103176
1411386313.png
  • Hecker007
    Attól hogy nagyobb a képfrissítési sebesség nem lesz élesebb a kép csak arra van hatással hogy hányszor tudja 1s alatt újra rajzolni a képet a panelen, ehhez kell egy bitang gép is ami ezt bírja.
    A monitor reakció ideje alatt gondolom az input laggot érted, ezt főként a hardcore kockák és azok veszik észre akik ezeket a dolgokat folyamatosan méricskélik és a tesztekre izgulnak. De itt se a panel technológiája számít sokkal inkább a minősége.
    Csak egy példa, U2312h e-ips panel 60Hz, Samsung SM2233RZ TN 120Hz és utóbbinak nagyobb az inputlaggja..

Utánhúzása mozgóképnél nyilván nagyobb a 60Hz-es monitoroknak viszont ez is csak akkor jön ki, ha a 120-144Hz-es monitort tudod akkora fps-sel hajtani, filmnézésnél nem, új játékoknál megint csak necces vagy inkább lehetetlen, különben nincs igazán különbség.
  • G18XM8
    Bőven elég a 60hz, az is éles képet ad. Az 5ms válaszidőtől sem kell félni, előző monitorom 2ms volt és semmi különbséget nem láttam. 144 hz-hez amúgy is bika erős gép kéne, 60hz monitor alá is normális gép kell szép áron, hogy fix 60 fps meglegyen a legtöbb játékban. Én azt ajánlom, hogy vegyél egy lg 24, vagy ha nagyobb kell 27" ips monitort. Azért lg mert jó termékek és jó áron vannak. Írtad, hogy játékra kell, ahhoz jó vga is kell.
  • Vadnokedli
    btw; 16GB Ram-hoz mennyi lapozó szükséges?
    Most 2048-tol-4096 ig van beállítva(HDD-n). SSD pozitív. Win8.1
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.04.01. 13:24:17
  • Vadnokedli
    Ha van a háznál egy Titan X / GTX980 SLI / R9 295X2 Akkor jó az.
  • SzocsA
    azt mondták, hogy 144 hz sokkal élesebbek a képek, meg gyorsabban reagál a monitor, meg hogy az ips panelnél lassabb a képfrissítés.
    nem fontos a nagy képernyő.
  • Hecker007
    Minek 144Hz? Új játékoknál már király ha van 60FPS-ed ahhoz elég a 60Hz, filmek általában 24FPS-el mennek, tehát ahhoz is.
  • G18XM8
    Ips monitoron szebbek valóságosabbak a színek, ami jobb élményt nyújt mind játék alatt, mind filmnézés alatt. A tn panelesen élettelenek a színek.
    144 hz az miért olyan fontos neked? Ha annyira fontos neked a nagy képernyő és a 60 hz-nél nagyobb képfrissítés, akkor vegyél egy full hd 32" LG led tv-t hdmi kábellel. Pl.
  • SzocsA
    Hát jó volna ha láthatnám a monitorokat élőben egymás mellett, hogy milyen egy TN paneles monitornak a képe egy IPS panellel szemben. mint pl a tescoban a tv részlegen.
    Amúgy IPS panelnél van olyan amelyik megy 144 hz?
    Néztem több oldalon is de van ahol írnak egy tulajdonságot, az a másik oldalon azt írják róla, hogy nincsen. meg több oldalon is kevés adatokat adnak meg a termekéről vagy hibásan adják meg.
  • G18XM8
    Olx-en olcsóbban, vagy hasonló áron láttam 280x-et. Az jobban megéri.
  • tugyiti
    Köszönöm a tippeket rájuk nézek, giannitól vásároltam régen prohardverről úgy látom most is van nála okosság :) - GIGABYTE R9 280 3GB GDDR5 OC (GV-R928WF3OC-3GD): 59.990,- 3 év gar
  • G18XM8
    Olx, jófogáson is nézelődhetsz, ott is szokott akadni jó áron garival. Bár láttam olyat is aki drágábban adja, mint amennyibe újonnan kerül.
    2 gb vram amúgy tényleg kevés. Több játékban a magasabb beállításokhoz minimum 3 gb kell, másképp diavetítés lesz, és ilyen játékokból csak több lesz, nem kevesebb.
  • G18XM8
    Az igen, az nagyon jó áron volt.
  • broman191
    Szerencsét nem tudok súgni, de naponta párszor nem árt szétnézni a Hardveraprón 2-3 perc erejéig, aztán aki keres az előbb-utóbb talál...;) Persze amit indokolatlanul jó áron adnak és nincs is benne bukó, azt általában viszik is hamar...bár az ilyesmi, drágábbnak tekinthető karik szvsz meglepően lassan találnak gazdát...időnként nem csak hosszú órák kérdése, akár napoké is, úgy pedig annyira nem nehéz időben odatalálni és meggyőzni az eladót egy összeszedett PM keretében... ;)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.03.31. 17:47:19
  • tugyiti
    Súghatnál :DDDD
  • tugyiti
    Sehol benéztem a simát de 72-ért van XDD
  • broman191
    Van az olcsóbban is egy kis szerencsével, az enyém postával volt 50e Ft, több mint 2 év garival... ;)
  • Fehercsoki
    68k-ért hol találtál 280xet?
  • tugyiti
    55-60 körül vannak a garanciás használt 280x-ek :( 68K-ért meg új van ami tudom hogy nem volt tuningolva nem mem hibás stb.
  • tugyiti
    NA igen engem is a 3gb vram meg a 384 bit csábít :DD
  • broman191
    Újonnan szvsz egyik sem érdemes megvenni, egy használt, több év garis R9 280/280X-et célszerű nézni, aztán amint pár hónap múlva frissül szinte a teljes termékpaletta, akkor érdemes lehet visszatekinteni a hasonló árazású újabb megoldásokra... :)

ui.: ...és valóban, a 2 GB VRAM miatt kár a 285-ért, ha meghagyták volna hozzá a 3 GB memót, ajánlott termék lehetne, így pedig egy valami, amire ránézni sem érdemes...a delta color compression nem pótolja az 1 GB VRAM hiányát és már manapság is sok játék tud 2 GB felett fogyasztani, eyecandy-bb grafikus beállításokkal...és a GPU ott lenne a kiszámolásához. Viszont a 2 GB VRAM kikövezi az utat a mikroszaggatáshoz...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.03.31. 17:12:17
  • Fehercsoki
    2gb vram szerintem kevés.
  • tugyiti
    Srácok csak szenvedek a vga-n
    Gigabyte R9 280 GV-R928WF3OC-3GD 3GB
    Gigabyte R9 285 GV-R9285WF2OC-2GD 2GB
    na most a teszteken nem egyértelmű melyik a jobb, fej-fej mellett vannak kb. viszont a tonga miatt később azt mondják előnybe lesz a 285 :::DD 3k huf különbségről beszélünk. érdemes azt venni?
  • Mirk
    Mi a véleményetek erről a konfigról?

Asrock B85M alaplap 12+24 hó gar.
    Ár: 17 465 Ft
    Chieftec CTG-450-80P 450W OEM tápegység 12+12 hó gar.
    Ár: 11 834 Ft
    Gigabyte GTX750 OC 2GB DDR5 GV-N750OC-2GI videokártya 12+24 hó gar.
    Ár: 35 926 Ft
    Intel Pentium G3420 processzor 12+24 hó gar.
    Ár: 19 680 Ft
    Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FB/4 memória 12+24 hó gar.
    Ár: 10 062 Ft
    LG GH24NSC0 fekete OEM DVD író 12+12 hó gar.
    Ár: 3 725 Ft
    Sharkoon VS3-S 4044951013357 számítógép ház 12+12 hó gar.
    Ár: 7 390 Ft
    Western Digital 500GB 32MB SATA WD5000AVDS merevlemez 12+12 hó gar.
    Ár: 15 037 Ft
  • G18XM8
    Én biztos nem dobnék ki ennyi pénzt egy f*s tn paneles monitorért, igazából nem is értem hogy hogyan árulhatnak ilyen monitort ennyiért. Fele áron vehetsz nagyon fasza 24" ips paneles monitort 5ms válaszidővel 60Hz-el, ami tökéletesen megfelel játékra és filmnézésre is. Tn panel elavult csúnya élettelenek a színek, és ez nekem legalább is számít. De biztos hogy te is látnád a különbséget. Ha 27" kell akkor azt is kapsz jóval olcsóbban ips panelest, nem kicsi annak a full hd felbontás. Amúgy 88 ezerért már egész tűrhető 32" tv-ket lehet kapni.
  • Blum
    TN panelért már az elmúlt 3 évben sem adtunk ki pénzt, nemhogy most.
    Ha nem vagy gigamega gamer akkor vegyél egy normális IPS paneles monitort. 27"-ra a FullHD szerintem (is) kevés, de állítólag együtt lehet vele élni, filmnézésre még talán jobb is mint az 1440p.
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.03.31. 15:23:50
  • SzocsA
    Szeretnék venni monitort, játékra használnám.
    ha 27"osat vennék és max felbontása 1920 x 1080 az nem kicsi 27"nál?
    27" azért lenne mert használnám filmezésre is.
    amúgy ezt néztem ki de ez 24"os ASUS VG248QE
    Ennek 144 hz a képfrissítése. és a válaszideje amit odaírnak az tényleg 1mses?
    Asusnál van még egy másik monitor is az asus rog swift ennek van nagyobb felbontása 1920×1080nál 27"on de baromi drága....
  • smog15
    Szerintetek mennyire jó ötlet egy ilyen monitor/TV ? Van valami hátránya a sima monitorhoz képest?
  • bruna #94329
    Akkor lehet ő lesz a befutó :) Köszi a véleményeket !
  • G18XM8
    A gtx970nek jó a melegedése és még keveset is eszik, ilyen téren jó választás. A teljesítménye is több mint elég, pár évig nem lesz gondod vele.
  • broman191
    Ha a GTX 970 kategóriájában gondolkodsz, akkor szerintem megérkeztél, húsvétig nem fog érdemben változni a piac... :)
  • bruna #94326
    Sziasztok ,húsvét körül tervezek egy videokártya cserét ,AMD R9 270x-et cserélnék le... Nem tudom hogy addigra kijönnek e az új AMD kártyák , És ha nem akkor is érdemes e rájuk várni vajon... Vagy inkább egy GTX970? Egy Fx 8350 8x4Ghz-es procim van, 8gb rammal és gondoltam egy 4Gb-s videókarival még tartósabb lenne a gép hosszútávon :) Azt olvastam hogy talán az nvidiák nem melegednek annyira és nálam az +előny mivel nyáron így is feszegeti a gép hőmérséklete a határt pedig renderesen portalanítom + gázos hűtőrendszer van benne sok ventivel stb.... :D
  • Hecker007
    Biztos hogy meg van az oka, hogy miért nem engedélyezik ezt a funkciót. Vagy a hardvert védik ezzel vagy valami olyan hardveres/programozási dolgot kéne hozzá kiadniuk amit nem akarnak ez pedig egy hardver gyártó cégnél érthető.
    Emellett én se értem, hogy mi ezzel a probléma... soha nem volt ilyesmire szükségem se AMD/Ati oldalon se nV oldalon, sőt semmilyen monitor/vga kombónál, win alatt működik, sőt minden ablakban vagy keret nélküli ablakban futó programnál, a játékok többségében vagy van windowed full screen vagy gamma állítási lehetőség, ahol nincs ott meg hackelhető bele, úgyhogy nem megoldhatatlan, csak utána kell nézni, mit hogyan lehet megoldani, hogyha valakinek ilyen perverziója van :)
  • G18XM8
    A gtx 550ti mellett egy f*s hkc monitorom volt, de azon sem kellett gamma korrekció. De ha már mindenképp gamma korrekció kell, akkor eltérő játékokban és win alatt más-más gamma korrekció kellhet, sztem ezért gondolta úgy az nv, hogy "ez így jól van".
  • Dodo55
    "Normális monitorral nem is kell gamma korrekció"

Tudom, de ha már új monitor, akkor nem szeretném elaprózni. Viszont olyanra nem hogy 2 éve, hanem még most sem tudnék fájdalommentes arccal a zsebembe nyúlni... Főleg, hogy előtte a HD7770 helyett is kéne valami, ami nem fog köhögni 1080p-n.

Addig ez van, ebből kell a legtöbbet kihoznom.

"A hivatalos álláspont az hogy ez így jól is van"
    Kemények, hogy ehhez így a nevüket adják... Ez kb. olyan, mintha lenne egy autó, amiben elektromosan állítható az ülés, de gyújtásra mindig visszaállna alaphelyzetbe, és a gyártó azt mondaná, hogy ha nem tetszik, akkor nőj meg / menj össze vagy vezesd lejtős utakon álló motorral, mert ez így van jól.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2015.03.28. 11:56:13
  • G18XM8
    Normális monitorral nem is kell gamma korrekció, sosem szoktam hozzá nyúlni, gtx 760om van, de az előző gtx550ti-n sem kellett állítgatnom.
  • Hecker007
    Fullscreen módban továbbra se működik és előreláthatólag nem is fog. A hivatalos álláspont az hogy ez így jól is van, ha nem tetszik játssz full screen windowed módban, úgy működik minden. Vagy a másik megoldás, hogy állítsd be a játékban ha van rá lehetőség. Ugyanez vonatkozik a színbeállításokra is. A kalibrálási profil viszont működik, mert azt a winbe rakod, nem pedig a driverben állítgatod.
  • Dodo55
    Ha már driver flame: az nV-nek sikerült már kijavítania a Vista óta gyakorlatilag nem működő (fullscreen alkalmazás indításával azonnal resetelődő) gamma korrekciót? 2013 nyarán még biztos fent állt a probléma, az azóta eltelt időszakra vonatkozik a kérdésem (azóta van AMD kártyám).

Konkrétan én ezért vettem utoljára AMD-t, mert az nem volt állapot, hogy csak egy nagyon instabilan működő monitor kalibrációs program hack-jével tudok értelmes színeket csinálni a monitoromra (régi TN-TFT)... AMD-vel semmi gond azóta, egyedül 75Hz-re tuningolni kell külső hack, de azt is atomstabilan megeszi.

Persze az AMD-nek is ugyanúgy megvan a maga ezer éves faszsága, a Radeon 9000-es széria óta tapasztalom minden középkategóriás darabjukkal, hogy az alpha channeles particle-k (gyakorlatilag: füst effekt) egy kritikus pontot átlépve, mindenféle átmenet nélkül brutálisan megfektetik a kártyát. Na nV-vel meg ilyen nem volt, ott lehetett érezni, ahogy fokozatosan elfogy a kártya, és hozzá lehetett állítani a játékot.
  • smog15
    Mindenképp egy IPS monitor lesz a következő lépés :)
  • G18XM8
    Ez érdekes, mert a superresolution-nak az a szerepe, hogy az alacsonyabb felbontású média tartalmakat (pl. 720p) teljes képernyős megjelenítés során felskálázza, hogy szebben mutassanak. Elvileg ez feljavítja a képminőséget, nem rontja. De a lényeg, hogy megoldotta a problémádat. Javaslom, hogy a következő lépésed egy ips monitor beszerzése legyen, sokkal szebb képe van hidd el. :)
  • smog15
    Na megoldódott van egy olyan opció a monitoron, hogy super+ resolution beállítottam low-ra és szép színes lett a kép plusz van fekete szín is :)