103176
1411386313.png
  • Inquisitor
    Lol. Én anno a STALKER miatt vettem R9500-öt :)
    Most meg a Bioshock miatt X1650XT-t, aztán lehet megint benézem ...
    Szóval egyetértek.
  • Mike at home
    crysis, 2007 szeptember 4
  • Mr Manson
    ?
  • Mike at home
    nemlétező programra miért fejlesztetek már most? nem egyéb ez mint pénzkidobás
  • Inquisitor
    Ühüm, P4 vonalas kétmagosok elég gyenguszok mint kétmagos proci és mint 64 bites proci is. Egy Core2 vagy X2 jobban csúszik, de egy sima egymagosnál mindenképpn jobbak persze.
  • ntommy
    ha a megjelenés 2007 szeptember 4 ahogy irtad az durva sztem.én ugy tom nyár elején már a kezünkben lesz.tehát akor szted elég neki a duálmagos preszkot 3gigaherces meg a ram?persze ha a megjelenés 2007végefele kor az ért ujitok egy középszintü dx10es nvidiát de az még jövöre fog eldölni
  • Gerygrey
    Mármint a #4480-ra a válasz az aqua hülye operamini megint vacakol az esgés válasszal...
  • Gerygrey
    Aqua pont hu... Sok vagy kevés? Te jó ég erről a crysisről sosem hallottam, de van egy gépigénye nem mondom :)
  • Inquisitor
    Nincs hivatalos kiadott gépigénye és megjelenésig (2007 szeptember 04!) nem is lesz. Szerintem 2GB + ram jobban fog neki csúszni, a megadott CPU-val meg jól megy, de a megadott VGA-val nem lehet kimakszolni még DX9-ben sem :)
    (Két darabbal már igen)
  • Inquisitor
    "Gigabyte 8I945P-S3 DDR2 PCX SATA2 elég hozá?25 ezer körül van."
    Ha egy tuningmentes P4 Dual Core és/vagy Core 2 Duo gépet akarsz összerakni, ahhoz elég. De elöbb még AMD-t kérdeztél :)
  • ntommy
    # Ajánlott rendszerkövetelmények:crysis
    # duplamagos processzor->itt a core2duora gondoltak?Athlon X2/Pentium D
    # NVIDIA 7800GTX/ATI X1800XT (SM 3.0)
    # 1.5 GB RAM
    # 6 GB háttértár
    # DX10 + Windows Vista
  • Mr Manson
    Bár rizikózok én is mert NV még nem csinalt Vista drivert! Nekem meg már csak az van ..
  • Mr Manson
    MSI K9N Ultra-2F - az jól hangzik!

Érdemes X2 proci mellé 800Mhz DDR2őt tenni? (2x1GB)
  • ntommy
    Gigabyte 8I945P-S3 DDR2 PCX SATA2 elég hozá?25 ezer körül van.
  • Inquisitor
    Milyenre van pénz? :)
    Am2 lapot kaphatsz 14-60K között. Ha nem kell SLI, extra csatlakozó hegyek, meg Raid csatik, akkor minnél olcsóbbat vennék az AM3-ig való kibekkelés okán ;)
  • ntommy
    AMD X2 4200+ sAM2 64bit DOBOZOS proci mellé mien alaplap kéne?
  • Inquisitor
    "jó drága a doboz :) lényegi különbség van a dobozos és a "doboztalan" között?"
    Van hozzá hűtő, meg 3 év a garija (elvileg)
    Lehet én vagyok vak, de a PH-n 42K a dobozos, van pár olcsóbb bolt, esetleg ott is annyi lehet ... ez az ár honnan van?
  • Inquisitor
    A SiS új lapkakészlete már AM2+-os, amit nemrég bemutattak AMD-hez, szóval az AM2+-t tavaszra várhatjuk, az AM3 meg jön az Intel Socket-B-vel egy időben valahol 2007 ősze körül.
  • ntommy
    kinek mien gépre van pénze, akinek sok van az megteheti.én azt modom hogy aki most vesz az a ram-bol 2 giga és aki atis az ati-t vegyen aki n vidiás az meg azt.
  • Gerygrey
    Persze, mert most megveszem az alap vasat, aztán pár hónap múlva, ha van egy fölös tizesem vagy mittomén mennyi lesz akkor, dobok bele még egy giga ramot. Procit, alaplapot, videokarit körülményesebb később cserélni, és most jó sokáig nem akarok a géphez nyúlni, ezért veszek ezekből erősebbet.
    Am2+ vagy 3 szerintem ki fog maradni az életemből ugyanúgy mint a s939, nem szokásom évente vasat cserélni.
    Tehát proci: 3800+ lesz, érdemes dobozost venni? Mint mondtam tuning nem lesz, meg számomra a csendesség sem mérvadó, úgyhogy nekem szvsz tökéletesen megfelel a gyári hűtő. Alaplap milyen legyen, szintén ezen szempontok alapján?
  • ntommy
    a proci és az alaplap lényege hogy megfelelöen kiegészitsék egymást.a ram és a vidi kari az egesznek a titka.tudja vki hogy mikro lesz magyarul vista +progik hozzá és frissitések?
  • Mr Manson
    olyan szempontból nem tudni mikor lesz AM2+ vagy AM3 :(
  • Mike at home
    25%-kal nem gyorsabb a 4200 dobozos
  • Mike at home
    egyetértek
    erős vidkari, sok ram
    már ha játszani szeretnél
    a processzornak nincs akkora jelentősége
  • Mike at home
    1 gigát felejtsd el
    mániátok az erős proci, de ramot nem adtok neki
  • Mike at home
    vegyél gigabyte cuccokat
  • ntommy
    én igy csináltam mert ha jobb alaplapot veszek és procit akor 1 giga ramot és 7600gt tutam volna venni, és igy inkáb a jobb vidikaresz és ram melett döntöttem.meg neekm azt mondták hogy a c2d csak rendszerüzemeltetés alatt tud többet, szóval szerver központ ként.inkább vidikari és ram , de abbol a mindenképp a felsö kategoria középszintje(7900töl már jok)2-2.5 giga ram jövöre az alap.
  • Gerygrey
    Ok ezekszerint az x2 jobb választás. Ezeket az árakat néztem ki, nemtom hogy 3800+ dobozos, vagy 4200+ legyen...

X2 am2 3800+ 37800
    x2 am2 3800+ dobozos 42.350
    x2 am2 4200+ 42.000
    x2 am2 4200+ dobozos 48.000

jó drága a doboz :) lényegi különbség van a dobozos és a "doboztalan" között?
  • david508
    AMD 4200+ X2 AM2-ről van valakinek valami véleménye? mert én most rendeltem egyet jövőhéten megutodm hogy milyen. de addig is az akinek ilyen van vagy tud róla egy két jó dolgot mondani akkor várom a válaszokat. Alaplap hozzá MSI KN9 Ultra 2f, 1gb OCZ platina ddr2 800mhz ram, HIS Radeon X1650XT IceQ ddr3-as 256mb-s videokari. az szerintetek jól fog muzsikálni?
  • Inquisitor
    Az alaplap árkülönbségből veszel még egy giga ramot vagy egy picit jobb VGA-t ;)
  • Gerygrey
    Ha sokkal jobb az x2 mint egy ugyanannyiba kerülő c2d akkor egye fene rászánom azt a plusz tizest az alaplapra, nem fél évre veszem a gépet. Ezért kérdezem, melyik proci a jó választás ennyiért. Szóval akkor c2d és x2 maradt versenyben, most már csak azt kéne kitalálni hogy ezek közül mégis melyik legyen :)
  • Inquisitor
    Pedig szerintem nincs olyan nagy választás, Pentium D-t vegyen a franc, kétmagosként harmatos, 64 biten harmatos és ráadásul egy erősebb egy árban van egy Core 2 Duo-val, de legalább lasabb. Ha meg AMD és ennyiért, akkor inkább 2 magos tuningolva, mint egy erős egymagos. Szerintem.
    Inno GF7-ből nem rossz tudtommal.
  • Mr Manson
    most szivok ezzel 2 napja, 30 alatti lap akkor X2 - C2Dben ez egy 10essel több!
  • Gerygrey
    Na, nem nagyon lettem okosabb, inkább csak még jobban elbizonytalanodtam, hogy milyen procit válasszak 40-ért, pentium d, c2d, a64, avagy x2... És alá milyen deszkát tegyek, lehetőleg 30 alatt, de ne asrock teszkógazdaságos legyen. Vga gyanánt egy 7600gt-re gondoltam, abból jó az inno, nem olyan szar mint az inno gf 6-os széria? Vinyóknál a sata és sata2 között jelentős a különbség? Ramból asszem 1 giga lesz és tavasszal minden bizonnyak veszek hozzá még egy gigát.
  • zmeor
    csá!

összetudtok rakni nekem egy gépet NETTO 150 ből? Februári árakkal nagyjából..tudom nehéz de ugy sacc/kb
    core2duo legyen...

alaplap, proci, vidikártya (512mb), memória (1-2gb)

köszi
  • ntommy
    nekem ugyan az lesz mind a négy ddr2es 667MHz-en
  • Dodo55
    2x1 jobban megy dualba, mert ha a 4x512 nem tök egyforma, akkor valószínüleg csak 333-on fog menni, DDR1 esetében, azért DDR1, mert nekem az van, mind a 4 400-as, de csak 333-on mennek, mert nem egyformák.
  • ntommy
    ha 4X van 512 ramom az mér roszabb mintha 2Xlenne 1giga.ugytom hogy 4szer 512 jobban kihasználja a dualt.vagy ha a késöbbi tuningolás miatt mondtátok?- mert igy kihasználja mind a 4 helyet
  • Inquisitor
    Ha tényleg nagykeráron kérdezed, akkor talán befér az Asus P5B / P5B-E alaplap is, kiskeráron 33-35K.
  • Mr Manson
    25 körül gondoltam!
    64biten lesz használva mindenképp! A mostani is már 1 éve ugy megy ..