103176
-
#1776 Mi van ha végigolvasom?
Semmi.
Semmilyen "alázás" nincs. -
#1775 Es a tesztbol, ahol egy 2GHzes AMD-t osszehasonlitottak egy 3,8GHzes P4-el ezt szurted le ? Raadasul ami teszt nem ket azononos kategoriat hasonlitott ossze, hanem az idealis VGA-CPU parost kereste ?
Mondtam en, hogy buta vagy.
De sebaj csinalok neked egy Trabi vs BMW tesztet, ahol a gyosulasi versernyre felkeszitett Trabit osszeeresztjuk egy 80as eves matuzsalemmel. :P
De aztan gyere Trabizni.
-
BenceYCE #1774 Szóval nem épp helytálló az a feltételezés, hogy az Intel procik nem érik meg ha játékra kell a gép. Én azt látom, hogy olyan tátongó különbség nincs is a két procigyártó termékei közt mint amiket itt olvasgattam. Én ezt szűrtem le. Bökjetek rá, hogy hol rontottam! -
BenceYCE #1773 #1772 -
BenceYCE #1772 Bezony! Buta vagyok. Azért ha végigolvasod a cikket...
"Először is a tesztekből kiderült, hogy nem minden arany, ami fénylik. Például nem csak az AMD processzorok jók játékra, sőt!" -
#1771 kár hogy VGA tesztet találni a link alatt, nem baj ha nem értesz hozzá de hülyeségeket azért nem kell mondani.....pont az ilyenek miatt jönnek a flém viták. -
izb #1770 az nem kifejezés.. -
#1769 Lol.
Hogy te milyen buta vagy. -
BenceYCE #1768 AMD-sek figyelem!!!
Asszem kicsit legyalázzák az AMD-t :) -
Inquisitor #1767 Ki a fene mondta, hogy a DDR2 fejlődés? Na ne menjünk bele.
Vannak ilyen lapok, de még nem kapni őket hivatalosan, viszont csak Socket-AM2-es foglalatú AMD64, AMD64 FX, és Sempron procik (meg Opteron ha az AMD is úgy akarja) megy bele, s939-es nem! -
n3whous3 #1766 Hömmmmmmm... DDR2-es AMD lap létezik? Mer' én még egyet se láttam. Pedig jobb lenne tartani a lépést a fejlődéssel (főleg, hogy majd 2 ezer forinttal drágább egy 1 gigás DDR modul!!!) -
#1765 szerintem is felesleges az AMD 3500
3200 és 3500 között irtó nagy különbség nincs, a 2 giga ram inkább hasznos -
obe #1764 a 3200+-es AMD bekerült a tuningbajnok processzorok listájába:
"Celeron 300A@450, 566@850, 900@1200, Athlon XP 1700+ és 2100+ TBred-B, (mobil) Barton 2500+, Pentium 4 Northwood „telikondis” 2,4C , Athlon 64 3200+ Venice, 3700+ San Diego, és még sorolhatnánk... Mind-mind legendás, tuningra született processzorok.." (prohardver)
a maradék pénzen pedig vegyél 2 GB ramot -
Inquisitor #1763 "ha már veszek akkor ddr2-t.köszönöm a hozzászólást."
Én is így vagyok vele, ha már fejlesztek, akkor DDR3 ... meg K8L ;) -
Inquisitor #1762 Amelyik szimpatikus. Egy év múlva úgy is cserélheted az egészet ... én a másodikat venném, de 2GB rammal. Annyival meg nem drágább az X1800GTO a 7600-osnál ... -
Ferencz István #1761 Hy!
Szerintetek melyik gépet vegyem?
AMD Athlon64 3500+
1GB RAM
GeForce 7600GT
vagy
AMD Athlon64 3200+
1GB RAM
ATI Radeon X1800GTO
CPU-ban és VGA-ban különbözik a 2 konfig, nem tom eldönteni
-
obe #1760 thx -
#1759 ^
I
apróhirdetés, ott fent. -
obe #1758 van az sg -n olyan fórum ahol meghírdethetném a gépemet? szeretném eladni -
#1757 a 6500-as csak azért van benne, mert ennyi a mani. azért megvárom a jövő hetet, mert akkor debütál a 7300gt állitólag kedvező áron (60 dollár a kinti ára) ezzel elvileg olcsóbb lehet mint a 7300gs. sajnos régi gép nincs ezért mindenképpen kellmem. és ha már veszek akkor ddr2-t.köszönöm a hozzászólást. -
#1756 Köszi, megkeresem valahol ezeket a progikat, még nem hallottam róluk. -
#1755 Nem kell ehez privi, ott a PC tuning topik, írd le részletesen a problémát oda. De csak pár szó előre: kis feszemelés nem ártana, a proci akkor mondható stbailnak ha SuperPI és Prime 95 lefutott. Addig emelheted a feszt, amíg terhelve a proci nem megyen 70 fok fölé. -
#1754 Hát azért is írtam, hogy hülyeség-e, mert hát én is így gondolom, csak biztos akartam lenni. Én se szórom a pénzt, ha veszek valamit azt jól megfontolom. A mostani vidkari megvételén is legalább 2 hónapig elmélkedtem.
És is tuningolnám, csak nem akar sikerülni. Megy 3.0ghz-n de egyszer gondol egyet, és újraindul. Ha priviben leírnán a beállításokat fesz stb. tudnál segíteni? -
Akuma #1753 Üdv! Hülyeség "lecserélned" így a konfygod, egy alaplap és egy esetleges proc csere nem váltja meg a világot! A jelenlegi konfygodnak most még elegendőnek kell lennie. Az én gépem valamivel erősebb a tiednél, de én még 1 évig egész biztos megtartom. Pedig lenne pénzem a cserére, de én megbecsülöm annyira a pénzem, hogy fölöslegesen nem költöm el. Minnél később cserélek, annál jobban költöttem el a pénzem. Mellesleg polcon hagyni porosodni az új alkatrészt felelőtlenség. Mi van, ha pl eleve új korában rossz?? 3 nap beszámításos cseregarinak annyi, ha nem veszed észre! Viheted szervízbe, ahol jó esetben is csak 1 hetet ülnek rajta...
Szerintem nem kell attól sem félni, hogy nem lesz kapható, mert akkor majd lehet kapni mást legfeljebb (talán még modernebbet, gyorsabbat is)! Nagy különbség nincs, csak tudni kell, hogy mit vesz az ember! -
#1752 Nyugodtan várhatsz még, a mostani Intel gen már csak kifutó, éna helyedben megtuningolnám a procit 3GHz körülire, és majd egy év múlva vennék egy Core Duo konfigot. -
#1751 Az lenne a kérdésem, hogy már régóta fodlalkoztat a dolog, hogy lecseréljem az alaplap/procit.
Az nagy hülyeség lenne, ha most vennék egy 805D-t és csak a polcon állna?
Mert több zsém most nincs? Ezt azért kérdezem ,mert szokták írni, hogy "amíg lehet kapni". Mert lehet mire lesz zsém, kb 2 hónap már nem lesz ilyen a boltban. Vagy 2 hónap múlva már lesznek új többmagos procik, mert ezt is hallottam.
A 805-hez illő alaplapba a mostani ram -jaim gondolom nem jók, ugye? -
#1750 Pontosan, es a lenyeg az, hogy nincs ertelme 23k-ert Celeront venni.
Ha kb 10-12k kulonbseggel, ket magos procit lehet kapni, ami raadasul meg csak nem is low-segment proci, amit jobb ha csak az irodaban hasznal az ember.
Foleg annak a fenyeben, hogy egyik ismerosom most vett egy 805D-t 33,800 Ft-ert raadasul a legtobb megy 3,6GHzen.
-
#1749 Es ?
Azt is ugyanugy lehet boviteni kesobb is.
DDR2,PCIE,LGA775, mindent tud, akkor te most mirol beszelsz ? -
Inquisitor #1748 Ja és az integrált Live 24!/Audigy SE utáni legjobb integrált hangkeltő, egy Azalia 1.0 kompatibilis ALC882 van rajta. -
Inquisitor #1747 A Jakuza által megadott alaplap Revisio 2-es változata fogadja a Conroe! és Conroe Extreme procikat is, ezért azt nem nevezném nem bővíthetőnek! Igaz az első verzió nem az, az kerülendő.
Ráadásul pont nem Celeront írt, hanem az ólcsó és általában jól tuningolható 805-ös kétmagos P4 procit, ami sokaknak megy 2,6GHz helyett 3,2-3,6GHz között vagy jó hűtővel 4GHz+ körül!
A megadott alaplap amúgy kezel DDR1 és DDR2 memóriát is, ezért ha régi gépről vált valaki, tán még spórolhat is a memóriával (pláne 5-6-700MHZ-es tuningramnál nem érdemes a lassú DDR2-re váltani), szóval nem rossz ez.
Az alaplapon van egy atomlassú X300 integrált kártya (amit szvsz X200-nak kell nevezni), viszont alapból TV-out meg HDTV kivezetéssel. A PCIE foglalatba meg olyan kártyát vesz, amire pénze van ...
A GF6500 az tök ugyan az mint a 6200 (magyarán lassú), minimálisan gyorsabb (2% se?), de legalább drágábban adják el. Ugyan olyan átverés, mint a GF5200/5500 vagy az X300/X550 ... -
#1746 Jakuza:De ha egy kicsit jobban beleolvasnál,odaírta hogy későbbi bővítési lehetőség kell neki.
Nem rossz amit kinéztél,de a celeron nem jó választás.
A geforce 6500 az integrált videókártya? -
#1745 Vegyetek inkabb egy Asrock 775Twins-HDTV, vagy valami olcso ketmagos procit kezelo lapot es bele egy 805D procit, amig meg lehet kapni.
Mondom ezt azert, mert 23K-ert nem erdemes venni Celeroncsot, ha 12K-val dragabban mar ket magos 805D procit lehet venni.
A lapon sporolhattok kb 8-9K forintot, tehat nem lesz nagy kulonbseg, de lenyegesen jobban megeri.Raadasul olcso konfigba szerintem nem kell SLI-s lap, tok folosleges. -
#1744 egy barátomnak állitok össze egy alsóközépkategóriás gépet. fő szempont:a késöbbi bővithetőség(akár felsőkat. szintig), mivel jelenleg csak 100-120e ft áll rendelkezésére. a gép részei:alaplap:ASUS P5ND2-SLIházzaladatok ;proci:Intel CeleronD 346 (3,06GHz) Dobozos ; videokártya:GeForce 6500 ; 2x256 533DDR2 ; 160GB MAXTOR ;pioneer 111D floppy ; 400W táp házzal ezigy 115e ft körül van. tudtok hasonló áron jobbat? (csak ne ugy kezdjétek, hogy csak pár ezerrel kéne több és már sokkal jobb teljesitményt lehetne kicsikarni a konfigurációból, mert ezt én is tudom) -
obe #1743 szerintem hagyd a 7800 gt-t,ha már akkor 7900 gt, árban nincs sok különbség, teljesítményben annál inkább..persze javitsatok ki ha nem igy van:)...de asszem kihajtaná, evvel kapcsolatban van a prohardveren egy cikk, olvasd el(friss hír) -
#1742 GlacialTech Igloo 7300Light - utánanéztem, nagyon jó, bár biztos vagy benne, hogy megéri ekkora hütőkapacitás? -
#1741 csak a jövő érdekében (bővithetőség) -
#1740 szerintem alapon nem, (bár ezen egy jót vitatkoztunk "SILENT"-el) de biztos hogy nem akarsz SLI-s lapot? -
Ferencz István #1739 Helótok!
Na leírnám mégegyszer hogy milyen gépet veszek és ha úgy gondoljátok hogy vmi nem stimmel akkor azt légyszi írjátok már le!
Gigabyte K8NF-9 S939
AMD Athlon64 3200+ S939 Venice + GlacialTech Igloo 7300Light
2x512MB DDR400 Kingston
Leadtek GeForce PX7600GT TDH
Chieftec 420W
Pioneer 111D
Seagate 120GB HDD
Erősen gondolkodom egy 7800GT-n csak nemtom hogy a proci ki tudja-e hajtani. Sztetek?
-
#1738 mondjuk a kommentek alapján talán még van remény -
#1737 mikor hacker a gyereked
az amcsik HÜLYÉK