Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
amúgy neked 8x-es gef4-ed van?

Russ!an
"Abit-et"
ABOT-ot

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

ShadowLord
Na írni sem tudok már szóval Abit-et

Asus A7N8X AMD Athlon XP 2500@3200+ 2x256/400 DDR Ati Radeon9800Pro 378/675 3dMarkt2001Se-16731 pont 3dMarkt2003 5602-pont

ShadowLord
Beszéltem egy Auqvás cimbimmel és azt mondta nem szabad most Abitit venni mertz sok a hibás inkább Asus-t vagyél szerintem!

Asus A7N8X AMD Athlon XP 2500@3200+ 2x256/400 DDR Ati Radeon9800Pro 378/675 3dMarkt2001Se-16731 pont 3dMarkt2003 5602-pont

Dutch Flander
Akkor milyen alkalmazást képzeljek el ahhoz, hogy ki tudjam használni a 8xAGP-t? Valami pl.-val lehetne illusztrálni, mert gondolom, nem véletlen és hasraütésre találták ki a 8xAGP-t, meg a 2.1GB/s értéket sem.

Kedves AMD!
Gondolom a kari=kártya=3D kártya
128MB-os

Úgy érzem, teljesen normális vagyok. És a hangok is ezt mondják...

Dutch Flander
Gondoltam, hogy teljesen nem tudja kihasználni, de csak nagyobb az adatforgalom 8x-oson, mint 4x-ese nem?

NeoMaN
mennyi ram van a karin?
gef4 4200 ugyanannyit megy 8x-osan mint 4x-esen. Otthon 2 gép van, ráadásul a 8x-osban erõsebb proci volt a teszteléskor (amd 2000+ vs amd 2400+)

a videpkaresz nem használja ki a 2133MB/s-et, ugyanaz a helyzet mint annó az ATA100->ATA133 váltáskor
a sebességnövekedés meg szerintem azért volt, mert a 4x lapban más (régebbi) chipset van mint a 8x-ban

Dutch Flander
Volt alkalmam tesztelni a 9200-asat 4xAGP-s alaplappal és a mostani 8xAGP-s lapommal. Ha ez csak vakítás akkor minek köszönhetem a seb.növekedést (u.azon a rendszeren)? A plussz 200MZh-nek (1800+ Palomino vs. 2000+ Thoroughbred-A)?
Mellesleg ne mondjátok mán hogy az a 2133MB/s nem számít 1066MB/s-hoz képerst!

NeoMaN
ja 2-4-8-16-24 agp mind vakítás. nem attol van a különbség, hanem a gyorsabb gpu és a karin lévõ gyorsabb ram, ill. a pipe és a tmu mennyiségétõl.

ollie
Persze a DX8 azért sokat számít már a mai játékoknál.

nem a 8x AGP miatt lett gyorsabb (az ~ua. mint a 4x)

Dutch Flander
Volt alkalmam picit tesztelni (merthogy már megvan), és azt kell hogy mondjam, de van. Azé nem rossz ez a 8xAGP. Sok textúrát alkalmazó játékok esetében érezhetõ a különbsék. Csak az OFP játéknák igencsak megugrott a fps értéke. És úgy vettem észre, hogy a 3DMark03 is valamicskét gyorsabb lett. Relatív szerintem az a kijelentés, hogy nincs nagymértékû sebességnövekedés.
Az pl. érezhetõ, hogy a 128Mb RAM lassabban kezeli a régebbi játékokat. Ismét az OFP-s példa: forduláskor a 32/64MB-os 4xAGP-s 7200-as nem ugrált annyira a kép, mint a 128MB-os 8xAGP-s 9200-as esetében. De ha egyszer be-cash-elte, akkor szebben fut.

És nem gond ha leszólod a kártyámat, szívesen fogadok minden véleményt, még ha negatívak is. És ha még igazad is van abban, hogy nincs jelentõs seb.növekedés, akkor is a 7200-asban pl. nem volt Pixel Shader 1.4, meg a többi extra (VIVO-ban sem). Így azé a Max Payne 2, vagy a NFS UG szebben fut (szebben!). És a digitalizálás is jobb minõségû (a videók lejátszásáról nem is beszélve).

Shep
Abit NF7 vagy ABIT KD7 -et ajánlottok 2500+ Bartonhoz ha hózni szeretném

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

ollie
Persze nem akarom leszólni a kártyát, attól még nagyon jó, de nincs egy jelentõs mértékû teljesítménynövekedés a 7200-höz képest. ÉS persze mindenképpen jól jártál vele a DX8 és a VIVO miatt.

ollie
Az a 9200-es amit vettél, pro? Mert az már sokat számít. A 9200 SE 64 bites, ami iszonyatosan lassú. A sima 9200 órajelei 250/200, 4 pipeline-al, ami megint csak elég nagy gáz. A pro órajelei 275/275, ami már sokkal jobb, de még mindig elmarad a 8500 teljesíményétõl, aminek ugyanezek az órajelei, de 4x2 pipeline-a van. A 3dmark-okban meg azért nõtt meg nagyon a pontszám, mert ez a kártya tud dx8-at, a 7x00 meg nem. Persze fejlettebb architektúra, szóval azért biztos az is beleszámít a gyorsaságába. Ha igazán össze akarod hasonlítani a 2 kártyát, akkor a 3dmark2000-et (nem 2001-et) kell használnod hozzá.

Dutch Flander
7200-asom volt, aztán vettem egy 9200-asat. Karácsonyra ezt öcsémnek adtam, és az enyém lett az övé, egy 7000-es. Most ezt cserélem le ismét 9200-asra, csak VIVO-val (kell a digitalizáláshoz). Tehát van tapasztalatom a sebességnövekedések terén. Nem kevés a változás, úgyhogy nem igazán értem, mire nem kellett volna számítanom. A 3D-s mark-ok, meg az Aqua is rengeteg pontszámmal megugrott (a játékoknál tapasztalható fps növekedésrõl nem is szólva), pedig a procim a régi volt, csak a 3D kártya változott.

Vagy ennyire nagy az eltérés a 9200SE a 9200 és a 9200Pro között?

"u.i. Milyen az a 200+ palomino?": bocsi, 2000+.

T-bred-B magosat kellett volna venned, de ha úgyis lecseréled, akkor mindegy.

ZaJanga
Egyébként az ájemdé mostanában már másképpen magyarázza a ????XP+ -os jelölést.Elõször úgy nyilatkoztak, hogy a hasonló teljesítményû intelhez mérve.Újabban már a régi elsõgenerációs Athlonokhoz mérve magyarázzák a jelölést.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ollie
bocsi, ha megbántottalak

ollie
NE számíts nagy sebességnövekedésre 3d-ben, ha non pro 9200-re cseréled a kareszt.

Dutch Flander
Bocsi!
Farm = Fam!

Dutch Flander
Köszi neked is meg Farm-nak is!
Most tuningoltam:
Az elõzõ konfigom: #68
Az új: Abit KD7A, AMDXP 2000+ (Thoroughbred-A), 512DDR, Radeon 7200
A Radeont a héten cserélem re 9200 VIVO-ra (ugrok egy 2000-et), a procit meg lehet hogy egy hómapon belül Barton-ra. És igen, én is az AMD híve vagyok. Csak gondoltam, tudna valaki egy átfogó felvilágosítást adni arról, hogy egyesek miért ragaszkodnak ehhez, vagy ahhoz.
Én pl. az ára miatt szeretem az AMD.
Sokszor DVD-ket rippelek DivX-be, de ezek szerint jobban menne, mármint gyorsabban egy hasonló MZh-es Intellel?

u.i. Milyen az a 200+ palomino?

Nézd. Nekem két gépem van. Egyikben 200+os palomino, másikban 2500+os BARTON.
Még nem volt velük gond.
Persze, jobban melegednek, mint az intel, de: kit érdekel, nem fog elfüstölni a proci, ez biztos. A barton 3200+on hajtom, és 46fokos. Ez még messze van az égéstõl...
Ja, meg be lehet állítani biosban ugye, hogy hány foknál kapcsoljon ki a gép. De akár hogy nyúztam is a procikat, nem volt rá példa, hogy a felmelegedés miatt bootolt volna a gép.
Na, ez kicsit zavaros lett, bocsi.
A lényeg, vegyél nyugodtan AMDt, nekem nagyon bejött és be is fog!

azért ennél bonyolultabb a dolog
ha játékra veszed akkor kb ua a teljesítmény
tömörítésben és kódolásokban a p4 a gyorsabb...
amd-vel gyorsabbak a windows mûveletek
mindkettõt kb 25-30%-kal lehet húzni
és mindkettõben 512k cache van (barton és nemEE p4)
melegedni mindkettõ melegszik, már nem igaz az sem, hogy az AMD-k egyértelmûen nagyobb hõt termelnek

Dutch Flander
A hömérsékleti és multimédiális dolgokon kívül miben különbözik a két nagy rivális, az AMD és az Intel?
Az egyik olcsó, a másik stabil? Nem igazán értem, mert u.a. a teljesítményt elérem, csak olcsóbban, ha AMD-t veszek.
Vagy nem?

ollie
mi az hogy intelbe mennyi?

XP 2800+ = P4 2800 nagyjából

egy marék
tök fölösleges összehasonlítani, nem ua a technology

ollie
Lehet, hogy megy, de akkor az már nem rendeltetésszerû használat (húzás),

Danny
A Kingston 333-as, az nem megy 400-on. Vagy mi...

Cross into the blue... Owning the sky... Ready for anything... U\'42 air patrol... (#bf.unreal1942 @ Quakenet)

Danny
Ezt én sem vágom.

Cross into the blue... Owning the sky... Ready for anything... U\'42 air patrol... (#bf.unreal1942 @ Quakenet)

Nézd meg melyik milyen idõzitéssel megy 400on. Az alapján dönts...
Danny
Szerintetek melyiket vegyem? Ugyanannyiba kerülnek kb.
a.,Hynix 512MB DDR/400Mhz/PC3200
b.,Kingston 512Mb DDR/333Mhz/PC2700

Angolul, esetleg. De nem a számtechboltban. Ott csak vakítani próbálnak ezzel.
Pheel
Minden csak azon múlik, hogy hány vinyó és milyen arrayben van. Egy vinyóval persze, hogy nem ér semmit, de akkor minek a gyors proci, ha úgyis lassú a vinyó?
Nem fog azon semmit sem segíteni a HT, mert ott a HDD teljesítmény már a gyenge pont.
1. csodálkoznék, ha BRAND (==noname) RAMból micront kapnál... valszeg valami hamisitvány szirszar lesz.
2. Az A7N8X-X csak egycsatornás "kiherélt" alaplap, jobb az NF7.
3. Codegent felejtsd el mint márkát, a 300W tápot meg fõleg. Chieftec 360W, a ház meg szinte mindegy milyen.
[Walaki]D`Lair
Eheheh...ilyenre már nem vetemednék, szal maradok az én jó kis oldskul P4-emnél...😊))

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Pheel
Na ha emelett még vírust is ellenõrzöl és mondjuk fordítasz is valami nagyobb projectet, akkor tudod, hogy mit nem lehet HT nélkül 😊
[Walaki]D`Lair
multifunkciós gépen érdted azt, hogy egyszerre tömörítek rar-ból kifele, cd-t írok 48x-osan és még töredezettségmentesítek egy másik vinyót? 😊) Mert én megcsináltam az enyémmel...és még csak nem is 2.4HT, csak 2.4 sima...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Dutch Flander
Ha majd kinyitnak a boltok (00:38) akkor egy 153 litereset minimum, tele sörrel. Ajánlom figyelmedbe az Elektrolux-okat. Nagyon megbízhatóak! (tapasztalat)

Shep
hát azt én is gondoltam, de mit tudom én nyárra, jövõ év eleje, nagyságrendileg mikor?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Ruffi
hát nem mostanába az tuti!!!!😄DD

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Shep
Szerintetek AMD 64 FX proci ára mikorra fog olyan 30-40 e-re csökkenni?

NeoMaN
nem szerverekrõl és munkaállomásokról van szó, hanem otthoni felhasználásról, gamerõl.
workstationnak OK az intel, de otthonra drága (a gyors) és lassú (az olcsó)...

NeoMaN
asus x-es nem tud dual ddr-t! mindenképp abit!

Dutch Flander
Mondjuk elsõdlegesen a teljesítményre gondoltam. Az extra DX effektek meg nincsenek az OFP-ben.
Majd az OFP2-ben!!!

Dutch Flander
Valóban!

ollie
Persze addig nem is látsz különbséget a 7000 meg a 9000 között grafikában, amíg nem játszol dx8-as játékkal.

ShadowLord
szerintetek melyiket vegyem:Abit NF7 vagy Asus A7N8-x?