103176
-
#3536 hát a 128 mb kavéske azért már -
#3535 kerüld mind2őt mint a tüzet :) -
RTW #3534 hello! Szerintetek megéri egy Innovision 6600 Gt 128 MB-t (4 hónapja használt, Cd-k, doboz, kábelek megvan, még 8 hónap garancia) és egy Maxtor 250 GB- winyót (nincs garancia, 1 éve használt) 38 000 Ft-ért megvenni? Vagy olcsóbb is lehetne? -
#3533 ez teljesen jó összeállítás -
badsco #3532 Hello. Előre is bocs ha láma lenék,de nem igazán vagyok otthon hardware tekintetben. Kinéztem egy Asus A8N-E alaplapot, hozzá egy Amd athlon 64 3500+ procit, meg egy geforce 7600 gt videokártyát. Ezek mennyire fognak együtt működni? Gondolom nézni kell, hogy megegyezzenek PCI-E, meg socket... stb. Mai szemmel ez mennyire elfogadható összeállítás. Ja és ez kb 100 rongyba van, szóval ha ilyen árban tudtok jobbat akkor szivesen várom az észrevételeket. Köszi -
izb #3531 2x1GB vegyél mindenképp! -
Inquisitor #3530 P5LD2-ből R2.x-es változatot vegyél csak. Boltban ilyet még nem láttam, csak PH-n egyik srácnál, a P5L sorozatból az R2-es verziók durván kétezerrel drágábbak, cserébe Core2-t is támogatja. (Vagy odaírják mellé, hogy R2, Rev2 vagy azt, hogy Core 2 vagy C2)
A proci meg jó, gondolom ára miatt választottad a Virtualizáció mentesített darabot. -
Nagy D #3529 Hello! Egy P4 945ös procit akarok és az Asus P5LD2 alaplapot néztem ki.Ez elég jó, v tudtok ajánlani jobbat? Ja és még vmi, szerintetek 4x512MB, v 2x1 GB ramot kéne vennem inkább? Kösz!
-
izb #3528 Természetesen vannak specifikus hardverek amik valszeg gyorsabban dolgoznak mint a nem csak erre optimalizáltak,de ne feledjük el, hogy lassan jönnek a HD videók jól fognak jönni a home szinten azok a 4 magos procik.
Ja és azt se feledd el,hogy már a két magos szinten is érezhető a winfos alatt is a gyorsulás.Egyszerűen nem kell várnod semmire minden beugrik.
A video alkalmazásokat és egyéb cpu függő alkalmazások is nagyon sokat gyorsultak legalábbis nálam. -
izb #3527 na manapság teljesen elérhető áron vannak az x2-es procik.
az általam leírt progik meg nagyon szeretik a plussz magokat.
Megéri a befektetés.Mondjuk maya alatt a renderelés nem 56 óra hanem csak 24.
ez már jelentős sebesség növekedés.
-
#3526 mondjuk ha belegondolok, ki lehet termelni :)
de ehehz szoftverek is kellenek, amik ki is ahsználják az adott hardvert -
#3525 node aki komolyan mondjuk filmvágással foglalkozik, az vagy nem pc-n teszi, bvagy ha mégis akkor speckó kártyával (pl. Canopus) -
#3524 és te ezet rentábilisan ki tudod mutatni? termel annyit ez a beruházás, amiéért megérné? egyébként könnynen lehet, hogy igazából árnyékra vetődöm, és ti mégsem vagytok annyira elvetemültek, ész nélkül mindent pénzt hardverre költők mint gondoltam :)
csak valahogy nem tudtam régen se megérteni meg most sem, ha az emberek olyanról vitatkoznak, hogy mi lesz majd vmikor, meg olyan doglokról aminek igazából gyakorlati hasznuk nincs, vagy irtózatos drágák és nem az egyswzeri home usernek valók
(anno pl. a chip magazin mondjuk 94-ben olyanokról irt tesztet, amit élő ember meg nem vesz, ezt éreztem most is. gondolom itt senki nem kutatóintézetnek, vagy más hasonló szervezet gépparkját feljesztésésrt felelős - bár lehet, szal biztos én vagyok nagyon földhözragadt, de jelenleg én spec a 64 bites procimnak sem hazsnálom ki azt a tulajdonságát, h 64 bites, és nincs is igazán szoftver windows környezetben, ami látványosan kihasználná ezt (5-10% nem látványos)) tehát félreértés ne essék sem tiszteletlen sem bunkó nem akartam lenni -
izb #3523 azért ez így ebben a formában nem igaz.
a 4 magos proci ami igazából két darab 2 magos összeillesztésével jön létre az első vonalban(ami nem is igazi 4 magos)
olyan áron fog kijönni,hogy fura lenne ha core 2 duo vonalat hagynák megburdálódni(nagyon drága lesz,és a 6800 fölé lesz jóval pozicionálva).Ez egyébként is érdekes lépés lenne az Intel részéről. -
izb #3522 elmondom.
Minden olyan alkalmazás alatt ki tudod használni,ami már most is nagy erőforrás igényü.pl okáért itt állna egy kettő:
autocad,maya,photoshop,adobe premier,pinnacle studio,Unlead movie factory és még sorolhatnám.
A játékok gyorsabb futása a legutolsó szempont,legalábbis számomra,de itt is nagy a változás csak kicsit várni kell.
-
#3521 melyik h.sz-ben vitatkozunk h melyik jobb,mutasd meg -
#3520 hat dehogynem
mar most azon vitatkoztok, melyik a jobb -
#3519 inkább jobb ha meg sem szólaltál volna
senki nem gondolkodik 4 magos proci vásárlásán -
#3518 egyenlőre természetesen semmilyet :) -
#3517 a 2 magost meg felejtsük már el, úgyis elavul
valaki mesélje már el nekem milyen gyakorlati hasznot vár ma egy 4 magos procitól? -
#3516 ez az, kezdjetek azon gondolkodni, hogy melyik 4 magost veszitek meg, rötön piacra dobás után -
#3515 szerinted otthoni hazsnálatnál ez számottevő, számit mondjuk 5%? nem -
#3514 jólvan maradj egyedül és akkor irogasd magadnak hogy AMD-AMD
verjed az AMD-re -
#3513 inkább menjél aludni mert holnap isi
meg itt hülyeségeket irsz h nem lehet megvenni a 4 magosokat
LOL
példa:
D 805-öt vették/szik(míg lehet kapni) mint a cukrot,mert olyan ára volt/van és szerinted nem megfizethető kétmagos proci?X2-es 3800+-ról már nem is beszélek
ez is LOL
:) -
#3512 igen kijönnek a 4 magosak , senki nem tudja majd megvenni, mire elérhető áron lesz, jön a 8 magos meg fasz se tudja egy egész napraforgó -
#3511 hehe
igen, én vagyok konkurencia és én kérdezgetem mi a tényállás náluk és ,h tudjam jobbá feljleszteni az AMD prociamat.
amugy kérlek szépen jönnek a 4 magos Amd és Intel procik és nem töketlenkednek a 2 maggal már.
tán kidobnak még egy két konróót átlag embereknek akinek kevés pénzük van,de az már ugyis kész van.csak várnak vele,had fogyjon a drágábbik konróóó is.
vili? kapis?
mégvalami? -
#3510 miért? megkérdezted őket? -
#3509 Core 2-re már nagyívben tojnak elmondanám neked az intel mérnökei -
#3508 nálam INTEL 4EVER!
Én erre esküszöm..
ja és a Core 2 Duo is fejlődni fog, nem marad annyiban.. az intelnél van egy rosz séria az pedig a D jelzésű.. zsákutca, a Core2 Duo most nagyon jól áll és még viszonylag kezdeti stádiumban van -
#3507 az egyik majd valszeg a fizikáért lesz felelős
de ezt még csak probálgatják -
#3506 hát már 3 éve h az AMD vitte a pálmát,nemtom Te honnan szedted az infót h jobb a P4?! hehe -
#3505 WTF? 3kártya crossfire-ben?!? :S -
#3504 napuff -.- én meg megvoltam győződve róla hogy yól döntöttem a P4el mikor vettem :D -
izb #3503 Jóhogy nincs nagyobb sebesség külömbség mert a memóvezérlő a prociban van így alapból jóval gyorsabb a memcsi kezelése mint a P4-nek.. -
#3502 ez igaz amit leírtál,de az user többsége nem is foglalkozik a DC-vel
akkor is jobb az A64 mint a P4 -
#3501 kétlem h megint előjönne egyel az intel anno se tudott olyan hamar.
az Intel ott lesz megfogva mikor az AMD átáll 65Nm-re,a fogyasztás csökkeni fog, a gyártás is olcsobb lesz.
na meg így a teljesítményét is tudják faragni
nagyobb Mhz,stb -
#3500 oh shit -.- ... amdvel nem esik nagyon vissza a memóriaolvasás/írás ? ugyhallottam intelnél a memóolvasást a dual channeles memó mód 30-40%al növeli amdnél meg csak 4-5%al ha jol emléxem :| -
#3499 AMD -
#3498 hol érinti?pl a 3800+,esetleg?
nézzed meg az árát és elég sokan választanák az olcsó AMD-t -
#3497 bakker játékra AMD vagy INTELP4 a jobb??