Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
3200+ 32k
nem 40k

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
az Intel ugyanazt a teljesítményt drágábban adja mint az AMD
ennyi, és nem több

Mike
szerintem sincs semmi alázás
a számokból max az látszik, hogy mennyire mindegy a proci, inkább a grafkártya számít

NeoMaN
István, havonta nyomsz egy ilyen kommentet.
Elõre nem lehet megmondani mi lesz a jó, csakis PILLANATNYILAG van. Senki nem jós, senki nem tudja hogfy alakulnak az árak, milyen új hardverek jönnek ki addig.
Azt, hogy meddig lesz elég, a Te igényeid mondják meg. Akár 4 évig is jó, de van aki 1 év után cserélné....
Nekem most van ilyen konfigom (VGA-m az csak 7600GT), de azt tervezem cserélni õsz környékén 7900-re. Folyamatosan kell cserélgetni az alkatrészeket, tehát sztem nincs olyan hogy "meddig elég".

És még a késõbbiaekben vennék + 1GB memóriát

Helótok!
Sztetek ez a konfig meddig lesz elég? Nyáron tervezem megvenni.
Gigabyte K8NF-9
AMD Athlon64 3500+ +GlacialTech Igloo 7300Light
1GB DDR400 Kingston RAM
GeForce 7900GT
120GB SATA HDD
Chieftec 420W
Pioneer 111D
ASUS MM17D 17"-os TFT monitor

FaithMeN
akkor Te vak vagy ocsem...csinalj magaddal valamit

MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata

Punker
én egy 630-as Intel-el játszok minden gond nélkül, neked viszont konzolt ajánlok azt csak bekapcsolod és kész......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[Jakuza]
Akkor meg ragd at parszor, hatha kozben felvilagosulsz.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Már egy párszor átrágtam. Ezért kérdeztem, hogy az általam linkelt cikknek miért van olyan szájíze, hogy nem minden arany ami fénylik?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

NeoMaN
Nézd már meg EZT .

Pont ez a kérdésem. Miért tõlem várod a választ?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Fû alatti boltban kb. 35e az 540-es P4 proci, az áráért kapsz egy 3500+ AMD-t, az alaplap (meg a P4-nek járó extra hûtés árából) meg veszel még ramot bele.

Csináljak neked egy bazi hosszú listát azon cuccokról amik:
A.) Csak a bolt árlistáján vannak (annyiért), de nem kapni vagy nem annyiért?
B.) A bolt nem is tud róla, hogy lett volna olyan cuccuk?
Ez igaz a Kiskerárakra is meg a Depora is. De lgyen igazad, nem 55e, hanem 53e. <#falbav>

FaithMeN
szerinted mert ajanljak az AMD-t jatekra?<#lama>

MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata

1ik
2ik
mennyit mondtál?

Azért, mert 500Ft különbség (se) van az 1 és 2MB-os között, ezért lassan senki se tart 1Mb-os verziót.

Ja értem. Bocs! Nem tudtam, hogy ezt így kell felfogni. Bennem van a hiba. És bocs a flémért is. Majd leszokok a felesleges számolgatásokról. Bár mivel látom, hogy itt is mint mindenhol, megoszlanak a vélemények, gondolom tök fölösleges folytatni. Érdemleges választ senkitõl nem kaptam. Kivétel ez alól a 805-ös széria.

Felfogtam mester. Csak nem értem, hogy ha a cikkben 1m cache-es procit tesztelnek akkor miért 2m cache-est emlegetnek 55 ezerért.

Mert jobb és kész, azért.<#falbav>

Szólj ha felfogtad az elõtted leírt infókat.

Intel-t versz Intel-lel. Én meg azt nem értettem miért AMD-t ajánl mindenki játékra. De nem kell megtisztelj azzal, hogy nekem címzed a mondanivalód...

Pentium 4 540 processzor, 3. 2GHz, LGA775 tokozás, 1M cache, nem?

mert itt nem épp 55eHUF

[Jakuza]
Mondom hagyd, nem erti csak flamelni jott ide.
Akkor inkabb jonne a 805-s procikkal, mert azok tenyleg ar/teljesitmeny szinten (tunning utan) verhetetlenek.
Vagy Conroeval, mert az tenyleg jo lesz. De nem.
Jon egy egymagos szarral, aminek a teljesitmenyet 60%-os aron hozza egy 805D.
A legtobb megy 3,6GHz-en raadasul ketmagos, nem szimpla.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Igazsághoz hozzátartozik, hogy amolyan "garázsboltos" megoldásban kapni 33.000-ért 2,66-os (805) DC-s P4 procit, meg 43e körül 2,8GHz-es verziót, és elég jól húzhatóak megfelelõ hûtéssel. Viszont normális alaplap is kell hozzájuk, és akkor megint +10-15.000 ugrik 😞

NeoMaN
:F

Intel P4 - 3.2GHz 2MB dobozos - 55.000
AMD 64 - 3200+ dobozos 38.000 (és van ahol sokkal ólcsobb már)

Egyiket se, építkezek 😊

NeoMaN
Melyiket vennéd? A 64bitest vagy a másikat?

A Pressler már nem, csak az meg ***** drága! Ráadásul már nincs értelme pénzt kidobni rá, most hogy a P4 vonalnak csengettek.

AMD Athlon 64 3400+ ~40
Intel P4 3.2 GHz ~44

Hol az az orbitális, ódákat zengett különbség? Csak ezt nem értem...

[Jakuza]
Hagyd nem erti.
Meg ha jott volna az altalam az Intel topicba berakott Conroe-s SuperPI eredmennyel flamelni meg megertenem, de igy. 😛

NeoMaN
Egyként az intel baszottul melegszik, és fogyaszt is mint az állat tudtommal.

Nem lehet, hogy azért gondolják az AMD jobb játékgépbe, mert amennyivel ólcsobban megkapod ugyan azt a teljesítményt AMD-bõl, annak a különbözetétt plusz ramra vagy eggyel jobb videókártyára költheted? Nem mindenkinek van fél milla játékgépre ...

[Jakuza]
Akkor fuss es vegyel egy 3,8GHzes Intelt 137K-ert valamint egy 3200+ A64-et 33K-ert (ezek vannak osszehasonlitva) es nezd meg, hogy a penztarcad melyiknek az elkotelezettje.
Mondjuk ezert az arert, mar valami ertelmesebbet is vehetsz.
<#hehe>

NeoMaN
2 GHz-s AMD hozza a 3.2GHz-s Intel sebességét.
És monnyuk nézd meg ezt:

megateszt
Errõl van szó. :F

Játékra AMD melóra Intel.

Ennél azért kicsivel szinesebb volt a paletta, nem? Vagy csak szimplán vak vagyok?

Mégis mindenki szapulta az Intelt (bár hozzáteszem egyiknek sem vagyok elkötelezettje), de ezek szerint rohadtul nem igaz az, hogy játékhoz AMD-ben kell gondolkodni.

NeoMaN
Mi van ha végigolvasom?
Semmi.
Semmilyen "alázás" nincs.

[Jakuza]
Es a tesztbol, ahol egy 2GHzes AMD-t osszehasonlitottak egy 3,8GHzes P4-el ezt szurted le ? Raadasul ami teszt nem ket azononos kategoriat hasonlitott ossze, hanem az idealis VGA-CPU parost kereste ?
Mondtam en, hogy buta vagy.
De sebaj csinalok neked egy Trabi vs BMW tesztet, ahol a gyosulasi versernyre felkeszitett Trabit osszeeresztjuk egy 80as eves matuzsalemmel. 😛
De aztan gyere Trabizni.
<#hehe>

Szóval nem épp helytálló az a feltételezés, hogy az Intel procik nem érik meg ha játékra kell a gép. Én azt látom, hogy olyan tátongó különbség nincs is a két procigyártó termékei közt mint amiket itt olvasgattam. Én ezt szûrtem le. Bökjetek rá, hogy hol rontottam!

Bezony! Buta vagyok. Azért ha végigolvasod a cikket...

"Elõször is a tesztekbõl kiderült, hogy nem minden arany, ami fénylik. Például nem csak az AMD processzorok jók játékra, sõt!"

Punker
kár hogy VGA tesztet találni a link alatt, nem baj ha nem értesz hozzá de hülyeségeket azért nem kell mondani.....pont az ilyenek miatt jönnek a flém viták.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

az nem kifejezés..

[Jakuza]
Lol.
Hogy te milyen buta vagy. <#hehe>

Ki a fene mondta, hogy a DDR2 fejlõdés? Na ne menjünk bele.
Vannak ilyen lapok, de még nem kapni õket hivatalosan, viszont csak Socket-AM2-es foglalatú AMD64, AMD64 FX, és Sempron procik (meg Opteron ha az AMD is úgy akarja) megy bele, s939-es nem!

n3whous3
Hömmmmmmm... DDR2-es AMD lap létezik? Mer' én még egyet se láttam. Pedig jobb lenne tartani a lépést a fejlõdéssel (fõleg, hogy majd 2 ezer forinttal drágább egy 1 gigás DDR modul!!!)

púúúúú

Mike
szerintem is felesleges az AMD 3500
3200 és 3500 között irtó nagy különbség nincs, a 2 giga ram inkább hasznos