103176
1411386313.png
  • Narancs
    Nézd meg milyen chip van a goodramon. Mert az a fontos. Hynixből a D43 chipes ramok a jók.
  • Zealot
    Hát most Goodram van. Aszondod az nem túl jó? A Hynix milyen? Van olyan jó mint a kingston?
  • Narancs
    Pontosan ugyanolyan chipes ramot vegyél, mint amilyen most van és akkor menni fog.
  • Narancs
    Ez ne zavarjonm sztem nincs turpisság. De vétel előtt kinyittatod a dobozt és megnézed a karit biztos nem lehet gáz.
  • Zealot
    Ja, és a ramokkal kapcsolatban még azt akartam kérdezni, hogy ha dual channelben akarom használni a 2 512-est, akkor 2x512-es kiszerelést kell venni vagy vehetek a mostani 512-höz még 512-t?
  • Zealot
    Még a grafikus kártya zavar engem, hogy olcsóbb a többinél (átszámítva: 110 euro), legyen az Sparkle (125 euro), ASUS (145 euro), vagy MSI (128 Euro).
    Lehet hogy van benne valami turpiszság?
    GA4718462006862 GAINWARD Nvidia GeForce 6600GT 128MB/128bit DVI,VO, PCI-E
  • Zealot
    Hát igen, ha lenne annyi pénzem alaplapra, akkor esetleg. Csak az a baj hogy néha éjszaka is megy a gép... dehát nincsenek alvási zavaraim, úgyhogy azt hiszem megkockáztatom
  • Newyorker
    VIA-t ne vegyél, az már egy kicsit elavult!
    Nekem ilyen alaplapom van, amit kinéztél, hát nem tudom!Engem abszolút, de nem zavar a hangja és én nem hallom hangosnak, de ha valaki éjszaka akar töltögetni azt persze, hogy zavarja, de az bármilyen lap lehet!
    Szóval, ha zavar a hang, akkor ezt a karit vedd: Abit AN8 Ultra
    Itt megoldódik a problémár chipsett hűtés terén :D
  • Zealot
    Végignéztem egy pár számítógépes nagyraktár árlistáját, de nálunk Szlovákiában Zalman dolgokat nem nagyon lehet kapni. Valami más gyártótól esetleg?
    A VIA chipsetes lapokon úgy láttam, hogy passzív hűtés van. Mivel jobb egy NF4 ultra-s lap mint egy VIA KT890?
  • Narancs
    Zalamn=Zalman
  • Narancs
    Zalamn nb47j passzív kék bordát vegyél hozzá, és azt tedd rá az alaplapi venti helyett. Kb 1000HUF, nem tétel. Goodram helyett meg valami rendesebb ramcit ha tuningolni akarsz. Kingstone vagy Kingmaxban érdemes gondolkozni. Amúgy jó a konfig.
  • Zealot
    Szevasztok. Eladtam a gépemet (ami az aláírásban van) és újat szeretnék venni. Mindenképpen AMD-t veszek, csak nem tudom alap(lap)jaiban eldönteni, hogy Sempron-t vagy A64-et érné-e meg jobban venni. Bővíthetőség szempontjából szerintem mindegy hogy s754-et, vagy 939-et veszek, mert jövőre úgyis átmegy az összes M2-re, vagy nem? PH-n néztem a Sempron vs. Celeron tesztet, éshát meg kell adni, hogy a túlhúzott Sempron 3400+ játékokban általában lehagyta az A64 3000+ -t. De gondolom az A64-et ugyanúgy túl lehet húzni, úgyhogy ez nem mérvadó szerintem. Inkább az A64 felé hajlok, csak nem tudom milyen alaplapot vegyek.
    Egyenlőre ezeket néztem ki:

ASUS A8N-E
    AMD ATHLON 64 3000+ Venice (vagy 3200+ Venice)
    2x 512 MB DDR-400 GOODRAM dual channel
    Gainward GF 6600 GT

Az Asus alaplap jó is lenne, csak utánnaolvastam az aktív chipset hűtésének, és valahogy elbizonytalanodtam. PH-n mindenki azt írja hogy aki ilyet vesz, annak számolnia kell vele, hogy ki kell cserélni az alaplapi ventit. Van ezzel valakinek tapasztalata?
  • Gabesz amd64
    vegyél zalman CNPS7000B-Cu LED vagy CNPS9500 LED

De Én inkább coolermaster Hyper6-ot vennék.
    na ezek durvák
  • Gabesz amd64
    az összes S939-es Daul Chanel-os :)
    a S754-es az már nem.
  • burkusdió
    Nem gondolom hogy a Zalmann hűtés a király, viszont ezért tettem fel kérdéseket, mert feltételeztem hogy itt okosok vannak, akik értenek hozzá, és naprakészek a hardware-ek piacán...
  • burkusdió
    Hát, látod ennyire nem vagyok jártas a dolgokban...
    Nem tudtam hogy dual chanel-es a lap, illetve elkerülte a figyelmemet.
    Akkor 2*512 természetesen... :)

• vjanika
    Én gyári hűtőt használok procin és szuperál :-) Csendes és nyáron, rekkenő hőségben, terhelés alatt is 52C alatt tartotta a procit, de tény, hogy szived joga a Zalman. Sőt én is most veszek egy Zalmant a VGA-m ra, mert azon bíz hangos a hűtő :-)
  • Gabesz amd64
    mért kérded?

de Én jobban megbízok egy dobozos prociban mintha ideadnák a kezembe a CPU-t!Én se a gyári hűtőt raknám rá ne azt hidd..

a Zalmann hűtés az király!
  • vjanika
    Ügye csak én nem láttam, hogy 2 darab 1 GB-os ramot akarsz venni?
    Vagy 2 darab 512-est?
    Ügyen nem akarsz még véletlen sem, 1 modult a Dual chanel-es alaplapba? :-)
  • burkusdió
    Nemnem, nem veszek lutrira semmit...
    Le is írtam,hogy valami faszás Zalmann hűtés kellene rá.

Amúgy a konfig rendben van?
  • Gabesz amd64
    hát Én nem vennék doboz nélkülit!
    Ki tudja mit adnak akkor...
  • burkusdió
    K
  • Inquisitor
    Röviden: Igen, megéri.
  • takraj
    Hááááát.....akkor sztem várok még amíg összejön egy teljesen új konfigra a pénz...asszem....túl sokmindent kéne cserélni... ;)
  • burkusdió
    illetve még így utoljára lenne egy aprócska kérdésem...

MSI PCI-E NX6600GT-TD128E
    MSI PCI-E NX6600-VTD256EH

A két kártya között teljesítményben mekkora különbség van?
    Megéri az elsőt megvenni durván 7000 forinttal többért?
  • burkusdió
    ja, és a CPU nem dobozos, szal kellene rá valamilyen faszás hűtés...
    Zalmannokat nézegettem Prohardveren, valami 7700 alcut néztem ki, de nem emlékszem pontosan...
  • burkusdió
    ja, őőő izé, szal az a hosszú szöveg a konfig után jönne, csak rosszul illesztettem be, plusz még az elejéről hiányzik annyi,hogy Sziasztok!
  • burkusdió
    Ezekre gondoltam úgy nagyjából...
    Bár azt hiszem,hogy az MSI videókártya cserélhető lenne valamilyen olcsóbb, de mégis még a márkásabbak közé tartozó kártyára (de mindenféleképpen 6600GT!).
    MSI lap mellett azért voksolnék, mert Prohardveren olvastam egy tesztet, amiben kategóriagyőztesként hozták ki, ár/érték arányban, és azt hiszem hogy az ASUS A8N-E Deluxe volt a vetélytársa (sorri ha rosszul tudom), ami a másik választásom lett volna, mellesleg az MSI lap egész jó árban van (olcsóbb mint az ASUS) és elfogadható dolgokat tud.Még DFI-n gondolkodtam, a Lan Party-k közül valamelyik, mert egész csábító a tudása, viszont szerintem nem használnám ki.
    Nec DVD író mindenféleképpen kell. A táp elég ehhez a géphez? Mindenféleképpen márkásabbat szeretnék, de ha tudtok ár/érték kategóriában jobbat, akkor szóljatok! Winchester... Hát, szintén prohardveres cikk alapján döntöttem a Barracuda mellett. Ramok... Kongston volt a másik esélyes, de az 1 GB-s rammoduljaik közül a Kingmax 7 ezer forinttal olcsóbb, és mintha azt olvastam volna,hogy a Kingmax is elég jó. Kicsit az időzítésekkel vagyok bajban, ugyanis arról foggalmam sincs,hogy melyik és milyen fajta a jó...
    A házak közül azért választottam ezt, mert szeretném ugyan,hogy viszonylag jól nézzen ki, viszont nem akarok rá sokat költeni.
    Szal úgy kb ez lenne eltervezve olyan február környékére, ha végre eljutok/unk odáig szüleimmel közösen hoy az elhatározásból lesz is valami.
    Várom az esetleges ötleteket a cserére irányultan.

KICSIT HOSSZÚRA SIKEREDETT A MONOLÓGOM? HA VALAKINEK VAN KEDVE SEGÍTENI? SZÍVESEN FOGADOM? ÉS NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM...

Szal a konfig:
    22323 MSI K8N NEO4-F 19980 Ft 19980 Ft Törlés Frissítés
    21136 NEC ND-3520 Double Layer OEM 9880 Ft 9880 Ft Törlés Frissítés
    12737 Midi torony 8620/26 300W P4 ATX 6880 Ft 6880 Ft Törlés Frissítés
    20319 AMD Athlon 64 3200+ S939 27999 Ft 27999 Ft Törlés Frissítés
    22673 CHIEFTEC HPC-420-302-DF Dobozos 420W ATX 12300 Ft 12300 Ft Törlés Frissítés
    19930 MSI PCI-E NX6600GT-TD128E 35300 Ft 35300 Ft Törlés Frissítés
    8780 SEAGATE 120GB 7200rpm SATA 16880 Ft 16880 Ft Törlés Frissítés
    25828 KINGMAX 1024MB PC3200 / 400MHz cl2,5 22620 Ft 22620 Ft Törlés Frissítés

From: PCLAND.HU
  • burkusdió
    1 GB-s 400-as CL 2.5-es Kingmax ramokhoz mit szóltok?
    Mennyire jók?
  • Gabesz amd64
    kocsival együtt
  • [Jakuza]
    Ezert mondtam, hogy jobban jar meg egy kisebb fejlesztessel is.
    Eladja az alaplapot,processzorat es memoriajat, VGAjat talan kap erte ugy 12-14k-t.
    Egy ECS RS482-M754 alaplap integralt Radeon X300al kint 15k
    Hozza egy AMD Sempron 2800+ (Socket 754,1600MHz,256K) dobozos 17k
    Bele meg egy 512es DDR400 memoria 10k

Es mar kesz is a fejlesztes, ha csak 10k-t kap a hasznalt cuccaert akkor is csak 32be kerult a fejlesztes.
    Igaz ez is csak 754es fejlesztes, de meg mindig jobb mint amit akart.
    Igaz ez sem az igazi megoldas es raadasul csak kint lattam ezt az alaplapot, amiket 939esben lattam itthon azokhoz nem lehet Semront kapni es az megdobja az arat egy jo 15k-val ugyanis AMD64 3000+os procit 30k alatt nem igazan lehet kapni.
  • [Jakuza]
    Ugy ertem, hogy felesleges venni ilyen hardvereket, amik idejet multak, es nem ersz el veluk latvanyos gyorsulast.
    Nezzuk pl a 333as RAMokat.
    Nem is aruljak mar szinte oket, raadasul a 400asok is mukodnek nagy valoszinuseggel a 333as lapban, tehat ha alaplapot akarsz kesobb venni akkor ismet venned kellene valamilyen mas memoriat (400as DDR-t vagy DDR-II-t).
    A masik fele attol, hogy 4xes a lapod, meg mukodnek benne a 8xes AGPs kartyak is, hiszen lefele kompatibilisek, raadasul nem sokkal lassabbak abban a modban, de AGPs kartyat sincs mar ertelme venni, mert mar a legujabb alaplapokon nincs is ilyen foglalat.
    Raadasul a 9250es kartya nem egy nagy eresztes, tehat az uj jatekokkal ugyanugy nem tudnal rendesen nagyobb felbontason, komolyabb reszleteseggel jatszani.
    Tehat feleslegesen 14 ezret kiadnal videokartyaert, ugy hogy semmi latszatja nem lenne.
    Hiszen meg egy X300as integralt alaplapi VGA is gyorsabb nala.
    Azt mondom meg ugy is jobban jarsz, ha eladod a lapod, procid es egy Radeon Xpress 200 chipes alaplapot veszel amiben integralva van egy X300as es vasarolhato bele kesobb egy jobb videokartya.
  • MaSzKa
    az enyém 170000Ft brutto monitor nékül
  • Gabesz amd64
    azt akarja mondani,hogy az életbe ne vegyél olyan VGA-t!
    a 8x AGP-s VGA is megy egy 4x-es lapba szal nemtom miről beszélsz!

dobd ki az egész gépet és vegyél egy teljesen újjat!
  • takraj
    Ezt hogy érted?
  • [Jakuza]
    Nehogy beruhazz ilyenekbe feleslegesen.
  • takraj
    Szerintem egy olyan kártyát nem tudna megfelelően kihajtani a gépem, szal sztem kisebb is elég lenne... + figyelembe kell venni, hogy az ABIT SA7-es alaplapok 4xAGP csatolóval vannak szerelve... szóval most ebbe hiába veszek 8x-os karit, ha egyszer úgyis csak fele teljesítményen fog tudni menni... Tudom, hogy 4x-es karit nem lehet már kapni, de szerintem, nem ugrana meg túlzottan a teljesítménye, ha vennek egy mondjuk 30k-s karit, egy 15k-s helyett. Én őszintén szólva azon gondolkoztam, hogy vennék egy ATI R 9250-es karit és 512MB 333MHz-es DDR-t. Ezt a videókarit még szerintem ki tudná hajtani a gépem, bár nemtom. Szólj ha tévedek!
  • Gabesz amd64
    hát a 20-30k nagyon kevés rá és a géped is nagyon kevés!
    szal teljesen fel kéne újjítani!legalább 100k de inkább több lové kellene!
  • zolo
    Két dolgot biztos tenned kéne(amit nekem is):
    1.minimum 512mb-ra felkéne tornásznod a ramot
    2.egy jobb videókártyát venni
    vagy ati 9600 és felette
    vagy geforce 6200 és felette
    A mai játékok még az én gépemen futnak.
  • takraj
    Épp azon gondolkozok, hogy lehet kicsit fejlesztenem kéne a gépemen... Mit tudnátok javasolni, hogy valamivel jobban menjenek rajta a mai játékok (vagy, hogy egyáltalán elinduljanak), de ne kelljen az egész gépet kicserélnem, és ne is kerüljön csillagászati összegekbe? Tehát max olyan 20-30 ezrem van rá.... A jelenlegi gépem az aláírásban van részletezve. Egyáltalán érdemes ezt fejleszteni? Vagy csak pénzkidobás lenne?