Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
már bocs de ekkora f@szságot még az életben nem hallottam ezt lementem 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
banyek miket beszélsz? <#wow1><#ijedt><#wilting><#help><#falbav>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

A 3GHz-es HT-s P4 az nem 2 magos? 2 db 1.5 GHz-es mag, nem?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

NeoMaN
Celeront ne vegyél semmiképp, azt tutira nem szeretik a játékok, ehhez nem kell teszt, nem is jegyzik már sehol.
AMD-hez még csak DDR1-van. De jól járnál egy AMD64 3000+, és egy olcsó PCIe-s lap koömbóval is.
Mi az, hogy 2x 1.5-ös P4??? 3 gigás HT-s van, az nem 2x1.5 gigás.

Jól tetted, hogy beleszóltál, köszi az infót!<#worship>

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

zolo
Lehet nem kéne beleszólnom,de amd-s lapok nem támogatják a ddr2-tehát ezzel nem lenne gondod.

http://flickr.com/photos/zolika90/

Cod 2-höz láttam HT patchet eddig. Cerka D-krõl meg csunyákat olvasgattam. Ezért gondolkodtam AMD-ben mert akkor egy jobb procit vehetnék és új lapot amire PCI-E-s vid.karit vennék meg ddr2-t. De ez már nyomja a költségeket. Így nemtom, hogy egy 3.0 GHz-es Cerka nem-e lenne jobb mint egy 2x1.5 GHz-es HT-s P4. Bár ez utóbbi kecsegtetõen hangzik a játékok mégis lehet jobban csipáznák a 3g-s cerkát. Ötletek? Esetleg hol olvassak utánna ahol a 2 tipus élesben van kipróbálva?

NeoMaN
Igen.

[Jakuza]
Viszont ha mar van akkor nem rossz az tobb program egyideju futtatasakor.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

NeoMaN
Nem, tudtommal a játékok egyátalán nemm használják a HT-t.

Ilyesmiben gondolkodtam én is. Csak procival vagyok bajban. VGA jó megoldás lenne. 3GHz-es cpu milyet? Kihasználják már a gémek a HT-t?

NeoMaN
Itt sokmindent kell cserélni:
Celeron egy 3Gigás P4-re, Gef4 egy Gef6600GT-re, RAM minimum 1gigára. Ezek a minimum dolgok amiket cserélned kellene, és még így is csak középkat géped lenne.

Nekem esetleg tudnál ajánlani egy költségkímélõ megoldást a gépem frissítésére?
Abit IS7-E, 2.4 GHz Cerka, Gef Ti 4200 8x, 2x256mb. Inkább játék lenne a fõ felhasználási terület. THX

Promi
Akkor 1 enlore Asus vonalon nezelodok.
Koszi.
czky
Az Abit-ok között sok a passzív hûtésû, de ezt a márkát mostanában nem ajánlja senki, mivel élég hamar megdöglenek.
Van még az Asus A8N-SLI Premium, Asus A8N32-SLI Deluxe.
MSI K8N Diamond Plus heatpipe-os, de van rajta venti.
Gigabyte lapok is passzívak (nekem is ilyen van), de nem árt rakni rá ventit, mert túlmelegszenek.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Promi
Esetleg tudnatok ajanlani nekem AMD -hez alaplapot?
Ami fontos, hogy passziv hutesu legyen.
Szinten 2-3 evre tervezem a vasarlast.
Promi
Ok koszonom.
[Jakuza]
Igen felejtsd el az Uli chippes megoldasokat, ha nem akarod a szad szelet harapdalni, amikor majd a rendszer sulyos hiba es egyeb hasonlo rendszeruzenetekkel ajandekoz meg.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Punker
normális alaplapot vegyél! ASUS, MSI, DFI tuti hogy be tudják szerezni csak b@szogasd õket!

[Jakuza]
Akkor vard meg az M2es lapokat, ha raer a csere.

Promi
"kecskeméten ez a legolcsóbb bolt"
Ez igy van (en is kecso).
En is most tervezgetem a gepcseret, at akarok terni az amd vonalra.

Jakuza:Szerinted akkor ez a ULI chipes Asrock 939 Dual Sata 2 felejtos?
Inkabb asus, msi? Abit -ot mar nem akarok.
zolo
Azért itt venném a dolgokat,mert kecskeméten ez a legolcsóbb bolt,meg ide könnyen tudom vinni,ha valami baja lenne.

Hosszútávra/kb 2-3 év/ tervezek ezzel a géppel.A mostani gépem 3 éves és most jöt el az ideje a cserére.A cserét meg júniusra tervezem,mert szülinapomra még kapok pénzt,ami kell ehhez.

[Jakuza]
Hat eleg szegenyes a valasztek, raadasul sok minden eleg draga.
Kecskemeti leven kellene ebbol a boltbol venned a gepet, vagy a netes rendelhetoseg miatt ?
Mert vannak meg megbizhato cegek pesten is amik kiszallitanak 2000Ft aron barhova az orszagba 2 napon belul, es lehet hogy meg a szallitasi dijjal is olcsobbak, mint ennek a boltnak az arai.
Raadasul nagyobb is a valasztek.

[Jakuza]
Felre ne ertsd en ugyan nem akarlak rabeszelni az Intelre, nekem is AMD-m van.
De jelenleg az a legjobb megoldas, hosszutavon is, nem csak atmenetileg.
Ha hosszutavon es AMDben gondolkozol, akkor meg ki kell birnod egy-ket honapot, amig nem jonnek ki az M2-es processzorok.
Igaz az memoriacserevel is jar.

zolo
Köszi,hogy segítesz,ebbõl a boltból válogatom a cuccokat,ezért csak azokból az alaplapokból tudok választani,amik itt vannak.

Lingvin Computers

zolo
Én hiszek neked,hogy átmenetileg olcsóbb,de mindenképpen amd-ben gondolkozom.

Elõször úgy volt hogy maradok a mostani alaplapomnál,és csak vidkártyát meg processzort cserélek,de sockat a-s processzort újat csak elvétve lehet kapni,és azt is csak sempront.A szomszédom beszélt rá,aki számítógépekkel foglalkozik,hogy már nem éri meg nagyon agp-s dologba fektetni.

Az egész dologban épp a vidkari miatt kezdtem el gondolkozni,mert egyre több játék jön ki,ami csak directx 9 mellett hajlandó futni.

Utána néztem a Foxconn lapnak és egész jókat olvastam róla.És még egy fontos dolog,hogy csak nforce-s alaplap játszik.

[Jakuza]
Nem tudom, mivel nem volt meg ilyen lapom s valoszinu nem is lesz.

Tehat akkor az AMD vonalnal maradsz.
Az ATI karttyaval kapcsolatban azt csak atmeneti megoldas miatt irtam le, amig nem tud osszegyujteni a laphoz pl egy PCIE-s 7600GS-t pl.
Addig ellehet lenni az integralt dologgal, ami szerintem siman van olyan mint a 4200asod.
Tehat csak atmeneti megoldaskent irtam.

De visszaterve a megoldasokhoz.
AMD ar kb.
20k korul vannak a jobb 939es lapok.
Erdemesebb olyat venni, ami nem oszver megoldassal van keszitve, igy tehat egybol PCIE-s VGA kell hozza. (tehat a VGAd hasznalhatatlan, ULI chipes AGP PCIE-s csodak kerulendok)
A proci 30-32k. (brutto arakat irok)
Egy 6600GT PCIE szinten 30K koruli osszeg.
Tehat kb ez 80k.

Azert leirom a legolcsobb Inteles megoldast is, amit elobb szemleltettem.
Tehat csak ha a legkoltsegkimelobb megoldast keresi az ember.

Asrock lap 14,5K
Intel 805, ketmagos proci 32k korul.
Ez kb 47K.
Kesobb kiegeszitheto PCIE kartyaval.

zolo
Akkor ezekszerint jobban megéri az s939,a kétmagos procik miatt.És mi a véleményed a Foxconn lapról amit 3 hsz-szel ezelõtt írtam?Jó alaplap?Most MSI van és azért bízok abban.
Mindenképp athlon64 3000+-t tennék az alaplapba,és jelen esetben mindkét foglalatba való egy árban van.Ezért kérem a véleményetek.
A Ati videókártyát semmiképp se akarok,mert egyik haverom nagyon szenved a 9200-sel,meg a fórumon is mindig az Ati kártyásoknak vannak bajaik a játékoknál.
Egyelõre a 6600gt a cél vagy ha addig Kecskemétre is eljut,akkor 7600gs,azért nem gt mert arra nincs pénzem.
Egyébként a cserére valószínûleg 70-80k pénzem lesz,ezért fontos hogy ne legyen drága.

[Jakuza]
Nos eloszor is az MSI lapon nem AGP, hanem AGR port (Advanced Graphics Riser) van.
Ami azt jelenti, hogy a hibamentes mukodest kizarolag a gyarto altal feltuntettt kompatibilis VGA-kal mukodik.

Az hogy milyen rendszer eri meg a legjobban, hat eleg tag fogalom, hiszen jelen helyzetben egy olcso Intel 945os lap is megeri a D805os olcso (br 30k koruli) ketmagos Intel procival is.
De ha az olcsosag a lenyeg akkor akar egy Asrock 775Twins-HDTV alaplappal is ha kesobb akar PCI-E VGA-ba befektetni az ember atmeneti megoldaskent.(nem kell RAMot cserelni, mert kezeli a DDR-t is, valamint bar csak PCI-E VGA van rajta, nem kell azonnal befektetni egy ilyen VGA-ba, mert integralt ATI X300 VGA van rajta)

Az AMD vonalon a 754, vagy 939es konfig vasarlas gyakorlatilag mindegy szvsz, hiszen lassan ezeknek a rendszereknek az ideje lejar es jon az M2.
Talan annyi lehet a 939 elonye, bar gyartasa hamarabb leall, viszont a ketmagos processzorok, ezzel a foglalattal keszulnek, igy a kesobbi bovithetoseg lehetosege itt jobb.

zolo
Most nézem,hogy a gigabyte lapok agp-sek,úgyhogy azok nem játszanak.Mi a véleményetek a Foxconn-ról?
Elõször ilyen lapot akartam:MSI K8N NEO3-F AGP & PCIE
Csak azt mondtátok inkább s939-es rendszer éri meg jobban.Egyébként az MSI lapba belemegy agp-s és pcie-s vidkari is?Azt jelenti a nevében?

zolo
Ezek közül az alaplapok közül melyiket ajánlanátok s939-es rendszerhez?Azért csak ezeket írom,mert ezek kaphatók a boltban ahol vásárolni fogok,és mert ezek van 20k alatt.:
FOXCONN NF4UK8AA AMD939 PCIE ATX 14900 Ft 17880 Ft
GIGABYTE GA-K8NSC-939 AGP 2ÉV GAR. 13700 Ft 16440 Ft
GIGABYTE GA-K8U-939 AGP 2ÉV GAR.

Vanek
hi! 200e bõl ti milyen gépet raktok össze,nem kell hangfal,winyó,cd/dvd olvasó,monitor? nekem az lenne a lényeg,hogy a játékok fussanak rajta szépen,gyors legyen.Ha lehet priviben is válaszolhattok.

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Max. kevésbé fárasztja a szemidegeket a TFT, de a vakulást a közelrenézés okozza.
Persze van akinek érzékeny a szeme a CRT-re, és õk fél óra múlva olyan piros szemüek, mint a húsvéti nyuszi, de van aki meg a TFT magas kontrasztjától könnyezi.

Nem, a 6800XT még egy 6600GT-nél is sz*rabb.
Egy 6600GT-vel, pláne egy 7600GS-el sokkal jobban jársz.

Szó szerint, paraszt-vakítás.<#wow1>

egy 6800Xt 256MB jobb mint egy 7600GS?

Ha a procihûtõre gondolsz akkor egy GlacialTech Igloo 7300 Light-ot választottam, tápbõl pedig egy Chieftec 420W-osat.

Mr Csé
mé vakulna meg ? parasztvakitás

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

Narancs
Ha nyáron tudsz venni TFT-t akkor jó lesz a kettes. TFT-nek kurva nagy jelentõsége van: nem vakulsz meg. Más érv egyszerûen nem kell mellé. Nem tudom milyen hûtést és tápot akarsz a gépbe tenni, de ne gyárihûtõben és codegenben godolkozz ha már ennyit költessz rá 😊

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

a 2. konfig hosszútávon jobb lesz szerintem

Promi
Szerintem nincs akkora jelentosege a TFT -nek, inkabb a gepre kolcs.
Helló mindenkinek!
Még most sem döntöttem el teljesen hogy milyen gépet kellene venni. E 2 variáció közül sztetek melyiket lenne érdemes megvenni, mert azért egy idõre le szeretném tudni a fejlesztést(kb 1,5 év).
1. AMD Athlon64 3200+
1GB DDR400 Kingston RAM
NVIDIA GeForce 7600GT
+ 17"-os TFT
2. AMD Athlon64 3200+
2GB DDR400 Kingston RAM
NVIDIA GeForce 7800GT
nincs TFT, marad a 17"-os CRT
Sztetek melyik lenne a jobb? Nyáron lehet hogy el tudok menni dolgozni és gondolkodtam a 2. variáción és abból a nyári zsébõl meg megvenném a TFT-t. Hát nem tom, sztetek?

köszi szépen, bár nem SLI-s lapot szeretnék, de lehet jól jönne késõbb még 1 7600 gt-t beledobni😊..köszi a segítséget
Ha nem odzkódsz az NForce 4-tõl, akkor szerintem a megadott áron vagy alatta kapsz Asus P5ND2-SLI lapot. Vagy valami nem túl drága (GigaByte?) i945 deszkát.
A 7600GT tényleg gyorsabb, érdemesebb is megvenni.

sziasztok
tesómnak állitanék össze egy gépet, de 2 ponton a segítségeteket szeretném kérni:
az intel kétmagos procijára esett a választás ( D 805 ), ehhez szeretnék alaplap tanácsot kérni 25.000-27.000 huf értékben...

a másik kérdésem: 7600 gt-re esett a választásom, ebbõl vajon melyik lenne jó választás?..és ugye jól sejtem hogy a 7600 gt gyorsabb a 6800 gt-nél?

köszönöm szépen elõre is a válaszokat
max 20 de ez a felsõ határ

NeoMaN
Én 2500+ Bartonnal adtam el 3 hónapja egy NF7-S-t 25K-ért.

ja írtam is

Punker
tápot mindenképp cserélni kell

zolo
Az én socket a-m is már álja az idejét 3 éve.😄
Szerinted mennyiért lehetne eladni a konfigomat/aláírásban/?A ramok maradnának.Mert már nekem is ideje lenne frissíteni.És amit lentebb írtam nekem is jó lenne.