103176
1411386313.png
  • virs lee
    Attól függ mit jelent neked a mostani és a jól. Kompromisszumokra lesz szükséged, leginkább a videokártya miatt.
  • Dévids
    hello
    most veszek gépet a következőt gondoltam.
    AMD Athlon 64 3800+ proci
    Gigabyte alaplap PCI
    ASUS 7600GT 256 MB PCI
    2 GB ram
    ezen hogy futnak majd a játékok?A mostani játékok jól elfutnak ezen?
  • izb
    simán kell vinnie a cumót.
    annál tényleg jobb(jobban fűt).kapásból vehetsz rá valami fullos proci hűtőt is x forintért..
    az alaplappal nincs semmi gond, szépen fog muzsikálni.

• Dodo55
    Szóval a táp bírni fogja rendesen, ennyi meghajtóval, amennyi van a gépemben?
    És az alaplapról mit gondolsz, és hogy 15000be kerül egy boltba, amikor máshol meg 30000 körül van.

A proci meg nem szar, mert jobb mint a mostani 2.8-as Celeronom.
  • izb
    a táp jó.proci szar.
  • Dodo55
    Ok, de én azt fogok(vagy 640-t) venni, mert arra lesz elég a pénzem, ha még egy jó videokártyát is akarok.

A lényeg amiért leírtam ezt, hogy mit gondoltok erről az alaplap árról, hogy 15000, máshol meg 30 körül van.
    A másik meg, hogy a tápom bírni fogja -e.
    Erre válaszoljatok plz.
    Tudom, hogy a táp kérdésben fontos a videokártya típusa is, de azt még nem tudom milyen lesz, de olyan 70-80 ezer körül tervezek valamilyet.
  • Punker
    nekem 630-asom van, de most tuti nem azt vennék!
  • bertino
    ki venne manapság BRAND memóriát ? vagy odáig ne süllyedjek le ? xD
  • izb
    Prescot magba manapság pénzt fektetni főleg most hogy itt a conroe, nagy marhaság.
  • Dodo55
    Szeretném a gépemet fejleszteni.
    A gépem jelenleg:
    Intel D865GBF Alaplap
    Intel Celeron D 335 2.8GHz
    4×256Mb DDR400
    GeForce 6600GT AGP
    Samsung 80GB-os PATA Winchester
    Samsung 80GB-os SATA II Winchester
    Maxtor 250GB-os SATA II Winchester
    Samsung CD-RW/DVD meghajtó
    LG GSA-4165B DVD Író
    Floppy Meghajtó
    Chieftec GPS-450AA-101A 450W-os táp
    2 darab Led-es, 1 darab led nélküli 8cm-es ventillátor

A következőkre gondoltam:
    Egy LGA775-ös, PCI Expresses alaplap
    Egy Intel Pentium 4 630 proci(3GHz, LGA775, 2MBL2 Cache, Prescott mag, EM64T)
    Valamilyen jó PCI Expresses videokártya

Jelenleg nincs annyi pénzem, hogy ezt mind megvegyem, ezért a fejlesztést pár hónappal későbbre tervezem, azonban úgy döntöttem, hogy az alaplapot most azonnal megveszem, mert találtam egy jó alaplapot, nagyon olcsón.

Az alaplap egy Asus P5GDC Deluxe. Ez azért jó nekem, mert bele mennek a mostani ramjaim, így nem kell új ramot vennem, azonban DDR 2-es ramokat is lehet bele tenni.
    Nézegettem az árakat, 26-35 ezer között láttam.
    Megnéztem a bolt oldalát, ahol a legolcsóbban, 26 ezerért volt írva, és mit látok: 15000(bruttó)!

Először azt hittem elírás, de a letölthető árlistában is ez volt, úgyhogy megrendeltem.

Az egyetlen egy gyanús dolog az, hogy a P5GDC Pro az 27000, pedig az kevesebbet tud annyival, hogy csak 1db IDE csatlakozó van rajta.

Az első kérdésem az, hogy mit gondoltok erről?
    Remélem tényleg 15000, de a rendelést visszaigazoló emailben is ez volt.
    Amit nem láttam sehol, az a szállítási költség, de az annyira most nem is érdekel.

A másik kérdésem, hogy a táp bírni fogja -e az új cuccokat? Emiatt a kérdés miatt írtam le ilyen részeletesen a gépemet.
  • bertino
    nem, teljesen jol irtad
  • CSOCSO
    talan nyelvtanilag ertelmetlen dolgot irtam vagy mi?
  • izb
    na jó feladtam.
  • CSOCSO
    beskatujáznak amcsiként

mit nem ertesz?
  • izb
    Én nem akarlak bántani távol álljon tőlem,szimpi vagy mikor a képen papagájjal vagy,de ezt a részt próbáltam átadni,amit te írtál......

"ami engem nem erdekel de ha mar beskatujaznak amcsikent akkor hagy ugassak mar.. vagy nincs igazam?"
    erre írtam amit írtam....
  • CSOCSO
    milyen amcsiket?
  • izb
    te nekem is angol keyboardom van,tudom marha nehéz rajta gépelni,de mi az a amcsiket??
    valami új macdonalds szendvics, csak hogy készüljek hogy jön vagy nem jön?:))))
  • CSOCSO
    o ugatta le az amcsikat.. ami engem nem erdekel de ha mar beskatujaznak amcsikent akkor hagy ugassak mar.. vagy nincs igazam?
  • izb
    na látod.mondom hogy rossz helyen élsz.......
    ja és ez a baj, hogy leugattad.Amcsiban mindenki leugat mindenkit.Lásd politikusok....
  • CSOCSO
    hagyjuk mar az amerikat.. masik topikba mar leugattam a kedves amd-s gyereket.
    ezenkivul mikor vettem a pic-e karimat NEM LETEZETT agp-s x850xt! ezenkivul olyan 478 as alaplap sem amibe pci-e ment bele.. europaban aszem talaltam ilyen asust.. de amcsiban nem.. ez viszont LOL:D
  • izb
    az agp és a pci-e közötti gyakran hangoztatott külömbség egyenlőre elhanyagolható.
    te max azért cseréltél mert a proci gyártód arra kényszerített.
    olcsó pénzért vehettél volna abba az alapba egy ide karit,és megúsztad volna a szívást,vagy nem a szívást hanem a pénzkidobást.mondjuk amcsiban más a szokás, lehet.a pénz nagy úr..
    a tényleges váltás nem így jön elő.....
  • Nagy D
    Na már ezt is tudom :) Akkor vki ajánlana nekem olyan alaplapot, ami nem is a legolcsóbb, de nem is 70,000 Ft, ha azt nézzük, h Core 2 Duo (E6400) proci lesz benne? :) Kösz!
  • CSOCSO
    arrol nem beszelve hogy 775 alaplap utan vehettem uj alaplapot mert sporoltam az alaplapon es az uj ramok lassuak voltak... no comment:D
  • FFX
    kb olyan mint nekem van :)
  • CSOCSO
    volt egy gepem.. 478 as p4... ujitottam vidkarit.. vehettem 775 os alaplapot mert pci-e... ezekutan vehettem uj ramokat is es sata vinyokat is mert az alaplapba nem ment bele a sima ide vinyo mivel nem tamogatja a 2 dvd +2 vincsit stb stb stb..
    szal ha vidkarit kell csak is vannak dolgok amik gatoljak a szimpla updatet.. amugy a gep az ocsemnek lesz.. neki egy 2.4 es 478 as alaplapja van ( valami szar intel.. meg valami 129 megas hutes nelkul vidkari (igaz en tettem ra egy chipset hutest) meg fel giga ramja
    es bf2-vel nyomna egesz nap.. nomeg most jon az uj bf.. nahde mindegy
  • CSOCSO
    nem kuka az... amugymeg ocsemnek lesz.. azert veszunk gepet neki mert az enyemen log es megpusztult a kulso vincseszterem.. persze senki nem tudja mitol halt meg fizikalisan a vincsim...
    az ove meg mar egy fostalicska....
    ha nem is dx10 be de elfog futni minden jatek nala jovore.. vagy ha nem tetszik neki a 40 fps majd vehet melle egy masik kartyat..
  • Gabesz amd64
    nem csak a szamtech cuccokrol beszeltem.barmi mas sz@rt megvesznek, ha eltorik vagyy letorik akar egy kisdarab dolog valamirol,mar kirakjak a kuka melle es mennek azt vesznek ujjat...
    mar lattam komplett gepet,tv szamitogep asztalt kuka mellett.es persze semmi bajuk,magyar szemmel...
  • izb
    vesznek,na de minek?
    manapság 1 dolgot érdemes cserélgetni, hangsúlyozom ha az illető játszani akar, a videókarit....
    a többit lehet fejleszteni,de azért a 20%-ért nem érdemes pénzt kiadni.
    szerintem
  • Gabesz amd64
    itt is az a helyzet hetente veszenek az emberek uj cuccot a regit meg dobjak ki,csak en me'g nem tehetem meg
  • izb
    amerika a fogyasztás országa....
  • Gabesz amd64
    Te fel evente csereled a gepet? :O
  • Inquisitor
    Nem értem a kérdésedet az összes Core2 proci nagyságrendekkel jobb. Húzás nélkül. Húzással meg fényéveket ver a P4 vonalra.
  • Nagy D
    Sziasztok
    Nemsokára szeretnék gépet venni, csak nemtudom, h megérné-e a mostani árát, v egy kicsivel drágább cuccokat venni bele, amik annyival jobbak? Mivel amit szeretnék az vhogy így néz ki:

Asus P5WD2
    Intel P4 3.2 GHz/800MHz 2X2Mb Dual Core
    Asus GeForce 7900GT 256 MB TV DVI PCIExpress
    4x512MB 667MHz DDR-II RAM Samsung
    Chieftech 450W
    meg a többi, wincsi, hangkártya ilyenek, de most nem ez a lényeg hanem:

a fent említett procit most 54,000 Ft-ért láttam, de lejjebb megláttam azt a kis táblázatot is a Conroe procikról, és pl a Core 2 Duo E6400-nak 62,000 Ft-ért elég nagy teljesítménye volt(bár elég szépen felvolt húzva, nembiztos, h annyira akarom, na mind1 ezis más) csak azt nem tudom, h mennyivel nagyobb a teljesítménye a Conroe-nak, mint a fent leírt procinak, mert ha nem nagyságrendekkel, csak monnyuk 10-15 FPS-el, akkor tárgytalan, mert akkor nem akarok annyival többet kifizetni érte, nem is beszélve az alaplapról, mert h ugye más kell neki. Szóval szerintetek jobban megérné az E6400? (és ha igen akkor milyen alaplapot kéne vennem?) Kösz!
  • Richard90
    hát... én még várnék míg megjelennek a dx10-es kártyák... tök felesleges egyenlőre gépet venni, mert jövőre "kuka"
  • CSOCSO
    mar megrendeltem:D:D:D:D:D

anyam kitalalta kozben hogy legyen az enyem a gep es az ocsem megkapja az en gepemet.. de nem akarok kecsegeskedni.. most lesz a szulinapja meg minden...
    kulonben is.. en huzom addig amig ki nem jonnek az uj procik meg a dx10 es karik
  • Zetorg
    inkább vennél conroe-t...
  • CSOCSO
    ASUS P5WD2-E Premium
    Intel Pentium D 940
    CORSAIR XMS2 1GB 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800
    MSI Radeon X1900XT 512MB GDDR3
    Hiper Type-R 580W tap
    Thermaltake Matrix VX Series Case
    Thermaltake Big Typhoon
    Zalman VF900-CU VGA Cooler
    Wolf Claw II Gaming Keyboard

eddig ez igy egyutt 1350 dodo.
    postazassal egyutt.

nah milyen?

ja meg valami.. ugye jol tudom hogy ha xfiret akarok akkor egy normalis atihoz kell majd xfire kartyat venni.. ugye?? tehat nekem nem 2 xfire kell.
  • FFX
    milliomos-e vagy? :$
  • macesz
  • NeoMaN
    drága
    :)))))