Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
második kérdés
Q. What is the tallest cooler that will fit this chassis?
A: This chassis will fit a cooler that is no taller than 160mm (6.3").
#hhwnd
Néhány esetben érdemes, ha megvan hozzá a környezet alapból, olyan mértékben hogy még a fogyasztás nem nõ drasztikusan, és tényleg KELL nem csak epenis-t akarsz növelni.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Annak el kell férnie.
Én CM házba(163mm magas cpu hûtõ támogatás) raktam cm 163mm-es hûtõt, szóval ebbõl kiindulva el kell.
#hhwnd
Szerintem akkor marad a Kotetsu, ez pont 160mm magas, el fog férni?
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Hyper 212

#hhwnd
Van itt egy videó aminek a végén felpörgetik a Brockent 100%-ra, hát azért ez nem a leghalkabb, bár 100%-on nem tudom mennyire pörögne valamikor is.
Itt egy másik videó ahol egész magas Patriot ramokat rak a Brocken mellé, utánajárok hogy ez mekkora a Corsair ramokhoz képest.
Nem kell kicserélned a tápot ha Intel procit veszel.
Ráadásul Intelhez elég egy olcsó alaplap és nem kell venned hûtõt sem.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Scythe Kotetsu tuti elférne, de egy Alpenfohn Brocken (amit igazából szeretnék) már nem biztos.
A hivatalos méretekkel meg nem igazán tudok viszonyítani sajnos.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
A hivatalos oldalakon megtalálsz minden méretet, házról ramról egyaránt.
#hhwnd
Lassan kiöregszik a jelenlegi gépen és szeretném megtudni, hogy szerintetek mennyiért lehet összerakni, egy értelmesebb gépet fõleg játékra? Full HD-ban fogom használni. Kellene Alaplap, CPU, GPU, RAM, Táp és Ház. Ram-ból gondolom, ma már 8 giga nem árt. Én olyan 120k-ra gondoltam, de ha szerintetek van értelme akkor 150-160-ig is elmehet.
Másik kérdésem, hogy mennyire éri meg egy SSD-t rakni a gépbe és mekkorát? Általános felhasználás mellett (ez alatt értem a játékot is) van-e értelme? Fõleg a tapasztalataitokra lennék kíváncsi.
[merlinw.org]
Link1
Link2
Link3
Ezek alapján én a radeont választanám. Játékhoz egyértelmûen, hogy jobb és a memóriája is gyorsabb, viszont valamivel többet fogyaszt és (ahol én néztem ott jóval) drágább.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
GTX 770 vagy R9 290? Erõsorrendben az R9 vezet, de bizonytalan vagyok, mert már rég nem volt AMD kártyám.
Illetve elég lehet az i5 vagy jobban járok az i7-tel?
@MerlinW: Az elsõ kommentembõl kiderül, hogy miért van szükség a tuningra, de azért vannak olcsóbb megoldások is, mint a 16k-s Noctua, akár 10k-ért is kapnék jót Hyper212/Kotetsu, csak ha már egyszer veszek ilyen drágábbat akkor lehet rászánom azt a +2-3ezret, és akkor ha még beújítanék procit akkor a hûtõ tovább mehetne vele együtt 😊
[merlinw.org]
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Amúgy ez a h80i elég egy állat, ilyet tuti nem vennék 😄
hardverapron nezz szet
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
ALPENFOEHN Brocken
SCYTHE Ashura
THERMALRIGHT Macho (ez 14-es)
SCYTHE Mugen 4
COOLERMASTER Hyper 612S
SCYTHE Ninja 3
Szerintem inkabb vegyel egy normalis hutot arra a procira. Az az 500-as Chieftec szerintem meg ugyis birni fogja ha tuningolsz de ha megse,az gyorsan kiderul. 😄
Egy jo huto+esetlegesen tap kombo meg mindig joval olcsobb,mint uj lap+proci+tap.
Ha veszel egy ertelmes,komoly hutot akkor azt a procit feltudnad huzni 4Ghz-ig,ugy meg mar azert egalban lenne egy i5-2500-zal,ami meg mindig "korrekt" joszagnak szamit.
Ha megis ugy dontesz,hogy cserelsz akkor egy FX-8xxx jo valasztas lenne de egy ertelmes huto arra se artana.
Jövõ héten rendelek R9 280X VGA-t és lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban:
Most egy intel i5-750 van a gépemben, gyári órajeleken 30-45 fok között mozgott, amióta felraktam 3,2ghz-re, hogy a ramok tudjanak 1600Mhz-en mûködni azóta az alap hõmérséklete 40-45 és terhelés alatt felmegy 60 fokra is.
Mondták másik topikban, hogy lehet 1-2 játéknál cpu limitbe fogok futni az új vga-val, max ha húznék rajta akkor rendben lehet, de így is elég meleget generál a szobába, meg amúgy is.
Ezért eszembe jutott, hogy lecserélem a lapot+procit egy FX6-8ezres szériára (mivel amúgy is csak játékra használom a gépet, így nem kell intel), mivel ismerõsömnek FX6300-asa van és 30-35fok alap helyzetbõl és nem megy 45fok fölé terhelés alatt sem 4.1ghz-en.
Csak ezek után eszembe jutott, hogy a már így is a mostani tápom (Chieftec ctg-500-80p) határain leszek a 280X-el és ha lecserélném FX8ezres szériára, akkor valszeg hogy tápot is cserélnem kellene.
Megérné lecserélni lapot+procit nagyobb sebesség (+nem ütköznék cpu limitbe az új vga-val) és kisebb hõfok reményében? Meg ugye valószínûleg a tápot is vele kellene cserélni..
Elõre is köszönöm a választ!
AMD FX-8320 - Energiafelvétel: 125W és a kommentelõk írják is hogy sokat fogyaszt
GTX760 - Minimális tápegységkövetelmény: 500W
"Nulla tenaci invia est via"
AMD FX-8320
GTX760
Intel Core-i5 4690 3,5Ghz, R9 280x 3gb, 16GB RAM