Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bakkerman
1600-at en is neztem,neztem teszteket,az 1660-on agyalok. A tap az egy 600-as Chieftec lenne

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

És mi hajtja majd a masinát? Én az 580 helyett inkább gtx1600 vonalat választanám, meg egy Samu ssd-t.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

bakkerman
Egyebkent ilyesmiben gondolkodom,csak FHD gamingre.
Gigabyte B450M
Ryzen 5 2600
G SKILL AEGIS 2x8 GB 3000Mhz
MSI RX580 ARMOR OC 8GB
WD 1 TB
Kingston 480GB SSD
Velemeny?

bakkerman
Koszi,akkor a halozati kartya lesz a megoldas!

NEOreg3
ha veszel ezek közül (vagy máshonnan) egy wifi-s halózati kártyát és berakod a megfelelő foglalatba az alaplapon, akkor lesz wifid

valamint drágább alaplapokon már alapból van, de mivel írtad, hogy 25 ezer körül nézelődtél, így az nem játszik

usb-s wifi sticket én elfelejteném, nekem csak rossz tapasztalataim vannak vele (lassú sebesség, szakadozik, stb.)
Utoljára szerkesztette: NEOreg3, 2019.12.10. 11:02:49

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

mucsácsó
Pontosan 😊 Az így csak ethernet kábellel fog menni, ha nincs rajta wifi modul - általában az feláras téma, asztalinál annyira "nem divat" alapesetben - vagy utólag veszel hozzá ilyen USB-s wificuccot esetleg..
Mersant
kell hozza 1 wifi kartya, vagy USB adapter.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

bakkerman
Sziasztok! Lehet hulye kerdes,de PC epites elott allok,es nalam csak a wifi jatszik internetnel,nincs kabel. 24-25 ezres lapokat neztem,ezeknel azt irjak "vezetek nelkuli halozat: nem"
Akkor ilyen alaplapokkal nem is tudnek wifivel netezni?Kellene a kabel?

broman191
A Giga AORUS cuccok úgy tudom ritkán bajosak.

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Sziasztok
Most szeretnék bővíteni amd vonalon egy ryzen 2700-at néztem az elég baráti ár, de kellene hozzá egy jobb fajta alaplap. De mini itx-be gondolkodok.
Ez az alaplap jó lenne hozzá?
GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI
Asus-ba nem bízok annyira, most is az van, egy 970pro/gamimg aura. Egy kalap szar lett az USB-k nem akarnak müködni, örülök ha a perifériák mennek, de ilyen hogy fejhallgató nem érzékeli mindenhol. Usb 3.1-ből egyse müködik...
De mini itx-be alig van választék, gigabyte, asus, asrock kb

A lap+proci kombó kevés, oda kellene még memória is.
AMD vonalon:
- B450-es lap kb. 20k ebbe később az ajánlottnál komolyabb processzor is mehet bele
- Ryzen 3 2200G 4 mag 4 szál + Radeon Vega 8 vga 27k
- Crucial 8Gb 3000MHz DDR4 12.6k
összesen: 59.6k

Intel vonalon:
- B365-ös lap ebbe is mehet később nagyobb proci 21.5k
- Intel G5400 2 mag 4 szál +Intel HD Graphics 610 19.5k
- Crucial 8Gb 2666MHz DDR4 10.5k
összesen: 51.5k
Utoljára szerkesztette: Puhos, 2019.11.26. 16:51:24

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

VinylToy
Segítséget szeretnék kérni!

Egy jelenlegi pc-ben lévő ASrock M3A770De típusú alaplapot szeretnék lecserélni. (ATX)
Az alaplap megvásárlása után processzor, és memória is új lenne.
Az egészre kb. 50-60 forintos keret van.
A kérdés, hogy egyszerű irodai felhasználásra ár/érték arányban megfelelő lapot keresek, amihez a későbbiekben memória bővítéssel és processzorcserével sokáig használható legyen.

Kérem, hogy egy megbízható lapot, hozzá processzort szíveskedjetek ajánlani.
Köszönöm.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

mulli1986
Én nem fogok neked konfigot összedobálni és leírkálni mi mennyibe kerül mint a többiek szoktak, csak az árfekvésednek megfelelően WOW-hoz ajánlok egy szerintem így is túlliheget konfigot, aminek ha rákeresel az alkatrészeire és egy olcsóbb házba beteszed, biztos hogy olcsóbban is kijön.
Az alkatrészeknél egyébként érdemes egy árlistára rápillantani, sok esetben van pár ezer forint különbséggel jobb CPU vagy VGA amit megvehetsz ilyenkor. A CPU és VGA egyébként a mérvadó, ha pénzszórásról van szó, ezt Benchmarkokon megnézhted, melyik combosabb a másiknál és melyiknek jobb így az ár érték aránya itthon. Alaplap, táp, memórián lehet még spórolni, főleg ha olyan deszkát veszel, ami nem tud kipörgetni fullos hyperX memóriákat.
Konfig
VGA Benchmark
CPU Benchmark
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2019.11.26. 08:46:26

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

Én is szeretnék valami "hasonló" konfigot csak wowra , de én 150 - nél többet nem igazán szánnék rá , ha valaki tudna valamit összedobni . mert abszolút nemvagyok otthon az elmúlt 10 évben hardwarek terén 😄

mulli1986
Köszi az észrevételeket. 😊

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

Calver
elektronikailag semmi. konkrétan SATA 1-2 és SATA 3 kábel között különbség a csatlakozó, az utóbbira rákerült egy fém pöcök. szóval vegyél nyugodtan olyat, aminek szimpatikus a színe.

"The trees move. Do you not see it?"

Maala
Ha csak egyszer dugod be és aztán vinyóhalálig hozzá se nyúlsz, nyilván nem lesz különbség. Ha mindennap hajtogatódik, ki-be dugdosod, akkor nyilván van különbség egy drágább és egy olcsóbb kábel között.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Palinko
Biztos minőségesebb a drágább de nagyon meglepődnék ha bármi mérhető eredmény lenne
mulli1986
Köszi a válaszokat!
Még egy kérdés. Itt a Sata kábelek között mi a különbség? Rendelnék én is egy ilyen vinyót és akarok hozzá kábelt is, ha már jön, de lövésem sincs, hogy mi a különbség a kék-sárga-piros-fekete kábelek között. Azt látom, hogy márkától függően akár kétszer drágább lehet, de van valós különbség a színek és az árak között?
Illetve iponnál hogy is van a kiszállítási költség? Ha 4et rendelek és 10e felett van akkor ingyenes, akkor ha csak egyet rendelek és 10e felett van akkor nem? Hülyén értelmezem vagy tényleg vagy kapcsolatnak kéne lennie? (számítástechnikai boltnál ilyenre nem figyelni...)
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2019.11.08. 20:34:31

igen
Maala
Semennyire.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

mulli1986
Ha csak letöltésre vennék egy ilyen 3terrás vinyót az ssd és 1terrás vinyó mellé, az mennyire befolyásolná a gép működését? Gondolom semennyire, mert csak annak a sebességét befolyásolja, amit olvasol róla. Jól gondolom?

Koszi az infot! 😊

Arra volnek meg kivancsi, hogy feleslegesen nem parkolgatja-e a fejet. Ha az SSD-rol kiszorulok muszaj leszek erre is telepiteni jatekot.

Volt egyszer egy laptop vinyom, ami allandoan leparkolta a fejet ha 5-10 masodpercig nem operalt, viszont mikor kellett barmilyen adat, a jatek megfagyott 2-3 masodpercre amig ki nem olvasta ami kellett... ettol tartok.
" Az egyetlen dolog amiért nem kapja meg az 5 csillagot, az a nagyon lassú, közel 10 mp-es felpörgetési idő, amit semmilyen adatlapban nem lehet megtalálni."
allock
A napokban vettem ilyen vinyót külső házba. Nekem nincs panaszom rá, szimpi volt az értékelése, másodlagos háttértárnak használom, kondi, zaj stb tökéletes. WD-t(1tb blue) nem akartam, mert a jelenlegi is annyira rezonál, pedig gumitalpakon van, a ház talpa is gumírozott, ennek ellenére átviszi a rezgést a házra (FD Define R4) ami kiborító. Szóval én nem bántam meg eddig a vásárlást.

#hhwnd

Sok jot olvastam rola, koszonom megfontolom!
Hali!

Gondoltam ha mar plexis a házam, teszek bele egy led-es ventillatort. Tudnatok ajanlani egy halk 12-es ventit? Illetve a led ki-be kapcsolhato? (asrock b450m pro4 lap).

Mas: ssd melle szeretnek egy HDD-t. Egy HDD fer a hazamba igy valami nagyobbat keresnek. ez esetleg?
Vadnokedli
C920? Androidos egyéb félmegoldásokat hagyd a.. Telefonnak se tesz jót egy hosszabb meetinges kamozás, és a minőség is szar lesz.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Jabar
Használd a mobilod kameráját ha megoldható. Androidos megy usb-n meg wifin is ha jól tudom. iphone-t nem vágom.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Sziasztok

Fonokom nyaggat hogy egyedul nekem nincs kameram a meeting-eken, macbook-on sajnos beszart a webkamera. tudnatok ajanlani egy elfogadhato kepu webkamerat (nem gond ha nem tul eles a kepe, ne lassak ha masnapos vagyok vagy nyuzott fejem van 😄D )
Koszi! 😊
ez nem igaz, az uj kiegeszitoknek eleg nagy a gepigenyuk

szerk: hehe most latom, igen wow-ozok bar jelenleg nincs aktiv elofizetesem. de ha gondolod egy trial karival tudok tesztelni
Utoljára szerkesztette: Dobronski, 2019.11.04. 13:07:53
Palinko
Jah meg esetleg privátban rá is írhatsz hogy tetszett neki a cucc. Lehet még wowozik is.
Köszönöm! Ebből már ki tudunk indulni.
Jogos 😊

Olyan 150-200 ezer forint lenne a keret rá. Másra nagyon nem használnám.
Palinko
Az szinte bármin elfut, de ha adsz egy keretet akkor ettől sokkal értelmesebb válaszokra is számíthatsz
Sziasztok! World of warcrafthoz szeretnék egy gépet összerakni. Tudnátok nekem segíteni?
Metalmilitiakid
Szétkaptam, lecsekkoltam és összeraktam újra az egészet. Nem segített. Elkezdtem utána kísérletezni a régi ramokkal, mert előtte 2x2 gb kingston volt benne és végül is "megoldottam" a dolgot. Kipróbáltam hogy 1x4 + 2x2 kombóban mi történik és úgy a 8 gigára azt írta, hogy 6 elérhető 2 giga hardware esen foglalt. Beraktam melléjük a második 4 est is (érdekes módon most működött az utolsó slot amit nem értek) így most 12 gb ből lát nyolcat. Szóval a cél el lett érve, csak kacifántos módon 😄 Lehet hogy egy új lappal frankón menne mind a 12 gb, de pénzt már nem akarok bele ölni többet szóval itt feladtam. Köszi a segítséget!

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

ToCsEk
1. szedd ki a cpu-t nézd meg, hogy minden pin jól áll-e
2. feladatkezelő, teljesítmény, memóra, használt rendelkezésre álló memórai ott is rosszul írja?
3. a1 b1, a2 b2 slotban sem mutattja jól?
4. esetleg még tápkábeleket nézd meg, jól csatlakoznak-e

akkor valószínüleg magával a slottal lesz a baj = új alaplap

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

Metalmilitiakid
Sziasztok!

Tudom, hogy nem ide illik a kérdés, de van egy érdekes memória problémám gondoltam hátha itt valaki beleszaladt már ebbe mert ez elég pörgős topik és tud segíteni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Van egy régi AsRock 970 Extreme4-em amibe szeretnék életet lehelni, egy régi AMD FX 4350 van mellette és egy GTX 660 2GB OC. Windows 10 Pro 64bit van rajta. Probléma a következő.
2x4 GB 1600 as Kingston RAM-ot(egy kitbe tartozó egyforma ramok) szeretnék bele tenni amit fel is ismer, hogy 8GB de az vele a baj, hogy ha bemegyek Win be akkor ott azt mutatja hogy: Memória 8 GB (3.96 GB használható). Ha futtatok rá egy resmon.exe-t ugyanezt a választ kapom, annyit bővít, hogy szerinte hardware-nek van lefoglalva. Kicsit gugliztam erre-arra, az alábbiakat próbáltam.

Egyesével végigmozgattam a ramokat a slotokban. Rájöttem hogy az utolsó slot om rossz de a többivel mind tökéletesen működik a 4 GB magában valami 120 MGb hardware foglalással. A maradék 3 slotba a két memóriát mindegy milyen kombóban helyezem el a végeredmény a fenti.

Msconfigban max memóriát maxolni, nullázni, kivenni a pipát. Semmit nem segít.

BIOS-ban nem találtam hardware memória foglalásra opciót, elviekben újabbakban már van ilyen, ebben még sajnos nincs. Nincs under-over voltage, próbáltam autó és kézzel állított MHz-t, nem változtatott semmit. Legfrissebb P2.80 BIOS van fent. Másik érdekesség a BIOS nem érzékeli dual chanelnek hiába rakom a két kék slotba a RAM-ot és nem találok rá beállítást a BIOS-ban.

Most futott le egy Win Memory Diagnostic, nem talált hibát.

A Single Channel probléma miatt azt hinném, hogy valamelyik RAM nem működik rendesen, de mégis ha külön rakom be azt a RAM ot akkor rendesen megy vele a Win amit nem értek.

A CPU-Z szerint is 8GB Single Channel.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Vadnokedli
Ja, holnap viszem is vissza, megrendeltem egy másik HP-t 9300H helyett 8300H-s procival, de IPS kijelző. Ha az se jó.. nevör again HP. <#alien>

Palinko
Hát ez tényleg rendesen szarul néz ki még a sok éves tn-ekhez képest is
Vadnokedli
Tisztában vagyok a jogaimmal hogy mivel mennyi idő után állhatok el. Meg azzal is hogy akár azért is visszadobhatom hogy jobban tapad rá az ujjlenyomat mint szerettem volna, stb. <#alien>

Ugyanabból a szögből.

Egyébként azóta időközben pont nemrég megtaláltam egy cikket a HP féle SVA-ről. Ami annyit tesz hogy Standard Viewing Angle = TN panel.<#banplz> (Tehát eldőlt a sorsa)
Reméltem csak egy féle SVA létezik..
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2019.10.23. 14:11:29

Maala
Hát, ez esetben is áll a 3 (személyes vásárlás esetén) vagy 14 nap (online vásárlás esetén), amikor szó nélkül visszaviheti a cuccot.

Palinko
Szerintem itt annak az esete áll fent hogy azt kapta amit vett, de mégsem olyan jó mint ahogy elképzelte és nem olyan magas osztályú az SVA panel mint ahogy gondolta, mert TN panelekről is olvastam és mondták ott is hogy az olcsó meg drágább között azért elég nagy a különbség. Persze lehet hogy tévedek és van a HP-nak TN paneles laptopja is ami közel van ehhez modelszámban és tényleg összekevertek valamit vagy átvágták akkor nyilván jogos a reklamáció, de hát a készülékén kell legyen szériaszám és ha ennyit tud a panel akkor ennyit tud.
Maala
Ha nem azt kaptad, amiért fizettél, ugyan miért ne reklamálnál érte?

Pláne, ha zavar is mellé.

Vadnokedli
OFF:
Szerintetek.

Vettem egy laptopot elviekben SVA panelnek kellene benne lennie de érezhetően TN-panel mert kb sehonnan se egyenletes a színe. <#banplz> (Alulról inverz, as usual - meg amúgy is VA monitorom van úgyhogy van támpontom.) Részletek

Inkább elálljak a vételtől vagy a HP/iPon úgyis csak visszadobná 15 napot túllépve amikor már b_hatom hogy totál jó, tuti SVA panel? <#alien>

Koszi 😊

Rendben, lefuttatok egy memtesztet. Milyen programmal szoktal tesztelni? En aida-t eresztettem ra a gepre, azzal szepen duruzsolt.
Palinko
Szerintem pofás kis gép ez használd sok örömmel 😊

Szerintem jobb lenne 3200-on a 2000-res ryzenek szerették a gyorsabb ramot, időzítést én nem erőltetném mert 14 lenne a következő ami azért bajos lehet már. Ha meg felteszed 3200 ra az az infinity fabricon is emel 100 at ami már valami, nem mintha bárhol is észrevennéd de fejben majd jobb lesz a tudat 😄 Azért egy memtestet érdemes lenne lefuttatni, mert ha nem omlik össze a rendszer attól még nem tuti hogy jó, pl én egy elég drága ramot vettem (Kingston HyperX Predator 2x16GB DDR4-3600 C17) és ez sem akart jobb időzítéssel menni stabilan akárhogy állítgattam, pedig volt hogy kézzel belőttem azt a 30 valahány értéket és akkor sem, a gyári XMP profillal meg megy szépen.
Koszonom a segitseget, szepen muzsikal a gep 😊

vegso konfig, kicsit improvizaltam x)

- ASRock B450M Pro4: 22.600,- 2 év gar
- AMD Ryzen 5 2600 BOX (AM4) YD2600BBAFBOX: 38.300,- 3 év gar
- G.SKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16 Gaming series Aegis: 21.880,- 5 év gar
- ASROCK Radeon RX580 Phantom Gaming X 8G OC: 58.500,- 2 év gar
- THERMALTAKE Smart SE 530W 16 890 Ft
- COOLERMASTER MasterBox Q300L ablakos fekete 13 190 Ft (ejj, nagyon kicsi ez a haz, de nagyon pofas, kabeleket jol el lehet vezetni)
- SAMSUNG 500GB 860 EVO SATA 3 2.5" MZ-76E500B/EU 24 790 Ft

ossz: 196150 ft

RAM 3200mhz-en is fut, erdemes huzni vagy tegyem vissza 3000? esetleg probaljak egy jobb idozitest?