103176
1411386313.png
  • Mike
    az én winfosom jobban szereti a 2 gigát
  • CSOCSO
    az elozot mashova kellett volan valaszolni de mindegy.. szal a lenti konfig helyett lehet ezt raknam ossze az ocsemnek:

azt ne mondjatok hogyvegyek inkabb 7800gt-t... mert nem jovok ki jobban vele
  • CSOCSO
    hat... en is 1 rol ugrottem kettore.. semmi valtozas a BF2-n kivul.. PS.. soundforge... videot nem alakitgatok..arrol nemtok mit mondani...

• Mike at home
    hat nem tom, 3-4 hopnap alatt eljutottam 512-1024 majd 2 gigaig
    erezheto a kulonbseg volt minden lepcsofok utan
  • Mike at home
    passz, Intel fronton nem vagyok otthon
  • szabi73
    Akkor milyet ajánlanál?
  • Pharaoh
    Azért nem mondanám, hogy kevés, a csúcsgépekhez kell több.
  • NeoMaN
    enyhénszólva. :)
  • Mike at home
    akkor ez a deszka bizony felejtos
  • Mike at home
    1 giga ma mar keves
  • [Jakuza]
    Sajnos errol nem tudok nyilatkozni, ugyanis nem en vettem a lapot, hanem egy haver es o nem igazan tuningol.
  • szabi73
    Tuningra mennyire használható?
  • [Jakuza]
    Nem lenne rossz a lap, ha.........
    Na de komolyra forditva a szot.
    En eyetlken hibat fedeztem fel benne.
    Megpedig azt, hogy hiaba van rajta ket db IDE csatlakozo, megis csak az egyiket lehet hasznalni, rendesen.
    Ha a masodikra hiaba tesz az ember DVD vagy CD meghajtot, egyszeruen nem ismeri fel. (Nem egyedi hiba, senkinek nem sikerul, forumokban sok errol a tema)
    Vinyot is csak ugy, ha a BIOSban at van allitva egy par Raid beallitas.
    Amugy stabil megbizhato lap, de ez a hiba nem orvosolhato, kiveve, ha SATA winchestert hasznalsz akkor mindegy, mert az elso szamu IDE csatolot hasznalhatod a CDnek.
  • szabi73
    Sziasztok.
    Most szeretnék venni egy ilyen típúsú alaplapot Gigabyte 8i945P Pro, i945P, LGA775, Dual DDR2 és olyan fórumozók véleményére vagyok kiváncsi akik már használtak vagy jelenleg is ilyen lapot használnak.
    A konfig pedig ebből állna:p4 660 3.6ghz 2m/800,gf7900gt,250gb wd winchester chiftec 450w táp,2*512mb geil value ram.
    Ezek már meg vannak csak a lap hiányzik alóluk.
    Kérlek segítsetek a véleményetekkel.
  • CSOCSO
    hat ezert nem ertem hogy raktok ossze ebbol a manibol jobbat...
    amugy megertelek titeked.. de csak az intellel kapcsolatban.. szvsz a tobbivel semmi baj...
  • Inquisitor
    Jogos, de vedd figyelembe, hogy itt az átlagnak a harmada van rá, ahhoz is 4x annyit kell minimum güriznie, és itt minden vagy 20%-30%-al még drágább is. ;)
  • CSOCSO
    ocsemnek

• CSOCSO
    de amugy hajra!! tegyetek ossze jobb gepet 2800 dollarbol!
  • CSOCSO
    amugy amd-t raknek ossze en is!
  • CSOCSO
    igazsagszerint a tigerdirect.com rol neztem a dolgokat es nem talaltam amd-s crossfireos alaplapot...

amugy erdekes amit osszehordtatok... marmint hogy draga de lassu... oke.. megertem az inteles dolgot!!!! de a tobbivel mi a baj? ha jol tudtam akkor amcsiban minden olcsobb mint magyarorszagon
  • Punker
    az ugyanaz :(
  • [Jakuza]
    Hat most en sem, mivel mar mindent lecsereltem es meg vagy 2 evig nem is szandekozom cserelni.
    Na mondjuk mas kerdes ha batyjameknal laknek kanadaban akkor inkabb beruhaznek egy ketmagos 2,66GHzes 64bites 805 P4be 28K-ert, mint nalunk egy 64bites 2,6os Celeronba 22K-ert.
    Ez a vicc, hogy naluk az a proci kerul kevesebbe mint nalunk a Intel P4 2600/533 MHz.
  • Inquisitor
    Fene tudja, én most semmit s evennék. A Conroenak új alaplap kell, az AMD AM2-t meg erősen kihagynám ... :(
  • Inquisitor
    ", 64 bites oprendszer sincs normális :("
    Tudtommal az XP64 vagy a Win 2003 64 rendszerekkel semmi gond, a szívás driver ügyben van, de az a gyártók sara.
  • [Jakuza]
    Mar hogy ne lenne ami hasznalna ?
    Videotomorito alkalmazasok mind hasznaljak.
    Az OP. Rendszer szinten.
    Itt nem egy al HT-rol van szo, es ket alkalmazas futtatasakor ugyanugy hasznalod.
    Nem ertem ti mindig, miert a jatekokban gondolkoztok.
  • Punker
    ergó fölösleges megvenni, én majd akkor cserélem le a 630-ast ha látom értelmét, most nekem mindenhez elég.
  • B@dsector
    értelek, de ez van hiszen az össze új proci ami most kapható és érdemes megvenni már két maggal rendelkezik (x2 3800+, D920), ennek ellenér nincs mi ki használja...
  • Punker
    hát ez az hogy nem sok van, 64 bites oprendszer sincs normális :(
  • izb
    Mondjuk értelme nem sok van,de legalább drága:))
    És nem kötöszködésképpen mondom na:)
  • [Jakuza]
    Hat most tudsz rola. :P
    Voltak furcsa dolgok.
    Eloszor is. A nehany hettel ezelotii Intel dev forumon mutattak be a Conroe-t, de egy mukodo peldany sem volt kint, bezzeg Anan bacsinal meg ugyanabban a korai orakban megfordult egy ilyen peldany. (az IDF megnyitojaval szinte egyidoben)
    A tesztkepek erdekes kepet mutattak, BIOS kep amiben nincs az orajel es processzor tipus feltuntetve.
    Ati chipsetben mert AMD es hasonlok.
    Es akkor arrol nem beszelve, hogy senkit nem engedtek a gep kozelebe meg a tesztprogramok lefuttatasat is az Intel mernokei vegeztek.
    Meg fenykepet sem engedelyeztek a geprol, hogy meglehessen nezni a processzor huteset, vagy a foglalatat.
    Ez meg nem is lenne nagy dolog.
    De hogy 25%al lasssabb lenne egy FX60 + SLIbe kotott X1900XTX, egy sima FX-57 6800GTnel az azert mar kicsit tulzas.

Olvasd el ezt a kis cikket.
    http://voodoopc.blogspot.com/2006/03/if-only-they-had-time-machine.html

Mondjuk ez a lenyeg benne:

If we go and check out the numbers on Anandtech we’ll see the Unreal Tournament 2004 benchmark showing 160fps on the unknown AMD X2 processor while the Intel Conroe at 2.66GHz came in significantly higher at 191fps.

Though this isn’t exactly conclusive, if you go back and re-read some old FX-57 reviews on Tom’s Hardware you’ll see a benchmark for the same game set at the same resolution (and the same color depth), the FX-57 running at 2.8GHz scored 183.4fps. The thing is it’s using an Nvidia Geforce 6800 GT which seems to me that there are many variables here when it comes to benchmarking. Perhaps it's somewhere locked in the settings, but I won't know until I sit down and compare our own benchmarks with consistant settings. Note that a single core Athlon 64 4000 achieved a better score in the benchmark run by Tom (160.5fps) than the one provided by Intel (160.4) at IDF. Like I said, I don't view this as conclusive, but it shows that there are variances depending on how the benchmark is setup. Here is a link to Tom’s review.
  • B@dsector
    szept-okt környékén szándékozok dual core-ra váltani, addig megfontolom
  • Mike
    én inkább ár/tljesítmény arány szerint szoktam választani
    az AMD ebben - szvsz - jobb
  • B@dsector
    Ezeket eddig nem tudtam de majd csak fény derül mindenre, ha így lesz akkor Intel suxx és átevezek az AMD világába.
  • [Jakuza]
    Hagyjad mar azt a kamu tesztet.
    Van regi teszt, ahol egy AMD 4000+ jobban teljesit, mint az Intel altal mert FX60.
    Sot van egy olyan teszt is, ahol ugyanabban a tesztben 25%-al gyorsabb az FX-55-el es egy sima 6800Ultraval.
    Itt meg 25%-al kevesebbet mertek egy FX60al es SLIbe kotott x1900XTX-el Unreal alatt. :P
    Raadasul le van irva, hogy az Intel mernokei tettek ossze mindket gepet es nem engedtek senkit hozzanyulni.
    Tehat ez a teszt egyaltalan nem helytallo es hiteles.
  • Mike
    nem a sok pénz miatt
    habnem a hatákonyság miatt
    ennyi energiával a pénze javát el is tüzelhette volna
    de mindenki úgy szórja ahogy akarja
  • B@dsector
    Tessék: Athlon 64 FX-60 vS 2.66GHz Conroe

játékok alatt láthatóan jobb vagy nem?
  • Inquisitor
    Az új 0.65-ös, Presler magos P4EE 9xx sorozat biztos, hogy nem rossz teljesítményben, de a régi P4EE prociknál az volt, hogy megveheted durván duplájáért, mint a "sima" p4 kistestvérét, és akkor pár százalék teljesítmény növekedést hozott. Mondjuk kaptál 3,4-es procit 60e körül, az EE meg volt 110-130.000 között. Ez nyilván nem éri meg az árkülönbséget. Most már más a szitu azért. De akkor is kegyetlen drágának tartom. Pláne hogy játékhoz ajánlja az Intel.
  • B@dsector
    lehet h az asszonynak vitte
  • Inquisitor
    OFF: Tetszik vagy se, ha valakinek van pénze csúcskonfigra (vagy szép házra, jókocsira, bármire), azt azonnal elkezdik szekálni. Momentán proci ügyben. Ez itteni sajátosság ;)
  • B@dsector
    marék mit? látom te visszafelé haladsz...