103176
1411386313.png
  • Blum
    Gyász
  • MerlinW
    "Csődbe ment a Zalman" :(
  • Vadnokedli
    280X ASUS DC2T Dettó ilyenek vannak, van még 2 év garim, próbálom húzni míg 1 évig, mondom szeretnék egy drágább karit majd venni belőle ráfizetéssel remélem a pénz reményében felcsillan a szemük és leokézzák az ötletem, bár az AQUA-nal vettem a kártyát.......
  • SötétBarom
    Küld vissza gariba. Kapsz újat, örülsz. Legközelebb meg veszel nvidiát ;DDD
    Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2014.11.07. 13:03:05
  • SötétBarom
    Az az alienware sem.. Gondoltam pénz nem számít, ha már odaértél az ígéret földjére ;P
  • cibi17
    Ajj! Nem hiszem el. Msi 280x gaming:

Mult heten piros kepernyovel es bugassal kifagy a bf4. Semmit nem csinal, csak a reset gombra.

masnap youtube kozben fekete/szurke fulloges csikos kep, youtube hang megy alatta.. semmit nem csinal, csak reset.

ma ujra jatszom, grid autosport, 1oran belul 2x beall a kep, hang nelkul es csak reset....

eljen 85ezer... -.-"

Mi lehet a gond? Vramon kivul mas?

Esetleg tudok valamit kezdeni vele, vagy tesztelni?
    Koszi a tippeket.
  • Skypack
    Ez ?
  • SweeneyTodd
    Olcsó
  • The Protector
    Nem talaltam arat,biztos nem ket filler.
  • SötétBarom
    Ez? :)
  • The Protector
    Hali.Szeretnek laptopot vasarolni eletemben eloszor magamnak.Rengeteg laptopot vettem mar a TI linkeitek alapan de most elott az ideje annak h nekem is legyen laptopom.Sajnos az asztali gepem meghalt,anyamnak vettem helyette egy laptopot es most azt hasznalja.
    Amik nekem feltetlenul tudnia kelljen a laptopnak.Gamer laptop.Ennyi.Legyen eros es a jatekokkal ne legyen gondja.
    Az egyetlen eddig amit kineztem az az alomlaptopom az Alienware mx17.Sokat olvastam rola es rajottem hogy tularazott mert alacsonyabb aron mas gyartotol akar erosebbet is tudok venni,Az ara annyira nem erdekes de azert esszeru keretek kozt maradnek,Elore is koszi a segitseget.
  • tomi04
    Rendben akkor köszönöm mindenkinek a segítséget akkor maradok a 260X-esnél :)
  • broman191
    A procit érdemes lenne húzni amíg lehet, különösen nagyobb fesz.emelés nélkül, ha lehet legalább 3 GHz környékére. Erősebb CPU-t igénylő játékokban hátrány lehet, de magas grafikus beállítások mellett 'el tud fogyni' a videokari teljesítménye is hasonlóképpen, így elég magas grafikus beállításokkal nem feltétlen fog kibukni, hogy nem tud a proci stabil 100 vagy akár 60 FPS-t sem biztosítani keményebb szituációkban, csak mondjuk 30-at...akkor legrosszabb esetben feles frissítési gyakoriságú vsync bekapcsol azt' csókolom. :)
    Egyébként a 260X az újabb modell, újabb technológiákkal, az R9 265 egy átnevezett 'jó öreg' HD7850, nyers számítási erőben valamivel jobban áll mint a 260X, de szvsz nem éri meg a többletkiadást a 260X-hez képest, ha van rá keret akkor sem...

@zsoltia: Újonnan sehonnan, mert már nem kapható legalább egy éve újonnan sem Phenom II X4 sem X6 proci, végleg megtörtént az FX hatalomátvétel az AMD-nél...használtan lehet érdemes, minél jobb áron, X4 955 BE minimum, de ha emészthető áron van 965, 970, 980 stb. akkor azok is megfelelnek, szinte ugyanazok, emelt órajellel - 15-20e Ft körül mennek, gyári hűtővel elég hangosak tudnak lenni, ezért plusz aftermarket hűtős példány előny, gari többnyire nem lesz, de nem is szükséges, egy CPU nagyon ritkán mondja be az unalmast, bátran megveheted gari nélkül, nem lesz kidobott pénz...

Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.11.06. 20:49:14
  • tomi04
    Amúgy esetleg egy ilyennel: https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-gtx650-oc-4gb-ddr5-gv-n650oc-4gi-videokartya-51706 nem járnék jobban a 4 gb-nyi ram miatt kérdezem?
  • xido
    azért én nézegetem ezeket a halk házakat,amiket ajánlgattok...de befelé haladva mikre érdemes figyelni?
    mert ha egy 2-3ventis monstrum vga porszívóként meglódul,akkor csak túlharsogja a szigetelést...nem?
  • tomi04
    Az sajnos már egy 10000-el drágább így maradok a 260-nál.
  • xido
    akkor inkább 265,nem?
  • zsoltia
    Még egy olyan kérdésem lenne, hogy hol érdemes ilyet vennem? Ajánlátok valami oldalt vagy boltot? mert én most első blikkre nem találtam.
  • tomi04
    Utána néztem pár tesztnek és az R7 260X az tetszik új is nem is olyan drága és hátha elkaristolok vele egy két-három évet :)
    Amúgy a Proci ki tudja majd használni az R7 260X összes képességét?
  • broman191
    Ott az X6 is az alaplapod támogatási listáján, de túlárazottak használtan, hatalmas előnye nincs, a 6 feldolgozási szálat ki nem használó játékoknál egy magasabb órajelű (és olcsóbb) X4-gyel jobban jársz...mivel az X6 vs X4-en kívül sok választásod nincs az alaplapod miatt, így a Phenom II X4 955/965 esetleg 970 stb. lenne vételre érdemes - utóbbiak csak az órajeleikben térnek el, a 955-tel is elérheted alapfeszen a 3.7 GHz-et, amelyet csak a legkésőbbi 980 modell tudott, bár az egekbe húzva sem lesz egy ma optimálisnak tekinthető 2/3/4gen Intel i5 szintjén... :)
  • Skypack
    Köszönöm, igen sajnos én is ezt tapasztaltam, hogy nvidiánál ennél az árkategóriánál nem valami jó a választék, szerintem akkor várok még a dologgal, addig meg el leszek a 660al. Igazából nincs a 660nal bajom szépen visz mindent, de gondolni kell a jövőre :)
  • zsoltia
    Köszi a választ. és ha csak procit tudnék cserélni, akkor Phenom II X4 a legjobb? vagy érdemes lenne mást vennem?
  • SötétBarom
    Total War nekem 6950-en sem futott már kielégítően. Persze fontos, hogy ez a kifejezés kinél mit takar..
  • broman191
    R7 250 és 250X lett lényegében a HD7750 és HD7770, a HD7850 az R7 265, felette R9 előtagra módosultak az erősebb karik nevei. Úgy emlékszem a Rome 2 kapcsán beszéltek Mantle támogatásról, így az AMD kari nem lehet rossz választás mellé...a játék jellegét tekintve egy jóval erősebb CPU sem!

@zsoltia: Alaplap 6-7e Ft, CPU 10-12e Ft, videokari 16e Ft környéke körülbelül, a memó és táp maradhat, egy új CPU, alaplap, vga lenne a kritikus! Ha a régebbi hardvereket el tudud adni 30e Ft körül, akkor mondjuk van ~80e Ft körüli kereted, akkor kijön belőle egy átlagos 20e Ft körüli AM3+ alaplap, mellé mondjuk egy FX-6100 proci (használtan esetleg FX-8xxx is), valamint egy R7 260X 2GB GDDR5-tel! Melléjük adott a megmaradt 8 GB DDR3 memó plusz a bőven elég teljesítményű táp, összességében lesz egy egészen ütős konfigod, lényegesen jobb játékteljesítménnyel, évekig nem kell majd azon gondolkodni elindul-e valami újdonság... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.11.06. 19:21:32
  • tomi04
    Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Tudnál pár példát mondani casual játékokra? Én pl. a total war sorozatot szeretném játszani de a ma felrakott Rome 2 finoman szólva nem duruzsolt olyan jól.

Amúgy mik ezek az új Rx-es VGA-k ezekkel folytatta az ATI a HD8000-es széria helyett?
  • zsoltia
    És akkor ha cserélni akarnám mit lenne érdemes belöle megtartanom?
    + kb mennyit érne ha el akarnám adni? (ha alkatrészre le lenne bontva az nagyon jó lenne)
    Bocs, hogy ennyit kérdezek, de nem értek hozzá.
  • broman191
    A nálam okosabbak biztosan tudják azt is, hogy az AMD lassan le sem sz4rja a GCN előtti termékeit, sőt az újabb játékok is jóval boldogabbak a GCN-es karikkal /a jövőben elvárhatóan minimum/, valamint az újabb API-k előnyeinek kihasználásához is azok szükségesek/azok lesznek jövőre...a HD6850 valóban jobb választás v o l t teljesítmény szempontjából, amikor a HD77xx megjelent, csak azóta eltelt pár év és mára lecsúszott a 'még éppen-éppen jó' kategóriába...aztán eltelik valamennyi idő és az újabb játékok már fel sem fogják ismerni.

@zsoltia: Phenom II X4 955/965 első gondolatra, de ha minden igaz a 8 GB DDR3 RAM-od adott, tehát 50+ e Ft-ból simán vehetnél egy új AM3+ alaplapot és mellé egy FX-6xxx esetleg FX-8xxx processzort. Alaplapból inkább újat érdemes venni valóban, CPU-ból a használttól sem félnék.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.11.06. 19:02:56
  • Blum
    Mert gazdaságilag baromság újat venni ebbe a gépbe. Az olyan lenne mintha tökön rúgnád magad.
    Ez már egy őreg gép, rohadtul semmi értelme új alkatrészt belerakni, ph-n (hardverapro.hu) kell keresni olcsón használt procit egy megbízható eladótól.
  • zsoltia
    Megtudhatom miért nem érdemes? Mi a baj vele?
  • franc0
    Ebbe nem érdemes újat tenni.
    Phenom II X4 való bele, rosszabb esetben négymagosított X2 (ha a tied nem lehet).
    Legalább spórolsz, esetleg egy SSD-t vegyél ha még nincs.
  • zsoltia
    Sziasztok,

Processor cserét tervezek és ebben kérném a segítségeteket.

Jelenlegi konfig:
    Proci: Phenom II 550
    Alaplap: ga-870A-ud3
    Videókártya: ATI RADEON HD 6850 1 GB
    Ram: 8 GB
    Táp: 600 W chiftec

Ár:
    Ami a lehető legtovább megörzi az értékét. Tehát ami az alaplaba maximum kihozható és ár/érték arányban. Ha nagyon kell maximális árat mondani. Akkor olyan 50 ezer.+ 5-6 ezer forint.

Csak új jöhet szóba, garanciális indokok miatt.

Gamer felhasználásra lenne szánva.

Köszönöm elöre is.
  • franc0
    Tegyük hozzá, hogy a nálad okosabbak pontosan tudják, hogy 7770=6850.
    Azt írtad, hogy a 77xx jó.
    Akkor lehet csak én hiányoztam alsóban logika óráról, de úgy látom a 6850 is jó.

Másrészt, öcsémnek 6850 van és teljesen jó casual játékra.
    4850-hez képest meg hipertérugrás.
  • broman191
    RAM mennyisége? Legalább 6 de inkább 8 GB ajánlott lenne hogy a jövőben is játékra alkalmas legyen. Persze a CPU nem egy mai darab, lassan a minimum szintet sem üti meg az izmosabb gépigényű gammáknál. A 20e Ft körüli választás egy HD7770 1 GB GDDR5 lehetne használtan, 30e Ft körül pedig inkább egy R7 260X 2 GB GDDR5-tel - minél több gari, több pörgettyűs hűtés előny! nVidia-ból minimum egy GTX 750, de inkább 750 Ti 2 GB GDDR5 lenne igazán jó vétel!

ui.: HD 77xx alatt újabb játékra szvsz már nem érdemes foglalkozni semmivel, így felejtős a HD6850, lassan a minimum szintre sem elég...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.11.06. 18:06:08
  • tomi04
    Esetleg ez jó lenne lecserélni vagy nem lenne akkora teljesítmény javulás?
    http://hardverapro.hu/apro/elado_gigabyte_hd-6850
  • tomi04
    Sziasztok!

Leszeretném cserélni a Gainward Golden Sample HD4850-esemet. Szerintetek ideje a váltásnak, vagy még várjak vele?

Ha azt tanácsoljátok hogy váltasam le akkor tudnátok ajánlani egy VGA-t ebbe a konfigba:
    Táp:Gigabyte 460W
    Alaplap: Asus F1A75-M LE
    Processzor: AMD Athlon II X4 631 2,6 GHz

Egy olyan 20 000 - 30 000 Ft-ot szánnék az egészre.

Előre is köszi a választ!

Üdv,
    tomi04
  • broman191
    nVidia-ból szvsz most annyiért semmi, a GTX760 olcsóbb egy tizessel, a GTX 760 4 GB-os verziói pont 70e Ft környékén futnak, de annyi pénz nevetséges azért a GPU-ért, a GTX 770 pedig drágább minimum egy tizessel...és lényegében mindegyik az átcimkézett GTX 600 sorozat tagja, ami nem éppen friss technológia. Ha újra nVidia karira vágysz és nem sürgős az újítás, akkor még gyűjts egy kicsit a várhatóan a jövő év első negyedben érhező GTX 960-ra, az már valódi váltás lenne!
    Avagy AMD...újonnan R9 280X, de használtan - szinte újonnan, több év garival - mostanság elcsíphetőek R9 290-ek is 70e Ft körül és ráadásul nem az ipari porszívó hangú referencia modellekről van szó...ha nem húzol túlzottan az nVidia felé, akkor jelenleg nem lehet kérdéses a választás... ;)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.11.06. 17:36:30
  • Blum
    Scythe Ninja
    TT Frio Silent 14
    ENERMAX T40

De 14k körül már van DEEPCOOL Frostwin is ami azért elég zorall.
  • Vadnokedli
    Negatív. Ha 4-es ez, vagy az nem kell. de a 3 pin-est lehetőleg 3 pin-es be helyezd ne a 4 pin-es elől foglalja a helyet.
  • Blum
    4pin-re rámegy a 3pin
  • Novatek
    Az R4 ventilátorai három pinesek,ha jól láttam. Az alaplapomon csak 4 pines ventilátor csatlakozók vannak. Venni kellene két átalakítót?