103176
1411386313.png
  • zolo
    Csak azt felejtitek el, hogy hosszabb távon egészségesebb ha úgy hagyjátok alapon. A kisebb processzorok a nagyok butítotjai, és nem véletlenül vannak lebutítva, valszeg hosszabb távon nem bírják olyan sokáig, mint a gyárilag beállítottan hagyott.
  • Drizzthsz
    Pontosan így vagyok vele...
    Minek hagynék parlagon egy csomó kiaknázatlan teljesítményt, illetve miért vennék egy procit 3* drágábban, hogyha pont ugyanazt kapom minden téren a kisebbik árán néhány bios-állítás után.
    A barton 2500+am is csak 1 napig járt 1866mhz-n, s a Radeon 9800-am meg addig volt non-pro, amíg le nem töltöttem hozzá egy pronak a biosát, azaz pár percig. Stabilitásban, megbízhatóságban semmi különbség, teljesítményben meg sok.

Persze attól függetlenül megértem azt, aki nem tuningol, azzal viszont nem értek egyet, hogy egy tuningolatlan gép bármivel is stabilabb lenne, mint egy tuningolt(mármint miután azért megnézted, hogy 1 napig megy stabilan mondjuk 3dmaák loop demoval, a biztonság kedvéért.).
  • ati2002
    Jó megértem én. És nem okoskodok. Csak úgy vagyok vele, hogy szeretem kihasználni a lehetőségeket.
  • czky
    Szerintem nem kötelező húzni egy procit. Ők sem azért nem tuningolnak, mert nem értenek hozzá, hanem mert tök fölösleges és a legstabilabb működést alapon éri el az ember.
    Én személy szerint utálom a tuningot. Próbaképpen mindíg megnézem h mit bír az új cucc, és aztán békénhagyom.

Természetesen mindenki azt csinál a gépével, amit akar. El kell fogadni azt is ha valaki tuningol, és azt is, aki nem!!!
  • Sir Quno Jedi
    LOL! Nem mondod?!! [imádom az okoskodókat]
  • ati2002
    Lol, ha teszem azt a tudtodon kívül valaki felemelné a proci fsb-jét 400-ra, attól te még nyugodtan tudnál dolgozni a géppel, mintha mi sem történt volna, csak éppen egy 6600-as proci erejével.

És tényleg semmi nem kell hozzá, 1 percet kell a BIOS-ban eltölteni, csak szinkronba kell hozni a 800-as memóriával. Két kattintás.
    Mindegy, én így fogok tenni, az már tuti. :)
  • Mike at home
    én dettó
  • Inquisitor
    "Jó, de egyszerűen nem maradhatok le olyan csodákról, mint a Vegas, a Hellgate vagy a S.T.A.L.K.E.R. Szóval mi bírja a legtovább?"

Hmmm. A STALKER alfája annó jól ment egy R9500-el, még ha fel is tupírózták, akkor is mennie kell majd alant sorolt kártyákon, a Hellgate-ről nem tudok nyilatkozni, de szerintem jól skálázható, persze a látvány rovására.
    A Vegas meg nem megy semmin normálisan, GF8800GTX tulaj panaszolta, hogy élsimogatás nélkül leesik itt-ott 20FPS-re. Sz*rabb lett mint a GRAW.
    (Persze mindíg van valaki aki jön elmagyarázni, hogy neki a Doom3, HL2, stb. full beállításokkal jól ment aktuális low end cuccon, de nem vagyok kíváncsi mesékre.)
  • Sir Quno Jedi
    Nemigazán. Vannak érzékenyebb proggik, amik nagyon nem szeretik a túlhúzást és én meg amúgy is háklis vagyok a tökéleteshez közelítő hűtésre, így inkább a stabil és hűvösre szavazok, mint az ingadozó gyors és forró-ra.

Aztán majd meglátom.
  • NeoMaN
    Sok a pénzed.
    :)))
  • Akuma
    Persze, működni fog vele, természetesen erősebb gépben jobban muzsikálna...
  • Ioles
    Sziasztok!
    Olvastam hogy nemsokára meg fog jelenni a kevesebb memóval felszerelt 8800GTS. Egy 3200+-os AMD64 meg 1GB RAM elég lesz hozzá?
  • Sir Quno Jedi
    Én már leszoktam a tuningról az utóbbi években. Az atomstabil gyári frekiken a legkényelmesebb a meló. Szal. én a 6300-at sem húznám sehova, vagy jól teljesít gyári frekin, vagy veszek nagyobbat. No tuning.
  • Casper007
    Jó, de egyszerűen nem maradhatok le olyan csodákról, mint a Vegas, a Hellgate vagy a S.T.A.L.K.E.R. Szóval mi bírja a legtovább?
  • Inquisitor
    Olyan nincs ami kibírja 2 évig, de most már nem szabad X1600prot venni, se 1650pro-t, csak 7600GT-t vagy X1650XT-t. Vagy persze nagyobbakat, de az drága.
  • Casper007
    Akkor most is van egy ötletem. Veszek egy Intel 3GHz procit, amit majd év végén le is cserélek egy Core 2 Duo-ra. Az alaplap jó lesz, a memória egy 667MHz-es DDRII RAM, ami mellé később lehet majd valamit venni. A kártya se lenne valami extra, az ATI X1600PRO 256 MB RAM-mal meddig elég? Ha mondjuk jó egy vagy másfél évig jó, akkor megveszem, mert 10000-rel olcsóbb a 7600GT-nél. De ha nem, akkor jöhet a 7600GT, ami csak kibírja két évig.
  • Drizzthsz
    Alaplapot úgy olvasgattam, hogy a 30k alatti kategóriában nem igazán lehet kapni olyat, ami tuningbarát lenne, sőt kifejezetten antituningosok azok a lapok általános vélekedés szerint. Mondjuk ha valaki tudna mondani a P5B-től olcsóbb tuning lapot, akkor én lennék a legboldog. :-)
    E6300 jó választás, 800-as rammal tuningra van teremtve. X1950pro meg akkor, ha sürgős, ha nem, akkor meg meg kell várni a 300 dolláros 8800GTS-t, amit ma jelentettek be 320 mega rammal.
  • Drizzthsz
    http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2895&p=5
    EEz alapján nem mondanám, bár még nem láttam se a Vegast, illetve ilyen kártyám sem volt. Szóval gondolom megy azért, de gyakran beszaggathat. S mindez 1280*960-ban low quality mellett.
    Procira azt mondanám C2d, de gondolom nincsen rá több pénz. Csak annyit mondok, hogy ne éld bele magad abba, hogy minden faszán játszható lesz, mert valószínűleg neem lesz így mindennel. Az alaplapról, amiről írtál, nem tudok semmit.
  • wander01
    bezony nem érdemes sporolni az alaplapon. mondjuk egy E6300 alá asrock-ot tenni elég nagy bátorság sztem. most szo sincs arrol hogy fikáznám az asrock-ot, kb 40 asrock deszkás gépet raktam már eddig össze és egyikkel sem volt gond, de azért mégis egy jobb alaplapot érdemes sztem venni. Asus P5B franko. A-Data mem-jeim vannak most, nagyon jok, elötte Geil-em volt ugyanebben a kiosztásban, sima ddr, azokat is szerettem :) de 800-as alá ne add semmiképpen.
  • SZilaJMaGGoT
    asus i975 p5w dh deluxe lga 775

Ez pl megfelel hozzá?? Vagy ez is gagyi??
  • ati2002
    A 6300 akkor igazán gyors és erős, ha minőségi alaplapba rakják, és 800-as ramokkal hajtják. Viszont akkor lazán megy 400-as FSB-vel, ami már a 40-50e ft-al drágább, 6600/6700 kategória sebessége.

Én legalábbis nem ajánlanék senkinek gagyi alaplapot C2D alá, mert az ereje véka alatt marad.
    Az Asus P5B már jó, 30e körül kapható.
  • Sir Quno Jedi
    Hmmm... Nem sok helyen lehet 1066Mhz-s DDR2-es kit-et kapni, de ott is nettó 50K felett van 1giga, ami édeskevés manapság és a mostani 2gigámat még én is csak 2gigára cserélném minima. Az pedig jóval 100k nettó felett van CSAK RAM-ra! Pénzkidobás. 50k nettó felett már bőven kapsz 2giga 800-ast és még azt sem fogod kihasználni egy E6300-assal szerintem, ráadásul már a 800-ashoz is olyan alaplap kell ami kezeli a 800-ast (pl. ASUS P5B), amik szintén nem olcsóak.

Szal. olcsóér jóat (nettó):

E6300 = 45k (kicsi, de erős)
    2x1GB DDR2 667Mhz vagy 800Mhz = 45-55k (ez bőven elég)
    ASRock Conroe945G-DVI = 16k (vagy valami hasonló gagyi)
    x1950pro DD3 512Mb = 45-55k (jóak ez még ma)

Ez nem nagy szám, de bőven elég ma még mindenhez és egy-két év múlva is az lesz, max. egy új vidkari majd befigyel a dx10 korszak delén. Így költséghatékony és még poweres is. Ha bír valaki pár hónapot, akkor még ezek az árak is esnek durván.

Szerintem!
  • duran5r
    csak semmi túlzás az anyagiak terén ^^.. akinek csak így megy óóóha... :D
  • mycso
    Proci: C2D E6300, E6400, E6600
    Ram: 1x1GB DC kit DDR2 800MHz vagy 1066MHz-es /valami normálisabb: OCZ, A-data, Geil, Corsair, sb. .../
    VGA: ez nehéz kérdés, mivel nyakunkon a dx10, ezért az mondom, hogy a 8800 család valamelyik tagja
  • Casper007
    Akkor mit tudnál ajánlani (CPU, RAM, VGA), ami legalább három évig kitart? Most ne nézzük az anyagiakat, de azért ne essünk túlzásba.
  • Casper007
    Hát azért a 7600GT még elé jó kártya. Szerintem szépen viszi a Vegas-t.
  • berlinboy6329
    Lehet már valahol 4 magos C2D-t kapni?Mennyibe kerülnek?Nyárra lesz gép. >)

Hátha addig olcsóbb is lesz,ha sok.
  • Drizzthsz
    Akkor az újabb játékoknál már most is le van maradva(rainbow six vegas...).
  • Casper007
    Egyértelműen jtékra, és nem minimális beállításokkal.
  • mycso
    Szia a 3.2-es p4 helyett inkább egy D805 vagy D915-öt vegyél /árba kb megegyeznek/.
    Az, hogy meddig fogja a VGA húzni érdekes kérdés. --> Attól függ mire szeretnéd használni.
  • Casper007
    Végül a következőkben állapodtam meg:
    Alaplap:
    Asus P5LD2 SE DDR2 667/533/400 PCI Express
    CPU:
    Intel P4 3,2 GHz/800MHz 1MB Socket 775 541 (ezt majd év vége felé cserélem, dde most nem tudok többet rá szánni)
    Memória:
    1GB 667MHz DDR-II RAM Samsung
    VGA:
    InnoVision GeForce 7600GT 256MB TV DVI PCI Express

Kb. ezek az alkatrészek (kivéve a proci) meddig fogják húzni? Ugye a memóriát bővíthetem tovább, leginkább a VGA érdekelne.
  • Gabesz amd64
    P4-et már ne vegyél
    667 Mhz jó hogy jobb,drágább valamennyivel

az utolsó kérdésedre pedig...ha csak 1 giga memcsit akarsz akkor jobb a 2*512Mb mivel Dualba is megy(ha olyat veszel)de ha 1 db 'gb memcit veszel a későbbiekben is vehetsz hozzá még 1 Gb-ot,de annak már kevés az esélye h dualba menjen.
    manapság az 1 Gb kevés.
  • Drizzthsz
    Hát, olyan egetverő újdonság nem igazán várható júniusig a dx10-es kártyák megfizethető változatain kívül.
  • Casper007
    Most nézelődtem, és megkérdezném, hogy ha veszek egy Intel P4 3,2GHz-es dobozos procit, akkor az a hűtő megér nekem 4200 Ft-ot? Ugyanez a kérdés a memória esetében is. A 667MHz annyira jobb, mint az 533MHz? Ja, és ha két ugyanolyan 512-es memóriát rakok össze, akkor az jobb, mint egyedül egy 1GB?
  • GaBrutal
    Ooooooo jeeeeaaaaaahhhhhhhhh Összeraktam a zúj gépem ééééés naon duuuuurva !!!!!!
  • berlinboy6329
    Tudom,hogy MOST!,de júniusra,júliusra jön ki vmi olyan dolog,amibe érdemes lesz befektetni?Mondjuk DDR3 RAM,v mittudomén.Vmi újdonság.
  • Inquisitor
    Egy fontos paraméter hiányzik csak a kérdezett kártyáknál, mégpedig az, hogy DDR2 vagy GDDR3 ramokkal vannak e? 7300GT-t DDR2-vel nem nagyon éri meg megvenni, mert úgy jóval lasabb a GF6600GT-nél. És akkor inkább X1600pro, de azokból is gyorsabb a GDDR3-as, csak AGP-ben ritka. Ellenben egy gyári tuningos GDDR3-as 7300GT az gyorsabb mindegyiknél ... (csak AGP-ben igen ritka itthon)
  • LouiS Kmét
    Köszi a lap még a régi sajna !
  • zolo
    Ha jól értem új géped lesz , akkor nehogy Agp-s lapot + VGA -t vegyél.Miért akarsz azt?
    A kérdésre válaszolva a 7300Gt lenne a legjobb választás , de mindenképp PCI-E -be gondolkodj!
  • SZilaJMaGGoT
    Köszi az eddigi türelmeteket, még azt szeretném megkérdezni, hogy az általam választott alaplap jó e(tudok e majd húzni a procin valamennyit), és hogy tud e SLI-t??