103176
1411386313.png
  • VTomi75
    25-ért talán már kaphatsz használt 6600GT-t. Vagy 20-ért esetleg használt Radeon9800-ast. Azzal még van valamennyi esély játszani, persze nem Doom3 High Detail.
  • FFX
    hát ennyi pénzért nem fognak hasítani a játékok az biztos -.-
  • Narancs
    puff lol ha játszani akarsz 6600gt a minimum, de inkább 7600gt.
  • francois
    és miylen grafkártyát érdemes venni ilyen 20 körülit mondjatok
  • Mike
    AMD jo
    nagy jelentosege nincs hogy 3200, 3500, 3800
    a grafkartya a fontos
  • Inquisitor
    Szerintem elég jó az AMD verzió, amit lenteb írtál. Mondjuk kérdés mennyire használod ki az SLI-t rajta, de igaziból árban nem sokat jelent már :)
  • francois
    Mit ajánlotok?
    Procit meg alaplapot akarok most

• Inquisitor
    Hogy jön egymáshoz a két proci? A Celeroncsnál még a Sempron is jobb ...
  • Mike
    hát nem cerka az biztos
  • francois
    Amúgy hasítani akarom keményen a játékokat szal arra kell h gyorsan fussanak a gamék.
  • francois
    Kellene vélemény h melyik konfigurációt vegyek!

ASUS P5GD2-X
    Intel Celeron 3200D 3200MHz/533MHz 256Kb

vagy

ASUS A8N-SLI
    AMD ATHLON 64 3000+ 2000MHz/200MHz
  • balu666
    Oblivionhoz tipp gép:

Asus A8N-E 22,000 Ft
    AMD Athlon 64 3200+ 28,000 Ft
    2* DDR 1024MB 400MHz KINGMAX 38,000 Ft
    MSI GeForce 7600 GT 256MB GDDR3 52,000 Ft

Ez így 140 br. ezzel azért már eltolod....
  • Inquisitor
    Alaplap (típúsfüggő) 7-10.000
    Proci 12.000
    Ram 6-8.000
    VGA 10-12.000
    HDD 8-9.000
    Meg ha van még valami benne (FDD, Ház, táp)

Aprónetten megpróbálhatod egyben eladni többért, vidéken tán megveszik.
  • luckyboi
    hali! na van itt egy gép(vmi sz*r alaplap asrock,cel.2800,512ram/400mhz,gf5700LE,80Gb Maxtor), ezt kellene pénzzé tenni vhogy, mennyit kaphatok érte egyben vajon? Ha vki azonnal megvenné, akkor írhat összeget is:) de azért 50 pénz fölöt kéne,nem?!Fogalmam nincs mennyit ér, de most még műxik rendesen, csak Oblivionhoz keresek konfigot:) Szal ahhoz is jöhetne tipp, h mennyiből jöhetnék ki, nem kell nextgen-nek lennie.Amúgy nézegettem mostanában az árakat, csoda hogy lehet kapni még 7900gtxeket:) Na köszi ha vki lesz kedves válaszolni!
  • Narancs
    nem veszekszünk, csak eszmét cserélünk, nyugi
  • Ferencz István
    Srácok! Ne veszekedjetek már, én csak megkérdeztem Inquisitor-t hogy mért nem jó a Value, de nekem semmi gondom sincs vele
  • Narancs
    Való igaz, az átlagnak 460-470ig megy csak, ahogy PH-s tesztben is. Nem is a tuning miatt szoktam ajánlgatni, hanem az élettartam gari miatt. Sztem pár 100 forintot megér, a garin felesleges spórolni.

Amúgy az elötte lévő 2*256 VM ramom is 333as és cl2.5-ös volt gyárilag, alapfeszen vitte a 400at cl2 ben mindkettő. Ha jól emléxem Meklau kolléga (szintén a fórumról) is ilyet kapott sulinetben, és neki pont így ment, pedig tök noname ramok voltak. Szal nem minden olcsó ram halott ügy.
  • [Jakuza]
    Ne izelj mar amit itt arulnak Value 400MHzes RAM-ok azok 400MHzen 3CLesek.
    Hogy ment akkor az 2.5on ? Neked akkor eszmeletlen makod volt, de ebbol az egy peldabol, nem hiszem, hogy ilyen tipusu RAM vetelere kene az embereket csabitani.

KVR400X64C3A/512 512MB 400MHz DDR Non-ECC CL3 (3-3-3) DIMM
    KVR400X64C3AK2/512 512MB 400MHz DDR Non-ECC CL3 (3-3-3) DIMM (Kit of 2)
    KVR400S4R3A/512 512MB 400MHz DDR ECC Registered CL3 (3-3-3) DIMM Single Rank, x4
    KVR400S8R3A/512 512MB 400MHz DDR ECC Registered CL3 (3-3-3) DIMM Single Rank, x4
    KVR400S8R3AL/512 512MB 400MHz DDR ECC Reg CL3 (3-3-3) DIMM Very Low Pro Single Rank, x8
    KVR400D8R3A/512 512MB 400MHz DDR ECC Registered CL3 (3-3-3) DIMM Dual Rank, x8
  • Narancs
    Kösz, hogy megkérdőjelezed a szavahihetőségem. El is adtam a PH-n a ramot, azóta is jól szolgál -> [link]

Mint már említettem a Kingston a Value sorozatra átszitázott elfekvő/maradék chipeket pakol. Az enyémen valószínű olyan chip volt ami at 500asokra pakolnak, ha jól emléxem alapfeszen 500on cl2.5-öt tudta.
  • [Jakuza]
    400as CL3 RAM 570en ?
    Na en ezt nem hiszem el. Foleg a magas CL miatt sem lehet.
    Amugy tenyleg Inq.-nek igaza van az olcso Kingston Value RAM-ok silany minoseguek.
    Tudom mert volt nekem Kanadabol hozatva raadasul.
    Es mit szivtam veluk. 400as RAM letere 333as orajelen kellett jaratnom, mert kulonben lefagyott allandoan a rendszer, es tok mindegy volt neki, hogy egyedul vagy parban tettem a gepbe.
  • Narancs
    És általában pár 100 forinttal, max egy ezressel kerül többe mint a samsung, már csak a gari megér ennyit szvsz. És mivel a kingston maradék chipekkel szereli, jó eséllyel kifoghatsz tuningkirály példányt is.
  • Narancs
    Ehhe, élettartam garival és kurvajó tuninggal. Nekem 570ig ment a kingston value, mndjuk ehhez cseresznye is kell az tény.
  • Ferencz István
    De ha nem tuningolok akkor elég a Kingston Value?, mert nem szoktam
  • Inquisitor
    A Value? Teljesítménytöbletet? Ólcsó CL3-as vacak ... drágán.
  • NeoMaN
    Meret túl drága ahoz képest, amekkora teljesítménytöbbletet nyújt.
    Aztis csak tuningnál. :)
  • Ferencz István
    Amúgy nekem már megvan a régebbi gépből a Kingston ramom és Value, de mért nem vennél?
  • TTomi
    ahha! na köszönöm az okosítást! asszem maradok még a régi vasnál, tovább gyűjtöm a pénzt, játszani meg majd a melóhelyen fogok! asszem pár hét lehet, hogy hónap -ha elköltjük a pénzt másra (mondjuk a gyerekre)- és újr a jövök a hülye kérdéseimmel és az akkori igényeimmel! köszi mégegyszer a segítséget!
    OFF
    miniDV témában főleg ulead video studioban otthon van valaki?
  • Zetorg
    nforce4 egyik előnye, hogy proci fsb-től függetlenül tudod állítani a ram órajelét
    persze ez csak tuningnál fontos...
    talán még jobb a memóriakezelése, mint egy intel chipsetnek, de ez nem tudom, hogy a 975-tel szemben hogy alakul.
    nagy hátránya az iszonyatosan melegedő chipset.a gyári bordára rakhatnának valami jelzést, hogy ne érintsd meg. :)
  • [Jakuza]
    Ha ram hallgatsz akkor meg varsz nehany hetet meg a vasarlassal es megvarod a rendes 975C chipsetes lapokat.
    Amugy is a 975X Asus premium lapok eszmeletlen dragak, raadasul sokak szerint nem is fully a Conroe proci supportja, csak a rev. 2.0-tol fogjak rendesen tamogatni.
  • TTomi
    ÖÖÖÖÖÖ.... A félelmem igazándiból még régről maradt és mert nem ismerem. mindig inteles cumókkal dolgoztam, és az legalább megbízható (nagyjából).
    Miben más egy Nforce4es lap miben jobb ha jobb? (na mindjárt le leszek faszlámázva)
    Zetorg: velős és hatásos, meg vok győzve...
  • Zetorg
    pl asus p5wd2-e premium
    az má 975xe
  • TTomi
    ahamm.... Köszi! és melyik alaplap ilyen? az aqua-nál egy db-ot nem látok!
    nem szeretnék beleszaladni egy olyanba mint a mostani gépemnél(cel1300 p3 foglalat), hogy megveszem, és két hónap múlva megjelenik az újabb és dobhatom ki az egészet, mert a dvd-írón kívül már nem kompatibilis semmi az újakkal. Na jó még a floppy is talán :D
  • Zetorg
    single channel = gyilkosság :D
  • Inquisitor
    Biztos elmegy, csak úgy emlékszem 800-as FSB-nél olyan 40%-ot esik a memóriasebesség single DDR-el.
  • Inquisitor
    A chipset kezeli, félreértettél ... csak nem nagyon fogod kihasználni. Ami szoftvert "optimalizáltak" több magra/procira, azok alig gyorsabbak, de a lényeg az, hogy a legtöbb program semit se profitál a második magból.
    Ha meg rákérdeztél ... most kaphatóak közül egyik se kezeli a Core 2 procikat, azért írtam az újabb chipseteket, ellenben szerintem egy Asus P5N32 szériából SLI, SLI Deluxe, vagy Platinum is jó lehet, ha nem félsz az NForce 4-től ;)
  • [Jakuza]
    A duplamagos processzorokat kezeli, viszont a kovetkezo generacios processzorokat nem kezeli.
    Azokat csak a 975X lapok kezelik.
  • TTomi
    Köszi!
    Akkor az i955 nem kezeli a dupla magos procikat?
    Mit ajánlasz ami árban és tudásban esetleg hasonló no és belemegy a dual core-os proci?
    A memórián most sórolnék, a második 1GB ramot kicsit később venném bele (akár csak a sataII vinyót amit be sem írtam). Hiába dual DDr-es a cucc attól még elmegy 1db memcsivel is nem?
  • Inquisitor
    Vinyó kicsi, DVD íróból szvsz addigra lesz már 112-es Pio is :D
    A többi nagyjából rendben, viszon helyedben akkor már AM2 lapot vennék valami jó tuning DDR2 rammal. Az, hogy NForce4, NForce5, ATI R580/600 az meg ízlés dolga ...
    A Kingston ram meg ne mond túl sokat, mert pl. sose vennék Kingstone Valuet, egy HyperX meg bazi drága, akkor már inkább Kingmax vagy hasonló tuningram a kettő közötti árban.
  • Inquisitor
    Az alaplap az nagyon jó, de szvsz már kissé régi i955X chipsetes. Szerintem ne siesd el, és vegyél i965 vagy 975X chipsetes alaplapot, hogy a Pentium utáni vonal is belemenjen (Core 2) ...
    A proci elég jó, jó rammal és mázlival elég jól húzható, viszont a második mag előnei inkább Windows Vista alatt tudod majd kihasználni szerintem.
    A videokártya korrekt, minden elmegy rajta, erősebbet venni most nem is érdemes.
    A memória ... nos a dual-ddr miatt ugye vagy 2x512 vagy 2x1GB menjen bele.
    A házon spórolhatsz (bár annak is lehet következménye), ellenben a tápn NEm szabad.
  • [Jakuza]
    Semmi baj nincs azzal a lappal.(Mondjuk en mar csak olyat vennek ami tamogatja a Conroe-t)
    A 820+ a tipusjele az Intel procinak.
    Az egy dualmagos 2,8GHzes processzor.
    Nem irtak el, hanem egyre jobban esnek a processzorarak Intelnel, mert juliusban adjak ki az uj Conroe processzorokat.
    Belemegy az 1GB 667 DDR2 Hynix RAm es rendesen kezeli.
    Ez egy atlag konfig. Ennyit meger.