103176
1411386313.png
  • David2
    Üdv!
    új gép vásárlását tervezem, amit játékra (witcher 3) és munkára (archicad, autocad, ps) is egyaránt használnék majd. Amit fontos lenne, h legalább 3 évig ne kelljen a konfigba belenyúlni, valamint halk legyen.
    Ami az előző konfigból marad: Dell monitor (1920*1080), 2 TB WD Green, Asus Sonar DX hangkártya. Chieftec táp 650 W maradna (ez viszont régi, 2010es, de cserélni még nem akarom), tehát az új rendszert ennek kéne vinnie.
    Amit kinéztem:
    alaplap: Asrock Fatal1ty H97 Performance vagy Asrock H97M PRO4
    cpu: Intel Core i7-4790 processzor
    cpu hűtés: Cooler Master Hyper 212 EVO, ha kell, de ha nincs tuning....
    ram: Corsair 2x8GB DDR3 1600MHz CML16GX3M2A1600C10 (ennek utána lehetne nézni mit támogat az alaplap)
    ssd: Crucial 512GB M550 CT512M550SSD1
    dvd író: Asus DRW-24F1ST fekete
    vga: Gigabyte R9 290 4GB vagy Asus R9 280X 3GB DDR5 R9280X-DC2-3GD5
    ház: Zalman Z12 fekete vagy Corsair R200
    bill.+egér: Rapoo 8900P fekete
    olvasó: Sharkoon Media Reader III
    Tehát most össze kellene nézni az alkatrészeket, h viszonylag arányosak legyenek. A keretnek vhol 340 körül (pcx) kéne tetőznie.
    Köszi a válaszokat: Dávid
  • TomStorm
    Üdv.
    Wireless bill.és nagyméretü kényelmes egeret tudnátok ajánlani amik nem vesztenek jelet ha bárhova helyezném el?Ha létezik ilyen egyáltalán.
    15-17 e.ft-ra gondoltam együtt a kettőért
  • broman191
    Ha a TX3-mal 75 fokig megy el, akkor a gyengébb gyári hűtővel szerinted meddig menne? :)) Ha csak a hőfokok miatt vennél másik hűtőt, akkor szerintem hagyd...ha nincs thermal throttling akármivel terheled, akkor bőven jó neki a mostani hőmérséklet. A neten összehalászható max. CPU hőm. adatok nem mindig mérvadóak, sokszor a valósággal nincsenek köszönőviszonyban sem...

Az én procimnak is a max. üzemelési hőmérséklete '55°C - 62°C' a CPU-World szerint, nálam egy nem EVO TX3-mal van 55 körül max, a gyári süvítő vacakkal bele sem gondolok mennyi lenne, de azzal is bírná...csak nem a fülem. ;)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.10.28. 22:03:16
  • szutyi93
    Nem sok az a 75 fok mert az Intel honlapján max 68 van megadva ajánlottnak vagy ennyi még bele fér? Ahogy néztem egy 10 esért már vannak komolyabb hűtők ezt meg eladom 4 ért vagy azok nem hoznának komolyabb javulást?
  • Vadnokedli
    Felesleges jobb rá, szerintem.
  • szutyi93
    Megvan az I7 950 és bitang erős viszont a TX3 EVO nem birkózik meg vele akármilyen szellős is a ház terhelés nélkül 39 fok terhelés alatt meg olyan 75 ig ment fel max. A kérdés az milyen proci hűtőt ajánlotok rá (persze támogassa a 1366-ot) ami olyan 10 fokkal redukálná ezeket az értékeket ésszerű árért. Előre is köszönöm.

(Így mellékesen Aida64 el néztem a hőket terhelés alatt és az ütötte meg a szemem hogy az Észeki híd felment 63 fokra nem volt olyan alaplapom ahol mutatta volna ennek az elemnek a hőjét szóval nem tudom mi a normális érték az alaplap maga 41 fokos volt. Alaplap:Gigabyte GA-EX58-UD3R)
  • ggbuffon
    a monitoros topik elég döglött, hátha vki tud segíteni/ajánlani elriasztani

monitorcsere előtt állok, egy LG 21'5 W2261 VP-m van jelenleg, a cél mindenképpen egy nagyobbra, minőségibbre cserélés (semmi professzionális felhasználás stb)

a keret felső határa 50k (DELL P2414H így kiesett sajna), a minimum méret pedig 24' kellene legyen, 1-2 hetes böngészés után kb 2-3 monitor maradt opciónak:

Samsung S24D390HL PLS paneles(erről sokat nemtudok), külsőre ez jön be talán a legjobban
    LG 27MP35HQ-B IPS paneles, elsősorban a méret/ár miatt fogott meg, lehet ebben benne van az "olcsó húsnak híg a leve" rizikó is, bár rosszakat eddig a kicsit kevés fényerőn kívül nem találtam róla

ami elriaszt picit az IPS-től, h álladóan csak a gondokat (bevilágítás, glow) meg hasonló nyalánkságokat olvasom róluk szaktopikokban, nem tudom mennyire van kedvem rizikózni, h visszacipelni, gariztatni, emiatt napokig-hetekig monitor nélkül tengődni

Drop attól függ milyen célre lesz. Ha főleg játék, akkor tökéletes választás alá egy H97es lappal (Asrock H97M Pro4, Giga H97M D3H, Asus H97M Plus)

Utoljára szerkesztette: ggbuffon, 2014.10.27. 16:41:48
  • drop
    sziasztok i5 4590 procihoz mit szoltok? érdemes megvenni vagy mit ajánlotok helyete elöre is köszönöm
  • franc0
    Ne GTA-zz.
    De ha mindenképp azt akarsz, vegyél egy nextgen konzolt.
  • Vadnokedli
    800x600 on szerintem jól futna médiumon.
  • Szabi #92980
    kinek mi a jó, ha már gépet fejlesztek és több mint 100k-t költök, akkor nem 1280 low-on akarok majd GTA5-özni.. :D
  • csrolli
    Okés! Köszi a segítséget és a tanácsot! Akkor veszek még pár takarékbélyeget! :)
  • Sir Quno Jedi
    Pontosan! Ne essünk túlzásokba, a 4830 megjelenésekor sem volt "jó vga", nemhogy az azóta eltelt hosszú-hosszú időben. :D
  • Vadnokedli
    Az 5 éve volt. 5 év óta tudod mi volt? 5 év eltelt. Más idők járnak. Nem ismert a konkrét gépigény ahogy korábban is írták, tehát még várj szerintem. Meg ha lehetséges a keretet húzd ki 200k-ra. (de még ez is húzós ha minden szar kell háztól lapig.)
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.10.27. 09:45:41
  • csrolli
    azért túlzásokba ne essünk. 40ért is lehet jó vga-t kapni ami 2-3 évig bírja. 5 éve nyúzom a hd4830-at, akkor 30 körül mozgott.
  • Sir Quno Jedi
    +1
  • Szabi #92974
    nincs hivatalos gépigény és 100ért kb. egy jó videókártyát tudsz venni :D
  • csrolli
    miért?
  • Szabi #92972
    ez több okból is lehetetlen :D
  • csrolli
    Hali!
    Összedobna valaki egy (GTA V.) kompatibilis gépet? Proci+alaplap+ram+vga. ~100-120e Ft-ig. Ha lehet AMD!
  • Black Ghost
    Köszönöm a kimerítő választ!
  • broman191
    Ha hamarosan cseréli benne a videokarit, és a 4 GB RAM is 8-ra lesz bővítve, akkor megfelelő. Ha nem így lesz, akkor gondolja újra, mert ebben a formában lesz egy, a manapság játékra általánosan 'ajánlott' szintet megütő, erősnek számító procija, viszont a futtatáshoz előírt 'minimum' szintet sem elérő RAM mennyisége és videokarija (nem támogtja a DX11-et ugye)...egyszóval katasztrofális, használhatalan már az éven megjelenő korszerű címeknél is, jövőre főleg. Ha elhagyja a gamer bullshit sallangokat, akkor ebből az összegből talán valami működőképesebb megoldás is kihozható, nagyvonalakban: ha az AMD-nél marad, akkor egy olcsóbb, kevésbé feature-dús alaplap, bele mondjuk egy FX-6300 kb. egy tizessel olcsóbban, a megtakarításból rögtön megoldott a 8 GB 1600 MHz-es RAM is - ha az Intel is játszik, akkor hasonlóképpen minél olcsóbb, ténylegesen kihasznált chipsetes alaplap, 4gen i3. Tápból esetleg elég egy kisebb 400W-os modell is, bár emlékezetem szerint sokkal nem olcsóbbak azok sem. A videokari helyébe jöhetne minimum egy HD7770 1 GB GDDR5-tel a hardverapróról, papíros garis példány előnyben - 20e Ft környéke. Ha több is beleférne a keretbe akkor újonnan egy GTX 750 minimum 1 GB GDDR5-tel 30e Ft körül egy fokkal jobb választás lenne, még fentebb téve a mércét 35-40e Ft körül egy 750 Ti 2 GB GDDR5-tel főleg, lényegesen hosszabb ideig ki lehetne húzni vele.
  • SweeneyTodd
    Igen, tudom 1-2ezrrel drágábbak, de ha meg bármi problémám van (ne legyen) akkor garanciálisan nyúlnak hozzá. Meg valószínüleg áruhitelre lesz véve.
  • IMYke2.0.0.0
    Mivel a közelben lakik, ezért ez az üzlet a legkényelmesebb a számára - minden szempontból.
  • Skypack
    Biztos, hogy innen akarsz venni ? Elég drága és nem a legjobb a választék sem (csak a memória 2*4gb 28ezer máshol 20-22), még postaköltséggel is jobban járnál mondjuk hardverker,lec,ipon.
  • SweeneyTodd
    Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Akkor a konfiguráció meg elfogadható ugye ? :)
  • Hecker007
    Memóriát párban veszünk, mert egyszerűbb eladni és ha idő közben az egyik meghibásodik akkor se marad gép nélkül az ember.
  • SweeneyTodd
    Jólvan ,köszönöm szépen.

Érdemes egyébként 2x4gb ram, vagy 1x 8gb , csak mert olvastam valahol , hogy annyira nem befojásolja a gyorsaságot ?! Mennyire nagy hülyeséget olvastam :D ?
  • IMYke2.0.0.0
    Alaplap: ~ Gigabyte B85M-D3H - 20,000 Ft
    Monitor: ~22 incses 32,000 Ft

CPU:
    Ezt nézd meg.
    Ezért én a ~2,100 Ft-al drágább Intel Core i5-4570-est választanám.

A többi ugye adott már.
  • SweeneyTodd
    Játék meg nem hiszem ,hogy olyan űber új játékok fognak futni rajta, Crew , Gta5 , Archeage , Heroes of the storm, LoL ... semmi extra igazából :)
  • SweeneyTodd
    Valójában, egy komplett új gépet szeretnék venni Monitorral együtt, egy nagyon nagyon régi gépe van barátnőmnek, 4-5éves ddr2 , pata szóval semmit nem lehet tovább vinni.

Úgy kb. 200ezret szánnék rá kompletten. Eddig mindig NÁLUK rakattam össze a gépet, közel van , a szomszédos településnél , aránylag még azt lehet modnani ,hogy jó árban is vannak, ha meg bármi bajom volt akkor garanciában javítottak, a lényeg korrektek.

Nem vagyok maximalista közepes grafikán elfusson rajta még a mostani dolgok is, egy picit gyengébb gépem van és azon elég jól elfutkosnak a mosani játékok , ezért gondoltam erre az össze állításra amit lentebb leírtam.
  • IMYke2.0.0.0
    Nyilván, a határ nem a csillagos ég, de úgy mégis, mennyit tudsz erre szánni?
    PC házat, perifériát (egér, bill, monitor) nem cserélsz?
    Mivel akarsz játszani? Mire akarod venni?
    Ha játszol, akkor maximalista vagy? Évekre akarsz venni, vagy csak a következő év végére, amikor kiderül, hogy nagy átlagban milyen gépigények vannak a nextgennyben?
  • SweeneyTodd
    Helló Sziasztok !

Gondolkozok egy új gép vásárlássán, nem vagyok nagy proff ebben a dologban, fórumokról innen onnan szedtem össze hozzá vélemények tesztek alapján

- Asus GeForce gtx750
    - Intel core i5-4430
    - Kingstone hyperx 2x4gb ddr3
    - Alaplappal nem tudom mennyire fontos, rá szoktam magam bízni a boltosra ahol össze rakatom a gépet.

,de a lényeg az ez lenne a többi kozmetika. Válaszotokat előre is köszönöm ! :)
  • Hecker007
    Az gondolom nem jelenthetett gondot, hogy a pendrive csak usb 2.0, nem tudom mi lehet a gond, de nekem valamiért nem működik telepítésre az usb 3.
  • Blum
    Az akkor valami egyéni gubanc lehetett mert nálam faszán megy USB 3.0-ról is.
  • Hecker007
    Se a laptopon nem tudtam 3.0-áról wint telepíteni se 2 asztalin. Nem is látszott boot menüben a pendrive ha 3.0-ba dugtam.
  • Lacee86
    Játékra -mert gondolom ez a cél- nagyon kevés a megmaradó videokártya.
  • Black Ghost
    Sziasztok!
    Kollégám kisfia, meglévő gépében kicserélne ezt azt (szinte mindent). Az alábbi összeállítást küldte el, mi a véleményetek, jó lesz ez így? -...keret kb. 100eFt.

Alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0
    Processzor: AMD FX-8320 3.5GHz AM3+
    RAM: Kingston 4GB DDR3 1600MHz HX316C10F/4
    Tápegység: FSP Hexa 500W PPA5003201
    Gépház: Cooler Master Elite Knight 350 RC-K350-KWN2-EN
    A többi alkatrész maradna, videókártya: Ati Radeon 4600 Series
  • Blum
    ???

Akkor nálad valami nem oké :D
  • Hecker007
    Viszont ha pendriveról akarsz win-t telepíteni akkor érdemes a 2.0-ás usbről mert a 3-asról általában nem működik.