103176
1411386313.png
  • SZilaJMaGGoT
    Nem az az idióta aki ajánlja hanem aki megveszi...
  • schrank
    a vicc az hogy ilyen konfigokat az apróhirdetésekben 80-ért hirdetnek az idióták még 19"lcd-vel sem ér 60-nál többet ill. ér csak nem lehet eladni
  • SZilaJMaGGoT
    Sztem megse éri eladni, inkább tartaná meg cd írásra meg minden egyébre, az új gépén meg játszana...
  • schrank
    így egyben 35
  • Balazs15
    ööö tom hogy nem tulzottam ide illik de nem találtam olyan topicot hogY mennyiért adhatom el a gépem..:) jo lenne ha tudnátok egy árat mondani:
    Alaplap: Gigabyte GA-7VT600 1394
    Processor: Amd Athlon 2500+
    Memória: 1 gigaVideókártya: Ati Radeon 9600 256mb 128 bit tv kimenet
    Hangkártya: 1 beépitett 2.1-es és egy Sound Blaster Live 5.1 hangkártya
    Winchester: 40 GB (maxtor) és egy 80 GB (maxtor)
    lemez olvasó: Atapi Combo 48x (cd iro/olvasó és dvd olvasó)LG Duplarétegű Dvd iró/olvasó cd iró/olvasó
    Táp: 350W
  • janos666 #5932
    Nem évente, 2 évente...
  • schrank
    jjja hogy te évente újítasz akkor nem szóltam de sosem fogom megérteni mit kell évente újítani annyival nem jobb mint .... nna hagyjuk inkább
  • Inquisitor
    Akkor ehhez ad hozzá, hogy rövidesen bármilyen chipseten elérhető lesz a CrossFire és azt, hogy AMD bőszen gyártja tovább az RD600/RS600 chipsetet (még az olcsóbb FuSi Intel gépekben is ilyen lesz!), meg azok utódait.
  • janos666 #5929
    Ja, azt még megvárom mennyivel lesz lassabb a 8600 mint a 8800GTS-320, de szerintem nem annyival mint amennyivel olcsóbb. És ha most relatív olcsó VGA-t teszek a gépbe jövőre könnyebben szánom rá magam megint cserélni G9600-ra. A CPU elvileg nem lesz már majd annyira fontos DX10-es játékokhoz mint a VGA, de erre az alaplalpra elvileg rácsusszan majd az 1330 FSB-s négymagos intel is. (azért nem volt kedvem mostanában semmit venni a gépbe mert egyetlen alkatrészt se tudok cserélni anélkül hogy mindent ki kell venni RAM-ostól, AGP-s kártyától kezdve stb, erre a lapra meg elvileg 1 generáció még felmegy majd)
  • janos666 #5928
    Sose volt még ATI kártyám és nem is akarok míg nem muszály, most viszont lehet hogy tényleg megvárom ha májusra kapható lesz. Méghozzá egyetlen okból: a chipset egyéb adottságai miatt (a RAID támogatása miatt kell ICH8R) 2db 16X PCI-E slot van az alaplapon de perverz módon csak ATI crossfiret támogat az intel chipset, nVidia SLI-t nem (azért tartom ezt "perverz"nek, mert ugye az nvidia elsősorban AMD-khez csinál saját chipsetet, az intelnek megvan a magáé, az ATI meg ma már ugye nem is ATI hanem AMD, tehát az intel a vetéjtársa kártyáit segíti, ha meg nvidia kártyát akar valaki sli-be kötni muszály lassabb vagy drágább nforcos alaplapot keresni a jó kis intel procihoz mikor ittlenne a saját fasza kis intel chipsetes is). Nem mintha véletlenül is 2-kártyás rendszerben gondolkodnék (jobban megérné egy 8800GTS mint 2 8600GT...), de ha már ottvan a 16x slot és kitudja mit hoz a jövő (lehet hogy pl. a GPU-fizikázáshoz muszály lesz 2 kártyát tartani...) és teljesítményre mindegy hogy ati vagy nvidia...
  • schrank
    szerintem inkább egy 8800gts mert egy cseppet gyorsabb memóriája van mint az olcsóbb utódoknak
  • Ari18
    1.) ősszel vehetsz jobb procit is úgyanennyiért.
    2.)Arctic Freezer 7Pro C2D LGA775 ez kb 5000Ft
    3.)Vga az korrekt de azért várd meg az ATI középkategóriás kártyáit
    4.)Ram: na abban nem tudok segíteni :))
  • janos666 #5925
    Nos, május közepén tervezek gépet újítani. Az álírásomban szereplő konfigra ~45000-ret gondoltam kérni és így ideális esetben ~177.000-el lennék szegényebb a mai árakon. (gondolom sokminden nem fog addig történni). Most ezt gondoltam megvenni:

2x1Gb DDR2 800Mhz Geil Value RAM
    Intel Core 2 Duo E6400 2,13Gh 2M CPU
    Gigabyte GA-965P-DS4 Rev 3.3 alaplap
    Inno3d Geforce 8600GT 256Mb -> Tudom, még be se jelentették, de májusba tervezek vásárolni
    Speeze EE507B7 ChillMax 3.73GHZ (22dB) P4, 775
    2db 160GB Maxtor SATA 8MB winchester RAID0-hoz
    Creative X-fi Xtrem gamer vagy inkább Xmusic, ha nem lesz Alchemy Audigyikhez

Nah, csak olyan téren vagyok gondban ezzel hogy úgy hallottam a Core2-k FBS-s tuningjakor nem sok választás van a RAM-ok szorzójára és muszály őket 1:1-ben szinkronban húzni. Namost akkor megérni +100000-ért inkább Geil Ultra RAM-okat venni? Általában hány leejtett E6400 bírná tovább szusszal mint egy sima cl5-ös de nem noname RAM? Vagy ezek a Geil Ultra RAM-ok hogy szokták bírni? (ezek a legolcsóbb, de márkás RAM-ok, túlzásba nem akarom vinni)
    A másik pedig amivel minden gépcserekor gondban voltam a hűtő. Most is végignyálaztam pár listát és vagy 10000 körüli agyoncsicsázott tuninghűtőket vagy fapados 3000 körüli alumínium hűtőket láttam. Aztán ár alapján ráböktem erre amit fent írtam mert 5000 az ára ami pont optimális, viszont megnéztem a fényképét és agyoncsicsázott rézvalami. Nem tud mondani valaki 5000 körül egy jó CPU hűtőt?
    Vagy valami tippet mit kéne átgondolni a leírtakban?
  • schrank
    a gepbolt.hu-n van gépösszerakó menü ott próbáld meg össszeilleszteni a kettőt és ki fogja írni hogy kompatibilis-e
  • Nufy
    Sziasztok, kérdésem a következő, szeretnék venni egy alaplapot, de annak az adatai azt írják, hogy: - Supports dual channel, DDR2 400/533/667 de pár sorral lejjebb az van írva, hogy: Supports DDRII 533/667 memory interface. Szerintetek ezezk közül most melyik az igaz? mivel nekem van 1,5 Gb memóriám, de mind 400mhz-es, és nem tudom, hogy vajon ezeket bele tudom-e rakni. Légyszives segítsetek! az alaplapot, és adatait itt tudjátok megnézni.:

http://www.visioncomputer.hu/vezerles/CikkAdatlapOldal?cikkID=15277
  • schrank
    örülsz majd a 45 nek is
  • Jaffa 2843
    hát én szeretném olyan 55-60ezerért elpasszolni a cuccost. (alaplap+proci+vag+ram)..
    ramokat meg vga-t kapásbol el tudnám passzolni csak nem akaromm addig mig valamire nincs vevö. talán jövö héten lesz rá ha minden jol megy.
  • schrank
    hááát ha mindenedet benne hagyod talán egy százas de akkor adnod kell hozzá moncsit is persze nem lcd-t
  • scirocco
    Vagyis szerintetek igen, megéri:)
    Elgondolkozom. Mennyit érnek a mostani config-jaink vajon? Jaffa, Te mire számítasz? Mióta hirdeted?
  • schrank
    én is ilyesmire szeretném lecserélni a mostani 2800+,ati9600,1GBRAM kombómat 3 év után ha valaki észre fog venni változást az biztos én leszek
  • Jaffa 2843
    nekem majdnem ugyanez a konfigom és énis most fogok fejleszteni, és amint el tom adni ezt már rendelem is a cuccokat.

Core 2 Duo E6300 (1,86GHz, 1066MHz, 2MB, S.775, Conroe)
    ASUS P5B, 6SATA2, GL,775/1066,i965/ICH8,DDRII800
    2x1024MB DDRII 800 A-DATA retail pack
    VGA Leadtek WF PX8800GTS 320MB/320bit HDTV

érzésem szerint ez egész korrekt konfig és 170ben megáll
  • scirocco
    eleve csak akkor váltanék ha érdmes és egy felső-közép kategóriás gépnek megfelelő összeget szánnék rá. Kérdés, hogy ez szignifikánsan jobb lenne-e mint a jelenlegi?
  • Jaffa 2843
    mennyi pénzed lenne a váltásra?
  • scirocco
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e már váltani véleményetek szerint egy új konfigurációra egy P4 3.0 (S478)/2x512 RAM/GEForce 6600 GT 128MB-ról?
    Kétmagos proci, új ramok,valamilyen PCIExpresszes VGA-ra?
    Ha igen akkor mit érdemes minimálisan megcélozni, hogy érezhető legyen a különbség kiadott pénzmag ellenében?

Esetleg valaki váltott mostanában hasonló paraméterek mellett? Tapasztalat?
  • Inquisitor
    Nem tudom, de ennyi zséből inkább felhúznám jól azt az E6400-es procit és kivárnék míg TÉNYLEG szükség lehet többre. Ha rendereléssel foglalkozol, akkor nem szóltam, de akkor meg mindíg a legdrágább/legújabb a legjobb ... bár nem biztos, hogy legköltséghatékonyabb.
  • schrank
    funkcionalítás töki funkcioníalítás sosem fogom megérteni a hardver...zikat
  • bertino
    főleg, hogy általános értelemben abszolút nincs kihasználva a 2 mag se...
    (csak render és szerkesztő programoknál nagyobbrészt)
  • Hellsing47
    sztem inkább dinnyét vegyél...abban több mag van
    amugy viccet félretéve..ha a szüleidnek van sok pénzük akkor vedd a 4magosat..
    de sztem böven elég most még a 2magos is..föleg a E6700-as
  • Rafka
    Nekem Intel Core 2 duo E6400 Cpu van most.De most új Cpu-t akarok venni.Én az Intel Core 2 duo E6700 és az Intel core 2 Quad-on gondolkoztam.Szerintetek elégedjek meg a 2 magossal vagy vegyek négy magost ?
  • Wixi
    igen kösz, csak azahelyzet hogy ezt a procit én most visszaviszem kicserélni,, csak leirtam a többi részét hogy azért legyen rola fogalmatok!
  • krizsi69
    Köszönöm!
  • Inquisitor
    Az alaplapod SiS730-as chipsetre épül, ami ha jól tudom 4x-es AGP-t tud, magyarán kéne benne mennie bárminek ami 4x/8x-os AGP-s kártya.
    Mondjuk ha nagyon gázos a Biosa (gyártófüggő) akkor lehet gond az újabb VGA kártyákkal, vagy előfordulhat, hogy allergiás az átalakítós (PCIE - AGP) kártyákra, mint az ATI X1000 széria vagy a legtöbb GF6, GF7 kártya ...
    Az nem mérvadó, hogy hány megás a kártya, de a teljesítményétől függhet, hogy bírja e a tápod?

Ja és ha beraksz bármilyen VGA-t a lapodba, ne felejts el valahonann FRISS SiS AGP drivert elötte feltenni, átlag havonta jön ki friss.
  • Inquisitor
    1. Minek ilyen VGA-goz jobb proci? Lásd PH idevágó véleménye ... a procid elbír egy vagy 3x jobb X1950pro-t is.
    2. 20-30K között max. picit jobb egymagos vagy kétmagos P4-et kapnál. A kétmagosat elég kevés dolog használná még ki, egy jövőbemutató Core 2 Duo proci meg még drága ...

A gépedbe inkább +512MB memória (vagy több!) meg egy erősebb VGA kéne. Szerintem.
  • krizsi69
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni.
    Van egy MS8308EP(266)-os alaplapom,ajánlottak egy ati 128 megás videokártyát.
    A gondom csak az,hogy a matsonic oldalán ehez a régi alaphoz max csak GeForce 3 DDR 64-es kártyát irnak kompaktibilisnek.
    Szerintetek müködne a 128-as kártyával?
  • Wixi
    INTEL P4 3,0 GHz processzor LGA775/IEM64T/2MB/800
    aTI sapphire RADEON X1600 PRO 8xAGP 512 MB DDR2, +DVI +TV Out
    512 MB /400 MHz DDR (PC 3200) BRAND: Samsung
    ASROCK 775DUAL-VSTA, DDR2/DDR,AGP/PCIEX,LAN,SATA,USB2.0,hang

ilyen gépem van most,

venni akarok uj procit bele,,

ha vki tudna erröl az oldalron:www.co-libri.hu
    jo procit ajánlani az alaplapba 20-30 ft ig azjolenne :) thx
  • schrank
  • Inquisitor
    Van ott 7600GS is DDR3-al AGP-s. ;)
  • schrank
    ...sszátok meg mmost nézen az ipon-on hogy van agp-s 7300gt ddr3
  • schrank
    szerintem a prohardveres tegnapi tesztben sokkal jobban látszik mit tud a kari ki a ...szt érdekel hogy a Q3 hogyan fut egy 70k-s karin amikor én már 6 éve megvoltam elégedve vele sega dreamcaston is
  • Jaffa 2843
    jah boccs én irtam el a felbontást
    amugy épp most néztem ki egy monitort ami viszont 20"
    Samsung 206BW
    ez viszont már 1680x1050 :)