a "800-as" családban is. Nézz meg egy árlistát mennyivel drágább egy 3.06-os egy 2.8-assal szemben
  • ollie
    Ezt jó tudni...
  • Russ!an
    Jó az 533-as FSB-s is!!!!
    A 2.8/800-ast lenyomja mint a szart. És én nem ujságból olvastam, nekem volt ilyen. Már megbántam, hogy lecseréltem erre a mostanira mert ALIG van külömbség.
  • Tufa16
    Csak igy édezek: "(Ne fikázzátok, haveromé volt, most nincs zsé újra...)"
    Akkor valszinüleg nem fog 9800pro-t venni... Ezeket a tanácsokat annyira nem bírom. mindig az van hogy ha van egy keretösszeg mondjuk 100ezer és abból akarok ujjítani akkor állandoan az van hogy ennyiből nem fog menni meg ilyen és 200ezer kell rá! De ez kit érdekel???? engem az érdekel mit tudok enyiből összerakni. mer ennyim van. Kész...
    Csak ennyit akartam mondani!
    Csaó
    Császtok!
    Most szeretnék új gépet venni, és szerintetek ez jó konfig lenne?

ALAPLAP ASUS P4P800 S478 INTEL DDR ATX12V
    RAM PC3200 (400MHZ) DDR 2x256MB SAMSUNG
    CPU INTEL P4 S478 3.06GHZ / 533MHZ (NORTHWOOD) (Nem gond szerintetek, ha csak 533Mhz és nem 800? De a 800-ashoz viszont nincs gyári hűtés? Pasztát szerintetek adnak hozzá?)
    VGA X-MICRO GF FX5600XT 256MB DDR +TVOUT+DVI (Ne fikázzátok, haveromé volt, most nincs zsé újra...)
    Ja és full átláttszó házba lesz mindez...
    Prociból ez jobb lenne?:
    CPU INTEL P4 S478 2.80GHZ / 800MHZ (NORTHWOOD)
  • HUN Tick
    és azt ezéé ne felejtsd el, hogy a raid ad még +4 vinyóhelyet, ami azért nem feleselg!!!!!!!!!!!!!!!!
  • PszihoApu
    sziasztok lenne 1 kérdáésem miaz a RAID és mire jó?érdemes olyan kártyát választani amin van ez a szolgáltatás?
  • Torry
    Jobb hogyha passzol.
    Mennyi idős a proci?Mennyi RAM?
  • Ben C
    Szevasztok!
    van egy elég trutty gépem, és valamit változtatni kő rajta, mer mintha instabil lenne 1 csöppet:

Asrock Intel Brookdale i845PE chipsetes alaplap
    Intel Celeron 1.715 (4.25 x404) protézis
    256 DDR SDRAM 2x128
    ATi Radeon 9200 Series

valamit cserélni kőn rajta, de nem kell ultrasuper, mert Sands Of Timeval, hasonlókkal nem játszok
  • Dutch Flander
    Egy kérdés!
    Ha hamarosan lecserélem a procimat 2000+ Thoroughbred-A (266)-ról 333-as Barton-ra, akkor a RAM-omat is le kellene (muszály?) cserélnem 266-os DDR-ről 333-ra? Vagy ez lefele kompatibilis, csak nem fogom tudni 333-on hajtani?
  • NeoMaN
    dupla annyiba kerül, kicsit gyorsabb.
    nem éri meg....
  • ollie
    Milyen hyperx?
  • ollie
    200MHz már nem sokat számít
  • ShadowLord
    Nekem Asus A7N8X van biosz frisitve és tökéletes tudom húzni meg minden:)Ha igényesebb vagy vegyél Delux-ot!
  • Borg
    Abit-ot, vagy EPoX-ot.

Az FX meg nagyongagyi, ahogy mondod.
  • ollie
    csak akkor kell 400-asnál nagyobb neked, ha húzni akarod a procit, amúgy a 400-as pont jó
  • ollie
    Figyu, ennyiből már kapsz 9700-et, ami jobb jóval a 9600xt-nél, de akár használt 9800/9800 pro is megteszi (máég jobb).

Ja és ne codegen tápot vegyél! A márkája (ha mindenképpen olcsó kell) legyen Deer, de egy kicsit többért már kapsz Coolink-et, ami egész jó).
  • Borg
    a7n8x dual
    a7n8x-x nemdual

De még néhányszor leírhatjuk ám... kb 8 topicban eddig 127x lett leírva, csak ezen a fórumon.
  • PszihoApu
    asus a7n8x deluxe ez az alaplap dual ramos mert azt sehol nem tudtam megnézni
  • Dutch Flander
    Radeon 9600, vagy e fölötti. Nekem mindig is Radeonom volt, és csak jókat tudok róla elmondani. És úgy hallom at ATI lenyomja majd a piacról az Nvidia-t. Még nem néztem utánna, hogy igaz e.
  • Shep
    Hát én mindíg is tartottam az abittól, legalábbis azóta mióta az alaplapjai közűl minden 3ik hibás volt, csak hát ázuszból meg most itt csak deluxe van, így felvetődik a kérdés, hogy az vajon megéri e az árát?

• joe69
    geforce fx 5900XT vagy Radeon 9600XT
    én az előbbit ajánlom