103176
1411386313.png
  • izb
    Az Intel Hyper Threading technology miatt látod kettőnek igazából az csak egy proci csak virtuálisan látszik kettőnek kifelé.
    Ez egy sima egy magos.
  • czky
    Nehogy megvedd!!! Ez egy határ sz@r!!! Semmire nem mész vele, és szerintem rohatt drága!!! Ennyi pénzért tudsz venni PH-n normális használt gépet, amivel még játszani is lehet...
    Amúgy ez egy Barebone PC.
  • Pete Small
    Akkor összeségében megéri monitorral együtt 130ért?
    A vinyót ha kicserélném kompatibilis lenne az én 80 gigás Maxtorommal?
  • zserrbo
    Ja már látom milyen ház ez. A pontos szak nevét nem tudom, de látásból ismerős. Soha nem néztem ezeket, mert valamiért nem tartottam jónak számomra. Ettől függetlenül szerintem 2 3 GHz-s Pentium 4 nem lehet benne, de mivel ez másnak tűnik, mint egy normál PC, így nem mondok hülyeséget.
  • Pete Small
    Hát nemtudom egyikre a gép azt írta ki hogy 3.00 Ghz a másikra meg 2.9valamennyi Ghz, de monom furcs az egész gép nem ilyen sima ház alakja van hanem egy kocka. Végre találtam képet róla:
    http://www.msi.com.tw/program/products/slim_pc/slm/pro_slm_detail.php?UID=606
  • zserrbo
    A 2 magos procik nem a Pentium termékcsaládba tartoznak.
  • zserrbo
    2-szer 3 GHZ. Ezt elképzelhetetlennek tartom pentium 4-ben, mivel a 2 magos procikat vagy Intel core 2-nek vagy Intel Core Duonak hívják (mindkettő más tudtommal).

És még a Core 2-ből sincs 2*3 GHZ-s, csak 2,96 GHZ-s, ami 2 magod ugyebár. Ez elég drága és nem sok helyen van még.

Lehet egy gyengébb 2 magos core 2-est felhúzni és akkor már mondható 3 GHZ-snek, de ezt nem így szokták eladni.
  • Pete Small
    Jaja kétszer! 3 Ghz-es.
  • izb
    ez így 130.000ft-ért igen karcsú ajánlat.
    Videókártya egy integrált cumó,játszani nem nagyon fogsz vele.
    Az a vinyó 160GB-os nem 150-es max mikor beüzemeled csak ennyit fogsz látni belőle.
    én ennyi pénzért biztosan nem venném meg.
    az egyetlen ténlyeg használható dolog számomra belőle a monitor...
  • bertino
    2x 3Ghz ?
  • Pete Small
    HI!

Előre elnézést kérek, amitt, hogy nem értek annyira a gépekhez. De! nem szeretném ha rosszul járnék. Szeretnék venni most egy aránylag jó gépet.
    Nekem most egy régi AMD Duron van 1 GHzes szal elég tréé.
    Most van egy olyan ajánlat hogy használtan eladná az egyik távoli ismerősünk a gépét amiről ezeket tudom:
    Intel Pentium 4 CPU 2szer 3.00 Ghz
    winyó: Samsung SP1614C 150 GB (ilyet hogy 150 gb még én nem hallottam, de ilyen)
    IDE ATA/ATAPI vezérlők: Intel 82801FB ultra ATA Storage Controllers - 2651
    videókártya: Intel 82915G/GV/910GL Express Chipset Family
    Dvd író: LG HL-DT-ST DVD RRW GSA-4166B
    plussz monitor: 19" 190S Philips

És az az érdekes az egészben hogy egy ilyen kocka házban van benne, én ilyet még nem láttam.

Mindezt 130ezerért adja. A videókártya milyen ebben? A vinyót ha kicserélném kompatibilis lenne az én 80 gigás Maxtorommal? Megéri megvenni a gépet és a monitort 130ért?

A válaszokat előre is köszönöm

• Punker
    PC-nél várni mindig nagy lutri, amúgy meg a ram árak az elmúlt 10 évben mindig fölfelé mentek szeptembertől.
  • virs lee
    Feltéve ha te átírod az összes pc-s programot ps3-ra.
  • Richard90
    vagy vegyél egy PS3-at márciusban. az lenne a legjobb választás :)
    abból megvennéd az alapgépet, + még egy hd tévét is tudnál hozzá venni
  • FFX
    nice
  • zserrbo
    Western Digital 250GB SATAII 7200RPM 16MB Raid Edition
    Asus P5B Deluxe (S775-iP965-Dual DDR2 800-PCI Express-8 SATA II)
    Gainward GeForce 7900 GT 256MB GDDR3 Golden Sample (550/1400 MHz) TV-Out + DVI PCI-Express Vagy:
    Intel Core2 Duo-2,13GHz/1066MHz LGA775 2MB+FAN (E6400)
    DDR2 2048MB 800MHz GEIL Ultra Dual Channel Kit /2x1024MB, CL 4-4-4-12/
    Mont még nem válaztottam, de egy 19 colos lesz. Vajon wide screenest vagy hagyomásnyos TFT-t érdemes venni?
    jó ház+táp+hűtű+DVD/CD író - most ezt nem részletezem.

Nagyjából ennyi.
  • FFX
    mit akarsz te venni ennyi pénzért ?
  • zserrbo
    Most olvastam a memória topikban az árak változásáról. Ezt már régebben is hallottam.
    Hát igen a memóriák rendesen az egekbe szöktek és még talán mennek is feljebb. Azt nem tudom, hogy ez már a karácsony előszele vagy van valami különösebb oka.
    A gépvásárlás mikorján gondolkozok. Mivel nem kis summáról lenne szó (kb 300-400 ezer Ft), ezért sokat bukhatok vagy nyerhetek a vásárlás időzítésén.
    Egyik részrem azt gondolja, hogy vegyek 1-2 héten belül, mert utána már kis túlzással a felét sem kapom meg az adott árért.
    A másik részem meg azt gondolja, hogy talán várjak márciusig, de akkor nem szól bele a közelgő Húsvét? Vagy esetleg az infláció is beleszól majd. Amilyen helyzet van most Magyarországon még a szokásos inflációt is meghaladhatja elég rendesen az elkövetkező fél évben. Már most érezhetően drágult szinte minden.

Vélemény, javaslat, esetleg tapasztalat, stb?
  • csoola
    ilyet vegyél, nekem full ilyen lesz, csak x2 3800, tök faja!!!
  • ZÓÓÓcsi
    Kedves NeoMaN! Ha valaki időtálló konfig vásárlásában gondolkodik, akkor az általam leírt konfig tökéletesen alkalmas, még a későbbi bővítés lehetőségét is kielégíti. 80000 HUF egy VGA-ért szerintem is sok, de próbáld ki például az Obliviont egy 7900GS-en!Nem fogsz elájulni a sebességtől!
  • csoola
    jo napom van
  • csoola
    köszi:D
  • Magnum PI
    Hi!

Milyen alaplapot vegyek, AM2-es foglalat + SLI és olyan 30.000 forint körül? X2-s proci lesz benne.
  • GaBrutal
    engedd meg h elsőként gratuláljak gratz
  • csoola
    MEGVAN AZ UJ GÉPEM, JÖVÖHÉTEN JÖN MEG!!! Asus M2N-E, Athlon 64 X2 3800, 1 giga ddr2 ram, 7600 GT, LG DVD +/- RW, Samsung 160 gigás SATA vinyó!!! ROHADT JO NAPOM VAN!!!!
  • FFX
    Core 2 duo -kat még állítólag gyári hűtővel is jól lehet húzni mert nem melegednek tulságosan
  • GaBrutal
    és vannak legalább olyan jók ? az E6300-as Core 2 duo + késöbbi tuningot elbirna ?
    mondjuk ez PRIMECOOLER PC-HC5+ CU HYPERCOOL ?
  • NeoMaN
    olcsóóbak sokkal
  • csoola
    köszi
  • czky
    igaz
  • csoola
    ölég láma kérdés, de ha az alaplap 800Mhz-ig támogatja a ramokat(DDR2), akkor az azt jelenti, h 533-ast is nyomhatok bele, igaz?
  • GaBrutal
    ZALMAN CNPS7700-CU nem menne kárba ez a hűtő 13 000-ert ha ráraknám az elöbb felvázolt gépre
    vagy tudtok olcsobban jobbat/jobban kinézőt ? érdemes-e megvennem ?

amógy az Alienben veszem majd meg.....mer itt van 2 sarokra szerinem az árak is jók élien a földön nem él ilyen
  • GaBrutal
    eddig úgytűnik összejön egy Core 2 duo-s rendszer kicsit több mint 200 000
    ból

lehet 2000-ért tulfeszültség védőt venni az amúgy hogy néz ki ?
    persze eszemben sincs leváltani a leendő chieftec tápom.....
  • GaBrutal
    thx az infót az alaplap nagyon bíztató (az már kevésbé h nincs a gyártó honlapján....) SLI nemjön ki (nameg akkor már inkább crossfire) inkábba gyorsabb ram szlotokat választom (ígyis az fogja megszabni a tuningot)

jaja a táp valszeg Chieftec lesz a winyo Western digital a ram az Geil ddr2 800-as ugyhogy remélhetőleg lehet majd húzni.... a vidkaresz+
    7600 Gt lesz
  • zolo
    Ha meghal véletlenül, vihet mindent magával az örök bitmezőkre :DDD
    Ha belefér a pénzedbe ,10000 Ft környékén lehet kapni 400Wattos Chieftec tápokat, amik tuti jók lesznek.
  • csoola
    ez az alaplap még sztem beszélni is tud:P
  • csoola
    én is erre jutottam, mondjuk elvileg 3800-as lesz az enyém
  • csoola
    thx, ha nem márkás? akkor nem tuti a dolog? 1ébként msi lesz sztem az alap, vagy az az asus amit te is irtál. (elég jok nekem és nem drágák)
  • zolo
    Itt van egy kis infó a P5B-ről , kb 40000-be kerül

Viszont ugyanitt láttam ezt az alaplapot, ez 10000-rel olcsóbb, ráadásul SLI-s , viszont a DDR2 800mhz-s memóriákat nem támogatja, ha jól látom
  • GaBrutal
    Köszi alapnak énis az asus-t néztem ki
    most épp 1 Core 2 duós rendszert igyekszem összedobni 1 lehetőleg 40 000 alatti apappal :
    asus P5B (nem delux) viszont a honlapján nemtalálom ezt tud valaki valami infót vagy linket adni ?